Galapagos « Terug naar discussie overzicht

Draadje OT, bijzaken & geleuter in de marge!

3.327 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 ... 163 164 165 166 167 » | Laatste
voda
0
Pfizer rekent op meer winst

Omzetstijging derde kwartaal gedrukt door valutamarkten.

(ABM FN-Dow Jones) Pfizer heeft na een goed verlopen derde kwartaal de winstverwachtingen voor heel dit jaar opwaarts bijgesteld. Dit bleek dinsdag voorbeurs uit cijfers van de farmaceut.

CEO Ian Read van Pfizer sprak van "solide" kwartaalresultaten, wat zorgde dat de farmaceut met wat meer vertrouwen naar de uitkomsten van heel dit jaar kijken.

In het afgelopen kwartaal steeg de omzet met een procent naar 13,2 miljard dollar. Daarbij drukten wisselkoerseffecten met 54 miljoen dollar op de verkopen en was er ook wat tegenwind door de verkoop in februari dit jaar van Hospira Infusion Systems. De nettowinst steeg van 1,4 miljard naar 2,8 miljard dollar, en aangepast voor bijzondere posten nam de winst met 8 procent toe tot 4,1 miljard dollar.

Voor heel dit jaar rekent Pfizer niet langer op een omzet van 52,0 miljard tot 54,0 miljard dollar, maar op 52,4 miljard tot 53,1 miljard dollar. Dit zou een aangepaste winst per aandeel moeten opleveren volgens de farmaceut van 2,58 tot 2,62 dollar. Daarmee is Pfizer wat positiever dan de 2,54 tot 2,60 dollar waarop het eerder rekende.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Winst Novo Nordisk hoger

Deense farmaceut verhoogde outlook.

(ABM FN-Dow Jones) Novo Nordisk heeft in de eerste negen maanden van 2017 een hogere winst gerealiseerd dankzij meer omzet en omdat het verdere groei in 2017 voorziet, verhoogde het daarom de outlook. Dit maakte de Deense farmaceut woensdag voorbeurs bekend.

De omzet steeg in de eerste drie kwartalen op jaarbasis met 2 procent tot 83,7 miljard miljard Deense kroon. In lokale valuta was de stijging 3 procent. De omzetstijging van producten voor diabetes en obesitas bedroeg 7 procent.

Het operationeel resultaat steeg met 5 procent tot 38,9 miljard kroon, met een operationele marge van 46,5 procent tegen 45,3 procent vorig jaar.

De nettowinst nam toe met 2 procent naar 29,9 miljard kroon.

Outlook

Het concern verhoogde vanwege goede verkoopontwikkelingen van de belangrijkste medicijnen de outlook en voorziet nu voor heel 2017 een omzetgroei in Deense kronen van 2 tot 3 procent, waar dat tot nu toe 1 tot 3 procent was. De verwachting voor het operationeel resultaat ging omhoog naar 3 tot 6 procent, tegen 1 tot 5 procent eerder. Wisselkoersen zullen met 3 procentpunt drukken, meent Novo Nordisk.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Patentperikelen bezorgen Allergan megaverlies

Gepubliceerd op 1 nov 2017 om 14:10 | Views: 611

DUBLIN (AFN/BLOOMBERG) - Farmacieconcern Allergan heeft afgelopen kwartaal dieprode cijfers geschreven. Dat komt omdat miljarden is afgeschreven vanwege een verloren patentzaak rond het middel Restasis. Daardoor dreigen andere farmaceuten een goedkoper concurrerend medicijn op de markt te kunnen brengen.

Restasis is een middel tegen droge ogen. Concurrenten van Allergan waren naar de rechter gestapt om de bijbehorende patenten aan te vechten. Allergan probeerde dat vervolgens te omzeilen door de rechten over te doen aan een indianenstam. Via een licentieregeling zou de farmaceut zo zijn monopoliepositie kunnen behouden. Maar een rechter in Texas verklaarde de patenten later helemaal ongeldig.

Allergan heeft al beroep aangetekend tegen de uitspraak, maar het bedrijf is wel genoodzaakt 3,2 miljard dollar af te schrijven. Het operationele verlies loopt hierdoor op tot dik 4 miljard dollar, van een min van ruim 266 miljoen dollar in het derde kwartaal vorig jaar. Allergan liet wel stevige groei zien. De omzet van het bedrijf dat Botox als bekendste product heeft dikte met 11 procent aan tot ruim 4 miljard dollar.
voda
0
Kleine omzetgroei bij Sanofi

Daling van de winst.

(ABM FN) Sanofi heeft een kleine omzetgroei gerapporteerd over het derde kwartaal maar de winst kwam lager uit dan vorig jaar, onder meer dankzij negatieve wisselkoerseffecten. Dit bleek uit de kwartaalcijfers van de Franse farmareus.

De omzet kende een kleine groei van 0,3 procent tot 9,05 miljard euro. Bij constante wisselkoersen was de groei 4,7 procent.

In de opkomende markten werd er een groei van 7,3 procent gerealiseerd bij constante wisselkoersen en bedrijfsstructuur, vooral dankzij Rusland en China.

De netto-inkomsten daalden 6,9 procent naar 2,14 miljard euro. Bij constante wisselkoersen was dit echter maar 1,1 procent.

De winst per aandeel bedroeg 1,71 euro, een daling met 4,5 procent maar in lijn met de outlook.

Outlook

Sanofi handhaafde de outlook voor 2017. Daarmee mikt de farmareus op een overwegend stabiele winst per aandeel tegen constante wisselkoersen. Sanofi verwacht dat wisselkoersen in het vierde kwartaal een negatieve impact zullen hebben van 1 tot 2 procent.

Het aandeel van Sanofi sloot woensdag 1,3 procent lager op 80,53 euro.

Door: ABM Financial News.

pers@abmfn.be

Redactie: +32(0)78 486 481

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
1
Ik heb (had) een hoge bloeddruk, en kreeg zowat een verbod op drop. Slik nu pilletjes daarvoor. (ik ben diabeet)

Overdosis drop kan levensgevaarlijk zijn

De Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit FDA waarschuwt om op te letten met het eten van grote hoeveelheden drop. Die kunnen namelijk zorgen voor blijvende gezondheidsschade. De Utrechtse Wil de Jongh ondervond dat aan den lijve: 'Al mijn spieren vielen uit.'

Karolien Koolhof 02-11-17, 17:28

Het is verleidelijk om die hele zak drop in één leeg te eten, maar volgens de FDA kun je dat beter niet doen. Hun onderzoek toont aan dat wanneer je gedurende twee weken lang elke dag meer dan 50 gram drop eet - zo'n tien dropjes -, je in het ziekenhuis terecht kunt komen met hoge bloeddruk en een kaliumtekort. Dat kan weer zorgen voor hartritmestoornissen.

Het is allemaal het resultaat van een overdosis glycyrrhizine, de zoetstof in drop. Wil de Jongh (63) had de pech dat twaalf jaar geleden te ontdekken. ,,Al mijn spieren vielen één voor één uit", vertelt ze. ,,Aanvankelijk negeerde ik het, want ik ben nooit zo snel met naar de dokter gaan. Maar toen ze uiteindelijk bloed prikten, bleek ik een kaliumtekort te hebben. En dat was het gevolg van de grote hoeveelheden dropjes die ik at."

Dropverslaafde
Als ik er eentje eet, worden dat er twee en uiteindelijk eet ik de hele zak leeg. Maar toen kon ik ineens niet meer bewegen
Wil de Jongh, werd opgenomen met een kaliumtekort

Walter van den Bergh
Walter van den Bergh © Privéfoto

Wil was naar eigen zeggen een echte dropverslaafde. ,,Als ik er eentje eet, worden dat er twee. Twee worden er vier en uiteindelijk eet ik de hele zak leeg. Maar toen kon ik ineens niet meer bewegen." Hoewel ze sinds haar opname twaalf jaar geleden geen dropje meer aanraakt, was het twee jaar geleden opnieuw mis. ,,Bij het bloedprikken had ik weer lage kaliumwaarden. Aan al die dropjes heb ik een nierfunctiestoornis overgehouden, waardoor ik nu onder strenge controle sta."

De Utrechtse is lang niet het enige bekende geval in Nederland. Neuroloog-intensivist Walter van den Bergh van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) had een paar jaar geleden een patiënt die plotseling haar zicht verloor, verward was en flinke hoofdpijn had. Ook dat bleek te komen door een overdosis drop. Van den Bergh: ,,Die vrouw was aan het stoppen met roken en had sigaretten ingeruild voor dropjes. Ze dacht gezond bezig te zijn, maar kwam uiteindelijk op de intensive care terecht."

Naar aanleiding van dat voorval deed Van den Bergh nader onderzoek naar de gevaren van drop. Hij vindt het niet verwonderlijk dat de Amerikaanse FDA juist nu met die waarschuwing komt: ,,Rond Halloween gaan kinderen langs de deuren en komen thuis met grote hoeveelheden drop. Die waarschuwing geven ze dus heel gericht, om te voorkomen dat mensen al die dropjes achter elkaar gaan opeten."

Richtlijn
Geniet van je drop, maar doe het met mate. Dan is er verder weinig aan de hand
Walter van Bergh, neuroloog-intensivist UMC Groningen
Uiteraard is er wel een verschil tussen een paar dropjes en een hele zak. Patricia Schutte, woordvoerster van het Voedingscentrum, raadt aan om als richtlijn maximaal 120 gram drop per dag aan te houden, of een halve liter zoethoutthee, waar de stof glycyrrhizhine ook in voorkomt. Schutte: ,,Verder is het ook oppassen geblazen met bijvoorbeeld hoestdrankjes, hoestpastilles en kauwgom met dropsmaak. Voor kinderen geldt zelfs een maximum van 25 gram drop, oftewel vijf dropjes per dag, omdat zij minder bloed en vocht in hun lichaam hebben."

Volgens Van den Bergh moeten we het gevaar van drop wel weten te relativeren: ,,Het is vooral gevaarlijk voor mensen die al last hebben van een hoge bloeddruk of hartproblemen. Als je gezond bent, moet je gewoon genieten van je drop. Net als bij alle andere dingen waar mensen aan verslaafd zijn: doe het met mate, dan is er verder weinig aan de hand."

www.ad.nl/gezond/overdosis-drop-kan-l...
MrMarket
0
Iemand ervaring met turbo's? Er gebeurde net iets erg raars bij mij...

Ik kocht deze turbo: Product AEX-INDEX SL 551.00 HB 70.94 FN 546.0228 R 10.00 Citi Turbo Long, bij AEX stand 554,80 voor 93 cent, bied/laat 92/93.

Toen de AEX even boven de 554,95 stond, en zelfs even 555 weer aantikte, bleef de bied/laat op 93/94 staan, ipv 94/95.

Toen zakte de AEX terug naar beneden de 554,75, en even later veranderd de bied laat, bij stand beneden 554,75, naar 94/95. Boven de 554,75 naar 95/96, ik snap er werkelijk waar geen klote van

bied/laat is letterlijk 2 cent verhoogd uit het niets tov de koers, gunstig voor mij maar hoe kan dit?
[verwijderd]
0
In het prille begin van turbos leverden de marketmakers een pot vaseline bij. Tegenwoordig moet je zelf zorgen voor een goed ingevette poopchute.
voda
0
Farmaceut trekt handen af van vrouwenviagra

Gepubliceerd op 6 nov 2017 om 14:41 | Views: 1.408

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse farmaceut Valeant ziet toch geen brood in de vrouwelijke variant van het lustopwekkende middel viagra. De Amerikanen betaalden in 2015 nog 1 miljard dollar voor de maker van het middel Sprout Pharmaceuticals. Nu wordt het onderdeel praktisch weggegeven aan de voormalige aandeelhouders.

In 2015 waarschuwden analisten al voor de hoge prijs die Valeant betaalde voor Sprout. Daarbovenop kwam een reeks schandalen die de beurswaarde van Valeant geen goed deed. De overnamedrift van Valeant destijds zadelde het concern op met stevige schulden. Daarnaast kwam het bedrijf in zwaar weer door een schandaal met prijzen voor medicijnen en door gebruik te maken van een discutabel distributienetwerk.

Om orde op zaken te stellen haalde Valeant een bezem door de eigen organisatie. De deal met de voormalige aandeelhouders is onderdeel van de reconstructie. Daarmee is ook een rechtszaak van de baan die zij hadden aangespannen. Die kwestie ging over de marketingstrategie van Valeant met betrekking tot de lustpil.
voda
1
Zo krijg je nooit suikerziekte type 2

ZELFTESTEen miljoen suikerpatiënten, en nog eens één op de drie 40-plussers met beginnende diabetes type 2, kan zijn ziekte omkeren. Door opgehoopt vet in acht weken kwijt te raken. Dat claimt de Britse arts, schrijver en ‘genezen diabeet' Michael Mosley (60).

Cathérine van der Linden 07-11-17, 16:30 Laatste update: 17:05

Groei je dicht? Heb je vaak snelle trek? Zit je veel? Dan koers je regelrecht aan op een verhoogde bloedsuikerspiegel, ofwel een te grote hoeveelheid glucose in het bloed. Dat kan een verraderlijke voorloper zijn van diabetes type 2, de meest voorkomende vorm van suikerziekte. Met alle risico’s van dien. Bijvoorbeeld hart- en nierfalen, beroertes, blindheid en dementie.

De Brit Michael Mosley beschrijft in zijn nieuwe boek Het 8-weekse bloedsuikerdieet hoe we de aandoening door snel af te vallen voorkomen of terugdraaien. Zijn claim lijkt haaks te staan op de opvatting van het Diabetes Fonds dat diabetes type 2 ongeneesbaar is.

Waarom predikt u dit dieet?
,,Ik wil dat mensen weten dat ze risico lopen op diabetes, vooral als ze ouder worden, en dat je dit proces kunt omkeren zonder medicijnen. Vijf jaar geleden ontdekte ik per toeval, na een bloedtest, dat ik diabetes type 2 had. Of ik maar levenslang aan de pillen wilde. Mijn vader had het ook. Hij stierf aan hartfalen en dementie, de gevolgen van diabetes. Hij was pas 74. Ik wilde niet diezelfde kant opgaan. In mijn zoektocht ben ik op het wetenschappelijk onderzoek gestuit van de Britse professor Roy Taylor, waaruit blijkt dat als je acht weken een dieet volgt van 800 calorieën per dag je gemiddeld 14 kilo verliest. En dat je er in de meeste gevallen diabetes type 2 mee voorkomt of terugdraait. Zonder pillen.”

De meeste artsen zeggen dat het ongeneeslijk is, maar er bestaat voldoende bewijs voor.
Volgens het Diabetes Fonds is het ongeneeslijk en kan er hooguit sprake zijn van een ‘slaapstand’.
,,Dat eerste zeggen de meeste artsen, maar er bestaat meer dan voldoende wetenschappelijk bewijs voor. Sommige oud-patiënten hebben er al twintig jaar geen last meer van.”

U klinkt alsof u de Heilige Graal hebt gevonden.
,,Ik zie het meer als een wake-upcall voor iedereen die te zwaar is, vooral rond zijn middel. Ik heb dat dieet gedaan en ben 10 kilo kwijtgeraakt in zes weken. Mijn bloedsuiker herstelde tot een normaal peil. Van de diabetische waarde 7,3 naar 5,4 nu. Ik wil dat mensen weten dat dit eetplan uitgebreid is getest, veilig en ongelooflijk effectief is bevonden. Voor mensen met diabetes maar ook voor diegenen met overgewicht. Ik wil ook dat mensen weten dat als je arts pillen voorschrijft deze de voortgang van diabetes niet tegenhouden maar alleen de symptomen maskeren. De meeste diabetici die eraan beginnen, hebben een steeds hogere dosering nodig. Uiteindelijk eindig je met insuline-injecties.”

Om hoeveel Nederlanders gaat het? Wie zit in de gevarenzone?

,,Ongeveer 750.000 Nederlanders zijn gediagnosticeerd als diabeet. Minstens 250.000 anderen hebben de ziekte zonder dat te weten. Veel mensen verkeren in het voorstadium van diabetes type 2. Hun bloedsuikerspiegel is verhoogd. Maar zeer weinigen weten dat ze dan op weg zijn om diabetes te ontwikkelen. Op basis van de cijfers is het waarschijnlijk dat minstens een derde van alle 40-plussers prediabetes heeft.”

Hoe we diabetes type 2 krijgen? Mosley haalt Roy Taylor aan, hoogleraar in de geneeskunde en stofwisseling aan Newcastle University: Van te veel vet in de lever en de alvleesklier raakt de productie van insuline verstoord. Dat hormoon regelt onze bloedsuikerspiegel.

Alleen produceert onze alvleesklier meer insuline dan ooit tevoren, omdat we ons overladen met calorieën uit koolhydraten (suikers) en vetten. Mosley: ,,We eten niet meer omdat we honger hebben, we eten ook als we verdrietig, verveeld of moe zijn.”

Na jaren van ongezond leven klopt de insuline dan vergeefs aan bij de cellen. Die reageren niet meer afdoende, waardoor bloedsuiker blijft circuleren. De insuline pompt de suikers van ellende dan maar in onze vetcellen. Hoe meer vetopslag, hoe meer de andere cellen om brandstof schreeuwen. De hersenen krijgen het sein dat er moet worden gegeten! Jammer dan, want de insuline stuurt de suikers naar de gewillige vetcel. Terwijl je op die manier dikker wordt, voel je wel honger.

Volgens Mosley luidt het goede nieuws dat als het buikvet verdwijnt, ook de leververvetting oplost en het lijf weer alerter op insuline reageert.

Het bloedsuikerdieet

Het bloedsuikerdieet draait om een mediterraan, koolhydraatarm dieet van 800 calorieën per dag, dagelijks meer bewegen en een moderne vorm van meditatie (mindfulness) om je stress te verminderen. Het eetplan bevat groenten, langzaam verteerbare koolhydraten (onder meer zilvervliesrijst, gerst, bulgur), vet uit olijfolie, noten, zaden, yoghurt en avocado en eiwitten uit peulvruchten, eieren, kip, varkensvlees, vette vis, garnalen, tofu.

U zegt: het lichaam herprogrammeert zich door snel af te vallen, in beweging te komen en stress te verlichten. Dat weten we toch al?
,,Dit is geen boodschap die algemeen bekend is. De overgrote meerderheid van artsen in Groot-Brittannië denkt dat diabetes voor altijd is. Maar je kunt je gezondheid verbeteren door snel gewicht te verliezen. Op basis van studies weten we dat meer dan 80 procent van de mensen die dit dieet volgt, hun bloedglucosegehalte normaliseert. Zonder medicijnen. Zit je in een voorstadium dan vermindert het risico op de ontwikkeling van diabetes met ruim 90 procent.”
voda
0
Deel 2:

Met suikerziekte valt toch best te leven?
,,Zelfs met medicijnen vermindert je levensverwachting met 10 jaar. Je loopt twee keer zo veel risico op hartfalen en dementie.”

Het bloedsuikerdieet kopieert het mediterrane. Voldoet geen enkel andere leefstijl? South Beach Diet? Macrobiotiek?
,,Het mediterraan dieet is een van de beste geteste diëten in de wereld, en een van de lekkerste. Naar veel andere is te weinig onderzoek gedaan. In één studie van circa 7.000 mensen, waar de deelnemers willekeurig een mediterraan dieet of een met een laag vetgehalte kregen toegewezen, bleek dat degenen die het eerste dieet volgden het risico verminderde op hartziekten, borstkanker, diabetes en dementie. Zij hadden meer kans om het vol te houden, omdat het hen goed smaakte en verzadigde. En minder kans om aan te komen, vooral rond de buik.”

Wilt u dat we allemaal een bloedglucosemeter aanschaffen?
,,Ik denk dat als je ouder bent dan 40, een BMI hebt boven de 25 of in de familie diabetes hebt, het de moeite waard is om je bloedsuikerspiegel te controleren. Negen van de tien mensen hebben geen idee dat ze prediabeet zijn. Eén op de vier mensen weet niet dat hij of zij diabetes type 2 heeft.”

Het 8-weekse bloedsuikerdieet, uitgeverij Nieuwezijds, €16,95

Drie dieetfabels volgens Michael Mosley

1. Langzaam afvallen werkt effectiever dan snel. Mosley: ‘Dit oude idee is gebaseerd op crashdiëten zonder een vervolgplan. Uit onder meer Australisch onderzoek blijkt dat 80 van de 100 proefpersonen met overgewicht het twaalf weken volhield om maar 800 calorieën per dag te eten. Het resultaat hield hen gaande. Terwijl van de 100 deelnemers die een langduriger, vetarm dieet volgden, meer dan de helft binnen 36 weken afhaakte’.

2. Het lichaam komt in een spaarstand terecht als je snel afslankt, waardoor je niet meer afvalt. Volgens Mosley blijkt uit een studie dat de stofwisseling van vastende vrijwilligers versnelt, met gemiddeld 14 procent. ‘Op de lange duur vertraagt je spijsvertering, omdat je met een slanker lichaam minder kilo’s sjouwt. Dankzij krachtoefeningen houd je vaart in je metabolisme’.

3. Met 800 calorieën per dag blijf je hongerig. Mosley: ‘Dat gevoel kan al binnen 48 uur zijn verdwenen’.

Heb jij aanleg voor suikerziekte (type)? Doe de test!
Elke week krijgen wéér 1.100 Nederlanders te horen dat ze suikerziekte type 2 hebben. Hoor jij daar binnenkort misschien bij?

www.ad.nl/gezond/zo-krijg-je-nooit-su...
[verwijderd]
1
Exclusive: FBI agents raid headquarters of major U.S. body broker

PORTLAND, Oregon (Reuters) - Federal agents have seized records from a national company that solicits thousands of Americans to donate their bodies to science each year, then profits by dissecting the parts and distributing them for use by researchers and educators.

www.reuters.com/article/us-usa-bodies...
voda
0
AstraZeneca ziet omzet weer groeien

Gepubliceerd op 9 nov 2017 om 09:01 | Views: 412

AstraZeneca Plc 16:25
4.992,50 -1,50 (-0,03%)

LONDEN (AFN) - Farmaceut AstraZeneca heeft voor het eerst in zes kwartalen tijd de omzet weer zien groeien. Dat viel donderdag op te maken uit een handelsbericht van het bedrijf.

Astra profiteerde van een deal met de Amerikaanse branchegenoot Merck, waarbij het eigendom met een veelbelovend kankermedicijn wordt gedeeld. Dat leverde bijna 1 miljard dollar aan opbrengsten op. In totaal dikte de omzet afgelopen kwartaal met 9,4 procent aan tot 6,2 miljard dollar. De operationele winst bedroeg bijna 1,9 miljard dollar.
voda
0
Rode wijn en chocolade blijken wondermiddel tegen veroudering

Liefhebber van rode wijn of van chocolade? Die guilty pleasure blijkt zo slecht nog niet: Engelse wetenschappers hebben ontdekt dat een stofje dat voorkomt in beide de veroudering van de huid tegengaat.

Karolien Koolhof 10-11-17, 10:20 Laatste update: 11:45

De onderzoekers van de universiteiten van Exeter en Brighton voegden flavonoïden – stofjes die voorkomen in rode wijn en chocolade, maar ook in blauwe bessen en druiven – toe aan oude huidcellen. Binnen enkele uren begonnen die cellen zich te splitsen en kregen ze langere telomeren, die dienen ter bescherming van de cellen. Dit gedrag is kenmerkend voor jonge cellen. De oude cellen kregen dus als het ware een verjongingskuur.

De ontdekking kan de basis zijn voor nieuwe behandelingen, die zorgen dat mensen op een gezondere manier oud kunnen worden. Onderzoeksleider Lorna Harries: ,,Dit is een eerste stap om mensen een normale levensverwachting te laten hebben, maar waarbij ze hun hele leven gezond zijn. Onze data suggereren dat het gebruik van chemicaliën om de uitgeschakelde cellen weer in te schakelen een manier zou kunnen zijn om oude cellen weer te laten functioneren."

Bredere toepassing
De onderzoekers willen nog nader onderzoek doen om te kijken naar een bredere toepassing van hun ontdekking. Ze willen daarbij ook kijken naar de ethische aspecten van het via medicatie verlengen van de levensduur van cellen.

Overigens moeten we ons volgens de onderzoekers nu niet ineens vol gaan stoppen met wijn en chocolade. De daar ook in aanwezige alcohol en suikers zijn namelijk juist niet zo goed voor de gezondheid.

www.ad.nl/gezond/rode-wijn-en-chocola...
Opop
0
Plasterk gaat voor Ronald Brus werken, een oude bekende van Crucell:

Oud-minister Plasterk naar farmabedrijf Mytomorrows
Oud-minister en voormalig topwetenschapper Ronald Plasterk stapt over naar het bedrijfsleven. Plasterk treedt in dienst van het farmabedrijf Mytomorrows, dat ernstig zieke patiënten toegang biedt tot nog niet-goedgekeurde medicijnen. De onderneming uit Amsterdam maakt zelf geen geneesmiddelen.
Plasterk wordt met ingang van volgende maand chief scientific officer bij Mytomorrows. In die rol moet hij vooral samenwerkingsverbanden met universiteiten sluiten, gericht op ziektegebieden waarvoor nog geen goede therapieën beschikbaar zijn. Plasterk was tot vorige maand namens de PvdA-minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.
Voor Plasterk in 2007 voor het eerst minister werd en de wetenschap vaarwel zei, had hij al een glanzende academische carrière achter de rug. Als moleculair bioloog was hij op meerdere universiteiten hoogleraar geweest en hij was zeven jaar (2000 tot 2007) directeur van het Hubrecht Instituut in Utrecht.
Plasterk is de eerste PvdA-minister uit het kabinet-Rutte II die een nieuwe baan heeft. Eerder werd wel bekend dat VVD'er Henk Kamp, die de politiek heeft verlaten, een nieuw betrekking heeft als voorzitter van Actiz, de brancheorganisatie voor ondernemers in de ouderenzorg.
Lees ook
Ronald Brus: 'Ik heb Mytomorrows opgericht uit frustratie'
Mytorrows is ruim vijf jaar geleden opgericht door Ronald Brus, de voormalig topman van het biotechbedrijf Crucell. Met zijn initiatief sluit hij aan op onvrede in brede kring over het langdurige traject van ontwikkeling en goedkeuring van nieuwe medicijnen. De onderneming heeft een digitale database opgebouwd waarop artsen kunnen zien welke experimentele medicijnen mogelijk van nut zijn voor hun patiënten.
'Ik ben werkelijk ontzettend blij dat ik deel kan uitmaken van een belangrijke verandering in de toegankelijkheid van medicijnen', aldus Plasterk in een persverklaring die Mytomorrows maandagochtend heeft uitgegeven. 'Mytomorrows helpt patiënten en artsen om al in een vroeg stadium toegang te krijgen tot medicijnen die voor hen geschikt zijn.'
Lees ook: De rebellen van Crucell pakken door
Mytomorrows haalde vorig jaar €10 mln aan nieuw investeringsgeld op. Een van de geldschieters is voormalig Kees Koolen van Booking.com. ‘Mytomorrows heeft de potentie een hele industrie op zijn kop te zetten, en een probleem op te lossen dat het leven van veel mensen kan veranderen’, aldus Koolen vorig jaar in een toelichting.
Een sympathiek initiatief
Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen noemde Mytomorrows eerder ‘een sympathiek initiatief’. Het college heeft zelf ook een programma om nog niet-goedgekeurde medicijnen tijdelijk beschikbaar te stellen aan patiënten die te boek staan als ‘schrijnende gevallen’.
De werkwijze van Mytomorrows is in het verleden wel op scepsis gestuit. De vrees was dat de nog niet-goedgekeurde medicijnen gevaarlijk zijn of dat de experimentele middelen alleen beschikbaar komen voor patiënten die de medicijnen zelf kunnen betalen.

fd.nl/ondernemen/1227163/oud-minister...
harvester
0
ProQR Doses First LCA 10 Patient in Clinical Trial of QR-110, ProQR’s Lead Program for Genetic Blindness
•November 13, 2017

Key Updates

The first patient has received the first dose of QR-110 in the Phase 1/2 safety & efficacy clinical trial (PQ-110-001: NCT03140969) in children and adults with Leber’s congenital amaurosis 10 (LCA 10).
LCA 10 is one of the most prevalent forms of gene-related blindness in children worldwide and currently there are no therapies commercially available or in clinical development for this disease.
QR-110 has received fast track designation by the U.S. Food and Drug Administration (FDA) and has been granted orphan drug designation in the United States and European Union.
Interim safety and efficacy trial results from the majority of patients after 6 months of treatment are expected in 2018, full 12 month treatment data from all patients are expected in 2019.

Dus goed nieuws uit Leiden van een buurman van Galapagos.
Wellicht dat de koers van proqr ook wat gaat opkrabbelen.
voda
0
Verlies biotechbedrijf Curetis loopt op

Gepubliceerd op 16 nov 2017 om 09:02 | Views: 829

Curetis 15:30
3,90 -0,60 (-13,36%)

AMSTERDAM (AFN) - Biotechnologiebedrijf Curetis heeft in de eerste negen maanden van het jaar een nettoverlies geleden van 14,6 miljoen euro. Dat is fors meer dan de 10,7 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder, zo maakte het aan de Amsterdamse beurs genoteerde Duitse bedrijf bekend.

Curetis was extra geld kwijt aan bijvoorbeeld onderzoek en ontwikkeling. Ook werd meer gespendeerd aan distributie. In totaal stegen de uitgaven met 12 miljoen euro naar bijna 15 miljoen euro. De omzet daalde met bijna 1,1 miljoen euro naar 830.000 euro.

Eind september had Curetis een kaspositie van 21,6 miljoen euro.
voda
0
Stamceltechnologiebedrijf Ncardia haalt €10,5 mln op

Stamceltechnologiebedrijf Ncardia heeft €10,5 mln opgehaald bij een aantal Belgische en Nederlandse investeerders. De investering is vrijdag bekendgemaakt tijdens een werkbezoek van staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) aan het Leidse bedrijf.

De investering helpt het bedrijf zijn eigen stamceltechnologie verder te ontwikkelen. Ncardia is een recent fusieproduct van het Nederlandse biotechbedrijf Pluriomics dat zogenoemde organen-op-een-chip maakt, en de Duitse branchegenoot Axiogenesis. De onderneming staat onder leiding van Stefan Braam, ceo en oprichter van Pluriomics.

Ncardia is actief in Europa en de Verenigde Staten. Het laatste land is veruit de belangrijkste markt voor farma- en biotechbedrijven.
Tot de investeringsmaatschappijen die Ncardia helpen met het versnellen van de groei behoren onder meer de Zuid-Hollandse ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter en enkele investeerders uit Wallonië, waar het bedrijf een productielocatie heeft.

Eerder dit jaar hadden bestaande investeerders ook al €4 mln in het bedrijf geïnvesteerd.

fd.nl/ondernemen/1227838/stamceltechn...
voda
0
Beursblik: MDxHealth breidt bereik SelectMDx snel uit in Europa

Biotechbedrijf sluit samenwerking met Spaanse Ferrer.

(ABM FN-Dow Jones) MDxHealth is in hoog tempo het bereik van SelectMDx aan het vergroten in Europa. Dit stelde KBC Securities maandag, nadat het biotechbedrijf voorbeurs een samenwerking aankondigde met Ferrer voor de uitrol van de prostaatkankertest in Spanje.

Volgens analist Lenny Van Steenhuyse is de samenwerking met Ferrer een van de vele distributiedeals die MDxHealth in de afgelopen maanden heeft afgesloten om SelectMDx zo breed mogelijk uit te rollen in Europa. Vergelijkbare deals zijn al gesloten in Duitsland, Italië, het Verenigd Koninkrijk en het Midden-Oosten, zo merkte de analist op.

Bovendien kondigde MDxHealth in oktober nog een samenwerking aan met Swiss Unilabs, dat de SelectMDx IVD kit aankocht en de prostaatkankertest in zijn klinische laboratoria in negen Europese landen aanbiedt. "MDxHealth breidt het bereik van SelectMDx in Europa snel uit", concludeerde Van Steenhuyse.

KBC Securities handhaafde het koopadvies op MDxHealth met een koersdoel van 5,50 euro.

Het aandeel MDxHealth sloot vrijdag 7,1 procent hoger op 3,95 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
3.327 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 ... 163 164 165 166 167 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 14 mei 2024 10:21
Koers 26,340
Verschil -0,220 (-0,83%)
Hoog 26,560
Laag 26,340
Volume 5.892
Volume gemiddeld 85.771
Volume gisteren 75.616

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront