Value8 « Terug naar discussie overzicht

PB: BK Group (67,5% Value8) neemt meerderheidsbelang in Trust Alliance Compliance Solutions

9 Posts
maci
0
PERSBERICHT

Bussum 25 mei 2015

BK Group (corporate dienstverlening), waarin Value8 een 67,5 procent belang houdt, maakt bekend een meerderheidsbelang te hebben genomen in Trust Alliance Compliance Solutions (hierna “TACS”), dat gevestigd is te ‘s-Hertogenbosch.

TACS, een leidende onderneming in Nederland op het gebied van compliance en risk, is reseller van onder andere World Check en Finscan en faciliteert organisaties bij het in kaart brengen van risico’s om zo eventuele financiële- en reputatieschade te voorkomen.

TACS assisteert klanten onder andere op de gebieden ‘Know Your Customer’ (KYC) en ‘Anti Money Laundering’ (AML) - in Nederland de Wwft - waarbij het gebruik maakt van uitgebreide databases met alle sanctie/embargo lijsten, PEP’s (Politically Exposed Persons) en High Risk individuals. Klanten bestaan voornamelijk uit multinationals, financiële instellingen en de overheid.

BK Group is verheugd over deze acquisitie omdat hiermee het dienstverleningspakket van BK Group wordt verbreed. Daarbij kan synergie worden behaald door de TACS-dienstverlening aan te bieden aan de bestaande klanten van BK.

BK Group is een groeiend corporate dienstverlening bedrijf dat thans actief is op 5 activiteitengebieden (generieke corporate services, fondsadministratie, accounting, vastgoed en compliance) en vestigingen heeft in 5 landen: Nederland, Zweden, Luxemburg, Curaçao en het Verenigd Koninkrijk.

Voorts doet Value8 mededeling van de inkoop van 341.000 aandelen B van Value8 onder gelijktijdige uitgifte van 341.000 (niet genoteerde) aandelen A. Deze aandelen zullen onder meer worden aangewend voor de financiering van de groei van Value8. In dat kader wordt verwezen naar de trading update van 19 mei jl. waarin werd aangegeven dat Value8 actief bezig is met diverse acquisitietrajecten die kunnen leiden tot versterking en/of versterkte groei van de bedrijven. Na deze transactie zullen uitstaan: 7.340.000 gewone aandelen, onderverdeeld in 5.590.000 genoteerde aandelen B en 1.750.000 (niet genoteerde) aandelen A. De verhouding is gewijzigd door conversie van aandelen A in B. Voorts staan 100.350 cumulatief preferente aandelen C uit.

Value8 NV
Meharis
0
Ik begrijp niet hoe de inkoop van genoteerde aandelen en de uitgifte van genoteerde aandelen iet kan opleveren. Zal vast wel een verklaring voor zijn, misschien kan iemand dat uitleggen?
Pokerface
0
maci
0
quote:

Meharis schreef op 25 mei 2015 09:03:

Ik begrijp niet hoe de inkoop van genoteerde aandelen en de uitgifte van genoteerde aandelen iet kan opleveren. Zal vast wel een verklaring voor zijn, misschien kan iemand dat uitleggen?
Het antwoord op je eerste vraag staat in het PB!

Verder kom je met een beetje "goegelen" al een heel eind.
Zo vond ik bijv info via:
www.value8.com/algemeen/c43-algemeen/faq en
www.wetrecht.nl/soorten-aandelen-en-v...

Er zal vast veel meer info te vinden zijn.

Succes.
Tategoi69
0
Aandelen A zijn niet vrij verhandelbaar/ Aandelen B zijn beursgenoteerd.

Constructie werk in mijn ogen als volgt:

1)Aandelen B worden ingekocht vanuit de agio reserve tegen nominale waarde.
2)Aandelen A wordt bij partij geplaatst tegen prijs rond beurskoers (die ook aandelen B in bezit heeft), verschil tussen de ontvangen prijs en nominale waarde is de positieve delta op de balans van V8 voor de verdere financiering van acquisities.
3)Wijziging van conversie tussen aandelen A & B geeft betreffende partij mogelijkheid aandelen B komende weken/maanden ter beurze te plaatsen/verhandelen.

Kortom koers zal wel even zijwaarts verlopen tot betreffende 340K aandelen geplaatst zijn, ik had al reeds het idee dat tot de 11.50 deze aandelen werden geplaatst de afgelopen week op al het positieve nieuws, volumes waren ook redelijk hoog....
[verwijderd]
0
Afgelopen week was er inderdaad extra aanbod van aandelen. Ik heb zelf zodoende ook wat kunnen bijkopen op 11.30. Eerst moeten de extra aandelen door de markt opgepakt worden, voordat we weer omhoog gaan. Even geduld dus, fundamenteel ziet het er in ieder geval goed uit.
Meharis
0
Allen bedankt voor het uitleggen! Ik geloof dat ik denkt dat ik het begin te begrijpen!
[verwijderd]
0
This seems to be old news! Check this article below!

www.investormatch.nl/kennisbank/nieuw...

It seems like a party related transaction. As the adress for the company is also the same maybe there was no news and it was just a way to say we are bringing some extra stock the market please buy and provide us with some cash to solve our problems?
Brimily
1
he daar is ie weer , investo!!, onze value8 talenknobbel!
it sees out you write not so good english,can you not do it in dutch?
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 16:15
Koers 5,750
Verschil +0,050 (+0,88%)
Hoog 5,750
Laag 5,650
Volume 3.760
Volume gemiddeld 3.395
Volume gisteren 60

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront