Door Arend Jan Kamp op 8 jan 2015 om 10:50 | Views: 3.914 | Categorie: Beurs vandaag
ArtikelReacties (4)Gerelateerde instrumentenPPdV terug op beurs

Om heel eerlijk te zijn, kom ik ik er nog amper sinds Janneke Willemse en Joost van Kuppeveld er weg zijn. Voornamelijk feeds en bijna geen smoel en opinie meer. Voor Sanoma is Belegger.nl kennelijk geen kernactiviteit meer en Peter Paul de Vries heeft nu blijkbaar het beste bod gedaan.
Mag ik De Vries als een ouderwetse Hollandsche koopman en handelaar betitelen? Het maakt hem niet uit wat het is, als het maar geld oplevert, lijkt het. De Value8 CEO investeert in alles waar hij maar brood in ziet en dat levert een kakofonie aan deelnemingen op. Van de Value8 site:
Value8 heeft investeringen in onder meer AmsterdamGold, Axess, BK Group, Ceradis, Eetgemak, GNS Brinkman, Haak, SnowWorld en Source.
Vergelijk dat met zeg collega-beursgenoteerd beleggingsfonds HAL, dat gericht in scheepvaart, offshore en brillenindustrie investeert. Geen synergie is de beste synergie, lijkt eerder het motto van Value8. Wel grappig dat lokaaltje HAL 9 miljard euro waard is en AScX-fonds Value8 75 miljoen euro!
Enfin, vandaag mag u Belegger.nl en Beursduivel.be aan dit rijtje toevoegen, de Belgische zus van Belegger.nl. België is niet geheel vreemd terrein voor De Vries, want eerder deed hij nadrukkelijk pogingen om voetbalclub Standard Luik te kopen. Wel een beetje andere business, natuurlijk :-)
Wat wil De Vries met Belegger.nl? Of beter: wat bezielt hem? Want hij betreedt een vechtmarkt. De financiële en beursmedia concurreren tot op het bot en hebben daarnaast ook nog eens rekening te houden met andere spelers, zoals Google. Gaat De Vries vooral in Belegger.nl investeren, of wil hij meer titels kopen?
Duidelijk is in ieder geval dat het hier niet bij blijft. Of vindt De Vries het gewoon leuk en chique, is het een speeltje? Veel tycoons vinden het mooi om een krant, tijdschijft of website te hebben. Om Value8 nog een keer met HAL te vergelijken: dat is eigenaar van FD Media Groep.
Als u het mij persoonlijk vraagt: ik vind het maar niks :-) Wéér een geduchte concurrent - of het nou om content of sales gaat - want ik ga er voetstoots vanuit dat de hartstochtelijke, slimme en kundige belegger en beursman pur sang De Vries van Belegger.nl echt iets gaat maken.