Unibail-Rodamco « Terug naar discussie overzicht

Unibail-Rodamco-Westfield: X. Niel raises stake above 20% (POLL: Hoe hoog wordt het overnamebod?)

52 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Hancock
2
Unibail-Rodamco-Westfield: X. Niel raises stake above 20%
11:58 08/10/2021
K
V

Unibail-Rodamco-Westfield SE
C
62,74 +0,75 +1,21%
(CercleFinance.com) - Xavier Niel has declared to the AMF that on 5 October 2021, through the simplified joint stock companies Rock Investment and NJJ Market, which he controls, he had indirectly exceeded the thresholds of 20% of the capital and voting rights of Unibail-Rodamco-Westfield, and now holdd 23.24% of the group's capital and voting rights (21.94% via Rock Investment and 1.3% via NJJ Market).

This crossing of thresholds results from the acquisition of derivative instruments with Unibail-Rodamco-Westfield shares as the underlying securities.

On this occasion, Rock Investment declared that it had individually crossed the thresholds of 15% and 20% of the company's capital and voting rights.

Copyright (c) 2021 CercleFinance.com. All rights reserved.


Nou ja beste medebeleggers; ik heb het al geroepen en de De contouren beginnen zich steeds duidelijker af te tekenen van dit overname spel..

De banken rammen de koers voor Niel in elkaar met bewust te lage adviezen en gaan er short op(OA Morgan Chimpanzee)
Zodat Niel mooi kan sprokkelen op koersen rond de € 60 á 75. Eindbod van Niel zal zo rond de 90 á 100 liggen.

En ja, reken er maar op dat NIEL officieel zal blijven ontkennen dat hij URW wil overnemen. Daarom heeft hij ook pas 21% ingeslagen..(!!) LOL
Waarom? Omdat hij de koers niet hoger wil zetten door instappende beleggers op dit nieuws. En omdat hij geen slapende honden(lees: andere geïnteresseerden in het vastgoedbedrijf wil wakker maken. En hij geen overnamestrijd over URW wil beginnen die de koersen fors hoger gaat zetten.. It's that simpel..

En raadt eens wie de begeleidende banken worden die URW van de beurs af mogen trekken voor Niel? Juist: MS, Goldman, enz. Zelfde banken die de verwaterende aandelenemissie zouden doen in eerste instantie. Deze zaak is allang beklonken achter gesloten deuren..
De beleggers zijn niet voor niet eerst bang gemaakt met tot en met 2023 geen dividend.. God verbiede dat we als belegger te enthousiast zouden worden over Unibail en de koers op € 150 zouden jagen voordat NIEL zijn bod kan neerleggen..

Anyway binnen 6 tot 12 maanden is URW van de beurs voor?

POLL: raadt de hoogte overnamebod win een gratis entreeticket voor Westfield - Mall of the Netherlands, Leidschendam

1-James Bonds: € 100
Hancock
2
Franse miljardair Niel bezit al kwart van vastgoedreus

Xavier Niel. ©AFP
BERT BROENS
8-10-2021, 16:19
De Franse miljardair Xavier Niel heeft zijn belang in de beursgenoteerde vastgoedgroep Unibail-Rodamco-Westfield opnieuw opgetrokken. Hij bezit nu al 23,2 procent.

Niel, die zijn fortuin onder meer vergaarde in de telecomsector, laat zich al langer gelden bij Unibail-Rodamco-Westfield. Samen met Léon Bressler, de vroegere CEO, leidde hij een front van misnoegde aandeelhouders tegen de gewezen leiding van de vastgoedgroep. Ze pleitten voor een radicale strategiewijziging en verzetten zich vorig jaar tegen een geplande kapitaalverhoging.

De Franse miljardair kon daarbij al enkele successen boeken. De kapitaaloperatie kwam er niet en de leiding van Unibail-Rodamco-Westfield werd vernieuwd, met Bressler als voorzitter en een andere CEO. Zelf werd hij lid van de raad van bestuur. Intussen is hij aandelen blijven bijkopen. Door nu boven de aanmeldingsdrempel van 20 procent te gaan kan Niel nog zwaarder op de groep wegen.

Geen controle
Hij meldt in een verklaring aan de Franse beurswaakhond AMF bovendien het inslaan van aandelen te zullen voortzetten 'in functie van de omstandigheden op de markt'. Maar hij heeft 'niet de intentie de controle te verwerven over de vennootschap'.

Unibail-Rodamco was voor de overname van Westfield een Frans-Nederlandse fusiegroep. Het geheel is een van de grootste eigenaars van shoppingcentra ter wereld, met 86 centra in 12 landen, maar niet in België. De groep was vorig jaar goed voor 1,8 miljard euro inkomsten. De resultaten en de beurskoers kregen flinke klappen door corona.


BRON: www.tijd.be/ondernemen/vastgoed/Frans...

If it looks like a Overname, if its smells like overname. If it tastes like a overname..

Bijlage:
Hancock
0
[Modbreak IEX: Gelieve op uw taalgebruik te letten, bericht is bij dezen verwijderd. Waarschuwing.]
Bijlage:
Peter133
0
quote:

Mr.J.bonds schreef op 11 oktober 2021 23:19:

Hoe zeggen ze dat toch ook alweer in US of A?
Wake up and smell the coffee...!!

De laatste Hedgeratten verlaten het zinkende schip. (Zie Bijlage)
Soon my friends, very soon!!
ze pakken gewoon hun winst om de andere verliezen te dekken.
Hancock
0
Het volgende stukje bewijs dient zich aan dit URW binnenkort van de beurs fietst. (zie bijlage)

De shorters zijn duidelijk nu allemaal op zeer korte termijn hun shortposities aan het verkleinen.
Dit geeft aan dat zij er van uitgaan dat er binnenkort een koersstijging gaat plaatsvinden.
Bijvoorbeeld door een overname door Xavier Niel die nu op 23.4% bezit van URW.
Bij 30% MOET volgens de beursspelregels Niel een bod uitbrengen op URW.

PS. als de shorters hun belang onder de 0.5% brengen, verdwijnt voor hen de meldingsplicht aan de AFM.
(gaat er hierom dat Tiger Global nu helemaal uit het register is verdwenen, dus haar hele shortpositie heeft teruggekocht)

Succes allen, Ben heel benieuwd hoe lang het gaat duren voordat het bod er ligt.. 1 maand? 3 maanden?
Reken op een overnamepremie standaard van 35% op de laagste koers in 3 maanden.

BRON: www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist...
Bijlage:
Hancock
0
*hier zat Tiger Global nog short, dateert van 8 okt. De notering is nu helemaal weg. Houdt dus in dat Tiger niet meer short zit in URW
Bijlage:
Hancock
0
*ter aanvulling.

quote:
zitten blijver schreef op 15 oktober 2021 13:30:

Zijn de huidige verkopers dan door hem (via een omweg) aangestuurde instellingen/banken etc. die zorgen dat de koers niet op loopt.
Vanwaar de terugval van 80+ naar 67 en vervolgens omhoog naar 78 en wederoom verder terug naar 60.
Heeft hij in deze tussentijd flink veel geld verdient en zo nog meer aandelen op zijn naam weten te krijgen zodat hij nu de koers tussen 60 en 65 blijft houden. Waardoor zijn deze enorme koerssprongen anders te verklaren.
Komt er wellicht nog een keer een flinke stijging waarbij hetzelfde spel gespeeld zal worden of is dit nu allemaal te doorzichtig nu blijkbaar meer duidelijk wordt over zijn aandeel van +/- 24% welke hij bezit.


Het lijkt er op dat deze shortpartijen hier achter zit. Het is de hele tijd stuivertje wisselen met belangen. Dan koopt marchall Waze wat en verkoopt Kintbury Capital LLP weer wat en dan gaat het net weer omgekeerd.. Beetje de koers drukken. Niel kooptt hem weer omhoog, koersverloop gaat al vele weken zo. Samen met de shorters. Daarna drukken de shorters de prijs weer. En daar komt Niel weer aan..
BRON: www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist...

En de zakenbanken, die eerst een verwaterende emissie voor URW zouden uitvoeren, waar ze tientallen miljoenen mee zouden verdienen, Maar ze door Niel en consorten door de neus is geboord, die banken proberen nu de koers te drukken, Morgan Stanley geeft een zogenaamd advies af voor URW van € 35,00 dit is bewust te laag gekozen, alle andere (onafhankelijke) adviezen liggen hoger.

En dan is weer een verband tussen Morgan Stanley en een shortfonds in URW..
BRON: online.hfm.global/asiahedge/news/morg...

Men kent elkaar en manipuleert de koers. Voor een zo gunstig mogelijk instapprijs voor Niel? toevallig?! Waarom? Omdat Niel deze zakenbanken dan URW van de beurs af laat halen. Tientallen miljoenen commissie voor deze banken opleverend..?

Vergezocht? Misschien, maar de feiten en de koersontwikkeling wijzen er wel op.. Je zult dit ook nooit gaan bewijzen en misschien is dit zelfs ook nooit zo besproken door de partijen involved. . Maar weten de partijen van elkaar exact wel hoe dit spel gespeeld gaat worden..

Global Tiger is er nu helemaal uit(tenminste onder de meldingsplicht van 0.5%) maar zal niet verbazen als die zo weer terug in het rijtje staan..

Anyway. ik denk dus dat Niel er tussen de 3 en 6 maanden een bod uitgooit ergens tussen de € 85 en € 90. En daar zullen dan de zittende lange termijn holders ook blij mee zijn. Want vanwege laatste resten onzekerheid Corona.. En Niel verkoopt beetje bij beetje na 18 tot 24 maanden het vastgoed voor omgerekend € 180 per share.. Dát is hoe dit spel gespeeld gaat worden..

Niel heeft nu een kleine 24%
BRON: www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist...

Bijlage:
Hancock
0
*zet hier uw AFM waarnemingen neer omtrent URW, Short deelnemingen en substantiële belangen in URW.
Dit omdat het helpt een beeld te schetsen wat er gaat gebeuren omtrent de koersontwikkeling en een overname door grootaandeelhouder en Franse multimiljonair Xavier Niel, die een belang heeft van 23.4% nu in URW.
Bij 30% moet hij volgens de beurspelregels verplicht een bod uitbrengen op heel Unibail..

Het idee is dat de shortfondsen in URW de koers drukken, opdat Niel zo goedkoop, tussen de €60 en €70 zijn belang kan uitbreiden naar die 30% Het koersverloop van URW en het continue stuivertje wisselen in shortbelangen door de respectievelijke shortpartijen wijst hier sterk op..

Kintbury Capital LLP is de laatste wijzing(zie afb.) die is onder de 0.5% gezakt en daardoor kort uit het register verdwenen vanwege de ondergrens voor de verplichte registervermelding van 0.5%
En zie hier: daar is Kintbury weer terug met een 0.58% shortbelang in URW..

Blackrock en Marshall Wace LLP zijn in deze ook interessant om in de gaten te houden. Een heel merkwaardig verloop van hun belang in URW.. Tiger Global is nu onder de 0.5% en onzichtbaar nu. maar heeft ook veel stuivertje gewisseld met belangen in URW..

www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist...
Bijlage:
Hancock
0
Hancock
0
shorter Kintbury Capital gaat van 0,58% naar 0,41%. ( -/- 0,17 )


Het onderlinge stuivertje wisselen in belangen in URW blijft doorgaan.
Het blijft opvallend.

Wat vinden jullie van dit idee?
Niel en consorten lenen hun bestaande belangen in URW van 23.4%(inmiddels hoogstwaarschijnlijk wel meer..) uit tegen een kleine vergoeding aan de shorters in URW.. Die blijven de koers op gezette tijden drukken, zodat Niel tussen de 60 en 70 kan bijkopen. Op het optimistische beursentiment en nieuws zoals Evergrande die toch het kopje boven water kan houden, laten ze koers oplopen nar de bovenkant van die prijsrange van 70 zoals nu, en anders weer lager..

Zou dat verplicht genoteerd moeten worden? Als Niel zijn belangen zou uitlenen als shortpartijen in URW?

Als dit klopt, blijft het resultaat hetzelfde. Niel bereid zijn overval voor en pleegt de overname over een paar maanden op ongeveer € 90..
Hancock
0
Scenario 1:
-Corona en met name Omicron houdt huis in de winter qua besmettingen, winter is traditioneel de tijd dat Corona zich beter kan verspreiden. Door koude weer zit men meer binnenshuis en dichter op elkaar. Misschien nog strengere maatregelen deze en volgende maand.
-Koers Unibail RW zakt hierdoor en terugvallende retailcijfers naar ongeveer € 50,00.
-Niel legt een bod op tafel van € 88 per share op het dieptepunt koers URW €48..
-Lente, zomer breekt aan. Allemaal weer buitensporten, hogere tempraturen, boosters en betere vaccins die zijn doorontwikkeld door oa Pfizer, die ook Omicron beter tackelen..
-Omdat Corona en Omicron verdijnen hierdoor en Omicron minder ziekmakend is, is er praktisch geen extra druk op de zorg meer en is de IC-capaciteit ruim voldoende, ook omdat men dit in de wintermaanden opgeschaald heeft..
-De maatregelen verdwijnen langzaam maar zeker in de lentemaanden
-Volledige openingstijden van de URW Malls.
Er vindt een giga-inhaalslag plaats op gebied retailverkopen, door inflatie kunnen en worden de huren met 6% verhoogd en kunnen achterstallige huren alsnog geïnd worden..
-Unibail Rodamco Westfield is nu in Theorie € 135 per share waard in de lente/zomer 2022.
-Unibail is van de beurs gehaald in april 2022 door Niel en consorten voor € 88 per share..


De moraal van dit verhaal..
Cproof
0
quote:

roel schreef op 28 december 2021 16:32:

waar blijft dat bod dan?
Dat komt niet!
roel
0
Prima hoor, een bod, ik zit long met 5500 stuks, maar denk gewoon niet dat een overname gaat gebeuren. Ik zit long ivm waardering en hoop op dividend rendement in 2023. Tevens weinig goede andere mogelijkheden.

We zullen zien in Maart.
objectief
1
quote:

roel schreef op 9 januari 2022 19:30:

Prima hoor, een bod, ik zit long met 5500 stuks, maar denk gewoon niet dat een overname gaat gebeuren. Ik zit long ivm waardering en hoop op dividend rendement in 2023. Tevens weinig goede andere mogelijkheden.

Ik heb ook wat aandelen, maar verwacht er weinig van om 2 redenen: ze betalen geen dividend en bij een hoge inflatie is dat funest,
tevens zie ik weinig prijsstijging van hun panden.
roel
0
Hoi objectief, waarom is hoge inflatie funest voor urw? Ik heb zelf mijn geld verdiend met de aankoop van appartementjes in rotterdam de afgelopen 15 jaar en dat werd te duur dus daarom urw juist tegen inflatie. Kunnen ze niet bij hoge inflatie een hogere huur rekenen? Of staat dat juist vast? Dacht dat bijvoorbeeld dan ook de variabele huur gebaseerd op omzet omhoog zou gaan?

Waarom.verkoop je ze zelf niet indien je er niets van verwacht?

bedankt,

Roel
Stork 49
0
quote:

Mr.J.bonds schreef op 14 december 2021 15:35:

Scenario 1:
-Corona en met name Omicron houdt huis in de winter qua besmettingen, winter is traditioneel de tijd dat Corona zich beter kan verspreiden. Door koude weer zit men meer binnenshuis en dichter op elkaar. Misschien nog strengere maatregelen deze en volgende maand.
-Koers Unibail RW zakt hierdoor en terugvallende retailcijfers naar ongeveer € 50,00.
-Niel legt een bod op tafel van € 88 per share op het dieptepunt koers URW €48..
-Lente, zomer breekt aan. Allemaal weer buitensporten, hogere tempraturen, boosters en betere vaccins die zijn doorontwikkeld door oa Pfizer, die ook Omicron beter tackelen..
-Omdat Corona en Omicron verdijnen hierdoor en Omicron minder ziekmakend is, is er praktisch geen extra druk op de zorg meer en is de IC-capaciteit ruim voldoende, ook omdat men dit in de wintermaanden opgeschaald heeft..
-De maatregelen verdwijnen langzaam maar zeker in de lentemaanden
-Volledige openingstijden van de URW Malls.
Er vindt een giga-inhaalslag plaats op gebied retailverkopen, door inflatie kunnen en worden de huren met 6% verhoogd en kunnen achterstallige huren alsnog geïnd worden..
-Unibail Rodamco Westfield is nu in Theorie € 135 per share waard in de lente/zomer 2022.
-Unibail is van de beurs gehaald in april 2022 door Niel en consorten voor € 88 per share..


De moraal van dit verhaal..

Beschikt Niel dan over voldoende middelen?
Hancock
1
Hij kan makkelijk de middelen alleen of met conglomeraat van banken de benodigde middelen bij elkaar krijgen.
Het is een van de rijkste en succesvolste miljonairs van Frankrijk, die aan de lopende band overnames doet..

As of August 2021, his net worth is estimated at US$10.5 billion.

Enkele voorbeelden van overnames van Xavier Niel. Hij Bezit nu ongeveer 29% van Unibail. 22% erbij en hij heeft het voor het zeggen bij URW..

-In 2014, Cable & Wireless Communications (CWC) sold its 55% economic interest in Monaco Telecom to NJJ Capital, an investment vehicle controlled by Xavier Niel for US$445 million.[23]
- On December 18, 2014, via its holding company NJJ Capital, he acquired for 2.7 billion dollars (2.8 billion Swiss francs) Orange Switzerland (
-In September 2018, he bought 100% of the Cypriot operator MTN Cyprus through Monaco Telecom for 260 million euros,
- In March 2020, he bought 100% of the operator Vodafone Malta through Monaco Telecom for 250 million euros, m


BRON: en.wikipedia.org/wiki/Xavier_Niel

Xavier Niel (born 25 August 1967) is a French billionaire businessman, active in the telecommunications and technology industry, and best known as founder and majority shareholder of the French Internet service provider and mobile operator Iliad trading under the Free brand (France's second-largest ISP, and third mobile operator).[4] He is also co-owner of the newspaper Le Monde,[5] and co-owner of the rights of the song "My Way"[6] and owner of Monaco Telecom, Salt Mobile SA and Eir.[7] He is chairman and chief strategy officer for Iliad,[8] but also a board member of KKR and Unibail-Rodamco-Westfield.[9][10]

As of August 2021, his net worth is estimated at US$10.5 billion.
Hancock
0
Wat ik begreep, is dat Niel voor zijn 3 kinderen een vastgoed imperium wil achterlaten..
Dus de kansen, bezien tegen een achtergrond van alsmaar dalende rente, inflatie en negatieve spaarrente, waar miljardairs om een één of andere reden niet zo van houden ;-) , lijken mij steeds meer toenemen dat het bod er komt te liggen, maart..!
Ik zeg 77% kans
52 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 jun 2024 09:20
Koers 72,880
Verschil +0,520 (+0,72%)
Hoog 73,060
Laag 72,300
Volume 9.643
Volume gemiddeld 373.198
Volume gisteren 408.785

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront