Pharming « Terug naar discussie overzicht

Pharming JUNI 2023

4.283 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 ... 211 212 213 214 215 » | Laatste
Ruud132
0
quote:

Trebor schreef op 26 juni 2023 23:48:

$12.11 +0.76 (+6.70%)
CLOSED AT 4:00 PM ET ON JUN 26, 2023

En de reden voor de stijging?
Sharen
9
quote:

Ultraviolet schreef op 26 juni 2023 23:23:

[...]

Het is een optie waardoor die peperdure pilletjes niet meer nodig zijn.
Stellingen dat leniolisib de enige optie is zijn dus onjuist.
Heb je al eens gegoogled op “risico beenmergtransplantatie” ?

Daar word je echt niet vrolijk van…

Of is voor jou sowieso alles altijd beter dan een medicijn van Pharming ? :-)
déjà vu
4
quote:

Ultraviolet schreef op 26 juni 2023 22:57:

[...]

Wat stamcel operaties?

Een beenmergtransplantatie is opeens een goede optie wanneer een klein bedrijfje exorbitant hoge prijzen vraagt voor een medicijn dat ze niet eens zelf ontwikkeld hebben, enkel voor het vullen van de zakken van Sijmen.

Beenmergtransplantaties zijn het afgelopen decennium steeds beter geworden en leiden steeds vaker tot een succes. Dat zal de komende jaren steeds meer verbeteren.
Jules, helaas voor de patiënt zijn beenmergtransplantaties een laatste redmiddel.

Dit omdat het risico vol is en met talloze mogelijke bijwerkingen. Denk dat een joenja tabletje zeker goede uitkomst zal kan bieden.

Bijwerkingen

Misselijkheid, braken en diarree, haaruitval, geïrriteerd slijmvlies van de mond- en keelholte, waardoor gemakkelijk ontstekingen ontstaan, slikken kan hierdoor moeilijk zijn, geïrriteerde en uitgedroogde slijmvliezen van de vagina, een rood, donker verkleurende huid, lusteloosheid en vermoeidheid.

Graft-versus-host ziekte

Na de stamceltransplantatie loopt u risico op de graft-versus-host ziekte. Zodra de stamcellen van de donor in het lichaam van de patiënt komen, kunnen de afweercellen van de donor het lichaam van de patiënt als vreemd herkennen. Dit is een omgekeerde vorm van afstoting en noemen we Graft versus Host ziekte.

Langetermijngevolgen van een stamceltransplantatie

Verminderde werking van de schildklier. Als je voorbehandeld bent met een hoge dosering totale lichaamsbestraling, kan het zijn dat je schildklier minder goed werkt. De volgende tekenen kunnen wijzen op een verminderde werking van de schildklier:

Sneller moe. Veel mensen hebben moeite met het (volledig) oppakken van de werkzaamheden. Het is soms moeilijk om langere tijd achter elkaar actief te zijn, door vermoeidheid of andere gevolgen van de behandeling.

Psychische gevolgen
Een stamceltransplantatie vraagt psychisch veel van jou, van de stamceldonor en van je naasten. Het kan enige tijd duren voordat jij en je naasten het psychisch weer aankunnen.

Oogproblemen. Een hoge dosering lichaamsbestraling of het gebruik van prednison kan leiden tot staar. Dit kan met een kleine operatie worden verholpen.

Verminderde longfunctie. Chemotherapie en bestraling kunnen een verminderde longfunctie veroorzaken. Ook ernstige graft-versus-host-ziekte kan de longen aantasten.

Jeuk. Door graft-versus-host-ziekte maar ook na bestraling kun je jeuk krijgen. Dat kan erg vervelend zijn. Houdt de jeuk lang aan, vraag dan je arts om advies.

Last van andermans geuren. Na een stamceltransplantatie kun je last hebben van een veranderde reuk. Het kan zijn dat je last hebt van de lichaamsgeur van andere mensen. Misschien kun je anderen moeilijk of niet om je heen hebben. Voor bijvoorbeeld je partner of kinderen kan dit kwetsend zijn. Je creëert afstand tegen wil en dank.

Vrouwen onder de 45 jaar die een myeloablatieve voorbehandeling hebben ondergaan, krijgen meestal een onderzoek om vast te stellen of er sprake is van een vervroegde overgang. Dat komt niet door de stamceltransplantatie zelf, maar door de intensieve chemotherapie of bestraling. Hierdoor raak je onvruchtbaar en kun je last krijgen van overgangsklachten.

Pijn bij het vrijen. Het slijmvlies van de vagina kan droog en kwetsbaar worden bij vrouwen die vervroegd in de overgang gekomen zijn. Dit komt door de veranderde hormoonhuishouding. Hierdoor kan vrijen pijn doen. Wellicht kan glijmiddel uitkomst bieden, dat is zonder recept verkrijgbaar bij de drogist of apotheek.

En niet geheel onbelangrijk

Een andere soort kanker na stamceltransplantatie
Mensen die een voorbehandeling hebben gehad met intensieve chemotherapie hebben een iets grotere kans om op de lange termijn een tweede soort kanker te krijgen.
T. Edison
6
quote:

Ultraviolet schreef op 26 juni 2023 23:30:

[...]

Zakelijk goed gedaan?
Hij heeft een enorme bak aandelen uitgegeven, investeringen gedaan in mislukking na mislukking en weet niet een bedrijfsvisie vast te houden.
Hij is incapabel om Ruconest door te ontwikkelen en laat elk pijplijntraject uitlopen tot niets.
Hij moest noodgedwongen verkooprechten van een extern medicijn inkopen om nog wat omzet te generen nu Ruconest ook de toekomst niet is.
U heeft uw punt inmiddels gemaakt. Die weten we inmiddels wel.
Uiteraard is het oke uw visie te delen, wilt u ook accepteren dat anderen een afwijkende mening hebben.
Wat betreft uw punten verschillen wij van mening.
Ja, er zijn veel aandelen uitgegeven in de tijd dat Pharming als biotech bedrijf zeer veel meer geld ppmaskte dan dat er binnen kwam. Die tind is geweest, het is nu beter in evenwicht. Destijds vreselijk voor de aandeelhouder van destijds. Voor vrijwel alle huidige beleggers op dit forum geldt dat zij die emissies niet hebben meegemaakt, of de schade inmiddels overleefd hebben.
Het aantal aandelen heeft nu geen invloed meer op de koersveranderingen. 1000 aandelen van een euro leveren net zoveel op als 10 aandelen van 100 euro bij een stijging van 5%.
U blijft hameren ol het feit dat Pharming Joenja niet zelf ontwikkeld heeft. So what, als het geld oplevert is dat voor mij geen probleem, voor weinig beleggers denk ik.
U geeft ook aan dat u de prijs te hoog vindt. Een deel van die prijs is voor Novartis, die de ontwikkeling heeft gedaan, en deel is voir Pharming voor de kosten fase III en de investeringen van de commercialisering, een deel is winst waarmee het bedrijf investeringsmogelijkheden creëert voor nieuwe producten. Gezien de verbetering van leven en de grote besparing van ziektekosten voor de patiënt is de prijs van Joenja verdedigbaar.
Zou mooi zijn voor mijn aandelenportefeuille als de prijs van Joenja de winst van Pharming laat groeien.
voda
2
quote:

Dr. Phil schreef op 26 juni 2023 18:49:

[...]

Sinds wanneer ben je weer terug Mmdeugen?
Denk dat er forumleden zijn die met volle smacht op je wachten.

Heb je nog een belang in Pharming?
Ja, hij had een ban...

Mmdeugen
14 april 2023 13:12

[Modbreak IEX: Gelieve te stoppen met het plaatsen van niet onderbouwde berichten op het forum, bericht is verwijderd. Deze account is geschorst.]

Welkom terug Mmdeugen.
Theo3
1
Gambler
0
Helaas volume van niks in usa, dus dat maakt geen verschil hier.

Laten we vandaag gewoon is 0,75% groen eindigen dan ben ik al opgelucht
LL
1
quote:

Winst gevend schreef op 27 juni 2023 08:40:

.
Goede morgen.
Kan niet meer mis gaan! ALL-in!
Theo3
0
quote:

Winst gevend schreef op 27 juni 2023 08:40:

a
.
Goede morgen.
568% stijging was al tevreden als er een beetje beweging in kwam dan kunnen al die analisten wat ze er ook ervan verwachten hun mening houden .
Lord Apollyon
0
quote:

Dr. Phil schreef op 26 juni 2023 21:16:

[...]

De kern van deze negativiteit zit vaak in het verlangen dat anderen hem als foutloos en imperfect zien. Het probleem ligt niet bij Pharming, noch bij andere forumleden.
Een negative posting plaatsen waar iedereen op reageerd zal juist het negative voeden.

Probeer altijd iemand positief te benaderen. Zodra hij de knop weet om te zetten naar positief denken en het positief benaderen van dingen, gebeurt er iets. Hij gaat zich beter, vrolijker en optimistischer voelen. Doordat hij dat ook uit gaat stralen op dit forum, zullen anderen ook positiever op hem gaan reageren.

Phil.
Ben je dan toch de echte dr Phil? ;)
[verwijderd]
0
quote:

Winst gevend schreef op 27 juni 2023 08:40:

.
Goede morgen.
Haha 'analisten verwachten'.
Analisten verwachten al jaren torenhoge koersen van dit aandeel.
De werkelijkheid na goedkeuring leniolisib: net 1 euro
welshterrier 5
0
Goede morgen, eindelijk weer eens groene
Opening. Mjjn gak us 1.09 nu dus nog ff te gaan
Succes
[verwijderd]
0
quote:

Dr. Phil schreef op 27 juni 2023 05:34:

[...]

Jules, helaas voor de patiënt zijn beenmergtransplantaties een laatste redmiddel.

Dit omdat het risico vol is en met talloze mogelijke bijwerkingen. Denk dat een joenja tabletje zeker goede uitkomst zal kan bieden.

Een beenmergtransplantatie is inderdaad niet zonder risico's.
Of het een laatste redmiddel is of dat het een goed alternatief zou kunnen zijn laat ik aan artsen over.
Een leniolisib tablet kan uitkomst bieden maar is belachelijk duur en een permanente behoefte. Ik ben wel eens benieuwd of de exorbitant hoge kosten een afweging kunnen zijn om in sommige gevallen toch een beenmergtransplantatie te ondergaan.

Lees de medische literatuur er maar eens op na welke ontwikkeling een beenmergtransplantatie de afgelopen jaren heeft doorgemaakt, dat is echt sterk verbeterd en steeds vaker succesvol.

Tijdens de analistencall werd toch aangehaald dat minder dan 10% toch een beenmergtransplantatie gehad heeft terwijl leniolisib de markt op kwam. Ik ben wel eens benieuwd hoe die cijfers er nu voor staan. Het probleem is dat tijdens deze call dit soort cijfers uit de boardleden getrokken moeten worden, want tegenvallers vegen ze het liefste onder de mat of in de doofpot.
[verwijderd]
2
quote:

voda schreef op 27 juni 2023 07:10:

[...]
Ja, hij had een ban...

Mmdeugen
14 april 2023 13:12

[Modbreak IEX: Gelieve te stoppen met het plaatsen van niet onderbouwde berichten op het forum, bericht is verwijderd. Deze account is geschorst.]

Welkom terug Mmdeugen.
De eerste post van dit figuur had gisteren alweer foute informatie en veel niet onderbouwde zaken. Zal vast niet lang duren dan.
Theo3
4
quote:

Ultraviolet schreef op 27 juni 2023 08:59:

[...]

Haha 'analisten verwachten'.
Analisten verwachten al jaren torenhoge koersen van dit aandeel.
De werkelijkheid na goedkeuring leniolisib: net 1 euro
We weten het nu wel DM je blijft maar herhalen trouwens het is een halve goedkeuring Europa komt eraan maar tegen die tijd duikt hier weer iemand weg naar een andere naam laten we maar afwachten wat het wordt kijk de me beter.
viool
1
Ik kon het weer niet laten , en heb twee weken geleden opnieuw ingestapt aan 1, 08 met 10000 stuks.
Dit aandeel blijft boeien , ik volg het forum ook nog altijd.
Kwiirk
0
quote:

Ultraviolet schreef op 27 juni 2023 09:10:

[...]
Het probleem is dat tijdens deze call dit soort cijfers uit de boardleden getrokken moeten worden, want tegenvallers vegen ze het liefste onder de mat of in de doofpot.
IK heb op de AVA niet het idee gekregen dat info over risico's uit de boardmembers moest worden getrokken.
4.283 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 ... 211 212 213 214 215 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 30 apr 2024 17:36
Koers 0,877
Verschil -0,029 (-3,15%)
Hoog 0,910
Laag 0,875
Volume 3.882.227
Volume gemiddeld 6.688.611
Volume gisteren 4.531.435

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront