Value8 « Terug naar discussie overzicht

Value8 2019: Peter Paul heeft geld teveel

76 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
DeZwarteRidder
0
HeadFirst gaat door als Morefield Group

Gepubliceerd op 19 dec 2018 om 20:49 | Views: 469

HeadFirst Source G 16:48
3,10 -0,02 (-0,64%)

HOOFDDORP (AFN) - HeadFirst Source Group gaat na de overname van de staffingactiviteiten door investeerder Berryllium verder als Morefield Group. Dat heeft de arbeidsbemiddelaar in een verklaring laten weten.

De deal met Beryllium is inmiddels rond. Later deze maand zal er nog een speciaal dividend van 3 euro per aandeel worden uitgekeerd. De organisatie zal licht veranderen, meldt HeadFirst. Per 19 december is mevrouw Kortlang niet langer betrokken als commissaris. De raad van commissarissen heeft daarmee weer dezelfde samenstelling als eind 2017 het geval was.

Ook staat in de verklaring dat de beursgenoteerde investeringsmaatschappij Value8 de gewone aandelen HeadFirst Source Group NV na de dividendbetaling overneemt van Beryllium, als gevolg waarvan haar belang zal toenemen tot circa 70 procent.

Berryllium is een overnamevehikel dat financieel wordt ondersteund door de Zwitserse vermogensbeheerder Ruvercap. De investeerder meldde eerder in HeadFirst een sterke speler op de markt voor arbeidsbemiddeling te zien, waardoor het interessant zou zijn om verdere groei en overnames door het bedrijf te financieren. Berryllium zag daarbij meer heil in private financiering en wilde de beursnotering van HeadFirst beëindigen.
ollebol
0
Lees ik nu heel verkeerd? 56% verkocht voor 3 euro. Nu teruggekocht en dan 70% in handen? Denk dat FTM nu niet heel veel hoeft te herschrijven. Hopelijk vergis ik mij.
DeZwarteRidder
0
quote:

ollebol schreef op 20 december 2018 09:25:


Lees ik nu heel verkeerd? 56% verkocht voor 3 euro. Nu teruggekocht en dan 70% in handen? Denk dat FTM nu niet heel veel hoeft te herschrijven. Hopelijk vergis ik mij.

De terugkoopprijs was waarschijnlijk ca 10 cent.
ollebol
0
Ok, maar wie is nu de eigenaar? Beryllium ( giftigste metaal bekend) of gewoon weer V8? Of is alleen de naam weer van V8. Schimmig
Tategoi69
0
HeadfirstSource aandeel is na verkoop en uitbetaling dividend weer een lege huls, cirkel is rond....
DeZwarteRidder
0
quote:

ollebol schreef op 20 december 2018 20:30:


Ok, maar wie is nu de eigenaar? Beryllium ( giftigste metaal bekend) of gewoon weer V8? Of is alleen de naam weer van V8. Schimmig

Je kan toch lezen....!!

Het is volkomen duidelijk.
Tategoi69
0
Discount loopt op tot 46% bij een koers van 4.78, intrinsieke waarde zal rond de 7 Euro liggen eind 2018.

Rekeninghoudend met het onlangs betaalde dividend van 1.05 Euro zal in April wel een verder cash dividend aangekondigd worden, is de enige manier waarbij 3L Capital (PPdV) en K.Visser hun aandelenbelang (waarde) kunnen afbouwen de komende jaren.....

Eetgemak en Kerstens Hulpmiddelen nu nog verkopen en een nagenoeg een lege huls blijft weer over voor V8, na uitbetaling cash dividenden, truc uit eigen doos:):)
Stockboer
0
Ik zou eerder met de vrijgemaakte cash volle bak Eetgemak uitbreiden. Schaalbaarheid is enorm, niet alleen een locatie in omgeving Den Haag maar ook Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven, eventueel België, etc.
Maar daar zullen de mannetjes in Bussem geen trek in hebben vermoed ik....
Tategoi69
0
quote:

Stockboer schreef op 28 december 2018 22:54:


Ik zou eerder met de vrijgemaakte cash volle bak Eetgemak uitbreiden. Schaalbaarheid is enorm, niet alleen een locatie in omgeving Den Haag maar ook Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven, eventueel België, etc.
Maar daar zullen de mannetjes in Bussem geen trek in hebben vermoed ik....


Mee eens, liggen heel veel mogelijkheden om Eetgemak verder te laten uitbreiden en groeien de komende jaren, hebben de “grootaandeelhouders” wel een wat langere adem nodig, uiteindelijke overname prijs voor Eetgemak zal parallel mee omhoog gaan dus dat kan ook een attractief scenario zijn, flink cashdividend als Eetgemak uiteindelijk verkocht wordt kan altijd....
Tategoi69
0
PERSBERICHT


Bussum, 31 december 2018Value8-aandeel: 35,1 procent rendement in 2018

Scherpere focus werpt vruchten af

Value8 heeft het boekjaar en beursjaar 2018 positief afgesloten.

Een korte terugblik:
• 5 desinvesteringen voor ongeveer 47,5 miljoen euro
o AquaServa, Ceradis, HeadFirst Source, AquaServa, Vada en Warmako.
o Desinvesteringen vonden plaats boven de boekwaarde.
o De opbrengst bedroeg ongeveer 2,5 keer geïnvesteerd vermogen; dat betekent een rendement van ongeveer 150 procent op de initiële investering.
• Extra dividend: 1,05 euro per aandeel in contanten, betaald in november 2018.
Goede ontwikkeling bedrijven in food en healthcare (Eetgemak en Kersten)
Verdere versterking van de – reeds zeer goede -solvabiliteit. Medio 2018 bedroeg de Goed gevulde oorlogskas voor add-on investeringen en verwerving nieuwe belangen.
Daarmee beschikt Value8 over een goede basis om verder te groeien. Value8 streeft ernaar in de komende 18 maanden één of twee acquisities te doen van bedrijven met een waarde vanaf 10 miljoen euro.

Het totaalrendement op de gewone aandelen Value8 bedroeg in 2018 35,1 procent. Het aandeel Value8 steeg van 4,287 euro (gecorrigeerd voor stockdividenden) naar 4,74 euro. Bovendien werd een contant dividend van 1,05 euro per aandeel uitgekeerd.

Met het totaalrendement van 35,1 procent over 2018 laat hsolvabiliteit 86,1 procent tegen 81,7 procent ultimo 2017.
• het aandeel Value8 een outperformance zien ten opzichte van de AEX index (-10,4 procent op 487,88 punten), de AMX index (-21,2 procent op 657,58 punten) en de AscX-index (-18,8 procent op 883,26 punten).

Value8 stelt zich onverminderd ten doel om een outperformance te realiseren ten opzichte van de AEX-index.

Value8 NV

Tategoi69
0
Ron Kerstens
0
Iemand de nieuwjaarstoespraak van PPdV al gehoord/gelezen ? Staat op de V8 agenda voor het eerste deel van januari, daar zijn we ruim overheen. Zou hij weer beginnen met overschrijding van de agenda termijnen ?
Tategoi69
0
PERSBERICHT


Bussum, 24 januari 2019Value8 Nieuwjaarstoespraak 2019


Welkom bij de Value8 nieuwjaarsbijeenkomst,

Het is een goede Value8-traditie om aan het begin van het jaar een korte terugblik te geven op het afgelopen jaar en vooruit te blikken op het komende jaar. Op informele toon, los van de reguliere publicatieverplichtingen van een beursfonds. In 2017 op 24 januari en ook dit jaar – door griep – zijn we aan de late kant.

Het afgelopen jaar is er veel gebeurd bij Value8. Het meest in het oog springen de vijf desinvesteringen die we in 2018 hebben gedaan: AquaServa, VADA, Warmako, HeadFirst Source en Ceradis. De totale opbrengst bedraagt 47,5 miljoen euro. De kostprijs van die belangen bedroeg ongeveer 19 miljoen euro. Dat betekent dat we hierop een rendement hebben behaald van ongeveer 150 procent.

De grootste transacties springen het meest in het oog, maar ook achter de kleinere transacties zit een verhaal. Warmako, waarin we 30 procent van de aandelen hielden, nam medio 2016 onze dierenshampoo-activiteiten over en we deden een aanvullende investering. Een bedrijf met prima groeikansen en een enthousiaste, jonge ondernemer aan het roer: Wouter Koornneef. Toen Value8 besloot om de focus naar de grotere deelnemingen te verleggen, hebben we hem de mogelijkheid geboden weer naar 100% te gaan. Snel en netjes geregeld, zoals het hoort. We hebben het volste vertrouwen dat hij Warmako verder zal uitbouwen.

Bij VADA hebben we ons ingezet om een mooie Nederlandse onderneming te laten overleven. Ons belang in VADA was het resultaat van onze ondersteuning van ondernemer Rolf van Dalen, wiens recyclingbedrijf in financiële problemen was geraakt. Terwijl Van Dalen alles op alles zette om de business te verbeteren, werd het bedrijf bijna door overijverige bankiers omver getrokken. Er was heel wat nodig om de bank ervan te overtuigen VADA extra tijd te geven. Uiteindelijk heeft VADA zich hersteld: in de markt en met een sterk verbeterd resultaat. Dat is vooral dankzij het harde werken van Van Dalen. In het tweede kwartaal van 2018 werd VADA overgenomen door HKS en is het bedrijf onderdeel geworden van een internationaal concern. Ondersteunen van ondernemers, dat vinden we belangrijk. Bij VADA heeft dat veel werk gekost, maar we zijn daar goed voor beloond.

De derde desinvestering is Ceradis. Acht jaar lang hebben we vol geïnvesteerd in deze ontwikkelaar en producent van milieuvriendelijke gewasbescherming. Veel ondernemingen hebben uitgebreide passages over duurzaamheid in hun jaarverslag. Bij Value8 hebben we het woord bij de daad gevoegd en jarenlang de ontwikkeling en R&D van Ceradis ondersteund. Na de verkoop van ons belang in Ceradis is voor het bedrijf een nieuw hoofdstuk aangebroken. Onder leiding van Willem-Jan Meulemeesters en met de steun van oprichter Wim van der Krieken hebben we alle vertrouwen in een rooskleurige toekomst voor Ceradis.

Bij HeadFirst Source en AquaServa is sprake van een succesvolle buy & build. Dat lijkt makkelijker dan het is: het speuren naar acquisitiekandidaten, het realiseren van de overname, de integratie, het benutten van de synergievoordelen. Daarvoor verdienen de Gert-Jan Schellingerhout en Mike Korenvaar – bij HeadFirst Source – en Ron Hartog en zijn team bij AquaServa flinke schouderklopjes.

Ook intern hebben we niet stilgezeten. Bij de in november 2017 aangescherpte focus – gericht op grotere bedrijven met een waarde vanaf 10 miljoen euro – hoort ook een verandering van de organisatie. We zijn blij dat we slimme en enthousiaste professionals aan ons team hebben toegevoegd.

We zijn ook verheugd dat onze inspanningen in de performance van ons aandeel tot uitdrukking zijn gekomen. Vanaf 1 januari tot en met 31 december 2018 werd een totaalrendement van 35,1 procent gerealiseerd. Dat steekt mooi af bij de daling van de AEX index met ongeveer 10 procent. Veel beleggers waren blij verrast met de dividenduitkering van 1,05 euro in november.

Tot slot zijn er nog een aantal personen die ik graag wil bedanken. De eerste is Jaap van Duijn die in juni afscheid heeft genomen als president-commissaris. Hij heeft ons 9 jaar met raad en daad ter zijde gestaan. Een bijzonder intelligente, integere, loyale en vriendelijke man die – onaangedaan in publicitair woelige tijden – het oog altijd op de bal houdt. Ook een oprecht woord van dank voor Kee Koopmans en Remko Herschel die acht respectievelijk zeven jaar bij Value8 waren betrokken en met wie wij in goede harmonie aan Value8 hebben gebouwd. Tenslotte veel dank aan de medewerkers, de managers bij onze bedrijven, onze zakelijke partners en natuurlijk onze aandeelhouders en financiers.

We hebben publiekelijk aangekondigd in 2019 te zoeken naar versterking van onze bestaande bedrijven in food en healthcare en naar nieuwe bedrijven die bij ons passen: groeiende, winstgevende bedrijven. Met goede, ambitieuze managers die samen met ons een groeiplan willen realiseren. In 2019 willen we daar invulling aan geven.

We zijn vol vertrouwen dat 2019 voor Value8 een jaar van groei zal zijn.

Ik hef het glas en wens eenieder een gelukkig en voorspoedig 2019.


Uitgesproken door Peter Paul de Vries op 24 januari 2019

Dagoberto
0
ik had meer van de toespraak verwacht, iets met fietsen en tegenwind of een parallel met frenkie de jong en zijn transfer van 75 miljoen of iets.
DeZwarteRidder
0
quote:

Dagoberto schreef op 25 januari 2019 15:26:


ik had meer van de toespraak verwacht, iets met fietsen en tegenwind of een parallel met frenkie de jong en zijn transfer van 75 miljoen of iets.

Ik had ook nog een bedankje verwacht, maar helaas ik krijg helemaal niks....!!!

lol
Mr. Math
0
"Tenslotte veel dank aan de medewerkers, de managers bij onze bedrijven, onze zakelijke partners en natuurlijk onze aandeelhouders en financiers. "

Die laatste woorden... haha, geweldig. Die Paul heeft wel humor.
JoLo
0
Wat is het toch stil op dit ooit zo heetgebakken forum... Dat terwijl er toch raadselachtige krachten de koers steeds tikje opduwen; Het lijkt me volstrekt anders dan de koersmanipulaties van 2 jaar terug waar iedereen zich vrolijk over maakte hoe je met een paar aandeeltjes de koers op einde dag even kosmetisch omhoog kreeg. Over de verkopen van belangen is heel vergevingsgezind heen gestapt omdat ze tenminste wat winst opleverde...terwijl soms misschien wel te goedkoop iets onder andermans paraplu kon schuilen?? En steeds werd verteld dat vooral Eetgemak een pareltje is, terwijl dat toch juist vraagt om samenvoeging met sterkere partners die betere afzetkanalen hebben? Maar nooit lees ik iets over Kersten terwijl daar toch ook een heleboel geinvesteerd is, nieuwe ontwikkelingen zijn opgezet, de gemeentes meer gewend zijn aan zorgtaken, er meer technische ontwikkelingen zijn die zorgverlening ondersteunen...kortom al die kansen waar bij de verwerving van Kersten hoog over werd opgegeven? Hoe staat het er mee.....Wie gaat er weer met peper strooien op dit forum, e3n geeft PPdV er van langs??
maci
0
quote:

JoLo schreef op 10 maart 2019 19:15:


[Knip} Wie gaat er weer met peper strooien op dit forum, e3n geeft PPdV er van langs??


Ik denk dat PPdV je net ff voor is?

PERSBERICHT

Bussum, 11 maart 2019

Value8 verkoopt belang in Eetgemak aan Gilde Healthcare

Value8 maakt bekend dat zij haar meerderheidsbelang (87%) in Eetgemak, een vooraanstaande leverancier van (dieet-) maaltijden voor de zorg, heeft verkocht aan Gilde Healthcare. De verkoop vindt plaats tegen een waardering die licht (5 tot 10 procent) boven de boekwaarde ligt van het Eetgemak-belang in de Value8 halfjaarcijfers 2018. De closing van de transactie zal naar verwachting binnen vier weken plaatsvinden.

Eetgemak verkoopt en bereidt maaltijden, maaltijdcomponenten en dieetmaaltijden voor de zorgsector. Eetgemak speelt als leverancier van zorgmaaltijden in op de trend van meer uitbesteding. Daarnaast groeit Eetgemak in aanpalende markten, zoals biologische maaltijden voor kinderopvangbedrijven. Eetgemak behaalt met circa 180 medewerkers (fte) een omzet van ruim 28 miljoen euro en heeft vestigingen in Katwijk en Beekbergen.

Eetgemak is de afgelopen zes jaar, sinds de entree van Value8 als meerderheidsaandeelhouder, sterk gegroeid. Om extra capaciteit te creëren voor verdere groei is in 2017 een nieuw bedrijfspand gebouwd, waarin – sinds het eerste kwartaal 2018 – de activiteiten zijn samengebracht.

Voor Eetgemak breekt nu een nieuwe periode aan waarin – in samenwerking met Gilde Healthcare – een actieve buy & build strategie gevolgd gaat worden om de sterke positie van Eetgemak verder uit te breiden.

Gilde Healthcare is een gespecialiseerde Europese investeringsmaatschappij met 1 miljard euro onder beheer. Gilde Healthcare’s private equity fonds neemt deel in winstgevende Europese bedrijven (Benelux en Duitstalige landen) met focus op zorgverleners, toeleveranciers en producenten van medische producten en overige dienstverleners actief in de zorgsector. De overname van Eetgemak past uitstekend in het profiel van Gilde Healthcare.

Hugo de Bruin (Gilde Healthcare)
“Wij zijn verheugd over de overname van Eetgemak. We hebben de groei van het bedrijf de afgelopen jaren gevolgd en zijn enthousiast om dat groeipad samen met het management van Eetgemak te vervolgen. Eetgemak is een toonaangevende onderneming in dit segment en draagt bij aan een betere en efficiëntere zorg."

Peter Paul de Vries (Value8)
“Eetgemak is gedurende 6 jaar een parel geweest in onze portefeuille. Met de verkoop wordt een zeer goed rendement gerealiseerd op het geïnvesteerde vermogen. Wij hebben met veel plezier en positieve energie samengewerkt met de uitstekende managers van Eetgemak. Wij danken hen en de partners van Eetgemak voor die goede samenwerking en zijn vol vertrouwen dat het Eetgemak met een nieuwe eersteklas aandeelhouder goed zal blijven gaan."
76 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 jan 2022 09:00
Koers 6,340
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 6,340
Laag 6,340
Volume 670
Volume gemiddeld 4.574
Volume gisteren 3.205