TKH Group « Terug naar discussie overzicht

Tis alweer juli 2014

76 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
voda
0
'Buy-out Augusta positief voor TKH'

DINSDAG 15 JULI 2014, 09:17 uur | 114 keer gelezen

AMSTERDAM (AFN) - De buy-out van Augusta door TKH is een positieve stap voor het technologiebedrijf. Dat stelde Rabobank dinsdag.
TKH kondigde vrijdag aan het belang in het Duitse Augusta te vergroten van 62 naar 91 procent en een squeeze-out procedure te starten. Volgens Rabo kan TKH hierdoor onder meer bepaalde kosten wegnemen en de sterke kaspositie van Augusta vrijmaken. Rabo denkt dat de volledige delisting van TKH nog eens 6 tot 9 maanden zal duren.

Rabo herhaalde zijn buy-advies voor TKH. De schattingen voor de winst per aandeel worden met circa 2 procent verhoogd.

TKH noteerde dinsdag kort na aanvang van de handel 0,3 procent hoger op 24,37 euro.

[verwijderd]
0
Ik begrijp dat de beurs in het algemeen wat zakt door angst als gevolg van diverse ontwikkelingen in de hele wereld.TKH lijkt bovengemiddelde hard te dalen deze week. De halfjaar cijfers komen er aan over een dag of 10. Die zullen waarschijnlijk toch goed zijn gezien de aantrekkende industrie.

Iemand enig idee waarom zo'n felle daling?
[verwijderd]
1
quote:

investored schreef op 8 augustus 2014 09:52:

Ik begrijp dat de beurs in het algemeen wat zakt door angst als gevolg van diverse ontwikkelingen in de hele wereld.TKH lijkt bovengemiddelde hard te dalen deze week. De halfjaar cijfers komen er aan over een dag of 10. Die zullen waarschijnlijk toch goed zijn gezien de aantrekkende industrie.

Iemand enig idee waarom zo'n felle daling?
Ik denk door de liquiditeit van small- en midcaps. De uitslagen van de midcap index en de smallcapindex zijn uberhaupt groter deze dagen. Het is alleen vervelend dat TKH al flink teruggezakt was voor de correctie begon en nu ook gewoon aan de correctie meedoet. Maar dat heb ik helaas met meer van mijn aandelen. Ik ben bang dat het wel weer even gaat duren voordat ik op groen sta, maar mijn portfolio is gelukkig wel goed voor gemiddeld 3,07% dividend dus ik kan de tijd nemen.
[verwijderd]
0
TKH is een solide bedrijf welke sinds jaar en dag consequent invulling geeft aan haar doelstellingen, geen hooggespannen verwachtingen afgeeft en zich niet af laat leiden door korte-termijndoelstellingen. Het zal het huidige beurssentiment wel zijn, onderliggend is het een goed en innovatief bedrijf wat op meerdere markten actief is.Ik heb er alle vertrouwen in.
[verwijderd]
0
Di 19/8 de resultaten. We zullen die dag zoon 3% omhoog knallen. Degelijk bedrijf, financ gezond, K/W van 12.5 en dividend 3,8%. Wat wil een belegger nog meer?
[verwijderd]
0
quote:

Peter€€€ schreef op 18 augustus 2014 15:29:

Rustig hier
Dat is niet altijd een slecht teken. De drukste forums van iex zijn Imtech, BAM en Pharming...
Louis van Gaaltje
0
Iemand verwachtingen omtrent de cijfers van morgen? Ik lees nergens over taxaties van analisten. Volgens mij is TKH voor EUR. 23,-- niet duur. Wie durft?
particuliere belegger
0
Kon ook al nergens een verwachting vinden. Indien cijfers in lijn liggen met 1e kwartaal opmerkingen en dus bevestiging van goede weg, dan een stijging zeker te verwachten. Tenzij een grotere partij om wat voor reden dan ook koers laag wil houden.
Louis van Gaaltje
0
Deksels! haha wat een mooie cijfers van TKH, eindelijk een bedrijf met ook goede vooruitzichten. Ik zeg terug naar de EUR. 25,-- !!
Drentenier1
0
Inderdaad fantastische cijfers. Met name dankzij de bandenbouwmachines met een omzetstijging van 46,5%. Vooruitzichten voor deze divisie zijn ook voor het 2e halfjaar gunstg dankzij positieve vooruitzichten van de orderintake. Andere divisies zijn vooral bouwgerelateerd. Resultaten niettemin vrij goed ondanks slechte bouwmarkt (1e halfjaar) a.g.v. doorgevoerde reorganisaties en kostenesparingen. Nu de bouwmarkt vorzichtig weer aantrekt lijkt TKH de komende jaren te kunnen profiteren van een cominatie van toenemende omzetten en een hogere marge. Op het huidige niveau van euro 23 een koopje.........
[verwijderd]
0

Stevige groei bij TKH

HAAKSBERGEN (AFN) - Technologiebedrijf TKH Group heeft zijn winst en omzet in het tweede kwartaal flink zien toenemen ten opzichte van een jaar eerder. Vooral het onderdeel Industrial Solutions deed het goed, zo blijkt uit de cijfers die het bedrijf dinsdag bekendmaakte.

TKH zette een nettowinst in de boeken van 20 miljoen euro in vergelijking met 11,4 miljoen euro een jaar eerder. De omzet steeg, vrijwel geheel autonoom, met 13,5 procent tot 342,7 miljoen euro.

Industrial Solutions, waar onder meer kabels en bandenbouwmachines worden gemaakt, realiseerde een omzetgroei van 27,8 procent. Volgens TKH is de groei vooral te danken aan het bandenbouwsegment, waar het aantal orders al sinds de tweede helft van 2012 toeneemt. ,,Ook in het tweede kwartaal lag de orderintake in dit segment op een hoog niveau''.

TKH verwacht over heel 2014 een nettowinst voor amortisatie en eenmalige posten van 75 à 82 miljoen euro. In het tweede kwartaal kwam dit resultaat uit op 21,5 miljoen euro en over de eerste 6 maanden van dit jaar op 37,1 miljoen euro.

[verwijderd]
0
Mooi! Goede winst, goede omzet en rendement op geinvesteerd vermogen van 15,9% naar 17,5%.
voda
0
Sterke outlook TKH vraagt om hogere winstramingen - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--TKH (TWEKA.AE) heeft zeer sterke tweedekwartaalcijfers laten zien, vindt ING. De omzet steeg, vrijwel geheel autonoom, met 13,5% tot EUR342,7 miljoen, 8% boven de verwachting van ING. Dat kwam vooral door de zeer sterke omzetgroei bij Industrial Solutions, zegt analist Tijs Hollestelle. Voor geheel 2014 verwacht het technologiebedrijf uit Haaksbergen een nettowinst voor amortisatie en eenmalige posten van EUR75 miljoen tot EUR82 miljoen, waar ING uitging van EUR74,1 miljoen en de consensus lag op EUR71,1 miljoen. Deze positieve guidance suggereert dat ING zijn winstraming voor heel 2014 moet verhogen met 10% en de consensus met 14%, zegt de analist. Het advies blijft buy met een koersdoel van EUR29,00. Dinsdag omstreeks 10.10 uur noteert het aandeel 7,6% hoger op EUR24,95, terwijl de Midkap met 1,1% stijgt. (BTZ)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


voda
0
TKH optimistisch over geheel 2014 na sterk eerste halfjaar - Update
(Update van eerder gepubliceerd bericht 'TKH voorziet flink hogere winst over geheel 2014' om meer informatie, commentaar CEO en actuele koers toe te voegen)

AMSTERDAM (Dow Jones)--TKH Group nv (TWEKA.AE) heeft in het tweede kwartaal van 2014 de resultaten zien aantrekken, voornamelijk gedragen door onderdeel Industrial Solutions, en voorziet mede dankzij een sterke orderinstroom een flinke verbetering van de winst over het gehele jaar.

"De sterke verbetering van het resultaat en de verder toegenomen orderintake in het tweede kwartaal bevestigen de goede strategische uitgangspositie van TKH", zegt chief executive officer Alexander van der Lof. "Het goede orderboek biedt een goed vooruitzicht voor de komende kwartalen", zegt hij in een telefonische toelichting.

Voor geheel 2014 verwacht het technologiebedrijf uit Haaksbergen een nettowinst voor amortisatie en eenmalige baten en lasten toekomend aan aandeelhouders tussen EUR75 miljoen en EUR82 miljoen, vergeleken met EUR55,9 miljoen in 2013.

Ondanks de nog 'kwetsbare algemene economische situatie en geopolitieke situatie' verwacht de CEO dat het resultaat in het tweede halfjaar hoger zal zijn dan in het eerste halfjaar, toen een winst voor amortisatie en eenmalige posten werd behaald van EUR37,1 miljoen.

"Ook wij kunnen alles wat tot ons komt op geopolitiek vlak niet negeren", licht de CEO toe. "Maar we zijn slechts beperkt actief in Rusland, dus daar worden we niet direct door geraakt", vervolgt hij. Pas wanneer de situatie zodanig verslechtert dat de Europese economie als geheel er door wordt geraakt, zal TKH dat voelen, geeft Van der Lof aan.

In het tweede kwartaal bedroeg de winst voor amortisatie en eenmalige posten EUR21,5 miljoen, vergeleken met EUR12,8 miljoen een jaar terug. De winst voor rente, belasting en amortisatie (EBITA) nam met 42,5% toe tot EUR33,6 miljoen.

De omzet nam steeg met 13,5% tot EUR342,7 miljoen en was vrijwel geheel autonoom. Vooral onderdeel Industrial Solutions was verantwoordelijk voor de groei. Met name de omzet in het segment bandenbouwsystemen steeg vanwege de orderintake, die al sinds het tweede halfjaar van 2012 sterk toenam.

Ook bij onderdeel Building Solutions was sprake van een positieve orderinstroom, al heeft die zich nog niet geuit in de omzet en het resultaat, geeft Van der Lof aan. Het goede orderboek biedt desalniettemin wel een positief vooruitzicht voor het tweede halfjaar, stelt hij. Per saldo wordt verwacht dat het resultaat in het tweede halfjaar beter zal zijn dan in het eerste halfjaar.

Binnen Telecom Solutions is de verwachting dat de investeringen in glasvezelnetwerken verder zullen toenemen. De omzet binnen kopernetwerken zal echter verder dalen als gevolg van verschuiving van investeringen in glasvezelnetwerken. Voor het tweede halfjaar 2014 wordt een resultaat verwacht dat in lijn is met dat van het eerste halfjaar.

De onzekere economische situatie in Azie - waar TKH aan het begin van het jaar melding van maakte - heeft zich omgezet in een positieve ontwikkeling, zegt Van der Lof, wijzend op met name de Chinese groei die goed op orde is gebleven. De VS en Australie, die al goed presteerden, zijn bovendien goed blijven liggen.

Voor de beoogde omzetgroei van EUR300-500 miljoen voor de zeven aangewezen verticale groeimarkten over de komende 3 tot 5 jaar ligt het bedrijf goed op koers. "Alle verticals doen het goed", zegt Van der Lof. Door alle overheidsmaatregelen in de Nederlandse zorgmarkt zijn investeringsbeslissingen in dit segment naar de achtergrond verschoven, maar dat wordt elders goedgemaakt, vervolgt de CEO.

Ook voor de financiele doelstelling voor de langere termijn ligt TKH goed op koers. Het Twentse bedrijf mikt daarbij op een terugkerende EBITA-marge (ROS) van 9% a 10% en zat in het tweede kwartaal met 9,8% al aan de bovenkant van die bandbreedte. Voor een aanpassing van de doelstellingen is het echter nog te vroeg. "Laten we eerst het hele jaar afwachten en dan zien waar we staan", aldus Van der Lof.

Op de beurs worden de resultaten en outlook warm ontvangen. Omstreeks 9.55 uur noteert het aandeel 7,2% hoger op EUR24,86, terwijl de Midkap met 1,2% stijgt.

Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; ben.zwirs@wsj.com

voda
0
Goed tweede kwartaal en sterke outlook TKH - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--TKH (TWEKA.AE) heeft een sterk tweede kwartaal achter de rug, vooral gedreven door een beter dan verwacht resultaat bij het segment bandenbouwsystemen, zegt Rabobank. De aangepaste nettowinst van EUR21,5 miljoen was duidelijk hoger dan de EUR17,0 miljoen die de Rabo-analisten hadden voorzien. Ook de outlook voor het gehele jaar overtreft de verwachtingen. TKH voorziet een resultaat van EUR75 miljoen tot EUR82 miljoen, waar Rabo rekende op EUR72 miljoen. "Dit betekent dat we ruimte zien om onze raming voor de winst per aandeel met zo'n 10% te verhogen", zeggen de analisten. Het advies blijft buy met een koersdoel van EUR31. Dinsdag omstreeks 9.30 uur noteert het aandeel 7,8% hoger op EUR24,98, terwijl de Midkap met 1,1% stijgt. (BTZ)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


76 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 28 mei 2024 17:35
Koers 43,720
Verschil +0,420 (+0,97%)
Hoog 43,820
Laag 43,280
Volume 69.966
Volume gemiddeld 101.411
Volume gisteren 78.253

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront