KPN « Terug naar discussie overzicht

KPN (nieuwe) week 49

36 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
[verwijderd]
0
Strijd om T-Mobile (concurrent van KPN) is losgebarsten:

Viertal jaagt op T-Mobile
door Rob Goossens en Edwin van der Schoot
AMSTERDAM -
Liberty Global, de eigenaar van Ziggo, heeft zich gemeld om T-Mobile over te nemen. Drie investeerders zitten op het vinkentouw.
Dat melden bronnen in de markt. Naast Liberty Global brachten Apax, Warburg Pincus en Apollo een niet-bindend bod uit van rond de €3 miljard op de telefoniedochter van het Duitse T-Mobile.
De verkoop van de derde telefonieoperator van Nederland, na KPN en Vodafone, komt aan de vooravond van wat analisten zien als een naderende consolidatieslag op de Europese telecommarkt.
Half januari moeten de bindende biedingen binnen zijn bij zakenbankiers van Credit Suisse, die als verkoopmakelaar optreden. In december is tijd ingeruimd voor boekenonderzoeken door potentiële kopers.
Opvallend detail: Bij het Amerikaanse Warburg Pincus, de voormalige eigenaar van Liberty Global-dochter Ziggo, werkt sinds kort voormalig topman René Obermann van Ziggo en Deutsche Telekom.
Credit Suisse en T-Mobile wilden niet reageren op vragen. Deutsche Telekom beschouwt berichten over de verkoop van zijn Nederlandse activiteiten als 'geruchten' en 'speculatie'. Liberty Global reageerde vooralsnog niet op een verzoek tot commentaar.
SpecKlaas
0
Heel bijzonder dat Liberty Global naast de kabel zich nog verder mogen uitbreiden in Nederland. Staat de mededingingsautoriteit dit toe?
SpecKlaas
0
Met KPN een onverwachte weg naar beneden ingeslagen. Alleen (ArcelorMittal), ING, Shell en Delta Lloyd doen het slechter of veel slechter. Overigens een schrale troost.
[verwijderd]
0
Operators, OV-bedrijven starten betaalproef met mobiel
maandag 30 november 2015 | 12:23 CET |
KNP, Vodafone, Translink en de Nederlandse OV-bedrijven zijn begonnen met een proef waarbij OV-gebruikers kunnen in- en uitchecken via een app op hun smartphone. De betrokken partijen verwachten dat het Smart-OV initiatief zal bijdragen aan het betaalgemak in het OV.

De proef duurt drie maanden. 200 OV-reizigers kunnen in deze periode meedoen aan de Smart-OV proef. De deelnemers ontvangen van Vodafone of KPN een nieuwe simkaart waar de OV-chipkaart op wordt geladen. In- en uitchecken gebeurt door de telefoon op dezelfde manier voor de kaartlezers te houden als de plastic OV-chipkaart. Reizigers kunnen in de Smart-OV app direct zien wat hun saldo is, of ze in- of uitgecheckt zijn en wat de rit gekost heeft. Verder zijn de laatste tien reistransacties terug te lezen.

Als de proef succesvol is, willen de openbaar vervoerbedrijven, Translink, KPN en Vodafone De Smart-OV pilot uitbreiden naar een breed publiek in 2016. Ook andere telecomaanbieders kunnen zich dan aansluiten, zo stellen de initiatiefnemers in een persbericht. Geïnteresseerde reizigers kunnen zich online opgeven (www.smart-ov.nl). In de proef is ruimte voor 200 deelnemers, die uit het hele land worden geselecteerd. Als reizigers voldoen aan de voorwaarden en worden geselecteerd, kunnen zij met de OV-chipkaart op hun smartphone reizen bij alle openbaar vervoerbedrijven in Nederland. Een aantal populaire Android-toestellen met NFC is geschikt voor de proef, zo staat in het persbericht. Smart-OV wordt door iPhone nog niet ondersteund.
[verwijderd]
0
For today: PP=3.584
Resistance: R1=3.628; R2=3.659
Support: S1=3.555; S2=3.51

Following timing (see old posts) we are testing/breaking the mt-resistance at ~3.60. Though, to get the way to ~3.66 opened, confirmation at closing is needed.

The upper edge of uptrend since Oct 15 is just slightly below ~3.65
hvasd2
0
quote:

SNSN schreef op 30 november 2015 13:55:

For today: PP=3.584
Resistance: R1=3.628; R2=3.659
Support: S1=3.555; S2=3.51

Following timing (see old posts) we are testing/breaking the mt-resistance at ~3.60. Though, to get the way to ~3.66 opened, confirmation at closing is needed.

The upper edge of uptrend since Oct 15 is just slightly below ~3.65
KPN moet het zelf doen want de indices in NL helpen niet mee....
SpecKlaas
0
quote:

SNSN schreef op 30 november 2015 13:55:

For today: PP=3.584
Resistance: R1=3.628; R2=3.659
Support: S1=3.555; S2=3.51

Following timing (see old posts) we are testing/breaking the mt-resistance at ~3.60. Though, to get the way to ~3.66 opened, confirmation at closing is needed.

The upper edge of uptrend since Oct 15 is just slightly below ~3.65
Wat gebeurt er als we door de 3,65 gaan. Is dan de bovengrens van uptrend van Oct 15 verdwenen?
[verwijderd]
0
quote:

SNSN schreef op 30 november 2015 13:55:

Following timing (see old posts) we are testing/breaking the mt-resistance at ~3.60. Though, to get the way to ~3.66 opened, confirmation at closing is needed.

Slot 3,601; op naar..... 4?
SpecKlaas
0
Vandaag ook even op 3,636 gestaan. Dit belooft wat ST.
Daarna ging de koers in de eindveiling van 3,590 naar 3,601.
Met een AEX van -0,56 toch een plus dagje van 0,06%.

Het wordt nog een mooi jaareinde.
[verwijderd]
0
Redactie ABM Financial News - 1 december 2015, 07:35
Koersdoel verhoogd naar 4,20 euro.
Nomura heeft dinsdag het advies voor KPN verhoogd van Neutraal naar Kopen en stelde daarbij het koersdoel opwaarts bij van 3,40 naar 4,20 euro.

In het afgelopen jaar deed het aandeel KPN het beduidend beter dan de sector, maar ondanks de 8 procent outperformance zien de analisten van Nomura nog voldoende ruimte voor een verdere stijging van het fonds.

Op dit moment oogt KPN nog niet erg aantrekkelijk, maar voor de komende drie jaar voorziet Nomura een samengestelde groei van de vrije kasstroom van KPN van circa 20 procent. Dit wordt gecombineerd met een "gezond" dividendrendement van 4,0 procent in 2016, waarna ook het dividend in de komende drie jaren flink zal stijgen.

Verder beschikt KPN over een van de meest geavanceerde vaste netwerken in Europa en liet het telecombedrijf met succes zien hoe investeringen in het eigen netwerk en het eigen merk winstgevende groei kunnen opleveren. De lancering van het 4G-netwerk van Tele2 is volgens de analisten ook niet zorgelijk.

Doordat KPN zich inmiddels volledig focust op Nederland en het belang in Telefonica Deutschland aan het afbouwen is, biedt KPN volgens de analisten ook "strategische waarde".

Op een rood Damrak sloot het aandeel KPN maandag 0,1 procent hoger op 3,60 euro.
[verwijderd]
0
KPN geeft mobiele klanten 2 GB op 4G-netwerk in december
dinsdag 1 december 2015 | 08:39 CET |
KPN geeft klanten met een mobiel abonnement in december een (extra) databundel van 2GB voor gebruik op het 4G-netwerk. Dat schrijft GSMHelpdesk. Tele2 is met een vergelijkbare actie bezig. Klanten zonder 4G-databundel krijgen in december de mogelijkheid om 1 GB aan data te gebruiken op het 4G-netwerk van de operator.

Ook mobiele klanten van KPN zonder databundel krijgen in december een 4G-databundel. Zo wil KPN klanten zonder databundel het 4G-netwerk laten uitproberen. Bij klanten die al beschikken over een mobiel abonnement met een databundel, is het cadeautje van 2 GB dataverkeer per 1 december al toegevoegd aan de databundel. Zo krijgen klanten met een 500 MB databundel in december de beschikking over 2,5 GB en klanten met een 10 GB bundel 12 GB.

De KPN-klanten zonder databundel krijgen uiterlijk per 5 december de beschikking over de 2GB data. Zij kunnen volgens KPN dan gebruik maken van de volledige snelheid van het 4G-netwerk. Aan het einde van de decembermaand, of op het moment dat de bundel van 2 GB is opgebruikt, wordt de mobiele internetverbinding bij deze klanten automatisch uitgeschakeld, zodat zij niet op ongewenste kosten gejaagd worden.

Hetzelfde geldt voor klanten met een bundel voor onbeperkt mobiel internet zoals KPN Messaging Light. Wanneer de 2G opgebruikt zijn, gaat de internetsnelheid automatisch terug naar de gebruikelijke 64 KBps.

De actie van KPN loopt van 1 tot en met 31 december. Niet verbruikt tegoed vervalt aan het eind van de maand.
SpecKlaas
0
AMSTERDAM (Dow Jones)--De maatregelen die KPN (KPN.AE) neemt om klanten te behouden, zoals multi-play en selectieve prijsverlagingen, positioneren het bedrijf goed om het klantenbestand te verdedigen, vindt Nomura, vooral met de recente lancering van het 4G-aanbod van Tele2. "Verdediging (met rationele strategieen) is de beste aanval", stelt de analist. Daarnaast beschikt KPN over e e n van meest geavanceerde netwerken van vaste lijnen van Europa, vindt hij. "KPN blijft met succes aantonen hoe investeringen in netwerk en merk winstgevende groei en onderscheid van concurrenten bewerkstelligen", stelt Nomura, dat het advies verhoogt naar buy van neutral. Het koersdoel gaat naar EUR4,20 van EUR3,40. Dinsdag omstreeks 9.15 uur noteert het aandeel 1,3% hoger op EUR3,65, terwijl de AEX met 0,3% stijgt. (ben.zwirs@wsj.com)
SpecKlaas
0
AMSTERDAM (Dow Jones)--SNS Securities vraagt zich af of KPN (KPN.AE) wellicht een prooi kan worden voor Orange. Persbureau Bloomberg meldde dat het Franse telecombedrijf overweegt een bod uit te brengen op Telecom Italia, maar ook kijkt naar andere mogelijkheden, vooral naar bedrijven die actief zijn in een enkele markt. Orange heeft KPN al eerder genoemd als mogelijke overnamekandidaat, wijst de analist. En gezien onder andere het politieke element en de hoge schuldenlast van het Italiaanse bedrijf, ligt het voor de hand dat Orange eerst het water test door op een kleinere prooi te jagen, zoals KPN, zegt hij. Ook Belgacom is actief in e e n enkel land en heeft een vergelijkbaar schuldniveau, maar KPN beschikt over een beter 4G-netwerk, hogere breedbandsnelheden voor huishoudens en een verder ontwikkeld glasvezelnetwerk. Als zodanig heeft KPN de betere papieren, oordeelt SNS. In een dergelijk scenario is een bod van meer dan EUR4 een realistische mogelijkheid. Dinsdag omstreeks 9.30 uur noteert het aandeel 1,2% hoger op EUR3,65, terwijl de AEX met 0,1% stijgt. (ben.zwirs@wsj.com)
[verwijderd]
0
For today: PP=3.598
Resistance: R1=3.64; R2=3.678
Support: S1=3.559; S2=3.518

The upper edge of uptrend since Oct 15 is around ~3.66. This was/is also the lt/mt-target, actually the level providing CS a positive return on his 'initial' ~30% investments in kpn (see last year posts).

Above ~3.66 AM/CS will fully cover his total losses (actual + paper) related to "kpn-adventures", and start making (paper) profit ("paper" --> because he can't, or at least shouldn't, sell his asset underlying convert. issues --> actually in that way CS has already got his money back).

Yes, the target ~3.66 is also the lower border of lt/mt-resistance zone ~3.66-3.68, and so far, must be broken on, at least, "daily scale" followed by confirmations on weekly scale, etc. The 'daily-scale' confirmation is also essential for former target ~3.60 (see last weeks posts).
SpecKlaas
0
KPN versterkt zijn pakket clouddiensten
Gepubliceerd op 1 dec 2015 om 10:14

DEN HAAG (AFN) - KPN-dochter IS Group neemt de aanbieder van hosting- en clouddiensten Net Ground over van diens huidige aandeelhouder Netmen. Dat maakte het telecomconcern dinsdag bekend zonder een overnameprijs te noemen.

,,Het is onze strategie om in te spelen op de toenemende vraag van onze zakelijke klanten naar clouddiensten die hun groei ondersteunen'', zei topman Jan Willem des Tombe van IS Group. ,,Met de overname van Net Ground breiden we onze schaal en marktbereik verder uit''.
[verwijderd]
0
KPN: vanaf januari 2016 alleen nog NFC-simkaarten
dinsdag 1 december 2015
KPN gaat vanaf 1 januari 2016 alleen nog simkaarten uitleveren die beschikken over NFC-functionaliteit. Zowel nieuwe mobiele klanten als bestaande klanten die een nieuwe simkaart nodig hebben, krijgen vanaf 1 januari een NFC-simkaart, waarmee draadloze communicatie op korte afstand mogelijk is. Dat liet KPN gisteren weten tijdens de presentatie van de Smart OV-proef.

KPN stelt te verwachten dat de simkaart met NFC-chip de drempel verlaagd om gebruik te maken van het groeiend aantal toepassingen voor communicatie op korte afstand. Behalve in- en uitchecken met een mobiele portemonnee op de smartphone betreft het draadloze betalingen bij NFC-geschikte kassa’s en andere points-of-sale, maar ook toegangs- en identificatietoepassingen.

Jasper Snijder, Directeur New Business bij KPN, stelde in de marge van de persbijeenkomst over de Smart OV-pilot dat de nieuwe sim-oplossing van KPN het mogelijk moet maken om uiteindelijk alle betaal- en andere passen inde portemonnee te vervangen. De voor transactie benodigde gegevens worden volgens Snijder versleuteld en op een afgeschermd gedeelte van de simkaart opgeslagen.
SpecKlaas
0
Na de euforie van de adviesverhoging van Nomura en de reactie van SNS en de sprong naar 3,66+ even weer terug op aarde. De winstnemers hebben orde op zaken gesteld. 3,61 moest er weer aan geloven.
Vergeet echter niet dat we gisteren nog op 3,55 gestaan hebben. De weg naar boven is ingeslagen. De opgaande lijn is duidelijk zichtbaar. Aken en Keulen zijn ook niet in één dag gebouwd. Even consolideren rond de 3,61 en dan ...
Die 4+ euro komt er echt wel.
[verwijderd]
0
Artikel in het kader van toenemend smartphone-gebruik:

di 01 dec 2015, 10:21
ABN Amro verwelkomt nieuwe klanten via smartphone
AMSTERDAM (AFN) -
ABN Amro maakt het makkelijker om klant te worden van de bank. Dit kan vanaf dinsdag ook via de smartphone. Voor identificatie vraagt de bank om een foto van het identiteitsbewijs, een portretfoto en enkele andere gegevens.

ABN Amro beroept zich erop de eerste grootbank in Nederland te zijn waarbij klant worden via een 'selfie' mogelijk is. De methode is afgelopen tijd al op kleine schaal getest.
,,We zien het gebruik van de mobiel onder onze klanten met de dag toenemen. Daarom bieden wij nu ook de mogelijkheid om met je mobiel klant te worden'', verklaart Frans Woelders, algemeen directeur retail banking bij de bank. ,,De klant hoeft hiervoor niet meer naar kantoor.''
De Mobiel Bankieren App van ABN Amro wordt volgens de bank inmiddels 57 miljoen keer per maand gebruikt.
[verwijderd]
0
Telefonica Duitsland begint integratie netwerken O2, E-Plus
dinsdag 1 december 2015
Telefónica Duitsland heeft aangekondigd dat het de mobiele GSM- en UMTS-netwerken van zijn dochters O2 en E-Plus in januari gaat integreren. Daarnaast breidt de Duitse operator zijn 4G-netwerk snel uit, zo laat Telefónica Duitsland weten. De operator nam in 2013 E-Plus over van KPN. De netwerkintegratie zal zich in 2016 vooral richten op dichtbevolkte stedelijke gebieden. Naar verwachting zal volledige integratie van de mobiele netwerken vijf jaar in beslag nemen.
[verwijderd]
0

JORDI NIEUWENHUIS VERLAAT REGGEFIBER
1 december 2015
Met ingang van 1 december verlaat Jordi Nieuwenhuis Reggefiber. Hij heeft mede aan de basis gestaan van de oprichting van onze organisatie in 2005. Naast zijn functie binnen Reggefiber is Jordi al geruime tijd actief als directeur van Deutsche Glasfaser en hij heeft besloten om hier zijn aandacht volledig op te richten.

Joost Farwerck, lid van de Raad van Bestuur bij KPN: “ Jordi Nieuwenhuis heeft ervoor gezorgd dat glasvezel voor meer dan 2 miljoen huishoudens in Nederland beschikbaar is geworden. Hij beschikt over een duidelijke visie en een persoonlijke drive om zoveel mogelijk huishoudens aan te sluiten op glasvezel. Zijn scherp analytisch vermogen en oog voor detail hebben een grote bijdrage geleverd aan het succes van Reggefiber en mogen een voorbeeld zijn. Ik wil hem dan ook bedanken voor de prettige samenwerking in de afgelopen jaren en wens hem veel succes in Duitsland!”
36 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 10 mei 2024 17:35
Koers 3,408
Verschil -0,008 (-0,23%)
Hoog 3,432
Laag 3,405
Volume 6.284.296
Volume gemiddeld 11.057.795
Volume gisteren 7.335.835

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront