ING Groep « Terug naar discussie overzicht

ING 2023

8.444 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 ... 419 420 421 422 423 » | Laatste
havik of duif
1
Ik denk dat de kopers vandaag slimmer zijn dan de verkopers, we gaan het over een paar dagen zien.
Ron-tron system
1
quote:

havik of duif schreef op 8 augustus 2023 12:44:

Ik vind het een totaal overtrokken reactie die over een paar dagen al weer voorbij is. De aankondiging is een heffing van 40% van de overwinsten, (buitensporig) Let op niet 40% over de normale winsten van banken. Ing maakte ook overwinst van bijna een miljard extra door de oplopende rente en deze veel langzamer door te geven op de spaarders.
De soep zal niet zo heet gegeten worden.
Het is inderdaad een overdreven reactie,
Maar ik vind het geval Italië als risico voor de eu economie nu met de hoge rentes wel belangrijk genoeg om voorzichtig te zijn met bankaandelen,
Ik blijf er voorlopig af en wacht op lage 11eur zoals altijd.
Mr. Fleming
4
quote:

New M by O schreef op 8 augustus 2023 12:38:

Het dividend is reeds 2keer opgegeten aan de koers te zien.
Banken zijn er om de problemen van de economie op te vangen.
Banken kunnen behoorlijk gevoelig blijken in bepaalde omstandigheden.. Het zou mooi zijn als de NL-staat hier snel uitsluitsel om wil geven, dat het hier absoluut niet gaat gebeuren.. (zie mijn een nalaatste posting) Zeker naar al die jaren van ellende die de banken hebben moeten meemaken, creditcrisis vanaf 2008, extreem lage en negatieve rentes, witwas-schandalen en miljarden-boetes die de NL-Staat dus een aantal miljard heeft opgeleverd (en gaat opleveren, RABOBANK nu aan de beurt) van de 3 grootste grootste systeembanken, abn, ing en rabo..

Ik denk dat de NLbanken de afgelopen anderhalve decennium genoeg zijn getormenteerd zo..

Genoeg is genoeg!

Italië laat zich helaas weer als een onbetrouwbare partner zien. Met deze windfall tax. Dus als banken slecht gaan, mogen ze min of meer kapot. En als ze het goed doen bestelen we ze van hun reserves..

Lekker eerlijk ook.. Van de ECB moeten de Europese banken steeds hoger buffers aanhouden die hen winstgevendheid drukt. En aan de andere kant mogen ze extra bij de staat aftikken..

Het is ook concurrentievervalsing tov de andere europese banken in landen die deze windfall niet kennen..

Zou zeker niet nog in meer landen moeten gebeuren:

1-concurrentievervalsing, oneerlijk voor banken die deze windfall hebben opgelegd tov banken die geen windfall kennen en dus veel winstgevender zullen blijken..
2-De banken kunnen zo onvoldoende buffers opbouwen voor zware tijden
3-ECB heeft ook zwaardere kapitaal-eisen neergelegd in mei 2023, banken moeten een hoger TIER-1 kapitaal aanhouden, dus nu een windfall tax is extra verzwarend voor (Italiaanse en spaanse)banken..
4-oneerlijk naar aandeelhouders toe. Mogen wel het risico op defaults lopen, maar als het goed gaat, wordt ze de beloning door een (half communistische opererende, want dat is het in feite) Staat afgepakt..
5-Daardoor schadelijk voor banken, want wie wil er dan ooit nog hierna dan in een Italiaanse bank beleggen..? Ergo: Geld ophalen met aandelen emissies wordt dan voor banken schier onmogelijk..
6- Banken worden gevoeliger voor short en Hedgefunds, als hen kapitaalspositie verzwakt en ze dus niet tot nauwelijks meer kapitaal aan de beurzen kunnen ophalen..
7-Daardoor breng je de stabiliteit en automatisch het spaargeld van vele tientallen miljoenen spaarders(Italië) van systeembanken in gevaar..!!
8- Oneerlijk voor spaarders: de hogere rente zal op termijn niet meer worden doorberekend aan spaarders, vanwege deze windfall tax
9-Falen van het kapitalistische systeem zoals wij het kennen, als je dit gaat doen. Betekend dat geen enkel bedrijf echt vrij is om te ondernemen, te innoveren, te ontwikkelen.. Zodra er een kapitaal vrij komt om goede dingen mee te doen, wordt dit toch automatisch afgeroomd door een inhaligere Staat..
10- Oneerlijk voor pensioengerechtigden, vele grote pensioenfondsen (In Nederland bijvoorbeeld een ABP) zijn zeer behoorlijk belegd in de 3 grootste banken zoals ABN, ING en RABO-Bank) Reken er maar op als dit in NL zou gebeuren dat koersen meer als door de helft zullen gaan.. de shorters zullen er een velddag aan hebben..


er zijn vele redenen te geven waarom dit uiteindelijk als zeer schadelijk voor de macro-economie zal uitpakken en zelfs de financiële stabiliteit van systeembanken en daarmee verbonden landen(denk aan omvallen systeembanken en stoppen betalingsverkeer onderling tussen systeembanken..) op termijn in gevaar zou kunnen brengen. Het is amoreel te noemen en oneerlijk voor aandeelhouders, spaarders en pensioengerechtigden en gevaarlijk voor de stabiliteit van systeembanken en dus een gevaar voor de hele economie..

Als ze dit gaan doen, gelijk de olie energie reuzen een windfall tax opleggen dan is het westerse, kapitalistische model naar de bliksem. Kun je net zo goed compleet stoppen met beleggen..

Poetin wrijft zich al in zijn bloederige vuistjes, bij al die onrust die er op de financiele markten zal ontstaan, vele miljarden roebels aan oorlogsgeld zullen ingezet worden om de koersen van de banken naar een absoluut dieptepunt te shorten, om zo de systeembanken te laten doen omvallen, om zo het westen financieel te destabiliseren..

Ja goed idee, zo'n windfall-Tax voor de banken vooral doen!!
havik of duif
0
quote:

Ron-tron system schreef op 8 augustus 2023 12:52:

[...]
Het is inderdaad een overdreven reactie,
Maar ik vind het geval Italië als risico voor de eu economie nu met de hoge rentes wel belangrijk genoeg om voorzichtig te zijn met bankaandelen,
Ik blijf er voorlopig af en wacht op lage 11eur zoals altijd.
Met bankaandelen heb je altijd te maken met de waan van de dag en bankaandelen zijn daarin over gevoelig. Het Ing aandeel is het lievelings aandeel van de Nederlandse daghandelaren en dat verklaard voor een deel de reactie, emotie - angst en hebberigheid.
Whatgoesupmustgodown
2
Ik denk dat ING dit zelf al voorzag (zij weten immers de ontwikkelingen op het gebied van wetgeving) en daarom de inkoop eigen aandelen tot nu zeer mondjesmaat deed.
Mr. Fleming
0
quote:

havik of duif schreef op 8 augustus 2023 12:58:

[...]Met bankaandelen heb je altijd te maken met de waan van de dag en bankaandelen zijn daarin over gevoelig. Het Ing aandeel is het lievelings aandeel van de Nederlandse daghandelaren en dat verklaard voor een deel de reactie, emotie - angst en hebberigheid.
absoluut, nu even angst voor windfalls.. Zat er nog even over na te denken, maar ik denk dat het in NL toch niet zo snel gaat gebeuren..
Waarom? Omdat de staat, de NLFI nog altijd voor 56% ABN AMRO in handen heeft. En een windfall-tax dan zo iets als in de eigen voet schieten..

Denk er maar eens over na. BNP Paribas heeft al door laten schemeren geïnteresseerd te zijn.
Staat kan er onder de € 23 niet echt makkelijk vanaf, ze moeten € 25 hebben inc dividenden)
CEO Robert Swaak van ABN AMRO is zeer voorzichtig en terughoudend met kapitaalteruggave aan aandeelhouders ten einde ABN AMRO als een mooi vestgemest spaarvarken-zwijn, als overnamebruid ten tonele te voeren.
Banken krijgen net de wind, door de fors stijgende rentes, in de zeilen en een overname +35% overnamepremie komt steeds meer in zicht bij de huidige koersen.. Een goede € 17*135% = € 23, daar zit ABN niet zo heel veel meer vandaan, reken morgen op knettergoede Q2-cijfers van ABN..

Dan zal het laatste en het domste zijn van de NL-overheid kunnen zijn om te doen, is een verlammende en kreupel makende windfall tax aan ABN opleggen..

Dan is het Dáag met BNP P. Die heeft dan geen zin meer natuurlijk om ABN over te nemen, als er miljarden ABN reservers de staatsruif van NL in gaan stromen met een Windfall.. En zal de Staat wéér niet in staat zijn om die kleine 20 miljard (18.4) die het aan staatsgeld, belastinggeld in feite, in ABN heeft gestoken, terug te krijgen. NU is het moment om ABN te verkopen voor de NLFI, en dat weten ze..

Daarom alleen al zie ik eigenlijk hier geen windfall tax komen, in Nederland, 1.2 miljard voor het NLFI of 18.4 miljard.. de keuze lijkt me snel gemaakt..
havik of duif
0
Ik had ook de gedachten van het belang van de overheid in diverse Nederlandse banken niet alleen ABN volgens mij ook nog in de Volksbank.
Whatgoesupmustgodown
0
Waarom vet gedrukt schrijven? Zo geniaal is het niet wat je schrijft, zit menige denkfout in
havik of duif
0
quote:

Whatgoesupmustgodown schreef op 8 augustus 2023 13:23:

Waarom vet gedrukt schrijven? Zo geniaal is het niet wat je schrijft, zit menige denkfout in
Wat is jou onderbouwing ?
PSING
0
Ik wacht op lager dan 11 euro, en ook dat gaan we weer zien.

Toch wel gek he, ondanks die winst en analisten voorspellingen. ? Die mensen weten het toch? -:))

We hebben gelukkig nog een opkoop programma, die de koers gaat steunen. Oh, nee ook dat werkt niet , als alles gaat corrigeren.

Gelukkig is er nog een EU die Italië gaat reden, of zou het dit keer weer anders gaan. ?

En van het zwaar gefinancierde vastgoed (ook in China), verwacht ik met die dalende prijzen ook niet veel goeds. Banken financieren, direct en indirect over de hele wereld.

We gaan het zien. Wie het wel weet mag het zeggen. Lang leven de marktwerking.

Morgen weer naar de 14 euro of ... richting 11?

Psinga, succes vanaf de de boot op de Maas.
Whatgoesupmustgodown
0
quote:

havik of duif schreef op 8 augustus 2023 13:25:

[...]Wat is jou onderbouwing ?
ik had het tegen Fleming
Ron-tron system
0
quote:

Whatgoesupmustgodown schreef op 8 augustus 2023 13:23:

Waarom vet gedrukt schrijven? Zo geniaal is het niet wat je schrijft, zit menige denkfout in
De handelaars gaan bijna hun kans wagen nu de koersen wat bodemen imo.
Abn gekocht .68 met geschreven calls ernaast dec’23 strike 15eur voor 85cent premie.
Kon het niet laten :)
havik of duif
0
quote:

Whatgoesupmustgodown schreef op 8 augustus 2023 13:26:

[...]ik had het tegen Fleming
Dat is weglopen de weg van geen weerstand, dan weten we ook waar we jou berichten op moeten taxeren.
JM14
0
Mooi moment voor ING om eigen aandelen in te kopen.
Deze daling gaat nergens over.
Op de plank en lekker laten liggen.
Martin20
0
Deze daling slaat werkelijk nergens op. Ik begrijp echt niet wie op deze koersen verkoopt. Natuurlijk prachtig voor de mensen die net instappen.
NELU1952
0
Ik begrijp niet waarom de handel in aandelen ING zo dun is !!!
Dagelijks woord tussen 10-17 miljoen aandelen verhandeld .
Ik heb vroeger meegemaakt handel van 30-40 miljoen aandelen per dag .
NELU1952
0
Alle Banken goed of slecht wordt gelijk gestraft vandaag !!!
En krijgen harde klappen van tussen -/- 3.5 en -/- 4.00 %%%
havik of duif
0
quote:

Rogue Trader schreef op 8 augustus 2023 14:08:

Flink bijgekocht op 12,90. Calls aug23 strike 12,80
Ik dacht vanmorgen op 12,93 goedkoop te hebben gekocht maar toen kwam die ondoordachte Italiaanse opmerking en zie.
Ik koop wel bij na half vier.
8.444 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 ... 419 420 421 422 423 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 9 mei 2024 17:36
Koers 16,034
Verschil -0,008 (-0,05%)
Hoog 16,102
Laag 16,014
Volume 10.375.633
Volume gemiddeld 10.459.352
Volume gisteren 12.662.163

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront