Forum: AB InBev » Proost! | DeBeurs.nl

Proost!

497 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 20 21 22 23 24 25 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Leefloon
0
Ook bij Jefferies, zonder bijgewerkte spreadsheet, een herhaling van het (trailing) koersdoel. Jefferies is het met Jefferies eens. Bij cijfers over HJ1 zal bovenstaande niet helemaal als een verrassing komen. Die cijfers kunnen wellicht dusdanig negatief ontvangen worden, ook afhankelijk van de koers op dat moment, dat je op dat moment geen short put wilt hebben. Maar in het artikel zit een journalistieke en/of analystische, negatieve overdrijving. Het cijfer voor mei wordt "erg zwak" genoemd, maar die conclusie wordt al getrokken voor de verklaring van het US Beer Institute. Dan blijft het "erg zwak" teveel hangen. De cijfers en trends worden er niet beter van, akkoord, maar dit is een vertekenend, sturend of misleidend beeld. Ik verwacht onveranderd dat mogelijk licht overdreven koersdoelen licht overdreven zijn, en verwacht dat "houden" een brede, redelijkere bandbreedte is. Het herhaalde koersdoel van Jefferies valt daar iets buiten. De 63 euro, en een eerdere 100 euro o.i.d. eveneens. "Houden" bedoel ik niet per se positief, wanneer er elders mogelijk "kopen" geldt.

AB InBev heb ik ergens ook eens genoemd voor een virtuele wedstrijdportefeuille met indexfondsen voor 2019, met bereidheid om te wisselen. Een afvraagje is of AB InBev, Kinepolis en Solvay voor heel 2019 werden genoemd door deze "analisten", of specifiek voor HJ2. Wie kijkt naar koersen uit een verleden, kan in AB InBev nog wel wat potentieel zien, richting de 85-95 of zo, maar dan wordt AB InBev wel terug duur. Wanneer een normale koers (en schuldenratio) door de meimaand niet in 2026 maar in 2027 wordt bereikt.

Bij een ongeveer gemiddeld AEX-achtig koersrendement, zonder AB InBev, van 9% heb je het over zo'n 5, 6 jaar vanaf de huidige €79,79. 2024, 2025. Inclusief mei, inclusief een door de markt verwachte verkoop van het Aziatische tafelzilver. Kan, alhoewel ik dat soort tempo's niet zou klasseren als "conservatief". Onder meer omdat 17% van het volume voor 24% van de omzet zorgt, zodat de rek in prijzen niet oneindig is. Naar Frankrijk en Nederland geëxporteerde Jupiler naar België exporteren is al een serieus verdienmodel, en dat wordt niet minder wanneer de prijsstijgingen van 4% de volumedaling meer dan moeten compenseren.

Een geactualiseerde exporttest:

Albert Heijn NL, 6x 33 cl, Jupiler: €5,77 (als altijd zonder korting, 2e nu halve prijs).
Albert Heijn NL, 6x 33 cl, Heineken: €5,75.

Delhaize BE, 6x 33 cl, Jupiler: €6,49 (+12,48%).
Delhaize BE, 6x 33 cl, Heineken: €6,09 (+5,91%).

Op nationalistisch niveau, ander "bier" is in het beste geval "alcoholische drank van gezuiverd water en moutalcohol met een fruitsmaak, is Jupiler in België 12,87% duurder dan Heineken in Nederland.

Omgekeerd, importbieren zijn in de mode, bespaart een Belg met Heineken 6,16%, terwijl een Nederlander dan 0,35% meer betaalt voor Jupiler.

Het blijft een verdienmodel, met inkoop aan winkelprijzen, om binnen de EU Jupiler van Albert Heijn terug te exporteren naar een uitgemolken België. Zonder de toevallige "tweede halve prijs" bij Albert Heijn. Reken dan misschien wel op toegestane tegenwerking, zoals een minimale bevoorrading van Nederlandse winkels.

Bij Albert Heijn België ontbreekt de vergelijkbare verpakking van 6x 33 cl Jupiler. Heineken kost daar €5,85.

Een Belg bespaart met importbeer Heineken dus niet de 6,16% van Delhaize, maar 9,86% bij Albert Heijn België. De omgekeerde 6 pack-vergelijking is met Albert Heijn België onmogelijk (gemaakt), wellicht om (te) grote prijsverschillen met behulp van afwijkende verpakkingen van Jupiler te verhullen.
Leefloon
1
www.beursduivel.be/Beursnieuws/432593...

quote:

schreef:

JPMorgan, dat door AB InBev in de arm werd genomen, waardeert de Aziatische tak op 63 miljard tot 77 miljard dollar. Analisten die de beursgang niet begeleiden denken eerder aan 50 miljard dollar, schreef de krant.


Interne Chinese Wall bij JPMorgan, casu quo commercieel opportunisme van de marktpartijen met (sinds begin mei) een "neutral" koersdoel van €82 van JPMorgan.
Leefloon
0
IPO Azië? Waardoor de schuldenbergratio licht versneld verbetert richting 2024 i.p.v. 2026 of zo, ofwel ontstaat er sneller ruimte voor (het kopen van) groei.

Als je een AEX-indexconform rendement wilt is indexbeleggen onveranderd een serieuze concurrent, maar wie op een schuldenormalisatie in 2024 hoopt komt bij ABI ook ongeveer op 10% koersrendement per jaar uit.

Laat je niet teveel misleiden door "ruimte voor overnames" door de verkoop van Azië, want het gaat gewoon over een normalisatie van de gigantische schuld, waarbij overnames weer mogelijk zouden kunnen zijn. De schuld is nu eigenlijk te hoog voor grotere overnames.

Wie nu koopt, die heeft over 5 jaar (midden 2024) en gemiddeld 9%-10% per jaar een "koersdoel" van ongeveer €128-€134. Dan heb je het misschien over een optimistisch 2026, minus 2 jaar door de verkoop van Azië. Indicatief. Een tegenvallertje, en je kunt het zomaar over 2027 hebben. Het valt allemaal ruimschoots binnen "houden", en is daarom voor beleggers "niet ongeschikt" als fundament onder een bredere portefeuille. AEX-indexbeleggen, zonder ABI, was en is een concurrent.
Stephan010
0
quote:

Leefloon schreef op 3 jul 2019 om 18:36:


IPO Azië? Waardoor de schuldenbergratio licht versneld verbetert richting 2024 i.p.v. 2026 of zo, ofwel ontstaat er sneller ruimte voor (het kopen van) groei.

Als je een AEX-indexconform rendement wilt is indexbeleggen onveranderd een serieuze concurrent, maar wie op een schuldenormalisatie in 2024 hoopt komt bij ABI ook ongeveer op 10% koersrendement per jaar uit.

Laat je niet teveel misleiden door "ruimte voor overnames" door de verkoop van Azië, want het gaat gewoon over een normalisatie van de gigantische schuld, waarbij overnames weer mogelijk zouden kunnen zijn. De schuld is nu eigenlijk te hoog voor grotere overnames.

Wie nu koopt, die heeft over 5 jaar (midden 2024) en gemiddeld 9%-10% per jaar een "koersdoel" van ongeveer €128-€134. Dan heb je het misschien over een optimistisch 2026, minus 2 jaar door de verkoop van Azië. Indicatief. Een tegenvallertje, en je kunt het zomaar over 2027 hebben. Het valt allemaal ruimschoots binnen "houden", en is daarom voor beleggers "niet ongeschikt" als fundament onder een bredere portefeuille. AEX-indexbeleggen, zonder ABI, was en is een concurrent.Ja IPO waarschijnlijk oorzaak dat er gecovered moet worden.
Morgen €1,- erbij en dan sta eindelijk weer op winst en blijf lekker zitten.
Leefloon
0
Onzinnige coveringsfantasieën laat ik geheel voor andermans rekening.

Mits gekocht zonder er teveel voor te hebben betaald, is ABI nu evengoed een prima buy & hold aandeel, met het risico van tegenvallers (zijnde vertragingen in de reductie van de enorme schuldenberg).
RT2014
1
"HONGKONG (AFN/RTR) - Budweiser Brewing Company (BBC), de Aziatische divisie van 's werelds grootste brouwer AB InBev, zal de definitieve prijsstelling van zijn beoogde beursgang vrijdag niet openbaren. Dat melden ingewijden aan persbureau Reuters.

Het bedrijf wil niet reageren. De beursgang van BBC staat voor 19 juli op de rol. De onderneming hanteerde bij het aanbieden van de stukken een bandbreedte van 40 Hongkong dollar tot 47 Hongkong dollar per aandeel. Aan potentiële beleggers werd al gestuurd naar de onderkant van deze range."


Dat is geen goed nieuws. Wellicht IPO-koers beneden de aangegeven bandbreedte of uitstel.
JdeFL
1
07:43
Nog steeds geen intekenprijs voor beursgang Aziatische dochter AB InBev
We hebben tegen de verwachting in nog steeds geen intekenprijs voor de beursgang van Budweiser Brewing Company APAC, de Aziatische dochter van AB InBev. Gisteren meldden we dat de prijs allicht aan de onderkant van de vork tussen 40 en 47 Hongkongse dollar zou uitkomen.
en
AB InBev onder druk
Het aandeel AB InBev staat onder druk nadat Reuters meldt dat de intekenprijs van zijn Aziatische dochter pas maandag bekend wordt. (Tijd.be)


Eventjes terug onder de 77. Leek nochtans op weg richting 85...
JdeFL
1
in.reuters.com/article/ab-inbev-asia-...
Books already covered for Budweiser APAC's up to $9.8 billion IPO: sources

Dit was van 8 juli. Moet Reuters zijn bronnen beter controleren?

Uitstel? Nou moe, wil de koersreactie daarop niet zien....
Leefloon
1
Nooit de beste oplossing gevonden. Liever een kleine, gewone KV (of dividend in aandelen), met eventueel een aangekondigd later buy-backprogramma om de grootste aandeelhouders ABI tevreden te houden.

Tenzij Azië slecht gaat draaien, maar dan is een IPO van Azië een matig plan. De prijs van koste wat kost geen KV willen doorvoeren. Dan was dit nooit gebeurd, en was de hersteltermijn effectiever verkort. Bijkomend is een latere reductie van het aantal aandelen ABI wellicht goedkoper dan het theoretisch ongedaan maken van de IPO.

Een OTM short put "kan", maar het eenmalige effect van een teleurstellende waarde van Azië kan even door gaan werken als een minder optimistische visie op heel ABI. Pas ik de HKD-ratio 40:47 toe op €85, dan is de onderkant van de vork €72,34.

KV-fobie kan een dure ziekte zijn. Geen geforceerde IPO van Azië, verkoop van tafelzilver, geen onderkant van die vork HKD 40 - 47.

Volledigheidshalve kan de IPO nog falen of geannuleerd worden, wanneer zelfs HKD 40 te duur blijkt. Een gewone KV had aan hogere koersen gedaan moeten worden, dus dat wordt door deze IPO een minder goed alternatief.

Iemand anders zal de loftrompet over het onvolprezen management moeten laten klinken; ik heb vandaag geen dienst. OI de grote Belgische aandeelhouders moeten een zo laag mogelijk fiscaal vermogen willen hebben, middels een zo laag mogelijke, redelijke koers. Dat zijn ze vrij goed bezig.
Leefloon
0
quote:

JdeFL schreef op 12 jul 2019 om 09:55:

Books already covered for Budweiser APAC's up to $9.8 billion IPO: sources

Dit was van 8 juli. Moet Reuters zijn bronnen beter controleren?

Het zal aan de consument van dit nieuws liggen, want die onthoudt makkelijker de "$9.8 billion" dan de nuancerende "up to". Het "covered" is dan eveneens suggestief. Iets is "covered", of iets is niet "covered". $9,8 miljard is "maybe covered", door de "up to".

Klassiek overdrijvende Amerikaanse bronnen helpen vermoedelijk ook niet.
Leefloon
1
www.beursduivel.be/Beursnieuws/436687...

Hopelijk komt van dit uitstel (belangstelling en/of opbrengst te laag) afstel. Had de hogere koers van ABI benut voor een relatief kleine KV, met de ietwat overschatte waarde van heel ABI...

Bloomberg: "AB InBev’s American depositary receipts fell as much as 4.9% and were down 3.9% to $86.16 at 2:58 p.m. in New York trading.

Budweiser’s decision to halt its share sale comes after Swiss Re AG announced on Thursday it was suspending an IPO of its $4.1 billion ReAssure Group Plc unit, citing weak investor demand.".
JdeFL
0
Blijkbaar is Bloomberg beter op de hoogte dan Reuters....

Bolero: Het is ook uitkijken naar de opening van ABInBev, dat "omwille van marktomstandigheden" de notering van een minderheidsbelang van zo’n 15% in zijn Aziatische dochter Budweiser APAC in de mottenbollen steekt. Dat is een serieuze streep door de rekening, want de deal had zo’n 8,4 à 9,8 miljard dollar in het laatje moeten brengen. Maar de waardering, vlot 19,6 à 23,2 keer EV/EBITDA, lag duidelijk véél te hoog voor beleggers. De schuldratio zal daardoor ‘slechts’ dalen van 4,6 naar 4,2x per einde 2019 en 3,7x per einde 2020. ... KBC Securities blijft alvast bij zijn “Kopen”-advies en 105 euro koersdoel.

en Tijd.be: ….Een behoorlijk blauwtje: de operatie zou de grootste beursgang van het worden, maar de al te gretige zakenbankiers van JPMorgan en Morgan Stanley wilden de aandelen te duur verkopen. Waardoor de hele operatie in extremis gekelderd werd. ….
JdeFL
1
Ben effe terug gaan zoeken waar we zaten voor het 'nieuws' van de IPO.
www.beursduivel.be/Beursnieuws/413799...
Gepubliceerd op 7 mei 2019
Het aandeel AB InBev koerste dinsdag 2,1 procent lager op 76,88 euro, maar noteerde ook ex-dividend.

Met de koers van vandaag vergelijkbaar. Geen man overboord dus, zoals ik vreesde.
RT2014
0
quote:

JdeFL schreef op 15 jul 2019 om 09:47:


en Tijd.be: ….Een behoorlijk blauwtje: de operatie zou de grootste beursgang van het worden, maar de al te gretige zakenbankiers van JPMorgan en Morgan Stanley wilden de aandelen te duur verkopen. Waardoor de hele operatie in extremis gekelderd werd. ….


Je kunt het ook positief bekijken. Kennelijk wordt de schuldpositie door het bestuur van AB Inbev niet zo zorgwekkend ervaren dat men geen keuze heeft en een lagere prijs moet accepteren.
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 15 jul 2019 om 09:55:

Het aandeel AB InBev koerste dinsdag 2,1 procent lager op 76,88 euro, maar noteerde ook ex-dividend.

Met de koers van vandaag vergelijkbaar. Geen man overboord dus, zoals ik vreesde.

Met een zo goed als onveranderde BEL20, dus geen gemiste brede stijging.

Het is dan eerder terug naar af, zonder herstel richting hogere koersen, omdat er nu (nog) geen versnelling zit in het naar voren halen van normalere schuldenratio's (of opportuniteiten voor het kopen van groei, zoals AB InBev het kan presenteren). Een koersdoel voor 2026 wordt (nog) niet richting 2025 bewogen. Geen gemiste stijging van indexen, maar wel een gemist gedeeltelijk herstel. De koersdaling ten opzichte van "€85" komt ongeveer neer op 1 verloren jaar, dus 2026 o.i.d. wordt volgens deze waardering niet 2025.

Een kortlopende OTM short put kan, maar let wel op cijferpublicaties. Het slechte nieuws van de IPO is verwerkt, en veroorzaakte wat volatiliteit.
497 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 20 21 22 23 24 25 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16-jul-19 17:39
Koers 78,750
Verschil +0,310 (+0,40%)
Hoog 79,040
Laag 78,300
Volume 1.382.527
Volume gemiddeld 1.823.864
Volume gisteren 1.849.907