ABN AMRO « Terug naar discussie overzicht

ABN AMRO 2024

2.702 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 ... 132 133 134 135 136 » | Laatste
nine_inch_nerd
0
quote:

ChrisOfWallstreet schreef op 4 maart 2024 08:51:

ABP gaat miljarden in Nederland beleggen, zal ABN erbij zitten
Van die €30 mrd moet minstens €10 mrd in Nederland worden geïnvesteerd, en de helft daarvan in betaalbare nieuwe huurwoningen (€650 tot €1120 per maand). De rest gaat naar duurzame energie en innovatie.

Lijk me een bank niet bij te horen...
Zeker ABN niet, omdat ze nog aan de staat vasthangen.
Speakeasie
1
quote:

nine_inch_nerd schreef op 4 maart 2024 09:10:

[...]

Van die €30 mrd moet minstens €10 mrd in Nederland worden geïnvesteerd, en de helft daarvan in betaalbare nieuwe huurwoningen (€650 tot €1120 per maand). De rest gaat naar duurzame energie en innovatie.

Lijk me een bank niet bij te horen...
Zeker ABN niet, omdat ze nog aan de staat vasthangen.
Lijkt me een hit voor ABN. Rustig blijven zitten! Komt goed hier. Gak 15 euro. Ik geloof erin. Net nog een deel bijgekocht. Van Besi naar Abn.
Ron-tron system
1
quote:

ChrisOfWallstreet schreef op 4 maart 2024 08:51:

ABP gaat miljarden in Nederland beleggen, zal ABN erbij zitten
Rechtstreeks niet maar onrechtstreeks gaan de banken zeker hun graantje meepikken.
matin
0
Nog even en Maart is voorbij.

Er is dus, dit eerste kwartaal , weer € 600 mio netto winst op de rekening bij geschreven.

Met een marktwaarde van ongeveer € 12.5 miljard.
matin
0
Lage werkeloosheid.

Bedrijfsleven gaat steeds beter draaien.

Nog steeds zeer lage reserveringen.

Rentemarge dit jaar nog steeds op zeer hoog niveau.

Kosten AML dit jaar omlaag.

Of heb ik echt een roze bril??
MIDAS
1
Ik zit helemaal op rozen !!!wat een party in goud en het moet allemaal nog beginnen.
Ik wens ook de abn amro beleggers hoge winsten toe.
Speakeasie
0
quote:

ChrisOfWallstreet schreef op 4 maart 2024 19:35:

Bank of America gaat als een speer omhoog in Amerika
35,15 USD
+6,50 (22,69%) afgelopen 6 maanden
nine_inch_nerd
0
Ter info.

2024 wordt een duur jaar voor de banken
fd.nl/bedrijfsleven/1508724/2024-word...

Aangekondigde bezuinigingen

Die kostenstijging is gedeeltelijk het gevolg van de gestegen inflatie, iets waar alle Europese banken last van hebben. Hun inkomsten en efficiencyratio’s gaan daardoor komend jaar achteruit, verwacht kredietbeoordelaar Scope. In een vooruitblik voor 2024 schrijft het analistenteam daarvan: ‘Dit gebeurt ook als we rekening houden met aangekondigde bezuinigingen. Afgelopen jaar was er in verschillende Europese landen al sprake van opwaartse druk op de lonen. Die trend zet door. En de personeelskosten zijn de grootste kostenpost op de winst- en verliesrekening van banken.’
Banken geven bovendien aan dat ze hun hoge winsten van afgelopen jaar willen inzetten om achterstallig onderhoud aan hun systemen in te lopen. Volgens Don Ginsel van Holland Fintech is het probleem dat ze te veel zelf willen doen. Hoewel er voor de meeste bankdiensten applicaties te koop zijn, wordt erg vastgehouden aan het zelf ontwikkelen van technologie, ook omdat banken en toezichthouders afbreukrisico zien in werken met partijen van buiten. ‘Daardoor lopen de kosten hard op’, zegt hij. Zelfs als banken samenwerken met fintechbedrijven betekent dat niet automatisch dat de kosten omlaaggaan. ‘Je moet dan alsnog die oude en verkokerde banksystemen in lijn brengen met nieuwe technologie.’
Lepre Chaun
2
ABN AMRO Verzekeringen slaagt voor ‘betalingsachterstandentoets’

Een primeur voor ABN AMRO Verzekeringen. Het is de eerste verzekeraar die succesvol heeft voldaan aan de toetsing ‘Protocol bij betalingsachterstanden’ van de Stichting Toetsing Verzekeraars (STV).
De stichting heeft op dit moment bij 60% van de aangesloten verzekeraars de toetsing afgenomen .
– AAV is de enige die de toetsing in één keer heeft behaald.

Gerie Jansen (teammanager Acceptatie & Beheer Particulier AAV) benadrukt dat de prestatie laat zien dat het bedrijf “beleid en praktijk in balans heeft”.

“We gaan effectief en proactief om met betalingsachterstanden en bieden onze klanten tegelijkertijd een uitstekende service”, vervolgt Jansen. “Dit geeft aan dat we met ons team Acceptatie & Beheer Particulier onze ambitie succesvol tot uitvoer brengen."

www.banken.nl/nieuws/25119/abn-amro-v...
Tino
4
Het is uiterst moeizaam allemaal als je dat vergelijkt met de waardering van een hoop andere banken.
Het zal dan wel het anker zijn genaamd NLFI.

Maar de Q4 resultaten waren een enorme geruststelling tov de Q3 resultaten waarvan sommige partijen toch een beetje nerveus werden over de rentemarge ontwikkeling.

Het geven van een outlook 2024 en enkele aannames tijdens de Q&A geven gewoon het vooruitzicht voor een wpa van 2,41 euro per aandeel waarbij natuurlijk het moment van beginnen met verlagen door de ECB en dan hoe vaak in 2024 en hoe snel verlagen de banken ook de spaarrentes mee heel belangrijk is.
Verder zitten er dit jaar extra kosten meegenomen uit 2023 waardoor 2023 extra goed was en 2024 iets vertekend lager zal zijn wat ook te merken is aan de kosten outlook voor de jaren erna ondanks verwachte verdere inflatie maar wel op een steeds wat lager niveau maar personeel is nu eenmaal schaars en de overheid jaagt de banken op enorme kosten met de inefficiente witwasonderzoeken en nu ook de duurzaamheids eisen aan alles, nu ook weer duurzaamheidskeurmerk voor woningen etc etc..

Maar de lage koers betekend ook een hoger dividend rendement en aantrekkelijk inkopen van aandelen door ABN en ABN heeft al aangegeven dat na dit jaar het tempo omhoog zal gaan van inkopen naar waarschijnlijk 750mio gezien de verlaging van de CET1 ratio drempel voor aandelen inkopen en retourneren van overtollig geld aan de eigenaren. Dat kwam ook nog aan bod in de Q&A nav de fy resultaten.

Zodra het liften van het anker door NLFI in zicht komt zal de koers daar al op vooruit gaan lopen, grotere partijen zullen onder de radar pakketten aandelen gaan verzamelen en zodra dan het belang helemaal is afgebouwd de koers omhoog stuwen middels aankopen in hun funds en voor andere klanten en natuurlijk met de verhogingen van koersdoelen en adviezen en vervolgens worden deze posities op eigen boek en voor eigen geld weer verkocht. Dan zal er een koers staan waar velen die nu aandelen ABN hebben van zullen denken 'waarom nu wel'

Tot die tijd ook bijna elke dag een veiling die begint met een ultra lage koers en die dan richting het einde van de veiling nog wat oploopt en dan is er tov 17.30ct weer een paar cent verdwenen en dan beginnen we morgen doodleuk opnieuw.
ChrisOfWallstreet
0
Ik denk dat 15,70 het hoogst haalbare is zoals vorig jaar. De koers wilt maar niet omhooggaan.
Tino
7
De post Q4 consensus 2024 25 26 staat ook weer op de website van ABN samengesteld door de info van 15 partijen.

Zitten weer een aantal opvallende dingen in.

Zo is eindelijk de verwachting voor impairments wat verlaagd voor de komende jaren en zeker dit jaar want je gaat niet ineens van wat in Q4 gebeurde naar een normalisatie ondanks de economische omstandigheden.
Ik heb al meermaals aangegeven dat door het lagere risicoprofiel van het ABN boek met name door afstoten van non core het impairment niveau niet terug zal gaan naar gemiddelden van vroeger in een gemiddeld jaar.

Gekeken naar wat de verwachtingen zijn voor hoeveelheid aandelen inkopen en verwachten daling van aantal uitstaande aandelen kun je natuurlijk een gemiddelde inkoopprijs berekenen. Dan lijkt het toch heel erg dat er met duidelijk hogere koersen wordt gerekend als inkoopkoers.

Maar ook leuk is natuurlijk de verwachte hoeveelheid equity voor de aandeelhouders (dus ex minderheidsaandeelhouders en AT1 securities) voor 2026 en die delen door het gemiddeld verwachte aantal uitstaande aandelen in 2026.
Dan heb je de verwachten equity per aandeel van ABN Amro in 2026 en die staat op 'slechts' 30,44 euro.

Leuk voor een overnemende partij, als kleine aandeelhouder heb je er zelf niet zoveel aan tenzij ABN zelf kritisch naar zichzelf zou gaan kijken en delen zou verkopen en uitkeren want omdat je maar 15 euro staat en de equity is nu al boven de 25 euro per aandeel en je verkoopt precies naar rato een onderdeel en je ontvangt daar 10 euro voor terwijl je maar 40% van je winst per aandeel inlevert dan heb je nog 60% van de winst per aandeel met een koers die nog maar 5 euro is.
Ja dan snapt ineens iedereen dat dat mogelijk toch echt te laag is....
Dat is aandeelhouderswaarde scheppen, dat zie je bij Aegon nu wel gebeuren met de verkoop van Aegon Nederland, je verkoopt een onderdeel voor 5 miljard en je levert maar 1/5 van de winst in terwijl de hele toko maar 10 miljard waard stond...., en van de opbrengst worden aandelen ingekocht, kijk dat werkt.

Is dan bij ABN wel een stuk moeilijker want het meeste zit gewoon in het normale bankieren en de fee business is nu net de business die ze zouden willen laten groeien door zelf evt overnames te doen al lijken die plannen ook in de ijskast te zijn gezet gezien de verlaging van de CET1 target naar 13,5% per 2026.

Op korte termijn heeft de koers ruimte om door te stijgen naar richting de 15,85 en mocht die uitgenomen worden en daarna het ronde getal 16 ook dan wordt het kijken naar de high van 16,99. Daarboven ligt helemaal niks want die koersen zijn zover weg en ABN is inmiddels wel wat veranderd.

Zonder het anker van NLFI en met die 13,5% target van cet1 wat hogere aandelen inkopen per jaar betekend gezien de verwachte inkomsten, 750 in 2025 en meer in 2026 maar ik durf gezien de terughoudendheid van ABN 1mrd niet te noemen, zou ABN net als ING duidelijk hoger moeten noteren tov equity, ING 90% doen wij voorzichtig ABN 80% en met een verwachte equity per aandeel in 2026 van boven de 30 euro zit je dan op 24 euro en dat is dan 8x de winst want ik zit voor 2026 iets hoger dan de consensus omdat ik op iets lagere kosten uit kom omdat ik er vanuit ga dat ABN die 60% wel gaat halen, ook iets lagere impairments voor 2026 en een wat lager aantal uitstaande aandelen simpel omdat 865,5mio nu - 500/15 - 750/17 - 875/20, en voor diegene die denken dat gemiddeld!! inkopen tegen 17 in 2025 en 30e in 2026 te hoog is want de koers gaat dat niet halen, dan wordt het aantal uitstaande aandelen alleen maar nog lager en de equity per share nog hoger.
Inkoopprogramma natuurlijk in H1 2026 voor bekendmaking Q2 afgerond en dan kan de koers naar het einde van het jaar door naar de 24.

Een eurotje lager dan mijn vorige koersdoel van 25 euro vanwege de hogere discount op de koers met slechts 8x de winst en 80% van equity maar vooral vanwege de hogere kosten want origineel was de bedoeling om de kosten omlaag te brengen naar 4,7mrd maar dat is door de hoge inflatie en extra kosten vanuit AML en IT niet gelukt, maar dit zou voor de toekomst wel moeten zorgen voor een kosten trend die minder omhoog gaat dan de inkomsten groei en dus een lagere cost/income.

Leuk die getallen om mee te stoeien.

Nog even de Agenda erbij;

13 maart publicatie jaarverslag, altijd interessant wat er weer allemaal in meer detail staat en dan ook alle reserveringen voor allerlei zaken, lopende rechtzaken en evt wijzigingen in tekst tov de vorige keer wat iets kan zeggen over de ontwikkeling want verder kunnen zij niks zeggen want tja, lopende zaken. Altijd weer mooi leesvoer.

24 april AVA, dan kan iedereen kritische vragen stellen

26 april ex final dividend 2023 van 89ct, kan het aandeel die daarna weer gaan inlopen en dat ABN maar lekker opschiet met inkopen want alle aandelen ingekocht voor ex dividend is weer x 89ct die niet uitbetaald hoeven te worden en met het huidige tempo van strak 600.000 aandelen per dag waarvan 360k in de markt en 240k bij NLFI zijn er tm 25 april voor ongeveer 440mio aandelen ingekocht rekening houdend met goede vrijdag en 2de paasdag dat de beurs dicht is. Toch 29,4mio x89ct bespaard.
nine_inch_nerd
0
Enige tijd geleden hadden we het hier over….
Nu:

NYCB shares rebound after troubled regional bank announces $1 billion capital raise
www.cnbc.com/2024/03/06/new-york-comm...
White Arrow
1
quote:

The big O schreef op 4 maart 2024 16:04:

Ik zit helemaal op rozen !!!wat een party in goud en het moet allemaal nog beginnen.
Ik wens ook de abn amro beleggers hoge winsten toe.
Kun je het goud forum niet vinden?
MIDAS
0
quote:

White Arrow schreef op 6 maart 2024 22:04:

[...]

Kun je het goud forum niet vinden?
Jawel hoor maar het heeft ook met abn amro te maken en zo heeft het op dit forum ook zijn plaats.
De goudstijging heeft me via long derivaten mijn verloren Shell aandelen teruggegeven en ook kan ik de shorts abn amro weer oppikken waar ik ze moest lossen.
Zo zie je maar de beurs zit vol kansen en deze keer was het de logica zelf met goud en volgens mijn pa gaat dit goud in sneltempo naar 3000usd want de teugels kunnen niet meer vastgehouden worden.
Dat belooft voor de stabiliteit en geloofwaardigheid van het fiat systeem:::))))))
En daarom zit ik van vandaag weer terug short op abn amro en dat is maar goed ook want ik heb nog wat goed te maken.
De koers van abn amro blijft niet stijgen en de daling kan er snel komen dat is mijn verwachting op abn amro.
Succes
Fred 62
3
quote:

The big O schreef op 7 maart 2024 07:20:

[...]
Jawel hoor maar het heeft ook met abn amro te maken en zo heeft het op dit forum ook zijn plaats.
De goudstijging heeft me via long derivaten mijn verloren Shell aandelen teruggegeven en ook kan ik de shorts abn amro weer oppikken waar ik ze moest lossen.
Zo zie je maar de beurs zit vol kansen en deze keer was het de logica zelf met goud en volgens mijn pa gaat dit goud in sneltempo naar 3000usd want de teugels kunnen niet meer vastgehouden worden.
Dat belooft voor de stabiliteit en geloofwaardigheid van het fiat systeem:::))))))
En daarom zit ik van vandaag weer terug short op abn amro en dat is maar goed ook want ik heb nog wat goed te maken.
De koers van abn amro blijft niet stijgen en de daling kan er snel komen dat is mijn verwachting op abn amro.
Succes
Balletje rood , balletje zwart.
Maar pas op voor de groene nul.
MIDAS
1
quote:

Fred 62 schreef op 7 maart 2024 08:17:

[...]

Balletje rood , balletje zwart.
Maar pas op voor de groene nul.
Dat telt zeker voor mij en hoge winsten hoge risico’s en mogelijk de groene nul.

Maar dat telt niet voor wereldmachten zoals Rusland/china/india en die laatste sancties vanuit de usa met blokkeren van Russisch geld en mogelijk afnemen dat is nu in het verkeerde keelgat geschoten.
Dit is een oorlog die tussen west en oost via de financiële wereld gevochten wordt maar men is 1 dingetje vergeten en dat is dat er maar een bepaalde hoeveelheid fysiek goud bestaat en dat wie zeer veel kapitaal heeft deze zodanig kan beginnen opkopen dat het hele financiële systeem uit balans kan komen.
En de vermoedens zijn nu meer dan vermoedens en wat te doen wanneer de goudprijs gevisiteerd wordt en usd/eur om te zetten naar goud wat dan resulteert in een manipulatie omhoog waar het westen geen vat op heeft.
Best wel iets wat de markten kan ontwrichten.
Die verloren 300miljard is op 1-2-3 terug binnen op deze manier.
Het wordt nu hard tegen hard
2.702 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 ... 132 133 134 135 136 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 15,210
Verschil -0,665 (-4,19%)
Hoog 15,310
Laag 15,020
Volume 3.322.127
Volume gemiddeld 3.542.795
Volume gisteren 3.154.541

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront