Nationale Nederlanden « Terug naar discussie overzicht

NN Group 2023

14.820 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 ... 737 738 739 740 741 » | Laatste
Thorgall
0
quote:

Greyhounds schreef op 27 september 2023 11:18:

[...]Ha ha Hans de Geus die heb ik nou nog nooit op goede analyse kunnen betrappen.
exact. Maar je ziet wel dat het invloed heeft op de koers. Hij schreeuwde een paar jaar geleden ongefundeerd keer op keer in RTL-Z dat de AEX binnen een paar jaar (hedentendage dus) op 1300 punten zou staan.
Gadus morhua
0
Het is complex, en je ziet het ook in de tijd van deze zaak, duurt lang.
Toch moeten partijen het eens moeten worden een keer.
In de vorm van een schikking denk ik.
NN is er denk ik gebaat bij om zichzelf goed te verdedigen en tot een clausibele overeenkomst te komen.
Stefinstocks
0
quote:

zonnedaal schreef op 27 september 2023 11:23:

[...]

Hans de Geus verklaarde in 2020 Shell failliet.
Iedereen bij RtlZ presenteert is mislukt; droevige show
Bulletje Rozenwater
0
quote:

TRUMP2024 schreef op 27 september 2023 11:16:

Hans is dronken. 390 miljoen is het bedrag.
ING gaat uit van 1000 tot 2000 euro per polis.
Dat is dus maximaal 60 miljoen uitgaande van de huidige groep die zich bij woekerpolis.nl heeft aangesloten.
Zeg dat die groep verdubbeld: 120 miljoen.
Dat is dan een worst-case scenario, als je de inschatting van ING gelooft.

Dat woekerpolis.nl zelf 15.000 euro roept per polis heeft natuurlijk niets met de realiteit te maken, het is ook een begin van de onderhandelingen natuurlijk.
Calendar
0
quote:

Hendrik65 schreef op 27 september 2023 10:43:

[...]

Je hebt gelijk. Verkeerd gekozen. Verwachtingen die het bedrijf bij aandeelhouders heeft gewekt. Zie onder andere dividendbeleid ...
Dat is een betere formulering. Voor NN zal dit ook een tegenvallende uitspraak zijn. Als ze gewoon doorgaan met het dividend zoals gecommuniceerd, zal er niet zoveel aan de hand zijn. Alle Nederlandse verzekeraars zitten in dit schuitje en de toezichthouder zal er ook wel bovenop zitten. Als ING er 1000% naast zit met zijn schatting blijft NN nog steeds boven de wettelijk vereiste solvabiliteit.
Hendrik65
0
quote:

bp5ah schreef op 27 september 2023 11:18:

De verzekeraars NN en ASR Nederland maakten een koersval van respectievelijk 11,3 en 6,6 procent. Het Gerechtshof in Den Haag heeft dinsdag in de massaclaimzaak van de Vereniging Woekerpolis tegen Nationale-Nederlanden geoordeeld dat de Nederlandse verzekeraar in zijn zogeheten woekerpolissen meer informatie had moeten verstrekken aan klanten en dat er daarom geen contractuele basis is voor bepaalde kosten die in rekening werden gebracht. De verzekeraar liet in een reactie weten het niet eens te zijn met de uitspraak en heeft besloten in cassatie te gaan. Ook Aegon verloor 2,5 procent.

"Er gaat nu werk zitten in het beoordelen van de exacte implicaties van de uitspraak”, aldus analist Jason Kalamboussis van ING woensdag in een rapport over de uitspraak van de rechter.

"Er gaat nu werk zitten in het beoordelen ...", meldt de heer Jason Kalamboussis. En desondanks komt hij direct met een herhaling van het koersdoel van NN Group op 41 euro. Vreemd ...
Erny
0
Het lijkt erop, gezien de koersimplosie, dat beleggers deze uitsrpaak niet hadden verwacht. Wat ik nog mis is een oordeel van de rechtbank over de claim welke ziet op het beleggingsdeel van de woekerpolis. NN heeft namelijk ook verzwegen dat er met het geld van klanten zou worden belegd, en cliënten niet gewezen op de risico's, hetgeen tot forse verliezen bij polishouders heeft geleid. Naast boetes zullen er dus ook nog schadeclaims volgen, welke en veelvoud kunnen zijn van die geschatte 350 miljoen. Ben benieuwd of NN dat zal kunnen overleven.
Lamsrust
9
Bron: NRC heden

Mokerslag
Woekerpolis.nl noemt de uitspraak van het hof „een mokerslag” en ziet die als een doorbraak. Stef Smit, directeur van Consumentenclaim: „Voor de deelnemers aan de claim hoop ik dat Nationale-Nederlanden zich neerlegt bij de uitspraak en dat we snel in overleg kunnen gaan om te komen tot een adequate compensatieregeling.”

NN meent echter dat het gerechtshof de wetten en regelgeving en de uitspraken van de Hoge Raad en het Europese Hof verkeerd uitlegt. Daarom gaat het bedrijf in cassatie bij de Hoge Raad. Die beoordeelt uitspraken niet inhoudelijk, maar kijkt of de lagere rechters de wetten wel goed hebben toegepast.

Ook als NN niet in cassatie was gegaan, was de zaak tegen de verzekeraar nog niet klaar geweest. De huidige rechtszaak is begonnen onder oudere wetgeving, toen nog geen massaclaims met schadetoewijzing konden worden bedongen bij de rechter. Woekerpolis.nl moet daarom sowieso nog met de verzekeraar om tafel om tot een schade-uitkering te komen.

NN erkent dat uiteindelijke financiële consequenties „substantieel” kunnen zijn. Een precieze hoogte zegt het beursgenoteerde bedrijf niet te kunnen kwantificeren.

Bovenstaande is zeer relevant, i.e. de uitspraak van een rechter geldt niet automatisch voor alle houders van een woekerpolis (zoals bijvoorbeeld de uitspraak in box 3 uit december 2021 wel universele strekking had voor diegenen die bezwaar hadden aangetekend onder de massaal bezwaar procedure), i.e. deze dienen allemaal individueel een zaak aan te spannen tegen NN om hun recht te halen. Veel particulieren gaan daar natuurlijk niet aan beginnen en dat weet NN heel goed. De enige mogelijkheid voor een particulier om zonder rechtszaak compensatie te krijgen is via een schikking en NN weet dit en zal daarom alleen met een laag schikkingsvoorstel komen. Eerst gaat NN proberen om haar juridische uitgangspositie te verbeteren door de Hoge Raad te vragen het Hof oordeel te casseren en te verwijzen naar een ander Hof, wat zo 3 à 4 jaar gaat duren. Tussentijds wordt door NN wellicht een laag schikkingsvoorstel gedaan om de zaak te kunnen afronden.

De claimstichting spreekt bij monde van haar voorzitter wel van een mokerslag voor NN, maar om deze mokerslag om te zetten in een daadwerkelijke schadevergoeding voor de individuele claimant vereist het doorlopen van een juridisch mijnenveld waar veel van deze claimanten geen zin in hebben c.q. tegen op zien.

Kortom: op papier lijkt de schadevergoeding in zicht, maar in de praktijk is die noch heel ver weg.

Disclaimer: long in ASR?NN/Aegon en koop NN/ASR nu bij.
bas1966
0
nee, niet vreemd; hij heeft al een grove inschatting gemaakt en o.b.v. dat is het koersdoel 41e bepaald.
Calendar
1
quote:

Hendrik65 schreef op 27 september 2023 10:57:

Dividend van Rabobank a.s. vrijdag. Herinvesteren in Rabobank, in NN Group stoppen of wellicht nog een andere optie? Ik weet het niet ...
Denk aan je spreiding. ABN?
bp5ah
1
quote:

Hendrik65 schreef op 27 september 2023 11:28:

[...]

"Er gaat nu werk zitten in het beoordelen ...", meldt de heer Jason Kalamboussis. En desondanks komt hij direct met een herhaling van het koersdoel van NN Group op 41 euro. Vreemd ...
Ik heb't hier sinds maart al vaker gezegd Hendrik, die koersdoelen die moeten ze aanpassen, die zijn van de pot gerukt.

25 september nog een koersdoel van €53 naar €54,5 JPM volgens mij .....

NN is al drie jaar in een LT dalende trend, alles is naar de galamiezen, LT was't al zo en nu KT ook, meerderjarige low vandaag tot nu 31.07 en je moet maar afwachten of 't daar bij blijft.
WaardeAandeel
0
Binnen 8 weken weer boven de 35. Wees er op tijd bij. Ik zit er weer vol in.

Succes allen.
bp5ah
1
quote:

bas1966 schreef op 27 september 2023 11:33:

erny = shorter
Who cares, dat geblaat is van alle tijden.

ASR komt ook nauwelijks van de lows atm.
Calendar
0
quote:

Thorgall schreef op 27 september 2023 11:00:

[...]Ik begreep dat zich 30000 personen hadden aangesloten bij deze zaak. Geen 700000. Daarnaast heb je altijd een accountant die meekijkt bij het bepalen van de voorziening. Die 350 miljoen zal daarom goed onderbouwd zijn.
Delta Lloyd had een voorziening. NN niet. De vraag is wat er van die oude voorziening inmiddels is uitgekeerd en wat er nu nog van op de balans staat. Het is in ieder geval onvoldoende.
bas1966
0
koers gaat (zeker op lange termijn) weer omhoog. op de plank leggen en jarenlang (incl aandeleninkoop) >10% dividend pakken. Jammie!
Digit
0
Wat een schijnvertoning weer +€ 3 miljard... de mensen worden weer gek gemaakt.
op RTL nieuws... 4-5% van de mogelijk gedupeerde hebben zich gemeld (tussen 28.000-35.000)...wat een berichtgeving. Is dat niet exact te bepalen?
in 2022 zo'n 600.000 en nu zo'n 700.000 mogelijk gedupeerde? hoeveel is het nu? Je zou zeggen dat gezien de leeftijd het eerder andersom zou moeten zijn geweest.

Het loopt af met een vergoeding van hooguit een paar 100 miljoen. Woekerpolis.nl weer blij met de vergoeding... en de gedupeerde na jaren extra stress en spanning weer teleurgesteld met de matige vergoeding.

Maar goed... geduld hebben en gebruik maken van de emotionele handel op de beurs.
bp5ah
0
Waarom NN, ASR en Aegon zo hard dalen en de AEX toch stijgt
Arend Jan Kamp
11:19
De update van onze verzekeraars NN, ASR en Aegon is onderweg, onze analist Niels Koerts is druk aan het rekenen.

Want dat moet. Het vonnis van het Gerechtshof in de slepende Woekerpolisaffaire valt veel nadeliger uit voor NN en ASR, dan de markt dacht. U ziet het aan de koersen! Aegon heeft geen exposure meer, maar heeft nog wel 29,95% van ASR in bezit. Omdat dat belang vandaag even ietsie minder waard is, daalt Aegon mee.

NN gaat bij de Hoge Raad in cassatie tegen de uitspraak, keert in de tussentijd niets uit en ASR heeft (nog) niet officieel gereageerd. Dat heeft eigenlij
k niks met deze affaire te maken, maar kreeg de dossiers er onder eigen tapijt bijgeschoven via de overname van (Aegon) activiteiten. Uiteraard zijn daarbij schadetaxaties gemaakt.

Bij NN wist ook iedereen dat dit er eens aan zat te komen. Dat er desondanks zulke minnen op het bord staan, geeft duidelijk aan dat de uitspraak de markt rauw op haar dak valt. Nogmaals, we wachten op Niels met de sommen.
Bulletje Rozenwater
1
quote:

Calendar schreef op 27 september 2023 11:37:

[...]

Delta Lloyd had een voorziening. NN niet. De vraag is wat er van die oude voorziening inmiddels is uitgekeerd en wat er nu nog van op de balans staat. Het is in ieder geval onvoldoende.
Ik neem aan dat een bedrijf als NN verstand heeft van het inschatten van risico's toch? Dat is tenslotte het verdienmodel. Reken er maar op dat die voorziening er nog is en ik denk dat het eerder aan de ruime kant is. Het bedrijf heeft er namelijk geen enkel belang om de voorziening laag te houden, er komt toch wel voldoende geld binnen. Het is geen groeibedrijf en ze zitten echt niet om geld verlegen, dan zijn dit soort zaken gewoon goed geregeld.
Freakertje
0
quote:

Calendar schreef op 27 september 2023 11:32:

[...]

Denk aan je spreiding. ABN?
Lol, hij zit dik in de financials (voor zover ik hier kan aflezen zo snel) en onder het mom van spreiding adviseer je een andere financial?
Ik moest lachen :)
14.820 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 ... 737 738 739 740 741 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 mei 2024 17:35
Koers 45,470
Verschil -0,280 (-0,61%)
Hoog 45,840
Laag 45,340
Volume 534.581
Volume gemiddeld 851.793
Volume gisteren 629.453

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront