ABN AMRO « Terug naar discussie overzicht

ABN AMRO 2024

2.713 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 ... 132 133 134 135 136 » | Laatste
MIDAS
2
quote:

PJ schreef op 16 januari 2024 18:08:

als ik het begrijp wil nu iedereen van het aandeel af
Laatste 6maanden doet abn amro -12% en dit met record winsten die niet meer haalbaar zijn de volgende kwartalen.
Neem daarbij dat er meer en meer faillissementen komen en de staat ook via belastingen aan de winsten van banken wil knabbelen.
Je zal de koers snel een duik naar 11.80eur zien maken.
Dat er nu verkoopdruk is lijkt me heel logisch.
Een kwartaalwinst onder de verwachtingen kost 5% koers en dit komt er zeker aan.
Had puts maart aangekocht 13/12,5eur en je nam de daling mee in je pocket en je gak ook 1-2eur omlaag.
Maar er wordt voor 95% constant herhaald dat abn ondergewaardeerd staat en zo worden veel beleggers misleid om te kopen.
Maar geen probleem soms is de pijn voelen en incasseren de beste les voor de toekomst.
Grote partijen hebben zelden aandelen naakt lopen en dekken via derivaten hun posities af en hebben een dikke dafalgan forte voor elke daling.
The big O
Thorgall
0
quote:

PJ schreef op 16 januari 2024 18:08:

als ik het begrijp wil nu iedereen van het aandeel af
alleen wat gokkers verkochten vandaag, nu de realiteit indaalt dat deze bank in de nabije toekomst niet wordt overgenomen. Morgen weer business as usual.
Jeronimo
0
quote:

The big O schreef op 16 januari 2024 15:46:

[...]
Een overname bod op abn amro kan zeker wanneer het een koopje is maar dan is het bod naargelang,
Wie zit er nu te wachten op een bod tijdens de een recessie van bv 14-16eur per aandeel.
Is dit waarop men als abn aandeelhouder zit op te wachten?
Bod van 17eur en hoger dat zit er zeker niet in want dan had je dit reeds zien voorbijkomen nu de koers 13eur staat en er veel geld in cash is.
Het wordt nu alleen maar minder in inkomsten daarom ook dat de koers nog een stuk lager zal gaan.
En ja 9eur wordt de bodem.
Short zeker? :)
Jeronimo
2
quote:

Lepre Chaun schreef op 16 januari 2024 17:48:

Ja, Commerzbank en ABN handelen ook ruim onder hun tastbare boekwaarde .

Nou eens goed dat iemand het ook eens zegt en opschrijft bij de FT .
We hadden allang behoren te staan op de introduction koers en verder.
Alleen daarom is het financieel voor Deutsche Bank aantrekkelijk. Wie wil er nou niet een bedrijf overnemen dat bijna 100% meer waard is en daarnaast ook nog eens een geografische aanvulling is?

Het lijkt mij juist nu de perfecte timing voordat de rentes weer gaan dalen en geld weer als water voor de banken beschikbaar is. Verder kun je ongeveer in één klap bij een partij (lees overheid) 45% van de aandelen binnenharken. Daarnaast wil deze overheid ook wel meewerken aan een goede resell om hun schade te beperken.

Afijn, de toekomst zal het leren en succes allen!
nine_inch_nerd
1
quote:

Jeronimo schreef op 16 januari 2024 19:13:

[...]

Short zeker? :)
"is de paus katholiek?"
nine_inch_nerd
5
FD artikel

Nieuwe topman BNP Paribas Nederland is een man van de lange adem

Als trainee bij ABN Amro viel Hugo Peek al op als een ambitieuze, harde werker, met een goed netwerk en goed ontwikkeld analytisch vermogen.
Hugo Peek, sinds maandag topman van BNP Paribas Nederland, is een duursporter. Trots op zijn prestaties als marathonloper maakt hij geen geheim van zijn VO2max-waarde van rond de zestig.

Het zegt de gemiddelde lezer wellicht weinig, maar onder fietsers en hardlopers is zo’n VO2max een soort kwaliteitsstempel. Deze score geeft de maximale hoeveel zuurstof weer die iemand per minuut per kilogram lichaamsgewicht kan opnemen. Ze houden hem in de gaten op hun smartwatch van merken als Garmin of Peeks favoriet Suunto. Wielrenner Lance Armstrong scoorde in zijn epo-tijd een waarde van 84. Voor mannen van 54, de leeftijd van Peek, is een lage dertiger gemiddeld.

Zelf zit Peek daar ver boven, weet ook voormalig zakenrelatie Guido Dubbeld. ‘Wij zijn allebei hardlopers. Als we elkaar spreken dan gaat het vaak over welke race we gaan lopen, over schema’s en tijden. Hugo kan hard lopen en gaat tot het gaatje. In april loopt hij de marathon van Boston. Daar mag je alleen maar aan deelnemen als je een bepaalde tijdslimiet hebt gehaald.’

Dubbeld en Peek spraken elkaar op regelmatige basis toen de eerste cfo was van energiebedrijf Eneco. Peek was toen in dienst als zakenbankier bij ABN Amro, gespecialiseerd in fusies, overnames en bedrijfsfinancieringen.

Sinds 2009 moest Eneco rekening houden met een splitsing. Daar was bijvoorbeeld een overbruggingskrediet voor nodig van de bank. Hugo regelde dat bij het bankbestuur. Dubbeld: ‘Hij is iemand die alles op alles zet voor zijn klanten, je kunt hem altijd bellen. Uitzonderlijk voor een bankier.’

Het zijn geluiden die je ook hoort van oud-collega’s. Al sinds hij in 1994 voor het eerst als trainee bij ABN Amro binnenkwam staat hij bekend als een ambitieuze, harde werker, met een goed netwerk en goed ontwikkeld analytisch vermogen.

Volgens Wim Mijs – de ceo van de European Banking Federation die toen ook bij ABN Amro rondliep – zat Peek in zijn beginjaren regelmatig tot ver in de avond in de enorme dealingroom in het hoofdkantoor aan de Zuidas, boven op het vuur.

Angelsaksische mentaliteit

Hij had dan al een ‘on-Nederlandse, haast Angelsaksische mentaliteit’, gedisciplineerd en doelgericht afgaand op de volgende deal. Mijs en Peek begonnen allebei als trainee bij de bank. Mijs: ‘Je krijgt in zo’n traineeklasje af en toe van je meerdere de vraag waar je over vijf à tien jaar wilt zijn in je carrière. Iedereen weet dat je dan “in de board van ABN Amro” moet zeggen. Maar bij hem geloofde ik het ook.’ Bij ABN Amro ontmoette Peek zijn huidige partner Barbara Geelen, de huidige cfo van de beursgenoteerde bodemonderzoeker Fugro. Het power couple woont in een rijtjeshuis Amsterdam-Zuid.

Ondanks zijn ambities werd het niet de bestuurskamer van ABN Amro waar Peek een vaste stoel kon uitzoeken. Hij had bij de bank de tijd niet mee. Sinds de financiële crisis en de reddingsactie van de Nederlandse overheid stond de wereldwijde zakentak van de bank niet in een goed daglicht: te kleine schaal om de grootste deals te doen en mooie winsten te draaien, tegenover te grote risico’s.

Ongeveer een jaar voordat de huidige ceo Robert Swaak bij zijn aantreden in 2020 de wereldwijde ambities van ABN’s zakenbank definitief de nek omdraaide, had Peek de kantoordeuren van het Zuidas-kantoor al definitief achter zich dichtgeslagen.

Gammele tafels

Het oude schoolgebouw waarin hij daarna terechtkwam was weer eens iets anders. Dit was het hoofdkantoor van parkeerbedrijf Parkbee, waar de inmiddels gelouterde zakenbankier na zijn vertrek bij de bank aanmonsterde als interim-cfo. Voormalig ABN Amro-collega Rutger Schuur was in mei 2019 bij deze startup begonnen als chief investment officer. Nog geen half jaar later zag hij Hugo Peek uit het kantoortje van de ceo stappen. ‘”Wat doe jij nou hier?”, zei ik tegen hem. Hij vroeg mij precies hetzelfde’, aldus Schuur.

‘Bij Parkbee moest hij alles weer zelf doen. Maar hij is heel hands on. Hij deed ook gewoon een gek pak aan op onze verkleedfeestjes’
Rutger Schuur, collega bij Parkbee, kende Hugo Peek nog van ABN Amro
Het voormalige gebouw van de Prinses Julianaschool, dat dienst deed als Parkbee’s hoofdkantoor, staat in de Amsterdamse Watergraafsmeer, een wijk voor straatvoetballers als Johan Cruijff, niet zo zeer voor in maatpak gestoken Zuidas-veteranen. ‘We zaten een tijdje in dezelfde kamer’, zegt Schuur. ‘In dat tochtige schoolgebouw, met gammele tafels en stoelen. Maar het maakte Hugo niets uit. Hij vond het eigenlijk wel leuk.’

Bij ABN Amro had er altijd een team voor de heren klaargestaan, ter ondersteuning. Hun teamleden maakten de slidepacks voor Power Point-presentaties, legden die voor aan hun meerderen die ze met wat correcties terugstuurden voor een volgende versie. ‘Bij Parkbee moest hij alles weer zelf doen. Maar hij is heel hands on. We werkten ook met een heel divers personeelsbestand, veel jonge mensen, veel nationaliteiten. Zo anders dan de wereld die we gewend waren. Hugo vond het leuk en integreerde snel, deed ook gewoon een gek pak aan op onze verkleedfeestjes. Dat helpt wel.’

Verrassend vertrek

Heel lang bleef Peek niet bij Parkbee. Na ruim twee jaar trok hij weer verder. Via de investeerders van DIF Capital Partners kwam hij bij ACE Advisory, een adviesbureau gespecialiseerd in corporate finance en restructuring. Dat hij nu, na nauwelijks een jaar, vertrekt naar BNP Paribas was voor zijn voormalige partners Nenad Cvjetkovic en Gerben Bos wel een verrassing. ‘Maar het past wel goed bij zijn profiel hoor.’

Ook zij hebben, zij het in hun ogen te kort, geprofiteerd van het netwerk van Peek, zijn doelgerichtheid en zijn ambitie. Dat BNP Paribas bij Peek terecht is gekomen, daar kijken ze niet van op. ‘BNP Paribas wil zich als Franse bank op de Nederlandse markt profileren. Als de Fransen het de Nederlandse grootbanken lastig willen maken, moeten ze zich profileren. Hugo heeft bij ABN Amro en Kempen bewezen dat hij de geschikte persoon is om dat te doen.’


De naam ABN/AMRO valt regelmatig kijkend naar het verleden.
Hopelijk valt die naam nog een paar keer in de toekomst. :)

‘BNP Paribas wil zich als Franse bank op de Nederlandse markt profileren. Als de Fransen het de Nederlandse grootbanken lastig willen maken, moeten ze zich profileren.
Hengel ABN/AMRO binnen en je hebt het voor mekaar. -lol-
Fatcat
0
Zeer verdacht dat Peek in Nederland als topman van BNP Paribas wordt aangesteld.

"Peek was toen in dienst als zakenbankier bij ABN Amro, gespecialiseerd in fusies, overnames en bedrijfsfinancieringen."

"De vraag waar je over vijf à tien jaar wilt zijn in je carrière. Iedereen weet dat je dan “in de board van ABN Amro” moet zeggen. Maar bij hem geloofde ik het ook.’"
MIDAS
1
quote:

longshort schreef op 16 januari 2024 20:45:

Dit gaat morgen verder down.
Geen verrassing.
Onder de 13eur al zeker.
jan6307
2
Succes allemaal,

vandaag 500 bijgekocht en dit doe ik onder de 13 wederom.

Dit ivm eventuele overname, maar ook de hoge dividend van minimaal € 1,20 per jaar bijna 10%
DNFTT
0
quote:

Thorgall schreef op 16 januari 2024 11:47:

[...]Aanvullend: Het uitgekeerde dividend is overigens geen maatstaf waarop ik een onderneming in de eerste plaats beoordeel. ROI en ROE van AA zijn sinds jaar en dag ondermaats, vergeleken met de sector. Bijvoorbeeld ING en de meeste banken in de VS scoren stukken beter. Daarom ook de lage waardering van AA. Die is wat mij betreft blijvend, zolang ze de kosten niet onder controle krijgen en de ratio's niet beter worden.
ABN heeft (nagenoeg) geen nettoschuld, ING heeft een schuld van ca €10 per aandeel per einde 2022 dus wat vergelijk je? ROI is noodzaak voor een investeerder, maar wat moet ik er als aandeelhouder ABN mee? De enorme discount op het EV krijg ik immers gratis. ROE van ING is niet beter dan van ABN.
CDD KYC en AML zijn complex, het is in het verleden naast bestaande systemen opgezet en nu achteraf is het makkelijk oordelen dat het beter van scratch af geintegreerd had moeten worden. Aanpak is is gaande, deze verbeterslag is geen gratis proces.
De kapitaalratio's liggen ver boven wat nodig is en ook stevig boven de eigen doelstellingen.
ABN moet aandeelhouderswaarde creeren, misschien dat Silchester daar een handje bij gaat helpen.
Lepre Chaun
1
Voorzitter Eurogroep verwacht voor 2024 een groei van 1% voor de eurozone - daarmee is hij iets optimistischer dan de ECB.

De economie van de eurozone zal dit jaar met ongeveer 1 procent groeien, ondanks de tegenwind van de inflatie, hoge rente en geopolitieke spanningen in de wereld. Dat verwacht voorzitter Paschal Donohoe van de Eurogroep, de groep van ministers van Financiën van de eurolanden.

Als ik kijk naar 2024 dan geloof ik dat de economie van het eurogebied het goed doet in het licht van deze uitdagingen. Hoewel het groeitempo lager ligt dan ik graag zou zien, is het nog steeds groei", aldus Donohoe in aanloop naar een bijeenkomst van de Eurogroep in Brussel.

"Daarmee is de Ier Donohoe wat positiever gestemd dan de Europese Centrale Bank (ECB) die voor dit jaar een vooruitgang voorziet met 0,8 procent voor de economie van de eurozone.

ECB-bestuurder: renteverlagingen niet zeker

Het is geen zekerheid dat de Europese Centrale Bank (ECB) dit jaar de rente zal gaan verlagen.

Dat heeft de Oostenrijkse centralebankpresident en ECB-bestuurder Robert Holzmann maandag gezegd tegen persbureau Bloomberg op het World Economic Forum (WEF) in het Zwitserse Davos.

Hij wijst onder meer op de risico's voor de inflatie door de onrust in het Midden-Oosten en de Rode Zee door de aanvallen van de Houthi-rebellen op de scheepvaart.

Door die aanvallen op schepen zijn grote rederijen nu aan het omvaren rond Afrika in plaats van door de Rode Zee en het Suezkanaal te varen. Daardoor stijgen de kosten voor de scheepvaart, wat doorberekend kan worden aan consumenten met dus een stuwend effect op de inflatie. Ook kunnen die spanningen in het Midden-Oosten zorgen voor hogere energieprijzen. Holzmann verklaarde dan ook dat het veel te vroeg is om te praten over een renteverlaging.

Om de hoge inflatie te bestrijden heeft de ECB de rente in de eurozone naar een recordniveau verhoogd. Inmiddels heeft de ECB gepauzeerd met die renteverhogingen en op de financiële markten wordt gespeculeerd dat de centrale bank in Frankfurt in het voorjaar de rente zou kunnen gaan verlagen.

ECB-president Christine Lagarde heeft ook al gezegd dat het te vroeg is om te praten over een verlaging van de rente en dat waakzaamheid geboden blijft bij de inflatie.
MIDAS
2
quote:

The big O schreef op 10 januari 2024 10:51:

[...]
Ik zit met put opties best goed in abn amro.
Wie verkeerd zit heeft call opties lopen.
Op deze put opties zal ik winst nemen op een koers 12.80eur en daarvan schrijf ik dan weer put opties.
Puts geschreven en winst genomen 60cent dan puts gekocht en winst nemen op 60cent extra premie en dan weer puts schrijven lang lopende op 11eur.
Win-win-win
Vandaag komt de 2de win uit de win-win-win eraan en meteen ook de derde.
Koers naar 12.80eur en de dubbelslag.
O’tje zat helemaal juist alweer met shorts en maakt 60+60+100cent en aandelen toegewezen krijgen ergens in 2024 aan 11eur waar de gak dan 8,80eur is.
Dat is beleggen met inzicht en vertrouwen.
Een pluim voor mezelf.
Siwu
0
quote:

The big O schreef op 17 januari 2024 08:19:

[...]
Vandaag komt de 2de win uit de win-win-win eraan en meteen ook de derde.
Koers naar 12.80eur en de dubbelslag.
O’tje zat helemaal juist alweer met shorts en maakt 60+60+100cent en aandelen toegewezen krijgen ergens in 2024 aan 11eur waar de gak dan 8,80eur is.
Dat is beleggen met inzicht en vertrouwen.
Een pluim voor mezelf.
vandaag gaat shell dalen shorten jongens! ter info
Ron-tron system
3
quote:

The big O schreef op 17 januari 2024 08:19:

[...]
Vandaag komt de 2de win uit de win-win-win eraan en meteen ook de derde.
Koers naar 12.80eur en de dubbelslag.
O’tje zat helemaal juist alweer met shorts en maakt 60+60+100cent en aandelen toegewezen krijgen ergens in 2024 aan 11eur waar de gak dan 8,80eur is.
Dat is beleggen met inzicht en vertrouwen.
Een pluim voor mezelf.
Wens je succes met je plannetje maar wat als de koers nu niet naar 12,80eur gaat?
Je juicht voor de finish alsof je reeds gewonnen hebt?
Raar
ThebigLong
1
quote:

Ron-tron system schreef op 17 januari 2024 08:46:

[...]
Wens je succes met je plannetje maar wat als de koers nu niet naar 12,80eur gaat?
Je juicht voor de finish alsof je reeds gewonnen hebt?
Raar
Moet toegeven dat ik deze correcties niet erg vind. Kan nu sommigen fondsen kopen, die ik eerst té hoog gewaardeerd vond.
DNFTT
2
quote:

Ron-tron system schreef op 17 januari 2024 08:46:

[...]
Wens je succes met je plannetje maar wat als de koers nu niet naar 12,80eur gaat?
Je juicht voor de finish alsof je reeds gewonnen hebt?
Raar
Negatieve focus op ABN en daardoor in een tunnel.
youtu.be/LEamsdq8k8Q?si=eKNf58usRqLUGWEg
Ron-tron system
0
quote:

ThebigLong schreef op 17 januari 2024 08:49:

[...]

Moet toegeven dat ik deze correcties niet erg vind. Kan nu sommigen fondsen kopen, die ik eerst té hoog gewaardeerd vond.
Zo is dat een koers kan moeilijk te laag staan.
Te hoog wel en dan wordt het moeilijker om te herbeleggen en blijft er enkel langlopende calls schrijven over.
Voor toekomstig rendement niets beter dan een lagere koers.
Jalen
0
quote:

The big O schreef op 17 januari 2024 08:19:

[...]
Vandaag komt de 2de win uit de win-win-win eraan en meteen ook de derde.
Koers naar 12.80eur en de dubbelslag.
O’tje zat helemaal juist alweer met shorts en maakt 60+60+100cent en aandelen toegewezen krijgen ergens in 2024 aan 11eur waar de gak dan 8,80eur is.
Dat is beleggen met inzicht en vertrouwen.
Een pluim voor mezelf.
Iets met een huid en een everzwijn..
Lepre Chaun
0
Wat een schande zeg deze daling weer . Geen Recessie , Rente blijft heel 2024 hoog , en ook nog eens overname kandidaat .
2.713 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 ... 132 133 134 135 136 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 15,210
Verschil -0,665 (-4,19%)
Hoog 15,310
Laag 15,020
Volume 3.322.127
Volume gemiddeld 3.542.795
Volume gisteren 3.154.541

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront