Pharming « Terug naar discussie overzicht

Pharming het aandeel van 2017

antop
0
[verwijderd]
0
quote:

Breun schreef op 21 september 2017 09:42:

Mis de berichten van antop!!!! WAAR BEN JE.
Boven je
[verwijderd]
0
down
0
quote:

Guus_Geluk schreef op 21 september 2017 08:43:

Een tijdje terug had ik het over de Pharming 2-euro-BBQ.
Er werd flink gelachen. Toch denk ik dat die BBQ er binnen afzienbare tijd gaat komen. Vasthouden die stukken. Wie ze nu verkoopt heeft het niet helemaal begrepen.
Het oktober feest moet nog beginnen maar de zomer is om dus binnen is het aangenamer geworden Als pharming naar twee euro moet dan zeg ik waarom dan niet naar 2,50,,, en dat is heel lang geleden toen ze daarop stonden en toen was het winter!!!!!
Sjedow
0
Vaak wel
0
quote:

bagt schreef op 21 september 2017 02:09:

Er is een wereldwijd tekort aan bloedplasma, daar is al in 2015 een rapport over gemaakt in opdracht van Conquaester.
Bron: www.eerstekamer.nl/overig/20151029/de...

Het is in de Europese unie verboden om te betalen voor bloeddonaties In Nederland haakt jaarlijks 10 procent van de donoren af om bijvoorbeeld gezondheidsredenen of omdat zij geen zin meer hebben. Ook realiseren mensen steeds meer hoeveel winst er wordt gemaakt met het door hun gedoneerde bloed. Een andere reden is dat er steeds lange vragenlijsten ingevuld moeten worden en dat er geen inspraak is. Hoe anders is dat is de VS waar bloed doneren betaald wordt (met name junks en mensen een laag inkomen die bijverdienen met bloed doneren). Zembla heeft op 12 april 2017 een onderzoek gepubliceerd genaamd Bloedhandel.

De Wet inzake bloedvoorziening regelt dat de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) verantwoordelijk is voor een doeltreffende en doelmatige bloedvoorziening. Zij heeft hiertoe de stichting Sanquin aangewezen ter uitvoering van de wettelijke taken. Als er een tekort aan bloedplasma ontstaat dan gaan de private activiteiten (lees verkoop aan derden) op een laag pitje, of worden gestaakt. Dat kan dus de reden zijn

dat Sanquin niet meer levert aan Shire simpelweg omdat er een enorm tekort aan bloedplasma is. Als de levering überhaupt hervat wordt door Sanquin. Natuurlijk kan Shire de “grondstof” bijvoorbeeld halen uit de VS net zoals CSL dat doet maar Shire haalt hun bloedplasma niet voor niets uit Europa. Dit gebeurd natuurlijk omdat bloed uit Europa veel veiliger is dan bloed uit de VS. Er kunnen namelijk ziektes in het bloed zitten die pas jaren later ontdekt worden. En als blijkt dat een bedrijf plasma gebruikt heeft dat niet veilig is dan is het direct over en sluiten voor dat bedrijf. CSL heeft zijn gehele productiekolom eigen inzamelingscentra verkregen en opgezet. Hierdoor zijn zij niet afhankelijk van derden voor hun grondstof. Lijkt mij dat een dergelijke ingericht bedrijf wellicht wat meer risico durft te nemen als het productie proces in gevaar komt.In de VS zijn er Junks die bloed doneren en liegen over hun drugsgebruik omdat ze anders niet meer kunnen doneren. Overheidsmaatregelen in diverse landen zijn de komende jaren zijn naar verwachting gericht op het vergroten van de potentiële pool van donoren. Het is echter onzeker of dit een grote impact zal hebben op het aanbod van plasma en daarmee op de prijs van plasma.
Er worden nieuwe productiefaciliteiten gebouwd. Er zijn op dit moment investeringsplannen om de capaciteit met 11% uit te breiden. Inzamelingscentra houden zich bezig met de afname van volbloed en afereseplasma. De overheidseisen aan deze centra zijn zeer hoog, waardoor het gemiddeld twee jaar duurt voordat een nieuw centrum geopend kan worden.

Conclusie: de vraag naar donorbloed neemt jaarlijks enorm toe, de prijs van donor bloed stijgt en het aantal vrijwillige bloeddonaties (= meest veilige bloed) neemt af.

Ik kan mij voorstellen dat de HAE-gemeenschap en dus ook de FDA met de rug tegen de muur staat en dat kan dus ook verklaren dat er een extra FDA bijeenkomst is a.s. 25 september.

STERK STUK BAGT!
Gevelboer
0
quote:

moneymaker_BX schreef op 21 september 2017 10:05:

Ik teken vandaag voor een slot van 0.59/0.595
In het vooruitlopen op de roadshow van vanavond in Eindhoven zou dat zomaar kunnen.
Verder verwacht ik vandaag weinig sensatie, weinig nieuws, gewoon een rustige door-kabbel-dag.
Iedereen is in afwachting van (goed) nieuws.
De koers staat in de startblokken. Alleen het startsein moet worden gegeven.
Mijn verwachting voor de komende weken is 60-80ct in de aanloop naar de cijfers waarbij er in de aanloop naar de Q3 cijfers wat meer fantasie in het aandeel komt.
(maar laat me graag positief verrassen)
Zit voor vandaag verder op "meelezen".
normale
0
quote:

kippekop schreef op 21 september 2017 10:39:

Kardan van € 0.32 naar € 0.234.........loopt al weer leeg.
verkeerde forum
DagoHar
0
Ben blij met deze keurige stijging weer..., Ik heb ook een pluk kardan, maar ik was net te laat voor de piek en de koers is idd hard teruggevallen..

Pharming gaat een mooie toekomst tegemoet, veilig bloedplasma is idd een schaars goedje aan het worden in de VS vooral..
C200
0
Tostrams:

Pharming wordt op hogere niveaus gekocht.
Pharming heeft na een consolidatie de uptrend weten te hervatten. Nadat de laatste top is gebroken, is er ruimte vrijgekomen voor verdere koersstijging richting weerstand 0,65 (top van 17 juli 2014). We blijven positief zolang steun 0,44 (bodem van 6 september) weet stand te houden.

bagt
3
Het komt er eigenlijk op neer dat de vraag naar plasma de komende jaren sneller groeit dan bedrijven kunnen leveren. Ook niet als er nieuwe bloed afname locaties gebouwd gaan worden. Het lijkt mij in het belang van alle mensen die medicijnen nodig hebben waar geen plasma-loos alternatief voor is dat er wordt gestopt met de productie daarvan. Anders krijg je een situatie waarbij nu goed te behandelen ziektes niet meer te behandelen zijn door een tekort aan plasma.
[verwijderd]
0
Inmiddels is de tweede tour dag aangebroken.
Kijken of er in de stad van het " Licht " iets opgestoken wordt.

Ook de datum 25 Sept zal een gedenkwaardige worden, niet omdat de gehele USA daar aanwezig zalzijn ook de patiënten niet, het gaat om wat de FDA los zal gaan laten over Cinryze want dat daar een statement over zal volgen zelfs na alle al gegeven info mag duidelijk zijn.
Ruconest het middel van Pharming gaat in een sneltreinvaart door alle vervolg stapen heen.
Als zelfs verzekerings maatschappijen het op de eerste plaats zetten in de range vergoede medicatie dan heeft dat verkoop gevolgen.

Je bent een Runt als je jezef geen " Aandeel Pharming " gunt.

25 Sept onthou die dag.

Ruud..
[verwijderd]
0
quote:

bagt schreef op 21 september 2017 11:12:

Het komt er eigenlijk op neer dat de vraag naar plasma de komende jaren sneller groeit dan bedrijven kunnen leveren. Ook niet als er nieuwe bloed afname locaties gebouwd gaan worden. Het lijkt mij in het belang van alle mensen die medicijnen nodig hebben waar geen plasma-loos alternatief voor is dat er wordt gestopt met de productie daarvan. Anders krijg je een situatie waarbij nu goed te behandelen ziektes niet meer te behandelen zijn door een tekort aan plasma.
Dit is als medicatie grondstof klaar er komt niets meer.

Ruud..
50.750 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1528 1529 1530 1531 1532 1533 1534 1535 1536 1537 1538 ... 2534 2535 2536 2537 2538 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 0,900
Verschil +0,019 (+2,16%)
Hoog 0,903
Laag 0,883
Volume 3.641.122
Volume gemiddeld 6.805.258
Volume gisteren 4.203.859

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront