ABN AMRO « Terug naar discussie overzicht

ABN AMRO - 2023

11.106 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 ... 552 553 554 555 556 » | Laatste
DNFTT
0
quote:

adjzkebidjr schreef op 3 maart 2023 17:51:

Beursexpert adjzkebidjr;

“Bij verkoop van aandelen gehouden door de staat komen er grote nieuwe aantallen aandelen op de markt, dit leidt onherroepelijk tot een daling, vooral gezien de overtrokken waardeontwikkeling van het aandeel”
Beursexpert moet het tegeltje nog even omdraaien want op de achterkant staat een bonuswijsheid die wel klopt.
Doorgaans wordt een toename van de free float als positief ervaren omdat dit de verhandelbaarheid vergroot.
Mag ik van jou tot slot een definitie vanaf welk moment een waardeontwikkeling overtrokken is?
Lepre Chaun
0
gaan we deze week de 17 euro doorbreken ?

Volgens ECB-president Christine Lagarde zal de Europese Centrale Bank in maart de rente met vijftig basispunten verhogen. 'De inflatie is een monster. We zullen er op blijven slaan tot dat het daalt tot twee procent', zo zegt ze in een interview met de Spaanse krant El Correo.

'Het is zeer waarschijnlijk dat we de rente met vijftig basispunten zullen verhogen', aldus Lagarde. 'Dit is tijdens onze laatste monetaire beleidsvergadering besproken. De recente cijfers bevestigen dat deze renteverhoging zeer, zeer waarschijnlijk is.'

www.ecb.europa.eu/press/inter/date/20...
Lepre Chaun
1
Wen er maar aan, de rente op de markten gaat razendsnel omhoog

In het kort

De kapitaalmarktrente knalde deze week door de 3% heen.
De laatste keer dat de lange rente zo hoog was, is twaalf jaar geleden.
De markten prijzen steeds meer rentestappen van de ECB in.
Hier en daar wordt al gesproken van hypotheekrentes van 7%.

'Klaar die klus!' De Bank voor Internationale Betalingen liet er deze week geen misverstand over bestaan: stamp de inflatie uit het systeem, duw de rente omhoog, ook al doet het economisch pijn. En denk niet te vroeg dat je er al bent, waarschuwde de Bazelse denktank voor centrale banken. Lankmoedigheid nu is hét recept voor veel meer pijn in de toekomst. Denk nog maar eens terug aan de crisis eind jaren zeventig, begin jaren tachtig, toen de rem te vroeg werd losgelaten.

Mochten de financiële markten even gedacht hebben dat de monetaire beleidsmakers later dit jaar wel weer de teugels zouden laten vieren om de economie (opnieuw) te stimuleren, dan is die hoop vervlogen. Nadat deze week duidelijk was geworden dat het prijspeil in Europese landen nog tot ruim 9% hoger ligt dan vorig jaar, schroefden handelaren hun verwachtingen voor het ECB-tarief stevig op. Het besef is doorgedrongen dat centrale bankiers de les van ruim veertig jaar geleden heus wel in hun achterhoofd hebben.

De geldmarkt houdt inmiddels rekening met een beleidsrente van ruim 4% begin volgend jaar, zo blijkt uit termijncontracten. Dit terwijl er nu een tarief van 2,5% wordt gehanteerd en zeven maanden geleden zelfs nog -0,5%. 'Het gaat in een tempo dat we in moderne tijden niet eerder hebben gezien', zegt James Leighton, hoofd obligatiestrategie bij Citi Investment Management.

De tijden zijn voorbij dat geld niets kostte, dat bedrijven de gekste plannen gefinancierd kregen, huishoudens een hypotheek konden krijgen met een looptijd van tien jaar en een rente van minder dan 1%, terwijl een beetje spaarder juist een half procent mee moest brengen als hij of zij geld bij een bank wilde stallen. De financieringsomstandigheden beginnen weer te lijken op wat tien jaar geleden normaal was. Nu is het even wennen.
Loon-prijsspiraal

Wat absoluut niet mag gebeuren, is dat de hoge inflatie tussen de oren van mensen gaat zitten, klinkt het in Frankfurt. Eind jaren zeventig ontstond daardoor een loon-prijsspiraal die pas definitief om zeep werd geholpen nadat centrale banken als DNB, Bundesbank en Banque de France hun beleidsrentes tot wel 14% hadden opgevoerd.

Van die spiraal is nog geen sprake. 'Maar één ding is duidelijk,' zei Bundesbank-president Joachim Nagel deze week, 'de voor maart aangekondigde rentestap zal niet de laatste zijn. Ook daarna kunnen nog forse stappen nodig zijn.' Hij voegde daaraan toe dat de balans van de ECB sneller afgebouwd kan worden. Hiermee wil Nagel zeggen dat het jarenlang volgehouden beleid om actief de marktrentes in Europa te drukken met het opkopen van obligaties, met meer spoed dient te worden teruggedraaid — QT heet dat in jargon. Dit zal de rente ook omhoogduwen.

Het is daarom geen wonder dat de Nederlandse kapitaalmarktrente deze week tot boven de 3% uitsteeg, voor het eerst sinds de zomer van 2011, toen de regio worstelde met de schuldencrisis. De tweejaarsrente steeg zelfs naar 3,2%, wat al sinds de val van Lehman Brothers in 2008 niet meer is gezien. In november 2021 stond er nog -0,9% op het bord.

Volgens Jelte de Boer, directeur beleggingen Optimix Vermogensbeheer, is er in de markt sprake van 'piekinflatiepaniek'. De inflatie gaat teleurstellend langzaam omlaag, terwijl de economie zich goed blijft houden. Dat betekent dat de ECB misschien meer moet doen, zegt De Boer, en dat maakt de markt nerveus. Maar hij benadrukt dat er nu eenmaal vertraging zit tussen een stap van de centrale bank en de doorwerking daarvan in de reële economie en de inflatiecijfers.

De eerste tekenen van doorwerking zijn er wel degelijk. De groei van de kredietverlening aan bedrijven en gezinnen neemt al sterk af, zo meldde de ECB begin deze week. Dit duidt op economische zwakte. Ook de huizenmarkt koelt snel af, nu de hypotheekrentes stevig zijn opgelopen. 'Tien jaar vast' zit al boven de 4%.

Maar kan het gebeuren dat de hypotheekrentes stijgen naar vroeger gangbare niveaus van 6% of 7%, als de ECB de teugels verder aanhaalt en de kapitaalmarktrente oploopt?
Ron-tron system
0
Als de ecb met 0,50% renteverhoging komt(een zekerheid) en daarbovenop een vooruitzicht geeft van nog eens 0,50% en blijft verhogen tot de 2% kerninflatie er komt gaan de markten gewoon een daling inzetten en ook bankaandelen even een stap terug.
Dat is mijn verwachting.
Er komt nu ook druk op de banken die te lang wachten om de spaarrentes op te trekken.
1,8% op een spaarrekening en 0,8% op een zichtrekening zou nu reeds de norm moeten zijn.
Lepre Chaun
0
Voor banken is een stijgende rente dan weer goed nieuws, omdat er bij hoge rentes meer marge is te maken, dan bij lage rentes.
Ron-tron system
0
quote:

Lepre Chaun schreef op 5 maart 2023 11:37:

Voor banken is een stijgende rente dan weer goed nieuws, omdat er bij hoge rentes meer marge is te maken, dan bij lage rentes.
Dat klopt zeker maar er komt ook meer en meer risico dat de economie in een krimp gaat en bij hogere rentes komen er minder investeringen en zal de omzet hierin dalen.
Met hogere rentes en een kerninflatie die hoog blijft is het lopen over eieren en mag er zeker geen economische tegenvaller bijkomen.
2023 wordt een interessant jaar in deze.
Lepre Chaun
1
De wereldeconomie zal dit jaar een recessie vermijden. Dit is de verwachting van valutaspecialist Joost Derks van iBanFirst.

"Eind 2022 verwachtte de marktconsensus een recessie in de eurozone en in de Verenigde Staten voor 2023. Dit is nu verre van zeker. De recessieschrik is echter niet van de ene op de andere dag verdwenen", aldus Derks.

De valutakenner wijst onder meer op het feit dat de "Amerikaanse consument veel veerkrachtiger is dan aanvankelijk werd verwacht, ondanks de wijdverbreide inflatie."

In China laten de laatste indicatoren zien dat de stimuleringsmaatregelen vruchten beginnen af te werpen, aldus de marktkenner.

"Zo werd de Chinese vastgoedverkoop in februari positief, dit is de eerste maandelijkse groei sinds 2021", volgens Derks, die ook rekent op een gecombineerde fiscale en monetaire stimulans van meer dan 5 procent van het Chinese bruto binnenlands product.

"Ook dat is een factor die de kans op een recessie dit jaar waarschijnlijk zal verkleinen", denkt de marktkenner.

Zelfs Europa staat er volgens Derks beter voor dan aanvankelijk werd verwacht.

"Kijk naar de Britse economie. Er bestond weinig twijfel over dat de recessie diep en langdurig zou zijn. Uiteindelijk zou zij minder pijnlijk kunnen zijn dan verwacht", volgens de valutaspecialist.

"En als de energieprijzen blijven dalen, is het zelfs mogelijk dat er helemaal geen recessie komt", volgens Derks, hoewel dat niet het uitgangspunt is van iBanFirst.

Hoewel iBanFirst geen recessie verwacht .

dat is toch Fijn nieuws .
Lepre Chaun
0
Rentes blijven maar stijgen!

Zonder grote verrassingen wordt er nog steeds op 16 maart een renteverhoging van 0,50% verwacht in de eurozone en 0,25% in de VS op 22 maart.
Hoe het daarna verdergaat zal afhangen van hoe de inflatie evolueert, maar er bestaat geen twijfel over dat er voor de zomer nog verhogingen zullen volgen. “Het zal niet stoppen in maart”, liet Christine Lagarde weten en Joachim Nagel, voorzitter van de Bundesbank en een havik binnen de ECB, zei dat “de inflatie voor op zijn minst de twee volgende maanden op een zeer hoog niveau zal blijven”.
Marktspelers mikken nu op een eindrente van 4% in de eurozone en 5,45% in de VS.
Het risico op een inflatie die alle economische sectoren binnendringt groeit dagelijks en sommige experten trekken dan ook aan de alarmbel. Volgens Mohammed El-Erian heeft de Fed een achterstand op de inflatiecurve.
Ze heeft haar waakzaamheid te snel laten verslappen door zich tevreden te stellen met relatief kleine renteverhogingen van een kwartpunt.
Goldman Sachs voorziet nu in mei een verhoging met een half punt in de VS, wat toch een schok zal zijn na een reeks miniverhogingen van 0,25%.
De oorlog tegen de inflatie is nog lang niet gestreden.
Kruimeldief
0
Fijn nieuws zou zijn, als ABN na donderdag weer in de AEX wordt opgenomen na vertrek van Unibail.
Lijkt mij goed voor de koers en voor de prijs die Kaag voor het af te stoten belang kan krijgen.
Kwast
0
DNFTT
0
quote:

New M by O schreef op 28 februari 2023 13:20:

[...]
Ja dan wordt er verlies genomen.
Nu niet alles op 17.00eur maar wel vanaf 17eur omhoog dus op 17.40eur is het klaar met abn shorts.
Nog 2 dagen een 1% stijging en dan is het zover, een hoog dividend is als een molensteen om ieder short positie.
Alrob2
0
Kwestie van korte tijd geduld, en de koers stijgt boven de 17.00 en verder.
Zeer sterke stijgende trend sinds oktober jl.
adjzkebidjr
0
prachtig, prachtig dat rotsvaste vertrouwen in een aandeel wat sinds 1 januari met 29% gestegen is...

"Slip slidin' away
Slip slidin' away
You know the nearer your destination
The more you're slip slidin' away
"
Tomark
4
quote:

adjzkebidjr schreef op 6 maart 2023 12:20:

prachtig, prachtig dat rotsvaste vertrouwen in een aandeel wat sinds 1 januari met 29% gestegen is...

"Slip slidin' away
Slip slidin' away
You know the nearer your destination
The more you're slip slidin' away
"
Zeker de stijging gemist.
Lepre Chaun
1
Robert Holzmann, voorzitter van de centrale bank van Oostenrijk en bestuurslid van de Europese Centrale Bank, heeft maandag gepleit voor nog vier renteverhogingen van 50 basispunten. Dit meldde het Duitse Handelsblatt na een interview met Holzmann.

Holzmann wil dat tijdens elke vergadering tot en met juli de rente met 50 basispunten wordt verhoogd

"Ik ga ervan uit dat de kerninflatie in de eerste helft van het jaar niet significant zal afnemen en rond het huidige niveau zal blijven", zei de bankier tegen de Duitse krant. "In dat geval verwacht ik dat we dit jaar nog vier keer de rente met een half procentpunt verhogen", voegde hij toe.

De Duitse tienjaarsrente steeg maandag naar 2,726 procent en de tweejarige variant liep op naar 3,307 procent.

Wanneer staan We eens op de introduction koers ?
Tino
2
quote:

Lepre Chaun schreef op 6 maart 2023 19:10:

Wanneer staan We eens op de introduction koers ?
De opgaande trend waarbinnen de koers vorige week de low weer heeft getest en vandaag een nieuwe closing yeah high zou over enkele dagen aan de bovenkant 17.75 zijn.
Moet alleen de koers eerst door de 17 en daarna zal de introductiekoers snel op het bord staan.
eric_29
1
quote:

adjzkebidjr schreef op 6 maart 2023 12:20:

prachtig, prachtig dat rotsvaste vertrouwen in een aandeel wat sinds 1 januari met 29% gestegen is...

"Slip slidin' away
Slip slidin' away
You know the nearer your destination
The more you're slip slidin' away
"
Als Paul Simon fan zou ik, in geval van AbanAmro, dan opteren voor `50 ways to leave your lover`...
Lepre Chaun
3
quote:

eric_29 schreef op 6 maart 2023 21:20:

[...]

Als Paul Simon fan zou ik, in geval van AbanAmro, dan opteren voor `50 ways to leave your lover`...
Nou lekkers op de bus springen zoals Paul zong .

Make a new plan, Stan
You Don't need to be coy, Roy
You' just listen to me.
Hop on the bus, Gus
You Don't need to discuss much.
Just drop of the key, Lee
And get yourself free

op naar de introduction koers
11.106 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 ... 552 553 554 555 556 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 15,210
Verschil -0,665 (-4,19%)
Hoog 15,310
Laag 15,020
Volume 3.322.127
Volume gemiddeld 3.542.795
Volume gisteren 3.154.541

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront