Video: 2023 wordt positief jaar voor beleggers

Door ABM Financial News op 4 december 2022 12:54 | Views: 11.530

Video: 2023 wordt positief jaar voor beleggers
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Beleggers gaan een positief jaar tegemoet. Dit zegt Bob Homan, Hoofd Investment Office ING, voor de camera van ABM Financial News.

Beleggers moeten, zoals altijd, kijken naar de rente, de economie en de bedrijfswinsten. 

"De lange rente kan best iets terug, en dat betekent voor obligaties dat je, naast je coupon, ook nog een klein beetje koerswinst kunt pakken."

Voor aandelen kijkt Homan naast de rente ook naar de economie, want die verklaart de winsten. De beleggingsexpert van ING rekent op een recessie, maar niet een heel diepe. "Maar de bedrijfswinsten kunnen op peil blijven."

Homan rekent eind 2023 op iets hogere waarderingen dan nu. "Die zijn namelijk wel heel fors afgekomen."

"We verwachten een positief jaar", stelde Homan voor de camera op Beursplein 5. Voor obligaties rekent ING op 5 procent en voor aandelen op 9 procent. "Maar een stukje daarvan hebben we afgelopen weken al gehad."

Klik hier voor: 2023 wordt positief jaar voor beleggers

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
Jalen
2
Geen sterk verhaal. Dat van die dalende rente waag ik ernstig te betwijfelen. De FED blijft in elk geval verhogen in 2023 en de ECB zal dat ook doen. Dat van een milde recessie moeten we ook nog maar zien met alle onzekerheid t.a.v. energieprijzen. En dat de winsten gelijk zullen blijven, daar zien we met genoeg tegenvallende resultaten op dit moment ook no geen bewijs van. Stukje luchtfietserij dit.
win some...
1
Enerzijds verwachten dat de rente daalt, wat afnemende inflatie veronderstelt. Anderzijds verwachten dat de bedrijfswinsten op peil blijven door prijsverhogingen, wat meer inflatiedruk impliceert. Daar zit wel een zekere spanning tussen.

Daarbij krijgen bedrijven niet alleen te maken met afnemende omzet, maar ook met toenemende kosten (inkoopprijzen, lonen, financieringskosten). Om de bedrijfswinsten op peil te houden moet er dus voor meer zaken dan alleen omzetkrimp worden gecompenseerd. Dat zal deels kunnen door innovatie en efficientie, maar in mijn beleving niet voor 100%. Verwacht daarom dat de bedrijfswinsten volgend jaar toch wel wat gaan dalen.
Reality
0
Mooi, weer bevestiging dat er een flinke correctie naar beneden aankomt :). Wie deze moderne dieven gelooft, heeft alleen maar geld verloren. Zij zijn de zogenaamde allesweters, maar door illegale praktijken proberen ze de beurzen (en vooral de particuliere beleggers) te manipuleren. Geld stelen van een ander zit nou eenmaal in hun bloed!. Het is raar, maar als ik mijn hand in de zak van iemand stop ben ik een dief, maar als iemand uit de bankenwereld dit doet is hij een analist.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront