Signify « Terug naar discussie overzicht

November 2017

12 Posts
rene66
0
voda
1
ITC gaat klacht Philips Lighting wegens patentbreuk onderzoeken

Onderzoek duurt meestal 15 tot 18 maanden.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse International Trade Commission (ITC) gaat na een klacht van Philips Lighting vanwege patentbreuk onderzoek doen naar de kwestie. Dit meldde het ITC vrijdag op zijn website middels een kennisgeving.

Philips Lighting diende de klacht wegens patentbreuk reeds in september in en hoopt op deze wijze de invoer en verkoop in de Verenigde Staten en de verkoop voor invoer naar Amerika van bepaalde LED-verlichtingen, LED-voedingen en componenten te blokkeren.

De klacht van de Nederlandse lichtproducent betreft negen bedrijven, waaronder een aantal Chinese bedrijven zoals Feit Electric Company, Wangs Alliance Corporation en WAC Lighting, maar ook het Amerikaanse bedrijf Lowe's, waar de producten onder andere worden verkocht.

Het ITC meldde dat de zaak wordt toegewezen aan een rechter. Het onderzoek duurt meestal 15 tot 18 maanden.

Het aandeel Philips Lighting sloot vrijdag op een groen Damrak 1,2 procent hoger op 33,15 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Onderzoek naar patentklacht door Lighting

Philips Lighting 17:35
33,15 +0,40 (+1,21%)

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse handelscommissie UTC onderzoekt een klacht van Philips Lighting over patentbreuk door het Chinese bedrijf Feit. De Chinezen ontkennen de aantijgingen.

Lighting wil dat de import van ledlampen van Feit in de Verenigde Staten wordt verboden. Ook lampen van Wang's Alliance Corp, enkele andere Chinese fabrikanten en lampen die door Lowe's worden verkocht zouden volgens de aanklacht moeten worden geblokkeerd.

Een onderzoek in een dergelijke patentzaak duurt normaliter 15 tot 18 maanden.
voda
0
Philips Lighting aan de slag met Chinese Baidu

Geen financiële details.

(ABM FN-Dow Jones) Philips Lighting gaat samenwerken met het Chinese Baidu. Dit maakte de Nederlandse lichtspecialist donderdag bekend, zonder financiële details te verstrekken.

De Chinese internetprovider zal zijn besturingssysteem DuerOS integreren met het lichtsysteem Hue van Philips Lighting. Hierdoor kunnen straks alle gebruikers van een mobiele telefoon of tablet met DuerOS de lichtsystemen van Philips Lighting met hun stem aansturen.

Het aandeel Philips Lighting handelde donderdagmiddag fractioneel hoger.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Lichtproducent Zumtobel onderuit na outlook verlaging

Concurrent Philips Lighting stelt teleur.

(ABM FN-Dow Jones) Zumtobel Group heeft de verwachtingen voor zowel de winst als de omzet neerwaarts bijgesteld. Dit maakte fe Oostenrijkse producent van lichtproducten, een concurrent van Philips Lighting, donderdag bekend.

"We moeten constateren dat de algemene ontwikkeling van de professionele verlichtingsindustrie nog steeds onder onze oorspronkelijke verwachtingen blijft en er geen tekenen zijn van het verwachte herstel in de nabije toekomst", aldus Zumtobel in een toelichting.

Voor het lopende gebroken boekjaar, dat eindigt op 30 april 2018, voorziet de lichtfabrikant nu een daling van de omzet met vijf procent en een aangepast operationeel resultaat (EBIT) van 50 tot 60 miljoen euro. Eerder voorzag het bedrijf juist een licht aantrekkende omzet en een licht hoger resultaat. Afgelopen boekjaar bedroeg de operationele winst 72,4 miljoen euro en de omzet 1.304 miljoen euro.

Het aandeel Zumtobel daalde kort na de opening in Wenen 18 procent. Philips Lighting daalde in Amsterdam ruim procent. Osram steeg 1,4 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Philips Lighting installeert LED-lampen in Nieuw-Zeeland

Geen financiele details gemeld.

(ABM FN-Dow Jones) Philips Lighting heeft een overeenkomst gesloten met Gourmet Mokai voor de installatie van LED-lampen in Nieuw-Zeeland, die de kwaliteit en kostenefficiëntie van tomatenteelt moeten verbeteren. Dit maakte het lichtbedrijf dinsdag bekend zonder financiële details te noemen.

De LED-lampen worden in januari volgend jaar geïnstalleerd in een broeikas in Mokai. Daar moeten de lampen de teelt van kleine Campari-tomaten efficiënter maken. Volgens New Zealand Gourmet, waar Gourmet Mokai onderdeel van is, dringen de LED-lampen van Philips Lighting de operationele kosten terug en kunnen de omstandigheden in de kassen waarin de tomaten groeier beter worden gestuurd.

Het aandeel Philips Lighting koerste dinsdagochtend 0,2 procent lager op 32,06 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Philips Lighting schrapt weer banen in Turnhout

Aanpassing organisatie nodig vanwege krimpmarkt voor traditionele verlichting.

(ABM FN-Dow Jones) Philips Lighting gaat in de lampenfabriek in het Belgische Turnhout wederom banen schrappen. Dit maakte het concern uit Eindhoven donderdag bekend, na daarover de ondernemingsraad te hebben ingelicht.

In 2018 zullen 78 banen worden geschrapt in de fabriek in het Belgische Turnhout. De reorganisatie is nodig vanwege de krimpende markt voor conventionele verlichting.

"We streven ernaar om de situatie voor alle betrokken medewerkers op een respectvolle en professionele manier te behandelen en zullen nauw samenwerken met de medewerkers om alle noodzakelijke hulp te bieden die we kunnen bieden. Het management zal zich inspannen om boventallige medewerkers zoveel mogelijk te begeleiden van werk naar werk", meldde het concern in het persbericht over de nieuwe reorganisatie in Turnhout.

De fabriek in Turnhout blijft voor het concern het wereldwijde productie- en kenniscentrum voor conventionele lampen. Op dit moment werken er 700 medewerkers bij Philips Lighting in Turnhout.

Op een rood Damrak noteerde het aandeel Philips Lighting donderdagochtend 0,1 procent lager op 32,50 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Philips verkoopt pluk aandelen Philips Lighting

Circa 17 miljoen aandelen in de verkoop.

(ABM FN-Dow Jones) Philips zal via een zogenoemde accelerated book building circa 17,1 miljoen aandelen Philips Lighting verkopen. Dit kondigde het technologieconcern uit Amsterdam dinsdag nabeurs aan.

De 17,1 miljoen aandelen vertegenwoordigen ongeveer 12 procent van het uitstaande aandelenkapitaal van Philips Lighting, dat zelf van plan is 2,8 miljoen van deze aandelen terug te kopen. De transactie past in de strategie van Philips om zijn belang in Philips Lighting in de komende jaren volledig af te bouwen.

Philips heeft momenteel ongeveer 58,6 miljoen aandelen Philips Lighting, of circa 40,97 procent. Als alle aangeboden aandelen worden verkocht, neemt dit belang af tot 29,01 procent. Wanneer de 2,8 miljoen aandelen die Philips Lighting van plan is terug te kopen, worden ingetrokken, komt het belang van Philips uit op 29,59 procent. Philips gaat akkoord met een lock-up periode van 60 dagen op zijn resterende aandelen na afronding van de transactie.

De biedprijs en het definitieve aantal aandelen dat wordt verkocht door Philips, wordt bij de afronding van het book building proces vastgesteld en apart aangekondigd. De transactie wordt vermoedelijk vrijdag 1 december afgerond.

Philips Lighting zal niks van de opbrengst ontvangen. Goldman Sachs, Merril Lynch, Rabobank en UBS begeleiden de verkoop.

Het aandeel Philips sloot dinsdag 0,4 procent hoger op 32,78 euro. Philips Lighting eindigde de dag 2 procent hoger op 32,98 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
johjoh
0
Vandaag zakt de koers meer dan 1 euro
Onterecht lijkt mij tenslotte rakt Philips zijn grote belang kwijt
Misschien een gevolg van de prijs van 32E waarvoor de instituonele beleggers de aandelen vn Philips hebben overgenomen
johjoh
0
PHILIPS LIGHTING: EX-PARENT COMPANY PHILIPS SELLS SHARES.
Cercle Finance - 10:02
(CercleFinance.com) - Philips Lighting said on Wednesday that it intends to repurchase 2.8 million of its own shares from former parent company Royal Philips in a deal worth approximately 90 million euros.

The Eindhoven-based lighting maker said that the repurchase is part of a bigger accelerated bookbuild offering by Philips to institutional investors of 17.1 million shares at a price of 32 euros.

This sale - representing approximately 12% of Philips Lighting's share capital - should generate total proceeds of 547 million euros for Philips.

The transaction will reduce Royal Philips' stake in Philips Lighting from around 41% to 29%. After cancellation of the 2.8 million shares acquired by Philips Lighting, Philips' stake should reach 29.6%.

Philips has announced that following the transaction, it will no longer have control over Philips Lighting and will stop consolidating its former unit in its financial statements.

On Euronext Amsterdam, Philips shares were up 0.4% after the announcement, while the Philips Lighting stock was down almost 2%.

Copyright (c) 2017 CercleFinance.com. All rights reserved.
voda
0
'Weinig korting op inkoop stukken Lighting'

Gepubliceerd op 29 nov 2017 om 09:25 | Views: 1.373

Philips Lighting 17:38
31,20 -1,78 (-5,38%)

AMSTERDAM (AFN) - De inkoop van eigen aandelen door Philips Lighting, nadat Philips een nieuwe pluk aandelen van het lichtbedrijf van de hand deed, gebeurde tegen een geringe korting. Dat concluderen analisten van KBC Securities in een reactie.

Philips deed dinsdag ruim 17 miljoen aandelen van zijn voormalige lichtdivisie van de hand voor 32 euro per stuk. Daarbij kocht Lighting 2,8 miljoen eigen aandelen in waarvoor het circa 90 miljoen euro heeft overgemaakt. De aandeleninkoop past volgens KBC in de strategie van het bedrijf waarbij het in de periode 2017-2018 voor 300 miljoen euro eigen aandelen inkoopt, van de stukken die door Philips in de markt worden gezet.

KBC wijst erop dat het voormalig moederbedrijf geen controlerend belang meer heeft in Lighting. Dat helpt Philips in de transformatie naar 'healthtech'. De opbrengsten gebruikt Philips voor overnames op medisch vlak.

KBC handhaafde zijn holdadvies op Lighting met een koersdoel van 34,00 euro. Het aandeel Lighting stond kort na opening op woensdag 1,6 procent lager op 32,45 euro. Philips won 0,2 procent tot 32,85 euro.
12 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 jun 2024 10:53
Koers 23,740
Verschil -0,300 (-1,25%)
Hoog 24,040
Laag 23,720
Volume 33.215
Volume gemiddeld 372.563
Volume gisteren 330.635

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront