TKH Group « Terug naar discussie overzicht

De halfjaarcijfers van 2016

6 Posts
[verwijderd]
0
voda
0
Beursblik: lagere resultaten voor TKH voorzien

Aandacht gaat uit naar orders voor bandenbouwmachines.

TKH Group heeft in het tweede kwartaal lagere resultaten behaald dan een jaar eerder. Dit verwachten door ABM Financial News geraadpleegde analisten.

Belangrijker dan de cijfers is volgens analisten echter hoe hoog de orders voor de bandenbouwmachines van TKH zullen uitkomen. "We verwachten een orderinstroom van 75 miljoen tot 85 miljoen euro, alles wat hier onder of boven ligt, zal naar onze mening de richting van de koers die dag bepalen", zei analist Tijs Hollestelle van ING in een vooruitblik op de cijfers.

Analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen Bankiers wees ook op de verwachtingen voor heel 2016 die TKH zoals gebruikelijk bij de halfjaarresultaten concretiseert. Van Beek gaat dit jaar uit van een lichte winstdaling vanwege een lagere vraag vanuit China, maar de analist verwacht "duidelijk herstel" in 2017.

Bij de bekendmaking van de resultaten over de eerste drie maanden zei TKH dat de terughoudendheid over investeringen in China nog steeds groot was.

Hollestelle denkt dat TKH voor heel 2016 uit zal gaan van een aangepaste nettowinst tussen 90 miljoen en 98 miljoen euro, terwijl de raming van de analist zelf daar net boven ligt met 99,9 miljoen euro.

Het management van de onderneming uit Haaksbergen heeft dit jaar vooral de focus gelegd op investeringen in verdere groei en verwacht daarom dat de kosten in verhouding hoger zullen uitpakken op de korte termijn.

Zowel ING als TGB gaat uit van lagere resultaten voor het tweede kwartaal. Van Beek verwacht een omzetdaling van 354 miljoen naar 327 miljoen euro en een daling van het bedrijfsresultaat (EBITA) van 38 miljoen naar 32 miljoen euro. ING rekent op een omzet van 343 miljoen euro en een bedrijfsresultaat van 35 miljoen euro.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel maandag vlak op 33,43 euro. TKH maakt de cijfers over het tweede kwartaal dinsdag voorbeurs bekend. Zowel ING als Theodoor Gilissen vindt het fonds koopwaardig.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: outlook TKH valt tegen

NIBC vindt impact lage orders groter dan verwacht.

De winstverwachtingen van TKH Group voor heel 2016 vallen tegen. Dit schreef analist Martijn den Drijver van NIBC Markets dinsdag in reactie op de bedrijfsresultaten van het bedrijf uit Haaksbergen.

TKH zei dit jaar te rekenen op een aangepaste nettowinst van 88 miljoen tot 93 miljoen euro. Den Drijver stelde dat de onderneming redelijk optimistisch is, maar de marktvorser vindt de outlook wel tegenvallen ten opzichte van zijn eigen raming van 94 miljoen euro en de consensus die uitgaat van 97 miljoen euro.

TKH maakte lagere resultaten bekend over het tweede kwartaal en zei dat het uitstel van orders heeft geleid tot een orderinstroom in het tweede kwartaal van 50 miljoen euro. De onderneming verwacht een herstel van de orderinstroom in de komende kwartalen.

Den Drijver vindt de impact van de lage orderinstroom groter dan verwacht. Hierdoor is volgens hem het bedrijfsresultaat (EBITA) licht onder de consensus uitgekomen, ondanks solide resultaten in de divisie Building en een "zeer sterke prestatie" onderdeel Telecom.

Op een rood Damrak noteerde het aandeel TKH 2,7 procent lager op 32,38 euro.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
[verwijderd]
0
voda
0
Beursblik: NIBC verlaagt koersdoel TKH

Koopadvies wel gehandhaafd.

NIBC Markets heeft het koersdoel op TKH Group verlaagd van 39,75 naar 39,00 euro bij een ongewijzigd koopadvies op basis van een bijstelling van de ramingen. Dit schreef analist Martijn den Drijver woensdag in een analistenrapport.

"We hebben onze ramingen aangepast en voorzien nu een omzetgroei van 4,4 procent en een EBITA groei van 5,9 procent voor de periode tot 2019", aldus de marktvorser. "We blijven verwachten dat sommige verticale groeisegmenten niet de verwachte omzet zullen genereren", aldus Den Drijver, die wel benadrukte dat de outlook op de korte en middellange termijn positief is.

"Hoewel de halfjaarcijfers een daling op jaarbasis lieten zien en licht onder verwachting bleken, lijkt het potentieel van de verticale groeisegmenten wel onveranderd", volgens de analist van NIBC, die er verder op wees dat het management van TKH zijn ambities heeft herhaald en mogelijk zelfs bepaalde doelstellingen opwaarts zal bijstellen bij de jaarcijfers.

Op een lager Damrak noteerde TKH woensdagmiddag 2,2 procent in de min op 32,58 euro.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 jun 2024 17:35
Koers 40,300
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 40,600
Laag 40,240
Volume 35.449
Volume gemiddeld 83.217
Volume gisteren 35.449

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront