TKH Group « Terug naar discussie overzicht

TKH 2016

35 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
pim f
0
Dit wordt het jaar van TKH, alle seinen op groen. Buy on dips. Koers op 1 januari 2016: €37,44. Faites vos Jeux!
Drentenier1
1
Volgende maand introduceert TKH haar nieuwe bandenbouwmachine de VMI MILEXX. Dit zou de omzet van VMI in 2016/2017 een extra impuls kunnen geven.

www.tyrepress.com/2016/01/milexx-vmi-...
pim f
0
Met dat enorme achterstallige onderhoud van de tunnels in Brussel is TKH in ieder geval een voorname kandidaat om technologische oplossingen te leveren (al schijnt er nog geen geld voor te zijn, maar er moet snel iets gebeuren).

nos.nl/artikel/2083618-geen-geld-voor...
www.tkhgroup.com/nl/news/commercieel-...
pim f
0
TKH profiteert van beveiligingssystemen

Heiko Jessayan

Vandaag, 08:38
Update: vandaag, 09:05

Technologieconcern TKH (Twentsche Kabel Holding) Group uit Haaksbergen heeft vorig jaar zijn omzet met 2,2% opgevoerd tot € 1375,2 mln. De slechtere resultaten bij het segment dat systemen voor autobanden produceert, werden ruimschoots gecompenseerd door beveiligingssystemen aan gebouwen. Dat heeft TKH, producent van bandenbouwsystemen, glasvezelkabels en beveiligingssystemen, dinsdagochtend bekendgemaakt.

In het vierde kwartaal zag TKH zich door afkoeling van de economie in China opnieuw geconfronteerd met een organische omzetdaling van 6,6%. Ook inclusief overnames daalde de omzet en kwam uit op € 344,7 mln, een daling van 3,2%. Het brutobedrijfsresultaat (ebita) in 2015 steeg met 4,7% inclusief eenmalige baten en lasten, en 12,1% exclusief baten en lasten. De nettowinst steeg met 3,3% en voor amortisatie met 7,5%.

TKH heeft te maken met een inzakkende vraag naar systemen voor autobanden bij het bedrijfsonderdeel Industrial Solutions. Maar dat wordt gecompenseerd door andere bedrijfsonderdelen. 'Door de forse stijging van het resultaat binnen Building Solutions is meer evenwicht ontstaan in het totale TKH-resultaat', zegt ceo Alexander van der Lof van TKH in een toelichting op de bedrijfsresultaten van vorig jaar.

Minder orders China

Evenals in het derde kwartaal is de lagere omzet in het vierde kwartaal het gevolg van minder orders voor de divisie Industrial Solutions. Bij dit onderdeel daalde de omzet 7,8% tot € 627,4 min. Organisch daalde de omzet met 8,5%. Omdat er in China minder wordt geïnvesteerd, heeft Industrial Solutions last van inzakkende vraag naar productiesystemen door autobandenfabrikanten in dat land. Dat heeft niet alleen met de afkoeling van de Chinese economie te maken, maar ook met Amerikaanse importheffingen op Chinese autobanden. Daardoor kwam ook het bedrijfsresultaat (ebita) uit op € 84,8 mln, 7,4% lager dan in 2014.

Glasvezels

Dat het bedrijfsresultaat van TKH Group als geheel desondanks toenam, houdt verband met 'de goede voortgang in de strategische ontwikkeling van TKH', aldus Van der Lof. Het Twentse bedrijf zet namelijk in op meer winstgevende activiteiten zoals glasvezelssystemen, tunnelsystemen en beveiligings- en parkeersystemen. Bij het segment Telecom Solutions steeg het bedrijfsresultaat, ondanks een kleine omzetdaling, met € 1,3 mln, een stijging van 8,8%. Spectaculair was de stijging van het bedrijfsresultaat bij het segment Building Solutions, dat zich toelegt op beveiliging van gebouwen. Daar steeg het resultaat in 2015 met de helft (49,9%) bij een 16,9% hogere omzet.

Overnames

TKH deed de afgelopen jaren twee belangrijke overnames. In 2014 nam TKH een controlerend belang in het Oostenrijkse familiebedrijf Commend, dat intercomsystemen produceert. In 2012 werd het Duitse Augusta overgenomen. Het bedrijf uit München produceert digitale camerasystemen en optische sensoren. De overname ging niet zonder slag of stoot. Vorig jaar werd het bedrijf, na een uitrookprocedure van de laatste aandeelhouders die samen een belang hadden van 9% Augusta, volledig overgenomen.

Winstverwachting

Ondanks de onzekerheid over de ontwikkeling van de wereldeconomie, laat TKH weten met zijn kerntechnologieën 'goed gepositioneerd' te zijn om de groei te continueren. 'Dit geeft ons een stevige basis om te verwachten dat de omzet in de gedefinieerde zeven verticale groeimarkten de komende 3 tot 5 jaar met € 300 tot 500 mln kan groeien', aldus TKH. De onderneming geeft geen concrete prognose voor geheel 2016. Dat zal ze doen bij de presentatie van de halfjaarcijfers in augustus.
voda
0
Solide resultaten TKH - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--TKH (TWEKA.AE) heeft voorbeurs op de meeste vlakken solide tot beter dan verwachte resultaten gepresenteerd. Dit stelden analisten van ABN AMRO.

Een minpunt noemden de analisten evenwel de "wat zwakke" orderinstroom van EUR60 miljoen in het vierde kwartaal voor de bandenbouwmachines, hetgeen volgens ABN AMRO een cijfer is dat altijd nauwlettend door de markt in de gaten wordt gehouden. De bank waarschuwde evenwel ook om niet te veel aandacht op dit cijfer te vestigen, maar ook te letten op de sterke prestaties van de divisie Building Solutions.

Daarbij stipten de analisten ook aan dat TKH zelf aangaf dat de orderinstroom voor de bandenbouwmachines in 2016 zal herstellen. CEO Alexander van der Lof sprak van een positieve ontwikkeling in de positie van TKH bij de grote vijf bandenbouwproducenten.

De nettowinst van TKH, voor amortisatie en eenmalige baten en lasten steeg met 15,7% procent naar EUR99,9 miljoen. Daarmee was de winstontwikkeling sterker dan de doelstelling van de onderneming van een stijging naar EUR93 miljoen tot EUR98 miljoen. ABN AMRO mikte vooraf op EUR97,7 miljoen.

De dividendverhoging door TKH naar EUR1,10 per aandeel noemde ABN AMRO conform verwachting, waarbij de verlaging van de nettoschuld naar EUR161 miljoen "duidelijk beter" dan voorzien was. ABN AMRO mikte op een nettoschuld van EUR204 miljoen.

Tot slot was de verhoging van het rendement op de omzet naar 11 tot 12% volgens ABN AMRO weinig verrassend. Wel voedde dit het vertrouwen in een aanhoudende opwaartse trend van TKH.

Het aandeel TKH Group leverde dinsdag 2,3% in op EUR34,52.


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


voda
0
TKH beweegt in de juiste richting - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--De omzet en EBITA van TKH (TWEKA.AE) over 2015 voldoen in grote lijnen aan de verwachtingen van Kepler Cheuvreux. Hoewel de lagere verkopen van bandenbouwmachines de omzet drukten, was de winstgevendheid sterk met een EBITA-marge van 11,0%, zegt de analist. De verbeterde marge in 2015 en verhoging van de doelstellingen voor de middellange termijn bevestigen volgens de analist dat de transformatie nog niet voorbij is. Kepler gelooft dat er substantiele potentie op de middellange termijn over blijft, maar dat het herstel bij de bandenbouwmachines tijd zal kosten. Bijgevolg biedt iedere koersdaling op de korte termijn een instapmogelijkheid. Het advies blijft buy met een koersdoel van EUR41. Dinsdag omstreeks 9.15 uur noteert het aandeel 0,5% lager op EUR35,16.


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

Belgske
0
[verwijderd]
0
Ik geloof dat TKH ook iets in glasvezel doet...
In ieder geval wordt er geklaagd dat er teveel soorten 'optical pluggable modules' zijn.
www.eetimes.com/document.asp?doc_id=1...

Er moet dus gestandaardiseerd worden, bedrijven die hierin doen overnemen en fuseren.
TKH moet dus eten of gegeten worden.
voda
0
TKH verkoopt parkeerdivisie

Gepubliceerd op 30 mrt 2016 om 19:49 | Views: 1.067

HAAKSBERGEN (AFN) - Technologiebedrijf TKH verkoopt zijn activiteiten in beheer en exploitatie van parkeervoorzieningen. De onderneming maakte woensdag bekend zijn belang van 51 procent in Parking & Protection (P&P) over te doen aan het Rotterdamse Interparking Nederland. Financiële details zijn daarbij niet bekendgemaakt.

Volgens TKH zal transactie, naast een eenmalige bate, een beperkte invloed hebben op de winst per aandeel van TKH. Over 2015 behaalde P&P met 31 medewerkers een omzet van 5,7 miljoen euro.
pim f
0
Ademloos bewonderend verhaal in het FD vandaag:

fd.nl/morgen/1146432/een-technologisc...

Een technologisch kunststukje in Twente

Heiko Jessayan

Vandaag, 06:00

Krantentitel: ‘Achtergrond Hoe TKH Group innoveert’

In 15 jaar van kabelproducent naar technologisch leider in beveiliging en industriële productiesystemen. TKH Group dankt dit aan een superteam van 30 managers en vooral: structurele innovatie.

Het was geen voorpaginanieuws toen TKH Group vorige week nabeurs bekendmaakte zijn meerderheidsbelang in het beheer en de exploitatie van ­parkeervoorzieningen te verkopen. TKH beschouwt die activiteiten niet meer als kernactiviteit.

Deze strategische desinvestering illustreert de stille transformatie die zich bij het technologieconcern uit Haaksbergen, voorheen Twentsche Kabel Holding geheten, sinds het millennium voltrekt.

Toen in 2000 de internetbubbel barstte, rijpte bij TKH Group het besef dat de bakens moesten worden verzet. Het bedrijf haalde indertijd 60% van zijn omzet uit de telecomsector en de kabeltechnologie.‘Binnen zes maanden raakten wij 40% van onze omzet kwijt’, herinnert Alexander van der Lof zich, sinds 2001 ceo van TKH Group. ‘Onze beurswaarde was nog maar €?40 mln. We moesten iets rigoureus gaan doen om het vertrouwen te herwinnen van onze aandeelhouders.’

Vijftien jaar later heeft TKH Group een marktkapitalisatie van €?1,5 mrd en vormen de telecomactiviteiten nog maar 12% van de omzet.

en zo gaat het nog alinea's door met de lofzang
pim f
0
Even uitgestapt vanochtend, nadat de storm is uitgewoed stap ik wel weer in maar dan in de Buy and Hold porto. De komende tijd is er vast alleen maar neerwaartse druk op de beurskoers ben ik bang
voda
0
Aandeelhouders TKH Group keuren ava-voorstellen goed

Dividend vastgesteld op 1,10 euro per gewoon aandeel.

Aandeelhouders van TKH Group hebben dinsdag tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders de goedkeuring gegeven aan alle agendapunten. Dit meldde de onderneming uit Haaksbergen dinsdag nabeurs.

Onder meer het dividend van 1,10 euro per aandeel over het boekjaar 2015 kreeg de goedkeuring van aandeelhouders. Het dividend kan geheel in contanten worden uitgekeerd dan wel in aandelen.

Daarnaast werd tijdens de bijeenkomst Rokus van Iperen herbenoemd tot lid van de raad van commissarissen.

Het aandeel TKH Group sloot dinsdag op een nipt hoger Damrak 0,6 procent in het rood op 35,05 euro.

Door ABM Financial News. Info@abmfn.nl: +31(0)20-26 28 999
voda
0
Beursblik: ING verhoogt koersdoel TKH Group

Koersdoel naar 38,75 euro.

ING heeft donderdag het koersdoel voor TKH Group verhoogd van 37,25 naar 38,75 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling vanwege goede groeivooruitzichten bij de bandenbouwactiviteiten.

Analist Tijs Hollestelle denkt dat TKH op het punt staat om zijn wereldwijde marktaandeel in het segment voor bandenbouwmachines structureel uit te breiden, door het binnenhalen van opdrachten van één of twee van 's werelds grootste bandenfabrikanten. De marktvorser benadrukte evenwel ook dat het geduld van beleggers met betrekking tot de groei in de bandenmachine activiteiten niet eindeloos is.

De orders voor de bandenbouwmachines zullen volgens de analist een belangrijke indicator vormen voor de koersontwikkeling van het aandeel, hoewel het tweede kwartaal naar verwachting traag zal verlopen.

De onderneming uit Haaksbergen is volgens Hollestelle flink gewaardeerd, gedeeltelijk omdat de verwachte groei van het marktaandeel in het bandenbouw onderdeel al in de koers is verwerkt. De analist blijft van mening dat TKH een bovengemiddeld groeiprofiel heeft en op de middellange tot lange termijn in staat zal zijn om de marges te verbeteren.

Op een rood Damrak verloor het aandeel TKH Group donderdag 3,6 procent op 34,02 euro. Het aandeel stond evenwel extra onder druk vanwege een ex-dividend notering.

Door ABM Financial News. Info@abmfn.nl: +31(0)20-26 28 999
[verwijderd]
0
AMSTERDAM (AFN) - UBS Group heeft een belang genomen in TKH. Dat bleek vrijdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

UBS heeft nu een kapitaalbelang en stemrecht van 5,51 procent. Er zijn geen eerdere meldingen van deze partij in TKH terug te vinden in de archieven van de toezichthouder.
pim f
0
UBS verkleint belang in TKH Group stevig

Zaterdag 7 mei 2016 12:45

Kapitaalbelang teruggebracht tot ver onder meldingsgrens.

UBS Group heeft een flink kleiner belang in TKH Group gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 2 mei 2016.
UBS meldde een kapitaalbelang van 0,11 procent met eenzelfde stemrecht.
Op 26 april dit jaar meldde UBS nog een eerste kapitaalbelang van 5,51 procent met een dito stemrecht.
voda
0
Beursblik: TKH kent in 2016 matige start

Theodoor Gilissen verlaagt winstverwachtingen 2016 en 2017 met enkele procenten.

TKH is dit jaar in de ogen van Theodoor Gilissen Bankiers is dit jaar matig gestart. Dat schrijft Theodoor Gilissen dinsdag in een bedrijfsrapport.

Theodoor Gilissen wijst op de autonome omzetdaling met 3 procent en een 13 proccnt lagere winst. De orderportefeuille heeft inmiddels wel weer de weg omhoog ingeslagen.

Theodoor Gilissen heeft de winstverwachtingen voor 2016 en 2017 met enkele procenten verlaagd naar 2,27 euro respectievelijk 2,47 euro per aandeel.

2016 is een overgangsjaar waarbij hoge investeringen in R&D en kosten van uitbreiding van capaciteit samenvallen met verminderde vraag vanuit de industrie, met name in China. Het management voorziet een stevige toename van de afzet als enkele nieuwe producten op de markt komen begin 2018.

Theodoor Gilissen vindt TKH wel goed gepositioneerd om van een aantal structurele trends te profiteren zoals vergrijzing, toenemende behoefte aan beveiliging, robotisering van productieprocessen (camera-inspectiesystemen) en groei in digitale communicatie.

De stevigere positionering geeft het management het vertrouwen de winstdoelstellingen wederom te verhogen (operationele winstmarge van 10-11 procent naar 11-12 procent). Dat vindt Theodoor Gilissen realiseerbaar in 2018.

Theodoor Gilissen meent dat de beurswaardering van het aandeel te laag is gelet op de verwachte langere-termijn groei van de winst, de vrije kasstroom en de solide financiële positie.

Het advies op het aandeel TKH luidt bij Theodoor Gilissen Aanbevolen met een koersdoel van 39,00, onder andere gebaseerd op een waardering van de kasstromen.

Het aandeel TKH sloot dinsdag op 34,37 euro.

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: overname vliegveldverlichtsactiviteiten HELLA door TKH positief

Acquisitie volgens ING zonder gevolgen voor taxaties.

TKH Group heeft met de kleine overname van de vliegveldverlichtingsactiviteiten van HELLA een logische stap gezet. Dit schreef analist Tijs Hollestelle van ING donderdag in reactie op de plannen van de onderneming uit Haaksbergen.

Volgens Hollestelle sluiten de overgenomen onderdelen aan op bestaande activiteiten van TKH met de divisie Building. Na afronding van de positieve overname beschikt TKH volgens de analist bovendien nog over "voldoende vuurkracht" voor nieuwe overnames.

De acquisitie heeft volgens de marktvorser geen consequenties voor de taxaties van ING. Naar verwachting dragen de activiteiten 0,1 procent bij aan de omzet over heel 2016 en 0,3 procent op de omzet voor 2017.

Het aandeel TKH Group noteerde donderdag 0,2 procent hoger op 34,51 euro op een groen Damrak.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
35 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 14 jun 2024 15:16
Koers 40,660
Verschil -0,340 (-0,83%)
Hoog 41,180
Laag 40,240
Volume 35.023
Volume gemiddeld 84.213
Volume gisteren 80.070

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront