Kendrion « Terug naar discussie overzicht

PB: Q3.

3 Posts
conradus
1
Er wordt goed geherstruktureerd zie sluiting fabriek in Zwitserland en Brazilie.
De toekomstverwachtingen zijn uitstekend.
voda
1
Update: hogere resultaten Kendrion

Vereenvoudigingsmaatregelen sorteren effect.

(ABM FN-Dow Jones) Kendrion heeft in het derde kwartaal meer winst en omzet behaald, geholpen door maatregelen om kosten te verlagen en de efficiency te verbeteren. Dit bleek donderdag uit de resultaten van de producent van elektromagneten.

"We hadden een stabiel derde kwartaal en ik ben erg blij om te zien dat onze winstgevendheid voor het tweede opeenvolgende kwartaal verbeterde ten opzichte van vorig jaar nu onze vereenvoudigingsmaatregelen effect sorteren", zei bestuursvoorzitter Joep van Beurden over de resultaten.

Van Beurden zei ook dat besloten is om een fabriek in Zwitserland te sluiten en de meerderheid van de productie te verhuizen naar zijn Duitse fabrieken. De sluiting van een fabriek in Brazilië ligt op schema om tegen het jaareinde plaats te vinden.

Voor dit jaar rekent Kendrion op eenmalige kosten en jaarlijkse kostenbesparingen van allebei 5,0 miljoen euro. Eerder ging de onderneming uit van 4,0 miljoen euro.

In een reactie op de resultaten zei Van Beuren tegenover ABM Financial News dat het vereenvoudigingsproces voorlopig doorgaat. "We hebben momenteel in totaal 25 fabrieken verspreid over de hele wereld en we blijven kijken hoe we deze kunnen optimaliseren", aldus de topman.

China

Van Beurden, die bijna een jaar geleden de leiding overnam van Piet Veenema, zei van plan te zijn om meer te gaan investeren in China. Momenteel is Kendrion daar bescheiden aanwezig, met slechts twee fabrieken. "We halen nu 4 procent van onze omzet rechtstreeks uit China, terwijl 20 tot 25 procent van de markt daar is. We willen daarom ons marktaandeel vergroten daar."

Kendrion is ook indirect aan de Chinese markt blootgesteld via de export van Duitse autofabrikanten en machinebouwers aan wie de onderneming veel producten levert.

Het genormaliseerde bedrijfsresultaat steeg in het derde kwartaal met 12 procent van 7,1 miljoen een jaar geleden naar 7,9 miljoen euro. De genormaliseerde EBITA-marge verbeterde van 6,5 naar 7,2 procent.

De omzet steeg licht van 108,9 miljoen naar 110,1 miljoen euro.

Outlook

Het management verwacht dat in de resterende maanden van het jaar de marktomstandigheden voor onderdeel Commerical Vehicles uitdagend zullen blijven, maar verwacht ook dat de opwaartse trend in Passenger Cars doorzet. "De trends die we in de eerste negen maanden hebben gezien, zullen waarschijnlijk doorzetten in het vierde kwartaal", zei de bestuursvoorzitter.

Voor de langere termijn bleef Van Beurden optimistisch. "Als we kijken naar de pijplijn voor de komende drie jaren dan zien we dat deze fundamenteel goed blijft". Kendrion houdt dan ook vast aan zijn verwachtingen voor de middellange tot langere termijn van een gemiddelde autonome omzetgroei van 5 procent per jaar en een EBITA-marge van 10 procent vanaf eind 2018.

Het aandeel Kendrion noteerde donderdag op een groen Damrak 1,0 procent hoger op 26,00 euro.

Update: om toelichting CEO en extra informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 jun 2024 09:55
Koers 13,020
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 13,080
Laag 12,980
Volume 1.522
Volume gemiddeld 30.050
Volume gisteren 10.239

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront