AJAX IN 2020

312 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 12 13 14 15 16 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
PeterForm
0
R0ME0
0
quote:

Wilbar schreef op 20 februari 2020 10:55:


Ja, ik lees het nu net. Ik zou niet weten wat Ajax verkeerd zou hebben gedaan als een speler (Giovanni) weigert een contract bij een club te verlengen.
Wat betreft het spreken van een club met een destijds 17-jarige: ik weet niet wat tegenwoordig wel of niet mag in welk land of van welke organisatie. Maar om nou naar een rechter te stappen omdat je een transfersom wil voor een transfervrije speler....
Zoals gewoonlijk draait het weer om geld. Niet verwonderlijk in dit (voetbal)wereldje.


Als je de laagste koers na een bestens verkoop van pakweg 1000 aandelen neemt in een leeg boek, dan wel 5% ja.

Snappen.... ik niet natuurlijk, maar mogelijk iemand met gebrek aan kennis van hoe je een limiet order in legt of een aantal aandelen wat in een portefeuille zat welke geliquideerd werd, dat gebeurt ook bestens.

Als de verkoop al bewust was ondanks de manier waarop mogelijk angst voor vanavond?, ben er ook niet gerust op vanavond en hoop op een resultaat en dan begint dus bij niet verliezen en het liefst 1x scoren.

Maar Getafe is een hele stugge ploeg en ik hoop dat die franse scheids die bekend staat als niet te zuinig met gele kaarten wat extra kaarten heeft meegenomen en een volle pen want je zal vaker gaan zien dat net nadat een ajacied de bal al heeft gespeeld dat er net nog even doorgelopen wordt op de speler en veel duw en trekwerk wat allemaal voor veel scheidsrechters allemaal geen geel is van geval tot geval maar bij elkaar opgeteld had je al een aantal keer geel moeten geven en sommige scheidsen doen dat, hopelijk deze ook.

Waarschijnlijk hebben veel mensen net als ik naar jong Utrecht Jong Ajax gekeken met Varela op doel.....

En eergisteren Atletico Madrid tegen Liverpool..., om moe van te worden maar het werkt qua resultaat voetbal blijkbaar wel dus aub geen vroege tegengoal van Getafe want dan is er helemaal geen ruimte meer.

Gerucht gaat dat Ten Hag toch weer voor Tadic in de spits gaat kiezen en dan staat Ziyech op rechts, dat heeft als voordeel dat hij met zijn trap techniek dan over de hele het spel kan verplaatsen wat tegen Getafe veel beter werkt omdat die heel gegroepeerd richting de bal verdedigen met de hele ploeg, dan moet je het spel snel over de hele kunnen verplaatsen en Ziyech kan dat als geen ander natuurlijk.
Daardoor ook Donny op 10 is natuurlijk ook fijn want die speelt ook altijd tussen de verdedigers om de bal in de voet te krijgen en door te draaien en scoren.

Nadelen zijn er dan natuurlijk ook met Eiting qua body en grinta op het middenveld maar wel meer voetballend vermogen als hij het zelfvertrouwen maar heeft.

We gaan het zien.
IEDER JAAR EEN STAPJE VERDER
0
quote:

R0ME0 schreef op 19 februari 2020 14:16:


Inderdaad hele mooie cijfers.

Alleen moeten ze maar gaan stoppen met het splitsen van de cijfers.

Door de splitsing te leggen tussen alle inkomsten en kosten onder de kop operationeel en het saldo vergoedingssommen (resultaten van transfers - afschrijvingen vergoedingssommen) krijg je dus dadelijk in het record jaar wat dit zal zijn qua totaal resultaat de melding dat je operationeel negatief draaide maar de post transfers buitengewoon hoog was.

Maar dat 2de kun je natuurlijk niet los zien van de salarispost vooral maar ook alle andere kosten die je maakt om het geheel op een hoger plan te tillen waardoor je juist hogere transfervergoedingen kan vragen en krijgt.

Na de ava nog met Leo van Wijk gesproken over het dividend beleid maar dat vonden ze zelf ook een lastig punt en daar gingen ze het intern ook nog over hebben over of de huidige aanpak nu de juiste was of toch weer de oude, ze willen het liefst een stabiel dividend uitkeren maar dat is bij een bedrijf als Ajax met toch zeer schommelende inkomsten zo goed als onmogelijk met een percentage bijvoorbeeld.
Dan maar een vast bedrag over alles en dan over de jaren heen kijken..
We zullen zien wat ze daar mee doen.

Ondertussen zou ik voor de zoveelste keer Ajax willen oproepen, en ook daar heb ik het met Leo en ook met de hoogste persoon van de vereniging Ajax over gehad, om aandelen te gaan inkopen.

Zelfs voorgesteld dat het dividend wat nu weggewuifd wordt door de vereniging om dit wel te ontvangen maar dan in ingekochte aandelen om op die manier toch een aandelen inkoop te krijgen en dat daarnaast Ajax zelf nog aandelen kan inkopen en cancellen, ga je toch langzaam en zeer betaalbaar binnen de overduidelijk beschikbare middelen van de beurs af, iets wat toch 1 van de punten was waar Cruijff en het rapport Coronel heel duidelijk over zijn geweest.

ondertussen is het eigen vermogen weer gegroeid naar inmiddels 261,327 miljoen, dat is gewoon 14.25 euro per aandeel inmiddels.

En gezien de ontwikkelingen in de voetbalmarkt en helaas pas over een heel aantal jaar de upgrade van de tv rechten deal, samen met de opleiding bij Ajax, de spelers die er al zijn en komende zomer niet verkocht worden en de hele groep spelers die er aan zit te komen uit de eigen opleiding naast de per saldo winst die weer te verwachten is op aangetrokken spelers....

ja, 'Ieder jaar een stapje verder', de aandelen Ajax zijn met 20 euro in de koers inderdaad een stuk goedkoper geworden juist.

Getuige deze cijfers en de verwachtingen van Ajax en die ik zelf heb voor de 2de helft van het jaar, of de transfers nu wel of niet nog in dit boekjaar vallen dat maakt op termijn natuurlijk niet veel uit, hooguit wat vennootschapsbelasting die als het goed is verlaagd gaat worden, verhoog ik mijn koersdoel voor aandelen Ajax naar 30 euro, ongeacht resultaat in de EL, wel rekening houdend met kampioen worden en daardoor rechtstreekse kwalificatie voor de CL komend jaar en het voordeel daarvan op de transfermarkt komende zomer, de grotere rust voor de spelers en mogelijke deelname aan het lucratieve tournooi in Amerika komende zomer.

Mijn koersdoel houd al rekening met de zogenaamde Ajax korting voor het gebrek aan dividend en het feit dat Ajax niet overgenomen kan worden obv koersen in het verleden vergeleken met financiële prestaties ten tijde daarvan en hoe de balans er toen uitzag en hoe de voetbal markt in die tijd was.

Eigenlijk zou ik dan nog eens stuk hoger moeten gaan zitten gezien de vooruitzichten van de voetbalmarkt en de hoeveelheid geld die er in om gaat, maar het feit dat Ajax niet overgenomen kan worden is een grote dooddoener voor de koers en het gebrek aan aandacht voor directe aandeelhouderswaarde in de vorm van dividend en evt inkoop van eigen aandelen ook.

Maar zo lang het zo goed gaat met Ajax en de vooruitzichten zo goed zijn zal de koers die 30 euro wel een keer gaan aantikken alleen dat de koers niet altijd reageert op wat er daadwerkelijk gebeurt onderliggend met het bedrijf Ajax maar meer op de waan van de voetbal dag.... dat is ook voetbal en dus Ajax.Ja, het splitsen van de cijfers in operationeel en resultaat vergoedingssommen door transfers heeft wat nadelen op de korte termijn. We komen via deels iets andere wijze op dezelfde resultaten uit.
Mijns inziens begrijpen veel mensen het businessmodel van Ajax nog steeds niet. Dit heeft op korte termijn een drukkend effect op de koers. Langzamerhand zal dit wel duidelijk worden als men gaat kijken naar de continue stroom aan goede resultaten bij het opleidingsinstituut AJAX (naast het voetbalbedrijf) en dus de betrouwbaarheid van het businessmodel voor de lange termijn.

Een ander drukkend effect op dit moment is volgens mij de tegenstander van vanavond. Het lijkt erop dat een mogelijke internationale uitschakeling van Ajax al langer wordt ingeschat.Daarbij beoordeelt men dat dit negatief is voor de resultaten.(dit is dus al in de prijs ingecalculeerd)
Nou, een uitschakeling zou natuurlijk kunnen. Hoewel ik daar wel van zou balen. Ik verwacht echter dat een uitschakeling eerder positief zal zijn voor de toekomstige resultaten. (zowel op korte termijn als voor de komende jaren).

Ja, die E 30 is zeker geen irreële koers. En dat als hele sombere inschatting van de waarde van Ajax op dit moment. En dan doen we geen vreemde analyses.
Je ziet dan ook dat grote partijen ook op deze koers de afgelopen periode NIET aan het verkopen zijn gegaan!!
De prijsdruk van de afgelopen periode was op zeer lage volumes met hier en daar wat dagelijkse kleine verkopers.

We gaan het zien de komende periode.
Ik blijf met regelmaat rustig bijkopen.
Ik verwacht verdere waarde verhoging.
En de risico's schat ik in als zeer klein.

Maarrrrr,
Je moet het allemaal natuurlijk wel ZIEN en BEGRIJPEN hoe het werkt, hoe het in elkaar zit.


Gegroet, en fijne dag!!

Ik ben benieuwd naar vanavond.IEDER JAAR EEN STAPJE VERDER
0
quote:

PeterForm schreef op 20 februari 2020 10:58:


Vandaag weer 5 procent eraf. Na die cijfers van gisteren. Snapt iemand het?


Ja, normaal zit er "vooraf" verwachtingswaarde in een aandeel.
Hier krijg je regelmatig "achteraf" de afwachtingswaarde in het aandeel.

Wat heb jij liever?

Ik doe er mijn voordeel mee.

R0ME0
0
quote:

R0ME0 schreef op 16 februari 2020 17:46:Ik denk ;

Varela
Dest Alvarez Blind Tagliafico
Vd Beek Martinez
Ziyech
Tadic Traore Babel
Dit wordt gelukkig inderdaad de opstelling.

Ik hoop dat ze Ziyech een beetje heel laten, als het echt zo een vernietigende niets ontziende ploeg is dan zou ik als coach daarvan, iemand die deze taktiek bedacht heeft, zo snel en zo hard mogelijk als toegestaan door de scheids en dan zo vaak mogelijk door verschillende personen Ziyech aanpakken.

Ik hoop maar dat de scheids goed geinstrueerd is door de Uefa, een overtreding is een overtreding en meerdere overtredingen een optelsom van maken en geen gelul met geen 2de geel geven omdat het de 2de is terwijl je anders een eerste wel had gegeven, en alles ook met het oog op de conclusies van de scheidsrechters mbt wat gebeurt is in Londen.

Dat voetbal in ieder geval maar mag winnen.
R0ME0
0
Goh wat doet die 2-0 pijn.

1-0 kan nog, 2-0 en dan op deze manier... wordt heel lastig.

Onana terug dus dan durft blind onder druk ook weer een bal op de keeper terug te spelen want je zag blind de terugspeelbal opzettelijk ontzien.
Dat betekend ook dat de keeper de verdedigers geen gerust gevoel geeft.

Babel.... zo slecht vanavond, bijna alles terug spelen en komt er een keer een kans compleet verprutsen.

Maar wat een theater ploeg is dat Getafe, verschrikkelijk.
Daar moet de scheids echt veel meer voor waarschuwen in het begin en daarna gewoon kaart op kaart uitdelen.

Nico geschorst is ook balen en helemaal omdat Nico daar niks deed maar Dest de aanzet was.

De return wordt bidden op volle bak er op en vooral geen tegen krijgen want dan moet je er 4.

Ik hou op verder, financieel heeft het zowiezo weinig gevold en de rust in het programma is misschien wel beter in de race voor het kampioenschap wat financieel veel belangrijker is.

Elk nadeel heeft zijn voordeel zullen we maar mee afsluiten.
Kroq
0
Verschrikkelijk irritante ploeg, anti-voetbal, maar wel voor hen met resultaat. Ben bang dat we wel euro'tje lager gaan vandaag...
maci
0
Voer voor Romeo c.s?

Bron: FD Bartjens.

Het financiële sprookje dat Ajax heet.

Praat met Ajacieden niet over augustus 2017. In een emotionele wedstrijd, waarin de onfortuinlijke Abdelhak Nouri een groots eerbetoon kreeg, verspeelde hun Amsterdamse voetbalclub tegen OGC Nice voor het derde jaar op rij deelname aan de Champions League.

Dat nooit meer, dacht de directie. Het roer ging om. Ajax trok in de zomer erop de portemonnee om het lucratieve Europees topvoetbal in de Johan Cruijff ArenA te kunnen garanderen. Voor vele miljoenen werden toen Dusan Tadic en Daley Blind verleid om naar Amsterdam te komen, terwijl zij er in de Engelse Premier League al warmpjes bij zaten.

Het succes is Ajax daarna bijna komen aanwaaien. Vorig jaar veroverde de club vele voetbalharten door met sprankelend voetbal de halve finale van de Champions League te halen. De jonge Ajacieden Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong konden daardoor voor megabedragen een transfer maken naar Juventus en Barcelona. Hakim Ziyech, in het meest recente jaarverslag van Ajax omschreven als 'de tovenaar', stapt komende zomer voor enkele tientallen miljoenen euro's over naar Chelsea.

Deze sportieve opmars veronderstelt dat Ajax enorm rijk moet zijn geworden. Maar is dat wel zo? Niet bij een blik op de halfjaarcijfers die de club deze week openbaarde. AFC Ajax NV beschikte eind 2019 over €94,8 mln aan liquide middelen en obligaties. Dat is een fractie meer dan in de zomer van 2017.

Toegegeven: in de zomer van 2018 was de liquiditeitspositie gezakt naar een schamele €36,1 mln. Dus er is in de afgelopen jaren weer redelijk wat rijkdom opgebouwd. Maar rekening houdend met zéér positieve resultaten op de transfermarkt, is de financiële positie minder verbeterd dan je zou verwachten. In de afgelopen anderhalf jaar incasseerde de club voor ruim €150 mln aan zogenoemde vergoedingssommen.

De weelde is beperkt door veel hogere kosten. Dat is alleen al te zien aan de post lonen, salarissen en sociale lasten. Ajax was hieraan in het afgelopen halfjaar €49 mln kwijt. Algemeen directeur Edwin van der Sar en zijn directeur spelersbeleid Marc Overmars maken nu in een half jaar bijna evenveel over naar hun contractspelers als in het gehele seizoen 2017/2018. Dat is ook te zien aan de post investeringen in vergoedingssommen, waarin transfers én contractverbeteringen zijn verwerkt. Die nam in een jaar tijd toe van €38 mln naar €66,6 mln.

Is deze dure huishouding een probleem? Niet als Ajax succes blijft boeken op het hoogste niveau. Dan blijven zijn spelers opvallen en zijn hoge transferopbrengsten gegarandeerd. Maar treedt er verval op, dan loopt de huidige kas snel leeg.
Wilbar
0
De koers interesseert mij veel minder dan het vertoonde spel van gisterenavond. Wat een drama. Niet wijzen naar het spel van de tegenstander maar vooral kijken wat Ajax zelf op de mat heeft kunnen leggen. Dat lag ver onder de verwachtingswaarde. En ver onder mijn inschatting van waartoe deze spelers in staat zouden moeten zijn. Helaas.
R0ME0
0
quote:

maci schreef op 21 februari 2020 08:44:


Voer voor Romeo c.s?

Bron: FD Bartjens.

Het financiële sprookje dat Ajax heet.
Tja, als je niet alle informatie weergeeft dan kunnen zaken inderdaad niet lijken te kloppen en er minder rooskleurig uit zien.
Ook de data van begin en einde van liquide middelen (medio 2017 tot eind 2019) anders kiezen dan de periode dat er geld binnen komt uit transfers (begin 2018 - eind 2019), dan mis je net de uitgaven van de eerste seizoenshelft 2017-2018 en vervolgens begin je de inkomsten net voor de verkoop van Frenkie.

Welk bedrijf groeit en heeft zo een groot deel van zijn geld in liquide middelen?

Inkomsten komen ook te zitten in vaste activa, in toegenomen voorraden want je bent groter, in toegenomen nog te ontvangen bedragen maar ook toegenomen nog te betalen bedragen.

En per saldo in dat geheel neemt dan de waarde van het bedrijf toe als het goed is als er winst wordt gemaakt en verstandig beleid wordt gevoerd.

Simpelste kritiekpunt, die 150 miljoen is voor belasting en Ajax betaald heel netjes het volledige hoge belasting percentage. 25% is dat nu nog.
Kom je op 112.5 mio aan netto inkomsten.

Eigen vermogen medio 2017 158.9 mio
Eigen vermogen eind 2019 261.7 mio.

Het is een wonder bij Ajax maar er is dividend betaald en dat het eigen vermogen niet 100% meeloopt met de post netto opbrengst vergoedingssommen zou er iets mee te maken kunnen hebben dat er nog heel veel andere posten zijn.

Zo heb je natuurlijk de afschrijvingen op die vergoedingssommen bijvoorbeeld, salderen met opbrengst transfers en dan pas belasting.

Kan ik hier wel alle getallen 1 voor 1 gaan doornemen en uitleggen maar daar is dus een jaarverslag voor beschikbaar op de website die per 30 juni 2019 althans want dit boekjaar loopt nog.
Daar staat netjes per balans post uitgelegd wat die post inhoud.

=================
Waar Bartjens natuurlijk wel een punt heeft is dat met het meedoen in de enorme vlucht die de financiën in het voetbal hebben genomen de risico's omlaag bij minder presteren ook toenemen omdat de kostenbasis ook veel hoger ligt.

Daar tegenover staat natuurlijk dat voor elke een beetje voetballer al snel een flink bedrag wordt betaald tegenwoordig en dat spelers die bij Ajax uitblinken ook zonder europees voetbal een jaar altijd wel populair zijn bij andere clubs en dat een degradatie ploeg in engeland zelfs 200 miljoen te besteden heeft als het ff nodig is.

Tegenover deze hogere kosten staan ook hogere inkomsten alleen zijn de kosten wel harder gestegen dan de inkomsten die vrij zeker zijn en is Ajax dus qua totaal resultaat over de jaren net als vroeger afhankelijk van de resultaten van transfers om positief te draaien.

Alleen alle getallen zijn wel groter geworden, dus een jaar zonder europees voetbal (stel 2de geworden, voorronde cl verloren, voorronde EL verloren), ja dan heb je wel die salarissen en alle overige kosten van de hele organisatie die gegroeid is, aantal FTE en dergelijk, en dan draai je operationeel dus dik min, zal er vast wat minder ontvangen worden voor je spelers dan de echte hoofdprijs, heb je een flinke afschrijving op de vergoedingssommen die eerst goed gemaakt moet worden en dan moeten de transfers de operationele resultaten nog gaan goedmaken, ja dat kan net als in het verleden dan een keer een min zijn in zo een slecht jaar wat wel ooit zal voor komen, dat kan altijd een keer als alles tegen zit.

Maar net als in het verleden over de jaren heen, na 1 jaar wel europees en de prijzen die op dit moment betaald worden en de spelers vanuit de opleiding die inkoop 0 zijn draait je transferbalans dik positief en worden ook die 'ramp'jaren wel gecompenseerd en stijgt dus per saldo wel je eigen vermogen verder.

Ja dan kunnen ook de liquide middenen een keer weer wat lager zijn, omdat je net wel hebt ingekocht Tadic en Blind en besloten hebt om iedereen verder binnen boord te houden ondanks dat er flink aan getrokken wordt.
Dat was een bewuste keuze juist.

Natuurlijk staat een groot deel van de toename van het eigen vermogen maar ook het grootste deel van de toename van de salarissen op het veld.
Niet voor niets is de post vergoedingssommen gestegen met 100 miljoen, daarom zijn die afschrijvingen ook zo hoog op de transfervergoedingen, maar dat is geen probleem want deze spelers hebben ook die waarde allang bewezen.

Dit was is voor niets de duurste vergoedingssommen selectie ooit gezien de inkopen en het niet laten gaan van aangekochte spelers, daar bovenop komen nog de tekengelden en contract opwaarderingen en dergelijke die qua waarde ook hier in zitten wat natuurlijk juist de afgelopen tijd veelvuldig en flink is gebeurt.

Ook de salarispost dan spelers is dus dito hard gestegen.

Met de verkoop van een paar spelers komende zomer verkoop je ook een deel van die vergoedingssommen en een relatief groot deel van de salarissen waar natuurlijk Anthony al is aangekocht + het 20% belang in Neres wat Ajax niet had en zijn er enkele spelers uit de eigen jeugd of relatief eigen jeugd die doorschuiven en tenzij Ajax Castillo al durft door te schuiven zoeken wij in ieder geval nog een vervanger voor Tagliafico tenzij Martinez daar naartoe wordt geschoven, maar dat denk ik niet.

Dan zal er dus na komende zomer meer relatief liquide zijn want dan moet je ook de posten crediteuren en debiteuren meenemen waarbij laatste grotendeels altijd bankgaranties is dus heel weinig risico en crediteuren zijn bedragen die je zelf nog moet betalen dus..

Het hoort compleet bij wat er gebeurt in de voetballerij en Ajax speelt daar op in, tot nu toe heel goed, ze merken al dat ze tegen de landsgrens aanlopen qua inkomsten en proberen dus op andere manieren meer geld binnen te krijgen internationaal.

Maar de afgelopen tijd zijn de kosten nog harder gestegen maar ook wel meteen tot aan wat Ajax max aan kan en aan zou moeten willen in deze markt.

Maar dat is dus ook precies nu gedaan om dit jaar de CL te halen en dit jaar kampioen te worden en dus rechtstreeks naar de CL te gaan (mits kampioen CL ook ticket heeft via eigen competitie), dan verdienen alle investeringen zich al makkelijk terug, getuige de totale vermogenstoename van Ajax ondanks al de kosten.

Het is bij hoge uitzondering geweest dat Ajax geen europees voetbal speelt dus dat platform zit wel goed, maar spelers van Ajax worden altijd bekeken en gekocht.

Ja de uitslagen worden groter en zullen in een slecht jaar tot een grotere min leiden dan in het verleden maar de plussen zijn ook veel groter en zullen net als in het verleden over de jaren heen er voor zorgen dat Ajax per saldo plus draait en dus een toename van het eigen vermogen.

Dat niet alles wat verdiend wordt in de kas komt te zitten lijkt mij logisch.

Zoiets?

Als je nog een specifieke vraag hebt laat maar weten, maar ik verzin het ook niet zelf, alle info is in principe bekend, alleen de toekomst niet natuurlijk maar dat geld voor elk bedrijf. De eigen opleiding die natuurlijk wel geld kost maar veel meer oplevert is de echte geld machine van Ajax.
PeterForm
0
Naast Tagliafico en Van de Beek zullen ook Onana en Dest zo goed als zeker vertrekken.
Met Ziyech is dat zo ongeveer je halve basisploeg. En de trainer zou me ook niet verbazen.
Dat is zeer lastig op te vangen met eigen jeugd en/of Zuid-Amerikaanse aankopen.

Het blijft afwachten maar een periode na dit seizoen waarin het weer minder zal gaan ligt op de loer.
En dan gaat zo’n dure huishouding zich wel een keertje wreken.
R0ME0
1
Ajax zoekt de laatste jaren steeds vaker in het buitenland naar inkomsten. De club uit Amsterdam is heel succesvol mee in met name Azië, zo blijkt uit het aantal volgers op social media.

"Op sociale media zijn we in China al groter dan in Nederland", zegt commercieel directeur Menno Geelen in Trouw. "De Eredivisie is in het buitenland slecht zichtbaar, daarom hebben wij er zeven jaar geleden voor gezorgd dat we zelf beelden en filmpjes aanleverden voor tv in China. Dat kostte ons eerst geld. Wij namen Chinese mensen in dienst en maakten specifieke content voor die markt."

"Ons bereik is nu zo gegroeid dat wij daar geld voor krijgen", vervolgt Geelen. "We hebben nu meerdere Chinese sponsoren die alleen daar zichtbaar zijn. En we runnen in China een Academy, een contract van tien jaar, voor in totaal 30 miljoen euro."

De commercieel directeur weet dat Ajax externe inkomsten aan moet halen om de concurrentie met Europese clubs aan te gaan. "Een middenmoter in Engeland zoals Everton incasseert per jaar 151 miljoen aan tv-geld, wij 8 miljoen. Dan sta je aan het begin van het seizoen dus al met 142 miljoen achter", aldus Geelen.

Ajax heeft nu ook een kantoor in New York en voerde campagnes in onder meer Brazilië en Argentinië. "Als je ziet hoe snel dat nu groeit, verwacht ik dat over vijf jaar 40 tot 50 procent van onze commerciële inkomsten uit het buitenland komt", besluit Geelen.
R0ME0
0
quote:

PeterForm schreef op 21 februari 2020 16:40:


Naast Tagliafico en Van de Beek zullen ook Onana en Dest zo goed als zeker vertrekken.
Met Ziyech is dat zo ongeveer je halve basisploeg. En de trainer zou me ook niet verbazen.
Dat is zeer lastig op te vangen met eigen jeugd en/of Zuid-Amerikaanse aankopen.

Het blijft afwachten maar een periode na dit seizoen waarin het weer minder zal gaan ligt op de loer.
En dan gaat zo’n dure huishouding zich wel een keertje wreken.


Maar dat is dan toch nog steeds wel een ploeg waarmee we kampioen van Nederland kunnen worden? en ons dus kwalificeren voor de CL.

Als dat dan evt niet lukt maar het is het jaar ervoor gepaard gegaan met een flink groot bedrag aan transfer inkomsten en lagere salariskosten voor spelers dan is dat toch ook wat.

Je kan ook niet de hele tijd zo top blijven als afgelopen seizoen, dat was een uitzondering omhoog. Ik waarschuwde toen al dat mensen niet moeten verwachten dat dit het nieuwe normaal is, dat kan Ajax ook nooit kopen.

Ajax moet blijven bouwen en dichterbij proberen te komen en dan komt er wel weer een jaar dat we wel verder komen in de CL, ook na verkoop van de halve ploeg.
R0ME0
0
Zondag maar eerst weer eens goed herstellen van de zeperd bij Getafe en dat uit bij Heracles, 3 punten, de rest interesseert mij niet.

Goed weekend
Basta
0
Aanfluiting spel van Ajax en wederom laat het team zich verrassen door een late goal door een blunder van de verdediging. Zeer matige prestatie en zeer onprofessioneel uitgespeeld.

Het dieptepunt vond ik echter de actie van Babel. De zgn. imitatieact. Ik zou hem daarvoor sanctioneren. Hij zette zichzelf daarmee te kakke. Ik vind trouwens dat hij zich niet als waardig Ajax speler presenteert bovendien. Ga naar de kapper en haal die idiote rode spoeling uit je haren!

Ten Hag mag wel met iets meer gogme voor de dag komen. Tadic moet band inleveren aan Blind en Zyech moet echt af van die onverschillige houding van hem. Dus iedereen terug naar de tekentafel. Huntelaar meer speelminuten geven en iedereen graag mee voor de "kill" gaan. Dit was niet om aan te zien en om je diep voor te schamen.

Dus koppen bijelkaar. Ik wil drie bekers zien aan het einde van deze rit.

Basta
voda
0
Ajax koopt Braziliaan Antony

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
AFC Ajax
19,80 -0,20 -1,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Ajax heeft de Braziliaanse jeugdinternational Antony Matheus dos Santos gekocht van São Paulo FC. Dit meldde de Amsterdamse beursgenoteerde voetbalclub in een persbericht.

De vleugelspeler, geboren op 24 februari 2000, tekent een contract dat per 1 juli 2020 ingaat en een looptijd heeft van vijf seizoenen, tot en met 30 juni 2025.

Ajax betaalt een transfersom van 15,75 miljoen euro aan São Paulo FC. Dit bedrag kan middels variabelen oplopen tot maximaal 21,75 miljoen euro.

"We moeten nog een aantal maanden geduld hebben voordat Antony hier kan beginnen, maar we hebben met hem een creatieve speler in huis gehaald die voorin op alle posities uit de voeten kan. Het staat vast dat ook komende zomer spelers van ons gaan vertrekken. Daar moeten we op vooruit lopen, dus is het mooi dat het gelukt is deze transfer af te ronden", zei directeur voetbalzaken bij Ajax Marc Overmars in een toelichting.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
PeterForm
0
En weer verloren. Dat kampioenschap komt nu ook serieus in gevaar.
Gelukkig komt Promes snel terug. En wat is er met Neres!?!?
voda
0
Ajax moet vrezen voor nieuwe straf UEFA

Gepubliceerd op 25 februari 2020 18:53 | Views: 117

Ajax 17:19
19,60 +0,60 (+3,16%)

AMSTERDAM (AFN) - Ajax kan rekenen op een nieuwe straf van de UEFA. De Europese voetbalbond is een onderzoek gestart naar aanleiding van misdragingen van fans in de uitwedstrijd tegen Getafe (2-0) in de Europa League van donderdag.

Meegereisde fans van de Amsterdamse club gingen in de fout nadat Deyverson de thuisclub in de 37e minuut op voorsprong had gebracht. De Braziliaan vierde zijn treffer een beetje provocerend voor de tribune met Ajax-fans. De aanwezige UEFA-waarnemers hebben gerapporteerd dat er tijdens de wedstrijd met voorwerpen zou zijn gegooid. Deyverson leek te worden geraakt door een aansteker. Daarnaast zijn stoelen in het uitvak kapot gemaakt, constateerden de waarnemers.

Ajax heeft nu zes dagen om te reageren op de aantijgingen. De UEFA beslist 26 maart of Ajax een straf krijgt of niet.

Naar aanleiding van ordeverstoringen en vernielingen in het uitduel met Valencia in de Champions League heeft Ajax nog een voorwaardelijke straf openstaan van één wedstrijd zonder bezoekende supporters. Vanwege die gebeurtenissen mocht Ajax geen fans meenemen naar Londen voor de groepswedstrijd tegen Chelsea in november.
Peter2meter
0
Met al die corona virus getroffen aandelen is Ajax wel een veilige haven voor beleggers
312 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 12 13 14 15 16 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 27 mrt 2020 17:35
Koers 14,050
Verschil -0,200 (-1,40%)
Hoog 14,750
Laag 14,050
Volume 6.906
Volume gemiddeld 6.851
Volume gisteren 6.396