Value8 « Terug naar discussie overzicht

Q1 Value8

6 Posts
Kroq
0
Value8 is in de eerste maanden van dit jaar verder gegroeid. Dat meldde de investeerder maandag, zonder op concrete cijfers in te gaan.
Value8 meldde onder meer een aanzienlijke groei van de resultaten van Eetgemak, het zorgmaaltijdenbedrijf waarin het een meerderheidsbelang heeft. Ook de Tech Group van Value8 presteerde volgens de investeerder ,,redelijk goed''.
Value8 ziet de resultaten over 2013 ,,met vertrouwen'' tegemoet. De investeerder blijft mikken op een verdubbeling van de waarde in 5 jaar, wat kan worden vertaald in een gemiddelde jaarlijkse toename van het eigen vermogen per aandeel van 15 procent.
Dico
De lege beurshuls Dico, waarin Value8 een groot belang heeft, meldde in een aparte handelsupdate dat er sinds de publicatie van het jaarverslag geen wezenlijke wijzigingen in de financiële positie zijn opgetreden.
Value8 gaf aan de financiële communicatie te gaan intensiveren. Het wil een breder beleggingspubliek voor het aandeel Value8 interesseren, zodat de positie in de AScX-index kan worden behouden. Value8 maakt sinds maart deel uit van de index voor kleine bedrijven van NYSE Euronext.

Kroq
0
Weet iemand hoe het gaat met de AmsterdamGold nu de prijs van goud en zilver hard zijn gedaald en de concurrentie flink is toegenomen?
voda
0
Value8 ziet groei in eerste vier maanden 2013 doorzetten


Door Andre Sterk

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Investeringsconcern Value8 nv (VALUE.AE) zegt maandag voorbeurs in een trading update over de eerste vier maanden van dit jaar de groei te hebben voortgezet en 'belangrijke stappen' te hebben gezet om de groei voort te zetten.

Financiele gegevens geeft het bedrijf over de genoemde periode niet.

Value8 verwacht in 2013 aanvullende stappen te zetten in het kader van de in december 2012 aangescherpte strategie. De langetermijndoelstelling blijft een verdubbeling van de waarde in vijf jaar, hetgeen, de dividendcomponent buiten beschouwing latend, een gemiddelde jaarlijkse toename van het eigen vermogen per aandeel van 15% impliceert.

Een concrete outlook wordt niet gegeven.

Het aandeel Value8 maakt sinds 18 maart deel uit van de AScX. De directie zegt maandag zich in te zetten om die positie te behouden. De financiele communicatie zal worden geintensiveerd en er zal worden getracht een breder beleggingspubliek voor het aandeel Value8 geinteresseerd te krijgen.

Over de verschillende deelnemingen meldt Value8 over de eerste vier maanden het volgende. Over Eetgemak, waar Value8 sinds januari van dit jaar een meederheidsbelang in houdt, kwam het resultaat beduidend boven het resultaat over het eerste kwartaal van 2012 uit. Tech Group noemt Value8 weerbaar ondanks de zwakke economie, waar het niet ongevoelig voor is gebleken. Amsterdam Gold profiteert van de volatiliteit die zich onlangs in de goudprijs voordeed.

Eind februari verwierf Value8 een meerderheidsbelang in financieel dienstverlener Trust Alliance.

Laroy Duvo neemt de activiteiten van Witte Molen nv (WIMO.AE) over voor EUR5 miljoen, waar de aandeelhoudersvergadering van Witte Molen nog goedkeuring aan moet geven. Value8 geeft aan voor te stemmen.

Voor Aamigoo Group nv (AMIGO.AE), waar Value8 een vergroot belang van 31,93% in heeft, verwacht de investeerder winstgevende groei bij een versterking van het eigen vermogen van EUR4 miljoen tot EUR5 miljoen dit jaar.

Verder verstrekte Value8 een lening aan Qurius nv (QRIUS.AE).

Het aandeel Value8 noteert maandag nog onveranderd op EUR28,00.


Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@dowjones.com; +31-20-571 5201

[verwijderd]
0
Het lijkt me ook belangrijk wat gebeurt er met de lening aan DCA, nu deze laatste failliet is? In de jaarrekening was geloof ik niet duidelijk hoeveel geld er van value8 nog in DCA zat.
12 juli staat de crediteuren vergadering gepland.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 14 jun 2024 13:39
Koers 5,800
Verschil +0,100 (+1,75%)
Hoog 5,850
Laag 5,800
Volume 5.250
Volume gemiddeld 4.905
Volume gisteren 302

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront