Pharming « Terug naar discussie overzicht

Pharming November 2022

3.524 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 ... 173 174 175 176 177 » | Laatste
MichelH
0
quote:

zjeeraar schreef op 10 november 2022 09:47:

Tja, een stoploss plaatsen is funest voor je porto......sommige zijn nu eenmaal hardleers........

Proberen het toch nog ff .......trap er niet in gezien de toekomstige ontwikkelingen en bekijk het op de lange termijn........
Er zijn ook mensen die geen vertrouwen hebben in de toekomstige ontwikkelingen en hun verlies maar pakken voordat hun portefeuille helemaal niets meer waard is. Ik blijf hopen op betere tijden, dwz ik durf mijn verlies niet te nemen en moet wel blijven zitten .
bikes
1
Pharming Group N.V. ADS, each representing 10 ordinary shares (PHAR)
Nasdaq Listed
$11.02 +0.22 (+2.04%)
Bid: N/A Ask: N/A
Volume: 2,204
NOV 9, 2022
zjeeraar
1
Ik geloof niet dat op dit moment de particuliere belegger zijn stukjes verkoopt........onderling geschuif van stukjes bij handelaren en/of short-partijen lijkt mij dan ook meer aannemelijk....
[verwijderd]
1
quote:

holmes schreef op 10 november 2022 09:25:

De presentatie is er.

Credit Suisse 31st Annual Healthcare Conference
November 7 – 10, 2022

www.pharming.com/sites/default/files/...

Fijn, dat de update tot vandaag de ingezette weg van Pharming ongewijzigd laat.

Wederom blijkt, dat er plm. 1300 patienten met de diagnose APDS worden verwacht in de grotere markten die Pharming voor Leniolisib zal gaan bedienen bij goedkeuring.

US 500; EU 675 en Japan 190 patienten.
Er zijn al enige tijd geleden 400 patienten geindiceerd.

Wereldwijd zouden er m.i. plm. 13.000 patienten zijn uitgaande van de formule 1-2 patienten op 1 miljoen inwoners. Bij plm. 8 miljard mensen.

Een groot deel daarvan, woont echter in in landen waar ws nog geen afspraken mee zijn en onzeker is of verzekeringen of overheden de hoge kosten kunnen/willen betalen!
zjeeraar
2
Er zijn nagenoeg op dit moment geen particuliere beleggers die zijn stukjes nog verkoopt. houd dit vast is mijn remedie.....

Ga weer eens wat banen zwemmen........houdoe.....en tot later maar weer......
Ger 02490
5
quote:

zjeeraar schreef op 10 november 2022 10:18:

Ik geloof niet dat op dit moment de particuliere belegger zijn stukjes verkoopt........onderling geschuif van stukjes bij handelaren en/of short-partijen lijkt mij dan ook meer aannemelijk....
Of de particuliere beleggers nu wel of niet verkopen; op de beurskoers heeft dat nauwelijks enige invloed. Het zijn de grotere partijen die de koers enigzins kunnen beïnvloeden, dat ook doen, en daar kunnen alle particulieren op dit forum dan weer heerlijk op reageren. Positief, maar meestal negatieve reacties. En Dhr. de Vries??? Zal deze reacties zeker niet allemaal lezen, voegt namelijk niets toe, en wordt er niet warm of koud van. Maar als je er lol aan beleeft; vooral doorgaan.
[verwijderd]
1
quote:

Mmdeugen schreef op 10 november 2022 08:20:

[...]

Ik kom m.i. met echte feiten, die ik met name uit de website van Pharming haal.

Niet helemaal mee eens. Ik denk dat je de website wel eens bekeken hebt, maar je geeft overal een eigen draai aan en fantaseert er op los.
Wordt je daar op aangesproken onderbouwd met feiten begint het te rammelen en verschuil je jezelf achter 'de website van Pharming' maar komt nooit met duidelijke verwijzingen of quotes naar de website of welke bron dan ook. Als het te moeilijk voor je wordt en je jezelf in een hoekje praat komt 'de website van Pharming' weer boven en ga je gewoon weer verder met dezelfde onzinverhalen.
Niet iedereen kan alles weten, maar als je met feiten om de oren geslagen wordt dat jouw geschreven zaken niet kloppen, maar dit gewoon blijft volharden vind ik de term 'misleiding' op de plaats.

U noemt dat vaak verdraaiing of misleiding.
Ik verwijs voor alle info naar de website, omdat lezers daar alle feiten kunnen lezen.


In twee zinnen vat jij de kern van het probleem samen. Anderen beschuldigen van verdraaien of misleiding maar als het jou te heet onder de voeten wordt verwijzen naar 'de website van Pharming' zonder ook maar één duidelijk feit naar boven te halen.

Mocht je voor elke verstopping achter 'de website van Pharming' zonder quote of directe verwijzing, een aandeel krijgen had je er al meer dan de twee janssens.
[verwijderd]
2
quote:

Mmdeugen schreef op 9 november 2022 17:03:

[...]

En die visie van Pharming is duidelijk leesbaar op de website.

Op die website staat ook meerdere malen vermeld, dat plm.1-2 personen per miljoen mensen een diagnose APDS hebben.
Dat zijn er dus bij plm.8 miljard mensen plm. 13.000 wereldwijd, zoals ik eerder al stelde.

Daarvan zijn er al een hele tijd lang 400 gediagnostiseerd volgens de website van Pharming.
.
De potentie voor Pharming in de landen waar Nu goed vergoedingen worden verstrekt, de VS, Europa het VK en wellicht Japan bij goedkeuring ligt voorlopig op 1.300. Zie ook hiervoor de website.

Gezien de zeer bijzondere ziekte APDS en het feit, dat er nog geen ander geneesmiddel is en de ontwikkelingskosten en andere kosten van onderzoeken, die uiteindelijk geen opbrengsten hebben, zal de prijs in mijn berekening m.i. op een prijs van € 250.000, 00 per patient per jaar kunnen liggen. Kan ook wat hoger of lager zijn uiteraard.

Hiermee zijn tevens de vragen van Rikos beantwoord.

Braniek is m.i. geen lid van een team.

Hij leest en begrijpt e.e.a. op een wijze die ook bij mijn zienswijze past.
Op die website staat ook meerdere malen vermeld, dat plm.1-2 personen per miljoen mensen een diagnose APDS hebben.
Dat zijn er dus bij plm.8 miljard mensen plm. 13.000 wereldwijd, zoals ik eerder al stelde.

Daarvan zijn er al een hele tijd lang 400 gediagnostiseerd volgens de website van Pharming.
.
De potentie voor Pharming in de landen waar Nu goed vergoedingen worden verstrekt, de VS, Europa het VK en wellicht Japan bij goedkeuring ligt voorlopig op 1.300. Zie ook hiervoor de website.


Enkele feiten:
Diezelfde 'website van Pharming' stelt ook dat de aanvraag tot goedkeuring is gedaan in de VS en de EU. In Japan loopt nog helemaal niets en er is op 'de website van Pharming' ook niets vermeld wanneer daar mee begonnen zal worden.
Je kunt dus blijven oreren met 13.000 patiënten wereldwijd, maar dat is nog lang niet aan de orde en zal ook nooit gebeuren. Een wereldwijde verkoop heeft enorm veel uitdagingen voor het sales-team dat praktisch bijna onmogelijk is.
Diezelfde 'website van Pharming' stelt ook dat de genetische test om APDS te diagnosticeren enkel beschikbaar is in de VS en Canada. Hoe gaan ze in Europa de diagnose stellen?
Diezelfde 'website van Pharming' zegt niet dat al die mogelijke patiënten ook daadwerkelijk het medicijn gaan gebruiken. Zijn ze allen verzekerd? Zijn ze allen op de hoogte van hun ziekte en de mogelijkheden tot medicatie? Hoe worden ze nu behandeld?
Diezelfde 'website van Pharming' zegt niets over de prijsstelling. Er is enkel ooit wat gezegd dat de prijs in Europa en VS gelijk zou komen te liggen, terwijl ome siemie daar later weer op terug moest komen. In geval van gelijke prijzen kun je 250.000 euro, zoals jouw 'berekening' zegt, vergeten. Over jouw berekening gesproken; kun je dit forum eens laten zien hoe jij die prijsberekening gemaakt hebt en hoe jij tot dit bedrag komt?
Diezelfde 'website van Pharming' stelde in 2021 dat er 350 patiënten geïdentificeerd waren. Nu zijn we een jaar verder en zijn er 400 patiënten geïdentificeerd. Dat betekent dat er in een jaar tijd slechts 50 patiënten meer geïdentificeerd zijn. Waarom verloopt dat zo moeizaam?

Mijn visie: Ik denk dat Pharming, mits goedkeuring en geen vertragingen, extra omzet gaat behalen uit leniolisib maar dit zeer beperkt gaat zijn en vooral in de VS plaats zal gaan vinden, zoals je ook ziet bij Ruconest. In Europa heb je te maken met een grote geografische spreiding waar taalbarrières, verschil in gewoontes, verschil in verzekeraars, werking van gezondheidsorganen en artsen enzovoort zeer uiteenlopen. Dit bemoeilijkt de markt tegenover de VS enorm, wat je bij Ruconest ook ziet gebeuren. Daar helpt de terugkoop van de verkooprechten SOBI in meer dan een tiental landen zelfs niet. De verkopen H1/2022 versus H1/2021 daalde zelfs met 20% voor Ruconest.
Leniolisib werd (toen de CEO van dit bedrijfje nog oreerde met grote aan te boren markten voor Ruconest) gepositioneerd als gap-filler. Dat is niet voor niets; de aanhoudende daling van aantal verkopen (ondanks meer patiënten) blijft aanhouden en dat gat moet gevuld worden. Dat leniolisib nu niet meer als 'gap-filler' gepositioneerd wordt is niet verwonderlijk, een gat kun je vullen, maar als er verder niets meer is is het geen gat maar een afstort.

@mmdeugniet:
Kun je de onderlijnde vraag beantwoorden?
Voor de rest hoef je geen antwoord te geven, want dat is meestal gebaseerd op fantasieën, leugens, verdraaiingen en je eigen verzonnen waarheid.
[verwijderd]
1
quote:

zjeeraar schreef op 10 november 2022 10:52:

Er zijn nagenoeg op dit moment geen particuliere beleggers die zijn stukjes nog verkoopt
En dat heb je gelezen 'op de website van Pharming' ?
[verwijderd]
2
quote:

Mmdeugen schreef op 10 november 2022 10:32:

[...]

Er zijn al enige tijd geleden 400 patienten geindiceerd.

Geïdentificeerd, maar nog niet gediagnosticeerd met de genetische test.
Hoe zou Pharming deze patiënten eigenlijk identificeren? Bij artsen nagaan welke patiënten mogelijke verschijnselen zouden kunnen hebben dat zou kunnen duiden op APDS? Hoeveel van die geïdentificeerde patiënten vallen af nadat de genetische test is gedaan om de diagnose te kunnen stellen? Hoeveel vallen er nog af die niet verzekerd zijn en zo'n duur medicijn niet kunnen betalen?
Allen nog zeer onduidelijke vragen waar nog geen antwoord op gegeven kan worden, maar wel duiding geeft dat getallen niet vast liggen.
[verwijderd]
1
quote:

Mmdeugen schreef op 10 november 2022 10:32:

[...]

Wereldwijd zouden er m.i. plm. 13.000 patienten zijn uitgaande van de formule 1-2 patienten op 1 miljoen inwoners. Bij plm. 8 miljard mensen.

Een behoorlijke nuance:
Pharming is enkel actief in de VS (en zeer miniem in de EU)
Hoeveel daarvan zijn er jonger dan 12 of ouder dan 75?
Hoeveel daarvan wonen in bijvoorbeeld China of in landen waar nauwelijks gezondheidszorg is?
Hoeveel patiënten woont in een land dat peperdure medicijnen kan betalen?

Je berekening is dus totale onzin zoals je ziet.
Winst gevend
0
Slechte presentatie voor de aandeelhouders. bij Credit Suisse

- Leniolisib opgeschoven naar eind volgend jaar wat betreft Europa. (60 patiënten in Frankrijk)
- Japanse trial die voor binnenkort op de rol stond in zijn geheel verwijderd. (190 patiënten)
- En die 400 patiënten in de US is een groot vraagteken.

Zijn we nu voor de 8e keer met een kluitje in het riet gestuurd?
[verwijderd]
0
quote:

Winst gevend schreef op 10 november 2022 12:53:

Slechte presentatie voor de aandeelhouders. bij Credit Suisse

- Leniolisib opgeschoven naar eind volgend jaar wat betreft Europa. (60 patiënten in Frankrijk)
- Japanse trial die voor binnenkort op de rol stond in zijn geheel verwijderd.
- En die 400 patiënten in de US is een groot vraagteken.

Zijn we nu voor de 8e keer met een kluitje in het riet gestuurd?
Europa stond altijd al op eind volgend jaar.
Japanse trial heeft er nooit duidelijk in gestaan.
400 patiënten is een groot vraagteken inderdaad.
zjeeraar
0
quote:

Lenios schreef op 10 november 2022 12:29:

[...]

En dat heb je gelezen 'op de website van Pharming' ?
Nee na "' grondig onderzoek"' ben ik tot onderstaande conclusie gekomen.....

Ik geloof niet dat op dit moment de particuliere belegger zijn stukjes verkoopt........onderling geschuif van stukjes bij handelaren en/of short-partijen lijkt mij dan ook meer aannemelijk....
Winst gevend
1
quote:

Lenios schreef op 10 november 2022 12:58:

[...]

Europa stond altijd al op eind volgend jaar.
Japanse trial heeft er nooit duidelijk in gestaan.
400 patiënten is een groot vraagteken inderdaad.
Nee, Nee en JA

Zie Bijlage: Alles met een half jaar vertraging en Japan verwijderd.
Bijlage:
zjeeraar
0
quote:

Winst gevend schreef op 10 november 2022 12:53:

Slechte presentatie voor de aandeelhouders. bij Credit Suisse

- Leniolisib opgeschoven naar eind volgend jaar wat betreft Europa. (60 patiënten in Frankrijk)
- Japanse trial die voor binnenkort op de rol stond in zijn geheel verwijderd.
- En die 400 patiënten in de US is een groot vraagteken.

Zijn we nu voor de 8e keer met een kluitje in het riet gestuurd?
Niets nieuws zie ik ...die 60 patiënten in Frankrijk is een lange tijd geleden al gemeld en kan nu weer heel anders zijn, dus zodoende.
[verwijderd]
1
quote:

Winst gevend schreef op 10 november 2022 13:02:

[...]

Nee, Nee en JA

Zie Bijlage: Alles met een half jaar vertraging en Japan verwijderd.
Opmerkelijk.
Inderdaad weer een flinke vertraging. Pharming weet zich weer niet aan de gestelde tijdlijn te houden.
Ook de verwijdering van de Japanese trial is opvallend en een forse tegenvaller.
Dank voor de heldere heads-up onderbouwd met feiten. Daar kan mmdeugen nog een pintje aan zuigen.

Nu stond de Japanese trial altijd al vaag vermeld en ook niet in elke presentatie en lag de focus op de VS. Niet vreemd natuurlijk, daar kunnen wel belachelijke prijzen gevraagd worden. De EU is nauwelijks winstgevend.
[verwijderd]
0
quote:

zjeeraar schreef op 10 november 2022 13:02:

[...]

Niets nieuws zie ik ...die 60 patiënten in Frankrijk is een lange tijd geleden al gemeld en kan nu weer heel anders zijn, dus zodoende.
Al een tijd geleden, maar er zijn er inmiddels geen bij gekomen ook.
Datzelfde over de 400 patiënten. Daar zijn er na meer dan een jaar slechts 50 bij gekomen. Waarom zo weinig? Lastig te vinden? En wie van die patiënten zal daadwerkelijk de diagnose APDS krijgen? En wie gaat het daadwerkelijk gebruiken?
De patiënt aantallen blijven vaag en onduidelijk.
bikes
0
quote:

zjeeraar schreef op 10 november 2022 12:59:

[...]

Nee na "' grondig onderzoek"' ben ik tot onderstaande conclusie gekomen.....

Ik geloof niet dat op dit moment de particuliere belegger zijn stukjes verkoopt........onderling geschuif van stukjes bij handelaren en/of short-partijen lijkt mij dan ook meer aannemelijk....
Inderdaad weinig handel maar ook alle beurzen in het rood !
Theo3
1
Dat gezever over meer of minder omzet, meer patienten of minder vertraging of eerder wat schieten we ermee op??? Laat het bedrijf nu gewoon zijn werk doen en laat het met een paar maanden wachten over je heen komen dan weten we tegen het eind van Maart zeer waarschijnlijk alle uitslagen en dan lachen we of huilen heel hard tot dan gewoon geduld hebben succes ermee.
3.524 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 ... 173 174 175 176 177 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 30 apr 2024 17:36
Koers 0,877
Verschil -0,029 (-3,15%)
Hoog 0,910
Laag 0,875
Volume 3.882.227
Volume gemiddeld 6.637.382
Volume gisteren 4.531.435

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront