Unibail-Rodamco « Terug naar discussie overzicht

Unibail-Rodamco

4.847 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 ... 239 240 241 242 243 » | Laatste
[verwijderd]
0
Ze betalen zo 15 maal de FFO, beetje synergie voordelen. Draagt dus wel ietsjes bij aan de wpa, maar niet veel. Wordt toch weer een wereldwijd fonds, dit kan de Euro doelgroep beleggers minder aanspreken, rente risico erbij.. Ik hou hem in de gaten, maar moet wel tot rond de 200 zakken, wil ik een positie innemen.
matin
0
Ik denk dat de koers zo onderdruk staat vanwege winstneming van dat deel wat in aandelen UR uitgekeerd wordt aan aandeelhouders van Westfield.
Plus het feit dat er een USD exposure wordt gecreëerd van maar liefst 22 % van de totale assets.
Lk-33
0
De daad bij het woord gevoegd, heb wat bijgekocht. Dit is een premium fonds, het management zal op zeker zorg dragen dat er snel meerwaarde wordt gecreëerd. Verder zit er nog veel in de pijplijn. Het kapitaal is weer vol aan het werk. Dollarrisico neem ik voor lief (ik zit zelf ook veel in USD beleggingen).
am1993
0
quote:

junkyard schreef op 12 december 2017 10:39:

Niet bijzonder positief, dit bericht. Afwachten of voordelen zullen worden gerealiseerd, en wel een flinke premie betalen voor de aandelen. Entree in markten die onbekend zijn voor UR, en waar ikzelf liever geen exposure op heb. Grotere omvang en meer diverse markten maakt beheersbaarheid en focus lastiger. Ik snap wel dat deze overname aantrekkelijk is voor management...
Mee eens. Koersdaling vind ik dus ook niet vreemd. Er komen omgerekend zowat 56 miljoen aandelen bij en niet elke aandeelhouder in westfield zal zitten wachten op aandelen UR. Dat gaat dus koersdruk geven tot na afronding van de overname, denk ik. Logisch dat wie op safe speelt vandaag uitstapt.
[verwijderd]
0
klopt maar dit is toch wel zwaar overdreven.
lijkt wel op een winstwaarschuwing.
zwaaaaaaar overdreven
[verwijderd]
0
En voor sluiting nog wat sprinters bijgekocht. Sta al aardig op verlies, na vandaag ingestapt te zijn. Maar hindert niet, komt wel goed en anders koop ik weer op lagere nivo's bij. Dat spel hebben we al vaker hier gespeeld. Ik had niet gedacht dat spel zo snel nu weer te moeten spelen.
Allen succes, en Crux, join de party!
Dicall69
0
quote:

bezinteergebelegt schreef op 12 december 2017 15:51:

[...]

Ben het nu eigenlijk wel een keertje eens met je maar men denkt er toch anders over vandaag.

Atos lanceert een overnamebod op Gemalto en plust gewoon 6 procent oid.

Wondere wereld, dat beleggen :-)
Je kijkt denk ik over het feit heen dat UR de overname grotendeels door uitgifte van aandelen wordt gefinancierd wat ook nog eens beduidend minder risico heeft.

Vlug even de postings gelezen, meteen duidelijk dat men niet begrijpt dat dit een hele goed zet is voor UR, maarja heeft weinig nut om daar op te reageren.

Door de overname ontstaat volgens Unibail-Rodamco 's werelds grootste ontwikkelaar en exploitant van winkelcentra op toplocaties in grote steden. Samen zijn de twee bedrijven goed voor ruim honderd winkelcentra, waar jaarlijks bij elkaar 1,2 miljard bezoekers over de vloer komen, en met een totale waarde van ruim 61 miljard euro.

Waardevolle bezittingen
Zelf is Unibail-Rodamco sterk vertegenwoordigd op het Europese vasteland. Met de overname van Westfield voegt het bedrijf naar eigen zeggen waardevolle bezittingen in met name het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten toe aan zijn portefeuille.
Daarnaast hebben de twee vastgoedbedrijven samen nog voor ruim 12 miljard euro aan projecten op stapel staan. Zo komen er de komenden jaren nieuwe winkelcentra bij in onder meer Londen, Milaan, Hamburg, Brussel, Parijs, Lyon en San Jose.

www.iex.nl/Nieuws/ANP-121217-024/Milj...
Dicall69
0
quote:

alrob schreef op 12 december 2017 17:41:

En voor sluiting nog wat sprinters bijgekocht. Sta al aardig op verlies, na vandaag ingestapt te zijn. Maar hindert niet, komt wel goed en anders koop ik weer op lagere nivo's bij. Dat spel hebben we al vaker hier gespeeld. Ik had niet gedacht dat spel zo snel nu weer te moeten spelen.
Allen succes, en Crux, join de party!
Zou mij totaal niet druk maken, degene die het niet zien dat het normaal is dat een koers op dag van de overname een stap terug zet, omdat de financiering grotendeels in aandelen gebeurt is alles zeggend.
Een buitengewoon goede overname wereldwijd door een veel minder risicovolle financiering, dus wat wil je als UR belegger nog meer.

Uit bijgevoegd bericht :
Westfield staat al langer op het wensenlijstje van Unibail. Om verdere groei te realiseren is een grote overname momenteel het meest voor de hand liggend.

Koers gaat snel weer herstellen, Westfield is een koopje met maar een premie van 17,6 %, krijg je veel waarde voor je geld !!!

De totale overnamesom inclusief schulden komt uit op €21 miljard ($24,7 miljard) waarmee de gezamenlijke entiteit in totaal 104 winkelcentra bezit met een marktwaarde van €61,1 miljard. Aan synergie-effecten wordt gerekend op jaarlijks €100 miljoen. De gezamenlijke schuldgraad komt uit op 39%.

Westfield, genoteerd in de Australische hoofdindex, is qua beurswaarde 30% gedaald in een jaar tijd. In die zin dus een mooie aankoop.

Met Westfield krijgt Unibail-Rodamco meteen exposure in twee andere grote markten: Westfield heeft 35 winkelcentra met 6500 winkels en is vooral gesitueerd in de duurdere steden van Engeland (27%) en de Verenigde Staten (73%). De bezettingsgraad is met 93,4% lager dan bij Unibail (97,5%). Geografisch een mooie fit dus voor Unibail, dat vooral in West-Europa zit.

www.iex.nl/Column/273326/Unibail-Roda...
[verwijderd]
0
precies; de koop lijkt me niet een veel te royale koopsom inhouden. Dus eerder waardevermeerdering dan verspilling. Een goed investering van de cashgelden, maar wel verwatering voor de bestaande aandeelhouders, in plaats van minder aandelen door aandeleninkoop. In feite is de aandeelhouder door de belofte tot inkoop eigen aandelen een rad voor de ogen gehouden. Daarom wellicht ook deze overdreven koersdaling. Als het besef van de voordelen van deze aankoop, waaronder ook meer spreiding van het vastgoed, en dus risicobeperking, zal de koers weer stijgen. En daar ga ik maar op wachten, nog afgezien dat ik vastgoed in mijn portefeuille wilde hebben en na Wereldhave verkocht te hebben vanwege het gebrek aan volatiliteit, UR mij weer een goede keus leek.
Weer terug op het honk dus en we zien wel of een punt gescoord kan worden.
[verwijderd]
0
Wat is eigenlijk het directe resultaat per aandeel bij Westfield. Toch niet die 33 cent FFO ofzo?
Dicall69
0
quote:

piethein1994 schreef op 12 december 2017 21:07:

Wat is eigenlijk het directe resultaat per aandeel bij Westfield. Toch niet die 33 cent FFO ofzo?
Volgens mij $ 0,95 per aandeel, maar pin mij niet vast !!!

financials.morningstar.com/income-sta...
Dicall69
0
Moet wel op waarde geschat worden en is pas als er verlaging zou komen van toepassing in de tweede helft van 2018 !!!

Fitch overweegt afwaardering Unibail-Rodamco
Gepubliceerd op 12 dec 2017 om 21:56

LONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Fitch overweegt de kredietbeoordeling van vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco te verlagen als gevolg van de geplande overname van het Australische Westfield. Fitch heeft Unibail-Rodamco op Rating Watch Negative gezet.
De rating kan gaan van A naar A-. Volgens Fitch zorgt de toename van de schuld door de deal ervoor dat het financiële profiel van Unibail-Rodamco wordt verzwakt tot een niveau dat overeenkomt met A-. Het bureau stelt wel dat de activiteiten van het bedrijf worden versterkt, met een portfolio van bezittingen met robuuste rente-inkomsten en hoge bezettingsgraden.

De overname ter waarde van omgerekend bijna 21 miljard euro moet in het tweede kwartaal van 2018 afgerond worden. Fitch zal dan een beslissing nemen over de rating van Unibail-Rodamco.
Dicall69
0
BEURSBLIK: UNIBAIL EN WESTFIELD GOEDE MATCH

ABM Financial News - 09:27
(ABM FN-Dow Jones) Unibail-Rodamco en het Australische Westfield passen goed bij elkaar. Dit menen analisten van Morgan Stanley, nadat het Frans-Nederlandse vastgoedfonds een akkoord bereikte over de overname van de Australische ontwikkelaar.

"Beide bedrijven hebben een vergelijkbare strategische visie, maar duidelijk met een andere regionale blootstelling", aldus de zakenbank.

Dankzij de overname vult Unibail volgens Morgan Stanley de laatste "witte vlekken" in Europa, dat wil zeggen Italië en het Verenigd Koninkrijk, in. Daarbij krijgt het toegang tot een portefeuille van hoge kwaliteit in de Verenigde Staten, zo zijn de marktvorsers van mening.

Unibail zal ook na de overname last blijven houden van de tegenwind die de sector kent, aldus de analisten. Gezien de kwaliteit van de portefeuille is Unibail volgens de bank evenwel beter gepositioneerd dan sectorgenoten.

Morgan Stanley heeft een Gelijkgewogen advies op Unibail-Rodamco met een koersdoel van 230,00 euro. Het aandeel daalde dinsdag 3,6 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999 De newsfeed is tenminste 15 minuten vertraagd en is een beperkte weergave van de totale webfeed die ABM Financial News levert.
Dicall69
0
Analisten/ banken herhalen hun adviezen tot nu toe geen enkele verlaging , betekent dus dat de overname zeker niet goed is ontvangen, verwacht de komende maanden een oplopende koers richting de € 240,-, UR heeft een portefeuille van zeer hoge kwaliteit en is beter gepositioneerd dan de sectorgenoten.
Verwacht zeker morgen een herstel van de koers, want vandaag was ietwat te veel van het verkeerde !!!
junkyard
1
De gemiddelde bezettingsgraad van Westfield is een stuk lager dan UR, wat een indicatie is dat de Westfield vastgoed portefeuille van gemiddeld lagere kwaliteit is dan de UR portefeuille. Verder zal de LTV door deze overname oplopen, en hebben UR beleggers vanaf nu valuta risico in dollars en ponden. Deze factoren zorgen ervoor dat per direct sprake is van een verhoogd risico voor beleggers. Of tegenover dit verhoogde risico een verhoogd rendement staat (wat beleggers zullen eisen bij een verhoogd risico) is mij nog zeer onduidelijk.

Verder vreemd dat UR in de US markt stapt (waar Westfield vooral in zit), terwijl de US markt tijdens de presentatie van de UR halfjaarcijfers stevig werd bekritiseerd door management van UR, waarbij UR duidelijk afstand wilde nemen van deze markt (zie, EUROPE IS NOT THE USA).

Er zal vast een gedegen analyse zijn uitgevoerd door UR management, maar voor beleggers zijn de voordelen nog niet duidelijk zichtbaar. Het is nu vooral vertrouwen op UR management. Afgelopen jaren heeft UR management zeer goed werk geleverd, wat UR het voordeel van de twijfel geeft. Maar voor mij is meer nodig dan alleen vertrouwen om te overtuigen.

Liever had ik een duidelijke focus op EU gezien. Als ik in de US wil beleggen dan koop ik wel een US REIT naast mijn UR belegging, nu dwingt UR mij om positie te nemen in de UK en US (of UR positie te verkopen).
[verwijderd]
0
quote:

alrob schreef op 12 december 2017 15:09:

Hoe flexibel is de beleggersgeest;
Net ingestapt; deze keer met sprinters.
Kan wel even wat verlies hebben dankzij Gemalto.
Succes allen.
En Crux, ook aan het overwegen om in te stappen?
Ik had gisteren geen tijd om het forum te bezoeken, vandaar dat ik nu pas reageer.
Ik heb nog steeds 1 Call in bezit.
Na de flinke koersdaling van gisteren wacht ik even af wat de koers de komende dagen gaat doen.
Als de koers verder gaat dalen en daarna stabiliseert dan koop ik Calls bij.
Dicall69
0
Ik denk dat ik maar eens even pas op de plaats maak ???

UNIBAIL-RODAMCO: INVEST SECURITIES DOWNGRADES 'BUY' RATING

Cercle Finance - 12:46
(CercleFinance.com) - In a report issued on Wednesday morning, Invest Securities downgraded its 'buy' rating on the Unibail-Rodamco stock, with the analyst monitoring the stock opting for a 'neutral' recommendation, while cutting his target price for the share from 223 euros to 206 euros, in anticipation of details about the group's proposed merger with Westfield.

However, he describes the deal as attractive, as it will lead to the birth of a world leader on the basis of portfolios and similar strategies.

The price paid, which is slightly high, despite the sound quality of Westfield's assets, is not expected to have a major impact on Unibail's multiples, Invest Securities believes, for which the prospect of disposals and the weaker growth of Westfield however result in fears of lower growth in recurrent earnings and dividends.

Copyright (c) 2017 CercleFinance.com. All rights reserved.
The information and analyses distributed by Cercle Finance are only intended as decision-making support for investors. Cercle Finance's responsibility may not be entailed, either directly or indirectly following the use of such information and analyses by readers. Any non-professional investor is recommended to consult a professional advisor before making any investment decision. This indicative information in no way constitutes any invitation to sell or buy securities.
Stockboer
0
Ben wel benieuwd of die inkoop van eigen aandelen nog staat na deze overname. Iemand een idee?

Volgens mij komt het aantal aandelen UR op 141 mln te staan. 59 mrd aan activa, schuld 29 mrd, EV 30 mrd. Intrinsieke waarde €212. Voor 750 mln aandelen terugkopen op een koers van 216. Blijven er 138 mln aandelen over. Intrinsieke waarde in dat geval €217.

junkyard
0
De aandelen inkoop zal niet langer doorgaan (is mijn aanname), nu alle cash nodig is voor de aankoop van Westfield, en de LTV oploopt tot 39%.
matin
0
Allereerst een pluim voor Junkyard ! Ben het totaal met hem eens.

Daarnaast heeft het management het heel slim gespeeld.
Aandeleninkoop aangekondigd om de koers omhoog te krijgen.
Maar liever geen aandelen inkopen, want er is een overname gepland waarvoor geld nodig is,maar ook een hoge aandelenkoers voor de conversie.

Resultaat:

Conversiekoers € 224.10 { hoogste koers in maanden }
en haast geen aandelen ingekocht { slechts € 7 mio }

Werkelijk heel goed gedaan, maar of dit helemaal fair is tegenover zittende aandeelhouders geloof ik niet.

Denk zelf dat het aandeel onderdruk komt vanwege aanbod van Westfield aandeelhouders en bestaande aandeelhouders die geen exposure willen hebben in de USA.

4.847 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 ... 239 240 241 242 243 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 20 sep 2024 13:52
Koers 76,620
Verschil +0,500 (+0,66%)
Hoog 76,680
Laag 75,760
Volume 70.671
Volume gemiddeld 329.404
Volume gisteren 378.519

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront