Flow Traders « Terug naar discussie overzicht

Flow Traders 2019: Go with the Flow!

3.616 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 ... 177 178 179 180 181 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

objectief schreef op 28 januari 2019 15:17:

[...]
(dit is wel anders bij bedrijven die een vast en evt. oplopend dividend hebben)
Dan moet je nog maar eens teruggaan naar de FACT sheet van FT.
www.flowtraders.com/system/files/down...

Ik weet dat het moeilijk is voor jou om over feiten te praten die er toe doen.
Maar hier zie je dat FT een STIJGEND en vrij stabiel dividend uitkeert met een CAGR van 21%.
Dat is een stijging dat geen enkel van de bekendste dividend betalers kan voorleggen.
En moest die volatiliteit niet zo uitzonderlijk laag geweest zijn in 2017, had dit nog een pak meer geweest.
[verwijderd]
0
quote:

ValueChaser schreef op 28 januari 2019 12:20:

Analytisch denker, naast alle sombere scenario's die jij schetst is het ook zeer wel mogelijk dat het allemaal met een sisser afloopt. Zo was het vanmorgen in het nieuws dat May tegen intimi al zou hebben gezegd dat ze een no-deal Brexit uitsluit, iets waar het Britse parlement trouwens ook steeds op hamert.

En hoewel het lijkt dat we op het einde van de cyclus van hoogconjunctuur zitten, kan een tradedeal tussen de VS en China juist voor een nieuwe impuls zorgen.

Eerdere doemscenario's die hier de revue passeerden, zoals Turkije en andere opkomende economieën die wereldeconomie zouden meesleuren in een crash, stijgende rente's etc. zijn ook niet uitgekomen.

Verder blijf je het belang van en de correlatie met de VIX onderschatten. Je mag mij dan wel VIXatie verwijten, ik kan jou wel VIXblind noemen. Flow Traders heeft weinig aan beweging op beurzen als dat niet gepaard gaat met hoge volumes en grote spreads. En dat laatste wordt toch echt gereflecteerd door de VIX. Daarom is het ook niet gek dat de FT daalt als de VIX daalt en visa versa. Vergelijk het met Shell en correlatie met de olieprijs.
Jij overdrijft zaken altijd meteen. Als ik schrijf dat ik inschat dat het nog niet klaar is met de volatiliteit, dan maak jij er meteen van "doemscenario's". Bovengemiddelde volatiliteit hoeft niet te betekenen dat er doemscenario's komen. Het betekent alleen maar dat er meer onzekerheid en risicofactoren zijn waardoor de markten harder bewegen dan anders.

Dat er een lange termijn correlatie is tussen de VIX en de koers van Flow Traders heb ik nooit ontkend. Probleem is alleen dat jij bij iedere daling van de VIX schrijft dat dat ongunstig is voor Flow Traders. Dat is alleen waar als de VIX daalt en vervolgens stabiel op dat lage niveau blijft. Een daling van de VIX zo nu en dan is helemaal niet slecht voor Flow Traders.

Op dagen dat de VIX sterk daalt beweegt de S&P intraday zwaar bovengemiddeld (bijna factor 2)

Periode 2014 t/m 2018

  • De top vijftig dagen waarin de VIX het meest daalde kende een gemiddelde intraday beweging op de S&P500 van 1,67%
  • Voor de hele periode 2014 t/m 2018 (inclusief dagen waarop de VIX sterk steeg) was de gemiddelde intraday beweging op de S&P500 0,93%

Conclusie: Dagen met een sterke daling van de VIX kennen gemiddeld wel degelijk een sterke intraday beweging van de S&P500

Tordan
0
Ben vandaag weer in FT gestapt. Ik zie ook nog de nodige beren op de weg dit jaar, zoals ook door AD hier verwoord. Ook een mooie hedge in je portefeuille vind ik.

Overigens sterke stijging van de VIX vandaag:

CBOE Volatility Index (^VIX)
Chicago Options - Chicago Options Delayed Price. Currency in USD
Add to watchlist

20.13+2.71 (+15.56%)
As of 11:49AM EST. Market open.
handelsboer
0
De beurs gaat een keer corrigeren of crashen, ook vandaag wijzen verschillende data op neergang, dan is een positie in flow een hele goede voorzorgmaatregel, vandaag waren short partijen de baas, bij onrust betekend dat nog meer vuurwerk, we wachten rustig af.
Buitengaats
0
Vandaag net boven het 100daags gemiddelde weer een eerste aankoop gedaan in het flow traders aandeel; na er eerder dit jaar uitgrestapt te zijn!
Ben het forum laatste weken blijven lezen maar niet gepost omdat het meeste al gezegd en geschreven werd en door de daling de gemiddelde postings wat humeuriger werden.

Persoonlijk verwacht ik naast berer dan door de analisten verwachte Q4 en 2018 cijfers ook een gemiddeld hogere volatiliteit in 2019 ten opzichte van 2018. Daardoor is het een aandeel wat op basis van huidige niveaus een prima dividend uit zal keren.

Technisch gezien helaas vandaag wel door de 100daags gesloten; maar je stochastics zijn zeer laag; je money flow is heel laag: en je technische steun ligt rond de 26.70...

Kortom; technisch als wel resultaten 2018 en verwachte outlook mijns inziens positief op basis van huidige niveau
Stephan010
0
Hatelijk aandeel FT, genoeg volatil koersen maar FT koers toch in de min.
Nog even geduld maar weer.
[verwijderd]
1
quote:

ValueChaser schreef op 28 januari 2019 13:31:

[...]
De VIX op zichzelf is al een maatstaf voor volatiliteit. Daarbij zegt de absolute hoogte van deze indicator iets over de beweeglijkheid en spreads. De bewegingen van de VIX zelf zeggen daar weinig over, een constante VIX van 22 is voor partijen als FT veel winstgevender dan een VIX die continu tussen de 10 en de 20 op en neer schiet bijvoorbeeld. Wat je hierboven in de dikgedrukte tekst opmerkt klopt dus niet.
Het probleem is dat jij op basis van onderbuikgevoel heel veel zaken als feiten presenteert. Echter als je de echte feiten erbij pakt blijken die onderbuikgevoelens met grote regelmaat onjuist.

Eerder vandaag heb ik aan de hand van harde cijfers aangetoond dat de top 50 dagen met de sterkste VIX daling in de afgelopen vijf jaar een bijna 2 keer zo hoge intraday beweging op de S&P500 lieten zien dan het gemiddelde over vijf jaar. Oftewel een dalende VIX kan ook heel goed zijn voor de volatiliteit.

Nu zal ik aan de hand van harde cijfers aantonen dat ook jou bovenstaande vetgedrukte bewering op helemaal niets gebaseerd is.

In de afgelopen vijf jaar (2014 t/m 2018) eindigde de VIX 81 keer tussen de 20 en 23 punten:

  • De 40 dagen met de laagste intraday beweging van de VIX (stabiele VIX tussen de 20 en 23 punten) hadden een gemiddelde Intraday beweging van 1,42% van de S&P500 index;
  • De 41 dagen met de meeste intraday beweging van de VIX hadden een gemiddelde intraday beweging van 1,94% van de S&P500 index.
  • Op de dagen met meer beweging van de VIX werden meer aandelen verhandeld op de S&P500

In de afgelopen vijf jaar (2014 t/m 2018) eindigde de VIX 125 keer tussen 17 en 20 punten:

  • De 62 dagen met de laagste intraday beweging van de VIX (stabiele VIX tussen de 17 en 20 punten) hadden een gemiddelde Intraday beweging van 1,07% van de S&P500 index;
  • De 63 dagen met de meeste intraday beweging van de VIX hadden een gemiddelde intraday beweging van 1,56% van de S&P500 index.
  • Op de dagen met meer beweging van de VIX werden meer aandelen verhandeld op de S&P500

Conclusies:

1) Een lagere VIX slotstand die echter Intraday sterk heeft bewogen levert gemiddeld een grotere intraday beweging op van de S&P500 index dan een 10% tot 20% hogere slotstand van de VIX met geringere intraday beweging van die VIX

2) Intraday beweging (stijgend of dalend) van de VIX is minimaal net zo belangrijk als het absolute niveau van de VIX.
[verwijderd]
0
Ik ga op weg naar de cijfers ook met wat calls instappen. Wacht nog wel even een verder dipje af. Maar de cijfers kunnen haast niet teleurstellen, tenzij de verwachtingen overdreven hoog zijn. Een gokje moet kunnen.
Peter2meter
0
Nieuw in dit aandeel, wel gelijk fors ingestapt.
Verwacht goede cijfers
We gaan het beleven
dr know
1
quote:

AnalytischDenker schreef op 28 januari 2019 20:14:

[...]

Conclusies:

1) Een lagere VIX slotstand die echter Intraday sterk heeft bewogen levert gemiddeld een grotere intraday beweging op van de S&P500 index dan een 10% tot 20% hogere slotstand van de VIX met geringere intraday beweging van die VIX

2) Intraday beweging (stijgend of dalend) van de VIX is minimaal net zo belangrijk als het absolute niveau van de VIX.

AD ik zou dit lezen:

www.macroption.com/is-volatility-mean...

Als ik Jou/mijn positie mag samenvatten: DE FUNDAMENTALISTEN

1. Winst/NTI van FT wordt het meest gedreven door hoge intraday volatiliteit

2. Hoge volatiliteit is een terugkerend fenomeen. Het is niet geheel onvoorspelbaar. Op basis van verkiezingen/politiek etc kan je wel enigszins inschatten. Maar de echte hoge volatiliteit is moeilijk te voorspellen.

3. De koers van FT zou zich vooral moeten laten drijven door
a. de verwachte frequentie van redelijke en hoge volatiliteit
b. de marges die FT dan weet te behalen [hier bestaat de meeste twijfel over]
c. het aandeel van FT in de markt [groeiende, maar niet in EMEA]]
d. de groei van de markt (nota bene ETF). [hoog, maar wat afzwakkend]

Daartegen over staat VC, en anderen die erg op de koers letten: DE VIXATIES

1. FT is heel sterk gecorreleerd met VIX

2. FT reageert ook sterk op verwachte volatiliteit. 1/2 okt op de verkiezingen later die maand. VIX reageerde pas Okt9. Nu daalt het omdat Brexit ok lijkt, Amerikaanse overheid weer [even open], en Trump positieve tweets over China trade overleg .

3. FT reageert sterk op nieuws dat winst kan beinvloeden (Feb 9, 2018, Virtu winst cijfers eerder deze maand, Hoedenius).

4. veel onderbuik gevoel (ha, ha)

Hoe verenig je dit???

1. Ik denk dat FT inderdaad sterk gecorreleerd met korte termijn volatiliteit.
TE STERK mi.
a. weinig institutionele beleggers in FT nog.
b. FT benadrukt teveel de korte termijn winst
c. FT roept governance twijfels op (Hoedenius verkopen, moeilijk hun winst te schatten/verklaren)

2. Aangezien VIX te voorspellen is (zie bovenstaand artikel en meer van dien aard) kan je met handel in FT goed geld verdienen zolang de VIXATIES de boventoon voeren.

3. met de FUNDAMENTALISTEN kan je ook goed verdienen. ten eerste gaan die op de lange termijn zege vieren--het is een kwestie van tijd voordat FT rijpt en institutionele beleggers grotere belangen nemen. Ten tweede kan je met hun winst voorspellingen leuk verdienen. Maar je moet geduld hebben en pragmatisch zijn. Dus zoals nu is een mooi koop moment. Maar VIX zit in de dalende lijn. Dus hoe dichter je tegen winst aankondiging aanzit hoe beter. En ook als de VIX weer lekker laag zit met geduld bijkopen--de spikes in de VIX zijn moeilijk te voorspellen, dus je moet "blind" aankopen bij lage VIX (en voor belangrijke verkiezingen).

Dus nuchter blijven met dit aandeel. Op pragmatische manier af en toe verkopen en af en toe aankopen...
[verwijderd]
0
quote:

AnalytischDenker schreef op 28 januari 2019 11:52:

[...]

Nogmaals ValueChaser,

Jij hebt last van VIXatie.

Het resultaat van Flow Traders is afhankelijk van intraday beweging op de diverse indices wereldwijd.

Een VIX die af en toe flink daalt is helemaal niet slecht voor het resultaat van Flow Traders. Er is pas een probleem als de VIX permanent op een laag niveau blijft steken.

Ik blijf er van overtuigd dat een intraday beweging van +2% van de S&P500 (bij een dalende VIX) net zo veel kan bijdragen aan het resultaat van Flow Traders als een intraday beweging van -2% (bij een stijgende VIX). We hebben in december een paar keer gezien dat de S&P500 in 10 minuten tijd met meer dan 1% steeg. Zo'n abrupte beweging moet grote spreads geven.

Verder is de werkelijke volatiliteit al enige maanden groter dan de VIX. us.spindices.com/index-family/risk-in... . En uiteindelijk is wat er werkelijk gebeurt toch echt het allerbelangrijkst.

Tot slot is het mijn verwachting (jij noemt het wishful thinking) dat we voorlopig nog niet af zijn van de volatiliteit:

> We zitten mijns inziens overduidelijk op het einde van de cyclus van hoogconjunctuur

> De schuldenberg van Amerikaanse bedrijven is zeer groot. www.cnbc.com/2018/11/21/theres-a-9-tr...

> In Amerika blijft de dreiging van een inverse rentecurve, één van de beste voorspellers van een recessie www.forbes.com/sites/francescoppola/2...

> De Brexit is nog altijd een risico

> De handelsoorlog is nog altijd een risico - hoewel het lijkt dat die zal worden opgelost

> De government shutdown is ook nog een risico. Er is nu voor drie weken een oplossing, maar wat als we over drie weken weer dezelfde impasse zien

> En inderdaad - ik ben heel benieuwd naar de cijfers van de grote tech bedrijven deze week. Met name Amazon vraag ik mij echt af of ze die hoge waardering kunnen blijven waarmaken.

Apple gaat het zeker niet waarmaken is de verwachting en velen met hun ook niet. Maar de beurzen lijken zich nergens wat van aan te trekken terwijl er veel aan de hand is. Ik hoop elke dag dat het weer in elkaar stort want ik zit long in FT. Ja ik weet dat ze ook winst maken met stijgende koersen maar voor mijn gevoel gaat het harder naar beneden dan omhoog.

Ik woon al 4 jaar in China en ik kan je zeggen dat deze deal er niet gaat komen voor 1 maart. Ik ken de Chinese denkwijze al een beetje en ze zeggen heel veel maar doen niets. Trump wil namelijk veel meer dan het handelsoverschot weg werken, hij wil ook intellectueel eigendom diefstal aan pakken en volledige toegang tot de Chinese markt. Dat gaat nooit gebeuren. Verder willen ze uitlevering van Meng( Huawei) en dat zal nog meer spanning opleveren.

Wat dacht je van de speciaal aanklager die Trump wil aanklagen? Hij verzameld al bijna 2 jaar bewijs en als dat gaat gebeuren ga je echt volatiliteit zien op de beurzen. Trump heeft niemand meer en wordt gechanteerd door Poetin.

[verwijderd]
0
quote:

AnalytischDenker schreef op 25 januari 2019 17:30:

[...]

Daar ben ik het op zich mee eens. Het geheugen van beleggers bij dit aandeel lijkt soms niet verder te gaan dan één dag.

Maar waarom gaat dit aandeel niet stijgen dan AD? Er is geen reden dat hij nu alweer 10% is gezakt in zeer korte tijd.Er zitten shorters in dat is wel duidelijk. Als de cijfers prachtig zijn op 8 febr., kunnen deze mensen de koers dan toch naar de €25 drukken?
[verwijderd]
0
quote:

handelsboer schreef op 28 januari 2019 18:36:

De beurs gaat een keer corrigeren of crashen, ook vandaag wijzen verschillende data op neergang, dan is een positie in flow een hele goede voorzorgmaatregel, vandaag waren short partijen de baas, bij onrust betekend dat nog meer vuurwerk, we wachten rustig af.
Goed dat er tenminste nog iemand het hoofd koel houdt en gelooft in dit aandeel. Ik heb tot juni de tijd om de € 32 te halen met mijn calls
[verwijderd]
0
quote:

Buitengaats schreef op 28 januari 2019 18:45:

Vandaag net boven het 100daags gemiddelde weer een eerste aankoop gedaan in het flow traders aandeel; na er eerder dit jaar uitgrestapt te zijn!
Ben het forum laatste weken blijven lezen maar niet gepost omdat het meeste al gezegd en geschreven werd en door de daling de gemiddelde postings wat humeuriger werden.

Persoonlijk verwacht ik naast berer dan door de analisten verwachte Q4 en 2018 cijfers ook een gemiddeld hogere volatiliteit in 2019 ten opzichte van 2018. Daardoor is het een aandeel wat op basis van huidige niveaus een prima dividend uit zal keren.

Technisch gezien helaas vandaag wel door de 100daags gesloten; maar je stochastics zijn zeer laag; je money flow is heel laag: en je technische steun ligt rond de 26.70...

Kortom; technisch als wel resultaten 2018 en verwachte outlook mijns inziens positief op basis van huidige niveau
Dat 100 daags is wel een belangrijk dingetje hoor! Technisch analisten gaan nu heel hard roepen dat het volgende steun niveau ligt bij bla bla bla.
[verwijderd]
0
Volgende steun niveau voor FT is € 24.50. Iemand hier nog positief over deze short speelbal? Wie denkt aan er nog koersdoelen van €35-40? Je hoort geen enkele fondsbeheerder nog bij Harry over deze club praten terwijl een jaar geleden vielen ze over elkaar met koersdoelen tot wel €50. Dat is er aan de hand met FT, er is geen vertrouwen meer bij beleggers, enkel bij die vervelende shorters.
Buitengaats
0
quote:

Eerst doen dan denken schreef op 29 januari 2019 13:28:

[...]

Dat 100 daags is wel een belangrijk dingetje hoor! Technisch analisten gaan nu heel hard roepen dat het volgende steun niveau ligt bij bla bla bla.
en de volgende steun ligt bij 26.70EUR
Goldenhands
0
We schrijven de PUT 15 Feb 25,- en ontvangen 57 EURO. Mocht de koers toch onder de 25 komen, dan zijn we troste eigenaar. Als de koers dan rond 25 staat, schrijven we weer een CALL.
handelsboer
0
Shorters mogen nu hun gang gaan, op het juiste moment stappen grote partijen weer in, het zonnetje blijft nog schijnen op de beurzen, het fundament is echter flinterdun, het moet nog even goed gaan totdat we door de feiten worden ingehaald en we gaan crashen. Nu geduld, en vooral niet uitstappen, grote partijen slaan dan hun slag.
[verwijderd]
0
quote:

Topperke schreef op 28 januari 2019 15:41:

[...]
Manman wat een laag niveau weer.
Zoals hier wordt gezegd: een hoge winst in Q4 toont aan dat FT een mooi verdienmodel heeft & dus klaar is om bij een nog hogere volatiliteit enorm veel winst te maken.
Niemand zegt hier dat de koers op februari 8 zal stijgen.
De meesten zitten hier voor de lange termijn & dan zijn de Q4 cijfers ook van belang.
Het kan me (en ik denk velen hier) ook echt niet schelen wat de koers de komende maanden doet.
Ik weet zelf dat FT zijn verdienmodel elk jaar beter wordt & dat de dividenden en winsten in stijgende lijn zitten.

Als je gaat beweren dat een dividend van 11% niet uitmaakt...
Dat is 100 keer wat je op jouw spaarboekje krijgt.
Dit is voor vele aandeelhouders serieus cashen & heeft dus echt wel een grote invloed (ookal gaat het misschien volgend jaar lager zijn)

Ik begin het vooral op mijn zenuwen te krijgen dat jij en VC allebei doen alsof iedereen hier voor de korte termijn zit te 'speculeren'.
Neen, wij zitten op dit forum om data te analyseren & hieruit te leren of FT een goede belegging is voor de lange termijn.
Of het management betrouwbaar is, het aantal ETP's traded stijgt, FT meer verdient bij gelijkblijvende VIX over de jaren heen...
Het zou echt leuk zijn dat de discussies op dit niveau worden gehouden ipv. elke keer opnieuw zo'n nonsense te verkopen dat er totaal niet om doet.


[verwijderd]
0
quote:

Eerst doen dan denken schreef op 29 januari 2019 16:09:

[...]
Dividend is aantrekkelijk als je de aandelen bezit. Er zijn ook mensen die de opties hebben gekocht en die hebben weinig aan het dividend. Als je de aandelen voor lange termijn hebt gekocht;lees 2-3 jaar, zul je over stalen zenuwen moeten beschikken want FT is net een achtbaan en het dividend eveneens
3.616 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 ... 177 178 179 180 181 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 11:19
Koers 19,820
Verschil -0,130 (-0,65%)
Hoog 19,950
Laag 19,490
Volume 108.878
Volume gemiddeld 226.304
Volume gisteren 941.106

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront