Xior « Terug naar discussie overzicht

Forum Xior Student Housing geopend

219 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » | Laatste
Meester Dave
0
voda
0
KBC Securities herhaalt advies voor Xior Student Housing

Gepubliceerd door Trivano.com op 13 maart 2023 om 09:04

KBC Securities heeft de aandelen van Xior Student Housing maandag opnieuw positief beoordeeld. De analisten van KBC Securities herhaalden het advies opbouwen voor de aandelen van Xior Student Housing.

Ook het koersdoel van 44,00 EUR werd door de analisten herhaald. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van Xior Student Housing met 48% kunnen stijgen vanaf de huidige koers van 29,70 EUR. Daarmee is KBC Securities heel wat positiever dan de gemiddelde analist, die de koers van Xior Student Housing met 31% ziet stijgen tot 38,94 EUR.
fndsnfen
0
Denken jullie dat er bij Xior ook nog een kapitaalverhoging volgt zoals bij VGP en Care Property? Of zal het afstoten van enkele vastgoedprojecten volstaan?
voda
1
KBC Securities verhoogt beleggingsadvies voor Xior Student Housing

Gepubliceerd door Trivano.com op 30 maart 2023 om 08:50

De analisten van KBC Securities hebben donderdag hun beleggingsadvies voor Xior Student Housing verhoogd. KBC Securities verhoogde het advies van opbouwen naar kopen.

Het koersdoel van 44,00 EUR werd door de analisten herhaald. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van Xior Student Housing met 52% kunnen stijgen vanaf de huidige koers van 28,90 EUR. Daarmee is KBC Securities heel wat positiever dan de gemiddelde analist, die de koers van Xior Student Housing met 35% ziet stijgen tot 38,94 EUR.
[verwijderd]
0
Fanmail voor Xior

'De goudrush op studenten.' Zo luidt de update van KBC Securities over Xior , de pan-Europese uitbater van studentenhuisvesting. Analist Wim Lewi verhoogt het advies van bijkopen naar 'kopen', maar handhaaft het koersdoel van 44 euro.

Lewi erkent dat na de grote Basecamp-deal in de lente van 2022 de schuldgraad hoog blijft. Xior doet er wel alles aan om de schuldgraad onder 50 procent te krijgen en draaide vorige maand de Basecamp-deal deels terug door de aangekondigde aankoop van een groot kotencomplex in het Duitse Aken af te blazen.

'Xior zit nu in kalmere wateren dan vorige zomer', schrijft de analist. 'En de onderliggende studentenmarkt blijft erg sterk, met een huurseizoen dat door FOMO (fear of missing out, red.) almaar vroeger begint en een internationale studie-ervaring die een onmisbaar onderdeel van elk cv is geworden.'

Om een kapitaalronde te vermijden - geen interessante optie bij een beurskoers die 30 procent onder de nettoactiefwaarde noteert, nieuwkomers zouden zo een 'voorsteekpas' krijgen op de bestaande aandeelhouders - ziet Lewi opties. Een optie is een aantal onderdelen in een joint venture onder te brengen, of de verkoop van een groot actief. 'We denken dat Lyngby Residential (appartementen in de Deense stad Lyngby, een onderdeel van Basecamp, red.) interessant kan zijn. Maar het management ontkende in de jongste call dat een verkoop gepland is', klinkt het.
Bron:"De Tijd"
geluk_verder
0
Smerige praktijken zijn dat, hoe kunt ge als kleine belegger nog iets verdienen als de grote altijd een voorsteekpas krijgen. Frustrerend!
Oxi
0
Een of andere private partij zou nabeurs 1,1miljoen aandelen gekocht hebben tegen 28,6€ per stuk. Ik begrijp niet waarom dat zo´n slecht nieuws is? In tegendeel, lijkt me toppie!
Meester Dave
0
Persbericht (bron website Xior):
Xior Student Housing werd geïnformeerd dat, gisteren na sluiting van de beurs, een private plaatsing van 1.100.000 aandelen succesvol werd afgerond. De 1.100.000 aandelen werden geplaatst bij wijze van een bookbuilding bij institutionele investeerders aan de prijs van 28,60 EUR per aandeel, wat een discount van c. 6,8% inhoudt ten opzichte van de laatste koers van het Xior aandeel op 3 april 2023 van 30,70 EUR. De verkoper ESHF 2 Holdings Sàrl heeft in het kader van deze plaatsing een lock-up verbintenis, met gebruikelijke uitzonderingen, aangegaan van 60 dagen voor de resterende Xior aandelen in haar bezit.
geluk_verder
0
We zullen het maar als positief beschouwen zeker. Nu de emissie achter de rug is kan het mss terug beginnen stijgen.
Tenko
0
Emissie? Zoals ik het meen te begrijpen is ESHF 2 Holdings Sàrl een aandeelhouder van Xior die nu buiten de markt 1.100.000 van zijn aandelen heeft verkocht aan een derde partij. Of begrijp ik het verkeerd en zijn er nieuwe aandelen uitgegeven?
JimmyMcDork
2
Nee, het is geen emissie. Xior heeft ESHF gedeeltelijk betaald in Xior-aandelen tegen 44euro het stuk voor de aankoop van Basecamp. In oktober heeft ESFH al een deel v deze aandelen verkocht, toen tegen 29,10 euro. Nu zes maanden na de vorige verkoop en net na de lock-upperiode besluiten ze opnieuw aandelen te verkopen. De nieuwe lock-upperiode duurt 60 dagen, tot begin juni. ESFH bezit nog 3,5 miljoen aandelen.

Dat men zo'n groot pakket aandelen tegen zo'n kleine korting kan verkopen, lijkt me eerder positief. Alleen bezit ESFH nog een groot aantal aandelen, wat ze daarmee gaan doen is gissen.
[verwijderd]
0
19 apr 2023
Xior drijft afslankprogramma fors op
De verhuurder van studentenvastgoed belooft 170 miljoen activa te verkopen om de schuldgraad te verminderen. Dat is bijna drie keer zo veel dan tot nog toe gerealiseerd.

De specialist in studentenvastgoed Xior gaat fors meer studentenkoten verkopen dan eerder aangekondigd. Dat leert een mededeling die samen met de publicatie van het jaarverslag is uitgestuurd.

Xior gaat voor 170 miljoen euro extra activa verkopen. Dat is bijna drie keer als de 60 miljoen die CEO Christian Teunissen bij de voorstelling van de jaarcijfers beloofde en intussen gerealiseerd is. 'We kunnen tot 100 miljoen gaan. Dat doet geen pijn', zei Teunissen toen.

Nu gaat de CEO nog ruim boven dat bedrag. Welke activa de deur uitmogen, dat wil Xior nog niet kwijt 'om de vertrouwelijkheid van het lopende biedproces te vrijwaren'.

Het contrast tussen afslankingsjaar 2023 met 2022 is groot: toen steeg de portefeuille dankzij 1 miljard nieuwe acquisities tot 3 miljard euro, vooral dankzij de Basecamp-megadeal in de lente van 2022.

Kort na die Basecamp-deal verzuurde het renteklimaat drastisch, toen centraal bankiers vol aan de bak moesten om de inflatie te beteugelen. Resultaat: de hele vastgoedsector werd midscheeps getroffen. Veel vastgoedbedrijven konden de voorbije jaren met goedkope schulden een forse expansie uittekenen. Nu het geld niet meer gratis is, wordt het veel moeilijker om investeringen te vinden die zich vlot terugverdienen.

Teunissen illustreert vorige maand in gesprek met Beste Belegger, het ledenblad de grote impact van de stijgende rente. 'Onze leningen zijn voor 87 procent ingedekt tegen een stijging van de rente (voor nog ruim zes jaar, red.) We zaten vorig jaar op een gemiddelde rentevoet van 1,86 procent en die is ondanks die indekking gestegen tot 2,1 procent. Dat is 10 basispunten meer dan we hadden gerekend. De hogere financieringskosten zijn veroorzaakt door de hogere rentes op 13 procent van onze leningen. Dat geeft aan hoe hard de rente is opgelopen. Wie niet is ingedekt, krijgt dus een enorme klap.'

Xior noteert nu tegen een korting van 30 procent op de jongst gepubliceerde netto-actiefwaarde. Dat is het spiegelbeeld van begin 2022, toen beleggers het aandeel een premie van 30 procent waard vonden.

Xior zegt met de versnelde afslanking de schuldgraad tegenover eind 2022 tegen eind dit jaar met 3,8 procentpunt te willen terugdringen. Ergo: 47,6 procent, van 51,4 procent.
Bron:"De Tijd"
Tenko
0
Ik heb mijn positie nog wat uitgebreid. De mededeling dat 87% van hen krediet is ingedekt tegen rentestijging de komende 6 jaar, de verhoogde desinvesteringen alsook de waarde van hun vastgoedportefeuille die naar mijn mening goed zijn waarde zal behouden, de hoge stijging van de omzet de voorbije jaren, de mogelijkheid om inflatie door te rekenen en de ceo die aankondigde dat hij aan deze lage koersen een kapitaalverhoging niet interessant vindt, stemmen mij vrij gunstig ten opzichte van dit aandeel. Als de rente binnen enkele jaren weer een dalende trend toont denk ik dat er hier mooie winsten gemaakt zullen worden.

Hier in Leuven bvb. is de vraag naar studentenkoten ook enorm en spreekt men over tekorten. Ik weet natuurlijk niet hoe dit in andere steden zit maar ze hebben alvast een mooie bezettingsgraad.
fndsnfen
0
vandaag coupon knip, waarvan een vn de 2 dividenden slechts zal uitbetaalt worden in 2024, wat gebeurt er dan eigenlijk als je uw aandelen voor 2024 verkoopt? krijg je dan nog het dividend?
Tenko
0
Wordt normaal gewoon uitgekeerd aan diegenen die gisteren na einde handelsdag het aandeel in bezit hadden. Zelfde als met gewoon dividend, gewoon een latere uitbetalingsdatum.
aossa
0
Het is de geknipte coupon die het desbetreffende recht op dividend vertegenwoordigt, (niet het aandeel), en zal door de effectenbeheerder (broker) in jouw naam bewaard worden tot aan de datum van uitkering.

PS. Bij Xior is het doorgaans een lange lijst van geknipte coupons die de brokers gegarandeerd hoofdpijn bezorgen
fndsnfen
1
Dank voor antwoord

Ik blijf zeker in dit aandeel en alle andere teruggevallen vastgoedaandelen geloven, te zwaar afgestraft volgens mij.

Binnen een jaar of 2 zullen we ons beklagen dat we niet meer hebben gekocht.
Mijn
0
Waarom geraakt het aandeel niet meer boven de 30 €. Heb het net gekocht voor de corona aan +- 60 € met kosten in. Wacht al 2 jaar op herstel! Wat is er aan de hand?
219 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 12:17
Koers 26,300
Verschil +1,150 (+4,57%)
Hoog 26,800
Laag 25,800
Volume 15.252
Volume gemiddeld 44.656
Volume gisteren 19.667

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront