Arcelor Mittal « Terug naar discussie overzicht

MEI ARCELOR MITTAL VOOR BELIEVERS

5.857 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 ... 289 290 291 292 293 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

Toekomstbeeld schreef op 13 mei 2017 12:27:

Dezelfde doelen maar mijn inziens toch ook met iets meer sense of urgency bij de Chinezen. Lees vier punten die mijn inziens altijd al bestonden maar die nu scherper/strakker worden vertaald naar concrete actie.

- Het echt fysiek ontmantelen van productielijnen is volgens mij nieuw (ben daar niet helemaal zeker van dus als iemand anders hier nog iets aan toe kan voegen, dan graag);
-De deadline is nu eind juni. Werd al maanden over gesproken maar eerst waren het eindejaarsdoelstellingen en blijkbaar is nu het besluit gevallen;
- "supply van steel will be increased to avoid wild fluctuations of the steel prices". Het aanbod van staal word verhoogd.....hmmm, snap hem niet helemaal. Als nou de vraag verhoogd werd ....maar misschien is dat de gedachte. Er waren wat restricties onlangs ingevoerd die misschien nu weer versoepeld worden. Het doel van minder fluctuaties van de Chinese staalprijzen lijkt mij prima. Daar heeft de rest vd wereld ook voordeel.
- meer effort om staalmedewerkers aan alternatief werk te helpen (1 vd meest belangrijke issues tot nu toe voor de Chinezen)

Detailed plan unveiled to cut overcapacity in steel, coal

Xinhua, May 13, 2017

China will phase out about 50 million tonnes of crude steel capacity and over 150 million tonnes of coal capacity this year, the country's top economic planner announced Friday.

By the end of June, all facilities producing inferior-quality steel bars will be dismantled and supply of steel will be increased to avoid wild fluctuations of steel price, according to the implementation plan for cutting excess capacity in steel and coal sectors released by the National Development and Reform Commission and other departments.

As of Wednesday, 31.7 million tonnes of steel and iron capacity and 69 million tonnes of coal capacity have been cut, accounting for 63.4 percent and 46 percent of the annual goals.

The government will take more steps to help laid-off workers find work and encourage industrial mergers and reorganization, according to the plan.

The overcapacity cuts will target debt-laden "zombie enterprises" and adopt more methods based on market rules.

www.china.org.cn/business/2017-05/13/...
TB, ik snap deze post van jou niet helemaal.
Eerst haal je aan dat het aanbod van staal verhoogd wordt en dan haal je aan dat de capaciteit verlaagd wordt.
Spreken deze 2 elkaar niet tegen.
[verwijderd]
0
quote:

Toekomstbeeld schreef op 13 mei 2017 14:03:

[...]

De tweede post.

Check deze mededeling van AM voor de exacte break-down van de investeringen.

corporate.arcelormittal.com/news-and-...

Jouw vraag mijn antwoord: geen idee met hoeveel de schulden exact zullen toenemen.

Dat hangt namelijk helemaal af in hoeverre zij eigen cash inbrengen in de op te richten Joint Venture (met partner Marcegaglia tevens ook belangrijke klant van ILVA) plus wat de exacte antwoorden zijn op onderstaande 4 vragen.
Verder zijn alle genoemde bedragen voor 85% voor rekening van AM. De andere 15% is voor de genoemde JV partner.

Totale aankoopbedrag heden bekend 1,6 miljard Euro = 1,360 miljard voor Arcelor Mittal (85%). Dit is dus het bedrag wat voor de koop vd Assets is bedoeld (zie eerste posting).
Totale CAPEX bedrag heden bekend is 2,3 miljard Euro = 1,955 miljard voor Arcelor mittal (85%).

Voor de 1,360 miljard Euro leent men maar men krijgt er direct net zoveel waarde voor terug. Dus impact op de Net Debt is nul. Assets wegstrepen tegen de schuld.
(eventjes een zijstap: deze assets en met name de productielijnen/ovens hebben ooit het veelvoudige gekost (10 tot 15 miljard schat ik) en zijn bovendien in de afgelopen jaren voor een groot gedeelte helemaal opgeknapt op kosten vd verkoper).

Welke schuld er voor de investeringen van 1,955 miljard euro aangegaan moet worden is onmogelijk om te beantwoorden. Die zullen natuurlijk niet in 1 dag gespendeerd worden. Waarschijnlijk niet eens volledig in het eerste jaar.

Dus de vragen die wij niet kunnen beantwoorden, en daarmee jouw vraag niet kunnen beantwoorden:
1.) over welke tijdsperiode worden de investeringen uitgesmeerd?;
2.) er wordt 2,2 miljard omzet gedraaid. Kan men de benodigde investeringen uit de eigen (ILVA) jaarlijkse cashflow betalen (althans gedeeltelijk)? Zo ja, dan hoeft men voor dat gedeelte niet te lenen;
3.) Genereert ILVA überhaupt cashflow? Zo niet, en zou die zelfs negatief zijn, dan zal de Joint Venture niet alleen de investeringen moeten lenen maar ook de negatieve cashflow (het werkkapitaal plus mogelijke Nettoverlies);
4.) Arcelor Mittal spendeert voor 2017 ongeveer 2,9 miljard USD aan CAPEX. Dat is een gepland bedrag voor alle huidige fabrieken. Ook in 2018, 2019 etc zal zo'n soort bedrag aan Capex uitgegeven worden.

Nu is de meest cruciale vraag mijn inziens (buiten bovenstaande die ook erg belangrijk zijn), in hoeverre Arcelor Mittal de eigen jaarlijkse CAPEX naar beneden schroeft, om de dan vrijkomende middelen voor de ILVA benodigde CAPEX te gebruiken.
Maw, blijft men rond de 3 miljard jaarlijks uitgeven aan CAPEX voor alles inclusief wat benodigd is voor ILVA?
Of wordt de benodigde jaarlijkse CAPEX voor ILVA een verhoging van het huidige bedrag?
Of natuurlijk, er iets tussenin.

Als wij dit allemaal weten dan weet je pas wat de extra schuld gaat worden.

Uitgaande dat alles extra is en dat ILVA nu cashflow neutraal draait en alles in 1 dag besteed wordt (laatste is totaal niet waarschijnlijk):

1,360 + 1,955 = 3,315 miljard Euro. Met impact van 1,955 miljard op de Net Debt positie.

TB, wat een machtig antwoord!
Hartelijk dank.
Schulden zijn een belangrijk hoofdstuk voor AM, de markt zal zeer negatief reageren moest deze schuld met meer dan 2miljard toenemen, alle negatieve klanken gebruiken ze immers om de koers omlaag te halen.
Maar uiteindelijk neem ik aan dat AM dit goed onderzocht heeft. Cashflow zal met de jaren wel positief worden bij Ilva.
Dan kunnen ze er veel uithalen & vooral NOG groter worden in Europa. De voordelen van marktleider te zijn, zijn niet te onderschatten.

Nog een kleine extra vraag: als ze de overname beet hebben, worden alle schulden dan in Q2 in rekening genomen? Ik neem aan van wel?
Zo ja, dan denk ik dat de markt weer een reden zal hebben om bij de Q2 cijfers de koers omlaag te halen: hogere schulden.
aandeeltje!
0
quote:

gerrit 69 schreef op 13 mei 2017 13:13:

[...]
Het tij is zeker heel snel gekeerd en een koers op € 6,77 ligt op dit ogenblik dichter bij de waarheid en wat mij vorige week al opviel was het grote aantal meer dan 41000 put opties van de serie mei 7,20 die nog open stonden.
Toen had ik al de argwaan dat het aandeel zelfs bij goede cijfers zou afdalen.
Hetzelfde zag ik gebeuren bij Aegon, welk aandeel ook afgestraft werd met zeer goede cijfers.
Helaas stond de wind helaas deze maand voor AM zuidwaarts en hoewel ik geen voorstander ben van een Reversed Split ben ik benieuwd of de koers na de RS boven de € 20,00 zal blijven.
Het is wel jammer dat het aandeel AM uit de mooie uptrend is gezakt.
Van belang is dat het aandeel op termijn weer boven de lijn c stijgt wat neerkomt rond de € 8,00 en dan zou de koers na de RS op een koers staan rond de € 24,00
Hierbij de daggrafiek
www.adnbeursanalyse.nl/Aandelen/ISPAT...

[verwijderd]
0
quote:

Vidoque schreef op 13 mei 2017 14:10:

[...]

De daling is sterk overtrokken na de prima cijfers. Het is heel waarschijnlijk dat AM en Aegon volgende week weer de grote winnaars zijn. Een putje tegenover je longposities is evenwel altijd goed voor de nachtrust.
Ik snap niet dat iedereen hier Aegon noemt.
Die kwamen met goede cijfers ja, maar wel met 2 grote pijnpunten: solvabiliteitsratio die daalt en stagnerende rente.
Beiden zeer belangrijk voor Aegon.
AM daarentegen verwacht geen lagere staalprijzen en is 2x zo hard gezakt.
Niet te vergelijken dus.
[verwijderd]
0
Topperke en Toekomstbeeld,

Jullie interactie geeft een waardevolle bron van informatie, ga zo door.

Ik heb ook even op de duimpjes gedrukt bij wat posts van jullie.

Groeten vanuit een zonnig Mexico.

PS: de andere constructieve posters en nieuwsberichten delers ook bedankt :-)

Ozzy
Toekomstbeeld
1
quote:

Topperke schreef op 13 mei 2017 16:02:

[...]
TB, ik snap deze post van jou niet helemaal.
Eerst haal je aan dat het aanbod van staal verhoogd wordt en dan haal je aan dat de capaciteit verlaagd wordt.
Spreken deze 2 elkaar niet tegen.
Nog eens goed lezen :-)

"Meer supply van staal wat zou moeten leiden tot meer stabiliteit van staalprijzen".
Dat punt heb ik moeite mee om te doorgronden omdat dat mijn inziens tegenstrijdig is. Meer van wat dan ook aan de aanbodzijde leidt doorgaans tot lagere prijzen.

Vandaar mijn......hmmm, snap deze niet helemaal.

Vervolgens probeer ik een oplossing voor die ogenschijnlijke tegenstrijdigheid te bedenken (en in 1 zin samengevat).......in stappen uitgelegd:

1.) Een paar maanden geleden hebben de Chinezen een aantal restricties & verkrappingsmaatregelen genomen;

2.) het gevolg was een vermindering van de vraag naar staal;

3.) intussen zijn de Iron Ore producenten volop door blijven produceren terwijl de staalvraag in China dus is verminderd;

Het gevolg van de verkrapping heeft als gevolg gehad:
4a) Chinese havens volgestouwd met Iron Ore voorraad;
4b) prijzen van Iron Ore zwaar gedaald;
4c) staalprijzen voor de Chinese markt met zo'n 25% onderuit gegaan (mede geholpen door de vermindering van export naar de USA en Europa vanwege de importheffingen daar);

Zoals ik in de afgelopen weken een paar keer heb geschetst, leiden de staalbedrijven in China uiteindelijk het meeste onder alles wat er plaatsvind (importheffingen en lagere Iron Ore prijzen). Degene (China) die de problemen heeft veroorzaakt krijgt uiteindelijk toch de grootste klappen.

Er zullen al staalbedrijven in China zijn die nu al veel last zullen hebben gekregen en hun winsten alweer zien verdampen. In veel gevallen waarschijnlijk zelfs vergroot zien worden. Dat is ook een slecht scenario voor de groei van het land. Te snel is ook niet goed, leidt tot veel werkelozen.

De Chinezen zien dit scenario nu in rap tempo ontvouwen. Althans dat is mijn vermoeden.

Daarom is mijn aanname dat ze de restricties (zie punt 1) willen versoepelen. Dat staat niet zo in dat artikel maar is de enige logische verklaring mijn inziens.

Dan laat men de vraag naar staal weer wat op gang komen, verdwijnen de voorraden, is er weer meer staalaanbod nodig en kunnen de prijzen weer wat stabieler worden.

Is ook logisch in de context dat er wat macro cijfers onder de gewenste nivo's zijn gekomen. Dus enige actieve stimulering is nu wel gewenst.

Besluiten schieten altijd door in de uitvoering, naar boven en naar beneden. Geholpen door speculanten.

Probeer ook maar wat te bedenken :-)
Toekomstbeeld
1
quote:

Topperke schreef op 13 mei 2017 16:15:

[...]
TB, wat een machtig antwoord!
Hartelijk dank.
Schulden zijn een belangrijk hoofdstuk voor AM, de markt zal zeer negatief reageren moest deze schuld met meer dan 2miljard toenemen, alle negatieve klanken gebruiken ze immers om de koers omlaag te halen.
Maar uiteindelijk neem ik aan dat AM dit goed onderzocht heeft. Cashflow zal met de jaren wel positief worden bij Ilva.
Dan kunnen ze er veel uithalen & vooral NOG groter worden in Europa. De voordelen van marktleider te zijn, zijn niet te onderschatten.

Nog een kleine extra vraag: als ze de overname beet hebben, worden alle schulden dan in Q2 in rekening genomen? Ik neem aan van wel?
Zo ja, dan denk ik dat de markt weer een reden zal hebben om bij de Q2 cijfers de koers omlaag te halen: hogere schulden.
Welnee, dat duurt nog heel wat maanden. Misschien zelfs wel per 1 januari 2018 effectief de transferdate. Op zijn vroegst 1 oktober effectief.

Als er eind mei een besluit komt dat AM de keuze is, moet alles nog tot in detail uitgewerkt worden in contracten. Daar gaan nog heel wat advocaten doorheen. Ook zal de Joint Venture nog opgericht moeten worden. Kost ook wat tijd.
Zoals je in de Engelse toelichting hebt kunnen lezen, gaan ook medewerkers, klanten etc mee.
De medewerkers moeten nieuwe arbeidscontracten aangeboden krijgen. Kost tijd.
De klanten moeten benaderd worden om de contracten veilig te stellen. Kost tijd. Stel je voor dat een grote klant AM niet lust.....dat zijn best belangrijke zaken die de overnemende partij misschien zelfs van te voren afgedekt wil zien.
De voorbehoud clausules waar die advocaten voor nodig zijn zeg maar.

Pas na de transferdate als de macht en gezag bij de JV liggen, zal men plannen gaan maken om te komen tot die investeringen. Die zijn nu in grote lijnen obv diverse bezoeken duidelijk, maar de tekeningen en projectplanningen om het zo maar te zeggen, moeten dan nog allemaal in elkaar gezet worden. Dan de uitnodigingen aan de partijen die de investeringen gaan uitvoeren. Drie maanden tot zes maanden? Dit zijn geen uitgaven voor een pot verf bij de Praxis :-)

Het aankoopbedrag zal op Transferdate overgemaakt zijn. Normaliter de dag van te voren. Maar de investeringen duren echt nog wel eventjes voordat daar de echt serieuze euro's aan uitgegeven worden.

Zeker niet meer in 2017.
Lawrence Garfield
0
quote:

MichaT. schreef op 13 mei 2017 10:36:

[...]

1 van de eerste lessen in beleggen is: laag kopen, hoog verkopen. Als je dat niet kan vatten dan is er niets meer om te leren en kun je beter gaan knikkeren, want beleggen is niets voor jouw.

Succes met knikkeren!!
Van alle domme reacties die ik hier lees is dit toch wel de domste.

Als je tien jaar geleden TomTom voor rond de 60 E gekocht zou hebben zou je met deze simplistische redenering nog steeds in het aandeel zitten. Een goede belegger neemt juist op tijd zijn verlies en stopt zijn geld in ander aandeel waar hij of zijn enthousiast over is. Of dit bij AM het geval is moet ieder voor zich bepalen maar dit soort uitlatingen slaat echt nergens op.

Succes met knikkeren Mischa!
[verwijderd]
0
Lijkt me mooie verklaring, TB!

Nog een vraag naar Scalino:
Enkele weken terug had je een mail gestuurd naar een of andere analist over wat hij denkt van de Ilva overname.
Hij had hier uitvoerig op geantwoord.
Misschien is het een idee om hem terug een mailtje te sturen om te vragen wat hij denkt van het koersverloop vrijdag.
Misschien een mail met het volgende erin:
- denk jij dat de RS invloed zal hebben op de koers (drukken voor de RS, pimpen na de RS?)
- Wat is voor jou de verklaring van het koersverloop vrijdag? Hedgefunds die de koers manipuleren? Of is er toch iets zwaar mis met de staalsector? Of misschien een link met de RS?
- wat verwacht jij van de koers? O.b.v de winst in Q1 zou de koers toch minstens €9 moeten noteren. Men kan deze toch niet blijven drukken?

Hij leek me een slimme kerel die er veel van weet.
Toekomstbeeld
0
quote:

Topperke schreef op 13 mei 2017 16:02:

[...]
TB, ik snap deze post van jou niet helemaal.
Eerst haal je aan dat het aanbod van staal verhoogd wordt en dan haal je aan dat de capaciteit verlaagd wordt.
Spreken deze 2 elkaar niet tegen.
Ah zit je vraag en het oorspronkelijke artikel nog eens terug te lezen. Denk dat ik net een antwoord gaf op een niet gestelde vraag.

De capaciteit die men per eind juni wil sluiten (en dan nu ook echt fysiek ontmantelen zodat de Chinese staalboefjes niet stiekem weer kunnen opstarten zoals ze de afgelopen kwartalen deden toen de prijzen weer beter) betreft inferieure/mindere kwaliteit staal. Vaak zeer vervuilend ook want geproduceerd bij bedrijven die het niet zo nauw nemen met de milieuregels.

De supply die men dan wil verhogen (zie mijn uitgebreide post) zal dan de betere kwaliteit staal betreffen. Wat we ook zien bij bv AM. Er is sowieso een ontwikkeling gaande dat eindafnemers liever hoge kwaliteit staal hebben.
Misschien is dat ook wel het antwoord ipv de restricties opheffen. Zou overigens wel fijn zijn als dat de achterliggende redenering zou zijn geweest.

Complimenten aan jou adres! Je stelt goeie vragen. Dwingt me tot wat dieper nadenken :-)
Stephan
0
Werd AM nou gestraft door reverse split op 22 mei?
Begrijp dat door reverse spl. aandeel AM NIET meer aantrekkelijk is voor daghandel ivm prijs (+/-€21,-).
Klote streek van diegene die dit flikken. Hoop dan straks na 22 mei dat zij diep in de stront zakken.
Toekomstbeeld
0
quote:

Topperke schreef op 13 mei 2017 17:08:

Lijkt me mooie verklaring, TB!

Nog een vraag naar Scalino:
Enkele weken terug had je een mail gestuurd naar een of andere analist over wat hij denkt van de Ilva overname.
Hij had hier uitvoerig op geantwoord.
Misschien is het een idee om hem terug een mailtje te sturen om te vragen wat hij denkt van het koersverloop vrijdag.
Misschien een mail met het volgende erin:
- denk jij dat de RS invloed zal hebben op de koers (drukken voor de RS, pimpen na de RS?)
- Wat is voor jou de verklaring van het koersverloop vrijdag? Hedgefunds die de koers manipuleren? Of is er toch iets zwaar mis met de staalsector? Of misschien een link met de RS?
- wat verwacht jij van de koers? O.b.v de winst in Q1 zou de koers toch minstens €9 moeten noteren. Men kan deze toch niet blijven drukken?

Hij leek me een slimme kerel die er veel van weet.
Gisteren ook geplaatst. Die analist die Scalino had gevraagd was Nico Ingberg.

Zie hier zijn mening van drie dagen geleden mbt Arcelor Mittal. Zo ook van zijn TA collega Nico Bakker. Drie dagen geleden dus misschien nu andersdenkend.

www.turbocompetitie.nl/Column/263567/...
Toekomstbeeld
0
En hierbij de mening midden April van John de Beijer (ook IEX analist). Had ik wat beter naar moeten luisteren. Dan was ik midden :-)

Zag de koers 4 weken geleden onder de 7 euro duiken en ziet dat als een koopmoment met vervolgens stijging naar 8,80 euro .

www.belegger.nl/Column/263110/Arcelor...
Peter Markus
0
Ressiva
Heb je niets anders aan je hoofd of is dit gewoon afreageren
Overigens heb je wel gelijk.
Om precies te zijn 37 jaar en twee maanden.
Groet PM
[verwijderd]
0
quote:

Toekomstbeeld schreef op 13 mei 2017 17:37:

[...]

Gisteren ook geplaatst. Die analist die Scalino had gevraagd was Nico Ingberg.

Zie hier zijn mening van drie dagen geleden mbt Arcelor Mittal. Zo ook van zijn TA collega Nico Bakker. Drie dagen geleden dus misschien nu andersdenkend.

www.turbocompetitie.nl/Column/263567/...

Wat is gisteren geplaatst?
Kan moeilijk alles volgen van vrijdag, ahaha
Toekomstbeeld
1
quote:

Topperke schreef op 13 mei 2017 17:59:

[...]
Wat is gisteren geplaatst?
Kan moeilijk alles volgen van vrijdag, ahaha
Kom kom, je bent nog jong :-) Die meningen van die beide Nico's. Die had ik gisteren ook geplaatst. Am kopen en omhoog met die zooi. Dat is wat ze allemaal zeggen (behalve UBS).
[verwijderd]
0
quote:

Toekomstbeeld schreef op 13 mei 2017 18:32:

[...]

Kom kom, je bent nog jong :-) Die meningen van die beide Nico's. Die had ik gisteren ook geplaatst. Am kopen en omhoog met die zooi. Dat is wat ze allemaal zeggen (behalve UBS).
Maar is er al een mening van na de cijfers ?
[verwijderd]
0
1 op 3 reverse split op mei gaat geen goed doen, meestal staat de koers na aantal weken/ maanden weer op het zelfde niveau. dus gewaarschuwd mens telt voor twee.
[verwijderd]
3
quote:

Mr_Baldy schreef op 13 mei 2017 18:48:

1 op 3 reverse split op mei gaat geen goed doen, meestal staat de koers na aantal weken/ maanden weer op het zelfde niveau. dus gewaarschuwd mens telt voor twee.

Reverse Stock Splits Are Usually Good for Investors: Report
New research indicates that reverse stock splits are usually good for investors.

According to a new report by Cleve Rueckert, Birinyi Associates senior equity strategist, there have been 14 stocks in the S&P 500 since 2000 that have undergone a reverse stock split. Of those fourteen stocks, twelve were higher one year after the effective date of the reverse split, two were lower. The average gain was a gigantic 62.55 percent.

The best performer: Titanium Metals . Titanium Metals rallied 350% in the year following the effective date of its 1:10 reverse stock split on February 18th, 2003.

The worst performer: Tyco . Tyco lost 25% in the year following the effective date of its 1:4 reverse stock split on July 2, 2007.

Citigroup announced a 1:10 reverse stock split Monday, effective after the close of trade May 6, 2011.

Here is the full list:....
www.cnbc.com/id/42212417

++++++
Ozzy
5.857 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 ... 289 290 291 292 293 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 10 mei 2024 17:35
Koers 23,880
Verschil +0,200 (+0,84%)
Hoog 24,320
Laag 23,870
Volume 2.942.344
Volume gemiddeld 2.533.911
Volume gisteren 1.871.161

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront