ABN AMRO « Terug naar discussie overzicht

alles over de overname betreffende abnamro

1.437 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... 68 69 70 71 72 » | Laatste
[verwijderd]
0
Dit onderzoek komt wel heel erg handig uit voor de Fortis i.v.m. het sluiten van kantoren:

Klant komt amper nog in bankkantoor
Door ELLEN DEN HOLLANDER

UTRECHT - Meer dan de helft van de bankklanten in ons land komt nooit meer bij een bankkantoor en heeft nimmer telefonisch contact. Zij bankieren uitsluitend via het internet.

Dat blijkt uit een onderzoek van Capgemini dat vandaag verschijnt. Voor de enquête werden elfhonderd klanten van elf banken ondervraagd door het marktonderzoeksbureau GFK.

„Het verbaasde ons zeer dat 43 procent van de bankklanten alléén via het internet bankiert,’’ reageert consultant Manfred van Gurchom van Capgemini, die het onderzoek opzette met collega Sander van Geffen.

Daarnaast bankiert elf procent van de klanten per internet én telefoon. „Kennelijk zijn er veel mensen die er geen probleem mee hebben om geen bankkantoor te hebben,” constateert Van Gurchom. „Er is dus ruimte voor een bank zonder kantoren.’’

De klanten werd niet gevraagd naar hun wensen, maar naar hun daadwerkelijke gedrag. In 15 procent van de gevallen combineert een klant het persoonlijk contact met internet en in 13 procent gaat het om een combinatie van internetbankieren, plus telefonisch én persoonlijk contact. Slechts 7 procent van de ondervraagden gaf aan alleen persoonlijk contact te onderhouden met de bank.

De betrokken banken waren ING, Rabobank, Postbank, SNS Bank, Fortis, ABN Amro, Friesland Bank, ASN Bank, Van Lanschot Bankiers, DSB Bank en Triodos. Hun klanten zijn in het algemeen best tevreden (ze geven gemiddeld het rapportcijfer 7,4) maar commercials vinden ze stomvervelend. Veel respondenten vroegen hun bank ‘nou eens op te houden met die irritante spotjes’.

Bron: AD
optiepipo
0
Barclays besluit pas over hoger bod na vonnis
Barclays neemt geen beslissing over het mogelijk verhogen van zijn bod op ABN Amro, voordat er duidelijkheid komt van de Nederlandse Hoge Raad. Deze zal de zaak mogelijk terugverwijzen naar de Ondernemingskamer. Dat zeggen ingewijden rond de bank. Tot die tijd kunnen beleggers geen voorkeur uitspreken voor Barclays of het consortium vanFortis, Royal Bank of Scotland of Santander.

Barclays gaat er vooralsnog van uit dat zijn huidige bod op ABN Amro hoog genoeg zal zijn. De bank hoopt dat de Hoge Raad een besluit neemt waardoor de verkoop van LaSalle aanBank of America definitief doorgaat. Dan valt de bodem onder het huidige bod van het consortium weg. Die wil ABN Amro kopen inclusief LaSalle.

Waarde van het bod

'Het is bovendien geen gegeven dat de waarde van ons bod lager zal liggen dan de waarde van het bod van het consortium', zei Barclays' hoofdonderhandelaar Naguib Kheraj gisteren in een interview met persbureau Bloomberg.

'De waarde van ons bod hangt af van de waarde van onze aandelen op het moment dat beleggers een beslissing moeten nemen', aldus Kheraj. Als Barclays de koers van begin dit jaar terugkrijgt, passeert zijn bod dat van het consortium. Op 26 februari piekte Barclays op £ 7,94. Gisteren stond het aandeel 7,5% lager op £ 7,34.

Kheraj reageert op aanhoudende geruchten dat Barclays bereid is zijn bod te verbeteren als dat nodig is om de strijd om ABN Amro te winnen. Zowel Barclays als ABN Amro zoekt manieren om extra cash vrij te maken. De Britten bieden euro 65 mrd, te betalen in aandelen. Het consortium biedt euro 71 mrd, grotendeels in cash. Cash is populairder bij beleggers. Kheraj erkent dat Barclays alle opties openhoudt met betrekking tot het bod, maar er zijn volgens hem nog geen besluiten genomen.

Voorkeur

Voordat beleggers hun voorkeur kunnen uitspreken voor Barclays of het consortium, moet eerst de Hoge Raad uitspraak doen over het cassatieverzoek dat ABN Amro, Barclays en Bank of America hebben ingediend tegen de uitspraak van de Ondernemingskamer. ABN Amro wacht met het uitschrijven van een aandeelhoudersvergadering tot na de uitspraak. Deze wordt verwacht in juli. Uitstel is nog steeds mogelijk. Bovendien houden advocaten van beide kampen er rekening mee dat de Hoge Raad de zaak, eventueel met commentaar, terugverwijst naar de Ondernemingskamer, of zelfs overlaat aan een Amerikaanse rechter.

Begin deze week hebben de Vereniging voor Effectenbezitters (VEB) en het consortium hun verweerschriften van in totaal 300 pagina's ingediend bij de Hoge Raad. De VEB stelt, net als ABN Amro, cassatie in. De Ondernemingskamer had volgens de VEB de verkoop van LaSalle moeten bestempelen als een gifpil. De verkoop moet alleen al vanwege zijn strategische belang worden voorgelegd aan aandeelhouders, stelt de VEB. ABN Amro meent juist dat de verkoop van LaSalle geen goedkeuring nodig heeft van aandeelhouders. Volgens de bank staat dat in de wet en heeft de Ondernemingskamer nieuwe regels bedacht.

Bank of America stelt dat de Ondernemingskamer buiten zijn boekje is gegaan door de verkoop van LaSalle te bevriezen tot aandeelhouders zich daarover hebben uitgesproken. De rechter mag volgens de Amerikanen niet ingrijpen in een contract dat te goeder trouw door Bank of America is gesloten, zelfs niet als de rechter vindt dat ABN Amro zijn plichten jegens zijn aandeelhouders niet nakomt.

Hoe ver de Ondernemingskamer mag gaan als deze tijdelijke maatregelen neemt, is nooit eerder door de Hoge Raad vastgesteld.

[verwijderd]
0
Financiële wereld blij met Barclays-universiteit
De Nederlandse beurswereld reageert opgetogen op de plannen van Barclays om in Amsterdam een financiële universiteit te beginnen. Al blijft de overwinning in de biedingsoorlog natuurlijk in de eerste plaats afhangen van de hoogte van het bod.

Wanneer de fusie met ABN Amro doorgaat, wil Barclays in Amsterdam een financiële topopleiding opzetten. De Britse bank geeft hier haar charme-offensief nieuwe glans. De Britten geven aan dat zij met het plan de gemeente en de landelijke politiek willen duidelijk maken dat zij de beste partner voor ABN Amro zijn. Barclays denkt aan een soort 'Harvard aan de Amstel' . In samenwerking met de universiteit van Chicago zouden duizenden studenten een hoogwaardige opleiding krijgen.

'Een goed idee', zegt Egbert Pronk van marketmaker Curvalue. 'Dit soort opleidingen horen thuis in Nederland. Die sluiten aan bij de handelsgeest. Bij marketmakers werken steeds meer buitenlanders. Het zou goed zijn als wij die hier ook een opleiding zouden kunnen bieden.

Ook directeur Ralph van Put van Saen Options reageert opgetogen. 'Het zou fantastisch zijn. Deae opleiding kan allicht een impuls betekenen om Amsterdam als financieel centrum weer op de kaart te zetten. De afgelopen jaren is er namelijk genoeg verdwenen.'

Volgens Lex Werkheim van Eureffect kiezen beleggers in eerste instantie voor het hoogste bod. 'Maar als de biedingen bij elkaar in de buurt komen, gaan dit soort afwegingen ook een rol spelen. Het is altijd goed als de financiële kennis wordt vergroot.'

'Erg interessant', reageert Michel Vellekoop van de afdeling toegepaste wiskunde van de Universiteit Twente. 'Ik hoop dat deze opleiding vooral gericht zal zijn op de kwantitatieve wiskunde. Daar is een groot tekort aan in Nederland. Misschien dat dit ook een aanwijzing is dat Barclays een groot deel van de activiteiten van ABN Amro in Amsterdam wil behouden.'

Frits Conijn
conijn@fd.nl

optiepipo
0
Persbericht vakbonden - juridische procedure ABN AMRO
14-06-2007 08:37:14

Amsterdam (BETTEN BEURSMEDIA NEWS) - Hier volgt een persbericht van KPN.

Vakbonden bij ABN AMRO mengen zich in juridische procedure bij Ondernemingskamer

De vakbonden FNV Bondgenoten, De Unie, BBV en CNV Dienstenbond hebben besloten om zich als belanghebbende te voegen in de enquêteprocedure die de VEB bij de Ondernemingskamer heeft geïnitieerd tegen ABN AMRO. Zij zullen in dat verband op korte termijn een verweerschrift indienen.

Fred Polhout, bestuurder FNV Bondgenoten namens de bonden: “We willen zeker stellen dat het werknemersbelang wordt meegenomen in de procedure die de VEB heeft opgestart bij de Ondernemingskamer. In de perikelen rondom de overname van ABN AMRO telt voor de vakbonden maar één ding en dat is het veilig stellen van de werkgelegenheid in Nederland maar ook daarbuiten.”

Alle betrokken partijen zijn door de vakbonden over hun voornemen geïnformeerd. Hoewel de centrale ondernemingsraad van ABN AMRO zich niet voegt in deze procedure heeft zij vakbonden wel opgeroepen een verweerschrift in te dienen.

optiepipo
0
quote:

h.vdbilt schreef:

Dit is echt wel een giga draadje zeg.
Toch wel handig zo.
vind ik ook,alles bij elkaar
[verwijderd]
0
Het aandeel van ABN Amro komt mogelijk in beweging.
Ingewijden hebben tegen Het Financieele Dagblad gezegd dat
Barclays nog geen beslissing neemt over zijn bod op de
Nederlandse bank. Eerst moet er duidelijkheid komen van de
Nederlandse Hoge Raad over de verkoop van de Amerikaanse dochter
LaSalle.
bron: ANP
[verwijderd]
0
Vakbonden bij ABN AMRO in procedure bij Ondernemingskamer
AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - De vakbonden FNV Bondgenoten, De Unie, BBV en CNV Dienstenbond hebben besloten om zich als belanghebbende te voegen in de enqueteprocedure die de VEB bij de Ondernemingskamer heeft geinitieerd tegen ABN AMRO . Zij zullen in dat verband op korte termijn een verweerschrift indienen.

Fred Polhout, bestuurder FNV Bondgenoten namens de bonden: 'We willen zeker stellen dat het werknemersbelang wordt meegenomen in de procedure die de VEB heeft opgestart bij de Ondernemingskamer. In de perikelen rondom de overname van ABN AMRO telt voor de vakbonden maar een ding en dat is het veilig stellen van de werkgelegenheid in Nederland maar ook daarbuiten.'

Alle betrokken partijen zijn door de vakbonden over hun voornemen geinformeerd. Hoewel de centrale ondernemingsraad van ABN AMRO zich niet voegt in deze procedure heeft zij vakbonden wel opgeroepen een verweerschrift in te dienen.

(c) Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News (contact: webred@fd.nl/ 020-5928456)
[verwijderd]
0
RTRS-Vakbonden voegen zich in procedure tegen ABN Amro
ABN AMRO

AMSTERDAM (ANP) - Vier vakbonden sluiten zich aan bij
procedure van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) bij de
Ondernemingskamer tegen ABN Amro. Dat maakten FNV Bondgenoten,
De Unie, BBV en CNV Dienstenbond donderdag bekend. De bonden
willen zeker stellen dat het werknemersbelang wordt meegenomen
in de procedure die de VEB heeft opgestart.

,,In de perikelen rondom de overname van ABN AMRO telt voor
de vakbonden maar één ding en dat is het veilig stellen van de
werkgelegenheid in Nederland maar ook daarbuiten'', liet Fred
Polhout, bestuurder van FNV Bondgenoten, weten. De bonden zullen
op korte termijn een verweerschrift indienen bij de
Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam.

((ANP Redactie Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20
504 5999))
[verwijderd]
0
Fortis: geen gedwongen ontslagen bij overname ABN AMRO NL
AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - Fortis heeft de vakbonden gegarandeerd dat er geen gedwongen ontslagen vallen als de bankverzekeraar de Nederlandse tak van ABN AMRO overneemt. Dat stelt bestuursvoorzitter Jean-Paul Votron van Fortis donderdag in een interview met RTLZ.

Door dubbele functies op het hoofdkantoor en een overlap van meer dan honderd bankfilialen komen er veel functies te vervallen. Het zou gaan om ongeveer 6.400 banen.

Votron laat verder weten zich geen zorgen te maken over de doelstelling om in 2011 meer dan 30% van de winst buiten de Benelux te realiseren, als de Nederlandse activiteiten van ABN AMRO worden overgenomen. 'We zitten nu op 24%, en met ABN AMRO zou dit 21% zijn. Geen enkele zorg hierover dus.'

Fortis wil samen met Royal Bank of Scotland en het Spaanse Santander ABN AMRO overnemen en opsplitsen. Het bestuur van ABN AMRO heeft echter zijn voorkeur uitgesproken voor een fusie met Barclays .

(c) Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News (contact: webred@fd.nl/ 020-5928456)

[verwijderd]
0
ABN Amro vernedert Barclays
Dinsdag was een gedenkwaardige dag voor de medewerkers van ABN Amro in Londen. Tijdens het jaarlijkse 'Chance to Shine' cricket-toernooi versloegen zij een team van Barclays. De laatste moest het onderspit delven in deze traditionele Britse sport.

Barclays is momenteel verwikkeld in een hevig overnamegevecht om de Nederlandse bank. Hun belangrijkste tegenstander is een consortium dat bestaat uit Royal Bank of Scotland, Santander en Fortis.

De beslissing van de cricket-wedstrijd viel tijdens de laatste bal. Die werd door de slagman van ABN Amro genadeloos het veld uit geslagen. Dat leverde zes punten en de overwinning op.

Net als bij de pupillen werd de wedstrijd gespeeld tussen twee teams die beide bestonden uit zes spelers. Normaal gesproken hebben de teams elf deelnemers. betaan de teams uit elf deelnemers.

Frits Conijn
conijn@fd.nl

optiepipo
0
CFO's vinden geklaag over overname ABN AMRO 'vals sentiment'
14-06-2007 17:13:39

Noordwijkerhout (BETTEN BEURSMEDIA NEWS) - Klagen over buitenlandse overnames van Nederlandse bedrijven, zoals de aanstaande verkoop van ABN AMRO, is vals sentiment. Dat stelt financieel directeur Robert-Jan van de Kraats van Randstad donderdag tijdens een debat op de jaarlijkse CFO Day.

'Wij nemen zelf veel bedrijven over. Als iedereen er zo tegenover zou staan, zouden we in een standstill komen', aldus Van de Kraats.

Ook Chief Financial Officer Rene Hooft Graafland van Heineken vindt dat er niet geklaagd moet worden over buitenlandse partijen die in Nederland komen shoppen. 'De wereld is groter dan Nederland.'

Hooft Graafland: 'Wij als bedrijven werken op grote schaal, we nemen zelf ook bedrijven over. Je in je schulp terugtrekken als het je zelf gebeurt, is de verkeerde reactie. Het is wel jammer, maar dan had je maar beter moeten presteren.'

Oud-minister van Financien Gerrit Zalm, eveneens deelnemer aan het debat, is dezelfde mening toegedaan. 'Je kunt beter presteren dan klagen', vindt hij.

De enige met een afwijkende mening in het gezelschap op de buhne is Willem Vermeend, oud-minister van Sociale Zaken. 'Als zoiets in het buitenland zou gebeuren, dan zouden ze eruit worden gegooid. In Frankrijk bijvoorbeeld, daar kun je geen bedrijven overnemen als Sarkozy het niet wil. Dat is niet goed, maar ik vind het wel mooi.'

Volgens Boudwijn Beerkens, financieel directeur van Wolters Kluwer, wordt de vijandige houding tegenover buitenlandse partijen die in Nederland op overnamepad zijn, overigens voornamelijk gedreven door de enorme opkomst van private equity. 'Het is een hot topic geworden, en dat vind ik vals sentiment.'

[verwijderd]
0
Tuurlijk vallen er ontslagen bij een overname van AAB door Fortis, alleen niet bij AAB en Fortis, ze verlengen of stoppen gewoon alle detacherings contracten. Moet je eens kijken hoeveel van die gasten er rondlopen a EUR >55,- per uur. Zo het probleem van die 6400 arbeids plaatsen ook opgelost! Je zal maar via Welten, Randstad, Brunel, DPA flex etc etc in dienst zijn bij die bank. Ik zeg wegwezen nu kan het nog, ga lekker bij de boerenleenbank aan de slag daar kunnen ze nog wel wat kennis gebruiken.

Tip: Putje detacherings bedrijven.
optiepipo
0
Barclays slaat terug naar hedgefonds
Barclays slaat terug naar Atticus, het hedgefonds dat de Britse bank deze week aanspoorde af te zien van de aankoop van ABN Amro. Volgens Barclays getuigt deze oproep van 'kortetermijndenken'.

Volgens Atticus is ABN Amro een 'inferieure bank waar Barclays een veel te hoge prijs voor wil betalen'. Een dergelijke deal zal volgens het Amerikaanse hedgefonds 'de woede opwekken van de andere aandeelhouders en de geloofwaardigheid van het management aantasten'.

Atticus heeft een belang van 1% in Barclays. Deze aandelen zijn volgens John Varley, bestuursvoorzitter van Barclays, pas gekocht nadat zijn bank de interesse voor ABN Amro had kenbaar gemaakt.

Bovendien ontkent Varley dat de overige aandeelhouders niet zouden instemmen met de deal. 'Dergelijke geluiden hebben wij niet vernomen', aldus de bestuursvoorzitter afgelopen maandag.

voda
0
RTRS-Fortis: geen gedwongen ontslagen bij overname ABN Amro (3)
ABN AMRO

N i e u w bericht, meer informatie: gesprek Fortis met
vakbonden in 4e alinea

AMSTERDAM (ANP) - Fortis garandeert dat er bij een overname
van ABN Amro geen gedwongen ontslagen in Nederland vallen. Het
Belgisch-Nederlandse concern is samen met Royal Bank of Scotland
en Banco Santander in de race voor de grootste Nederlandse
bank.

Fortis-bestuursvoorzitter Jean-Paul Votron gaf die garantie
donderdag in een interview met RTLZ. FNV-bestuurder Fred Polhout
noemde de uitspraak van Votron ,,een losse flodder om een
charmeoffensief te starten''.

Bij een overname door het bankentrio gaan wereldwijd 19.000
banen verloren, waarvan 7500 in Nederland. De beoogd
fusiepartner van ABN Amro, de Britse bank Barclays, denkt
wereldwijd 23.600 banen te schrappen. Bij een overname door het
consortium worden wel meer banen geschrapt in Nederland dan bij
een fusie met Barclays.

De bonden waren meer dan verbaasd via de media te horen dat
is toegezegd dat er geen gedwongen ontslagen in Nederland
vallen. Later op de dag kregen de bonden Fortis alsnog zelf aan
de lijn, waarbij de bank de woorden van Votron herhaalde.
,,Fortis liet ons weten dat de garantie echter niet betekent dat
werknemers niet een andere baan aangeboden krijgen. Dat blijft
onvrijwillig'', aldus FNV-bestuurder Willem Jan Boot in een
toelichting.

De vakbonden zijn druk in overleg met alle partijen over de
werkgelegeheid na een overname van ABN Amro. Dinsdag hadden de
bonden een ontmoeting met ABN Amro en Barclays. CNV-bestuurder
Ahmed Kansouh noemde die gesprekken bedroevend.,,We hebben nog
een keer gehoord wat we al wisten'', zei hij na de ontmoeting.
,,Bovendien vind ik het laf dat Barclays niet met een
onderbouwing komt van de eerder genoemde cijfers.''

Donderdag 22 juni hebben ze een officieel gesprek met
Fortis, Banco Santander en Royal Bank of Schotland.

((ANP Redactie Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20
504 5999))
[verwijderd]
0
Politie werft onder personeel ABN
Door MAAIKE KRAAIJEVELD

DEN HAAG - Politie Haaglanden werft onder personeel van ABN Amro, dat door de geplande verkoop van de bank onzeker is van zijn baan.
Al eerder heeft de politie in de Haagse regio met succes nieuwe collega’s geworven onder medewerkers van bedrijven waar het slecht gaat.

„Van TNT Post hebben we veertig postbodes kunnen overnemen,’’ zegt Herman Groenewegen, chef werving en selectie van politie Haaglanden. „Ook bij de ANWB, waar enige tijd geleden mensen uit moesten, hebben we vier medewerkers kunnen weghalen.’’ De directe benadering van mensen die worden ontslagen in hun huidige baan slaagt vaker dan werving door een advertentie in de krant, is de ervaring van Groenewegen. „We zijn op zoek naar mensen met wat meer levenservaring. Dat zijn mensen die al een andere baan hebben gehad en niet meer piepjong zijn. Mensen die door de situatie in hun huidige baan de overstap wel willen maken.’’

Ondanks de werving bij bedrijven is het voor het eerst nodig om een speciale Banen Infodag te organiseren bij politie Haaglanden. Ook het korps Hollands Midden doet mee. „We hebben driehonderd mensen nodig en volgend jaar nog eens zo’n aantal. Dan moet je echt actief de markt op.’’

Op de speciale wervingsdag komende zaterdag op de politieschool in de Wegastraat in Den Haag kan men speeddaten met bijvoorbeeld een rechercheur, een ME’er of een wijkagent en gebruikmaken van de rijsimulator.

bron:AD
[verwijderd]
0
'Bank of America stelt rechtszaak tegen ABN AMRO uit'
AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - Bank of America heeft zijn rechtszaak tegen ABN AMRO uitgesteld. Dat schrijft de Financial Times vrijdag. Bank of America maakte vorige maand bekend naar de rechter te stappen vanwege de geblokkeerde verkoop van LaSalle door ABN AMRO aan de Amerikaanse bank.

ABN AMRO verkocht LaSalle voor $ 21 mrd. In mei bepaalde de Ondernemingskamer echter dat de bank haar Amerikaanse dochter niet mag verkopen aan Bank of America, zonder dit besluit voor te leggen aan de aandeelhouders.

Bank of America wil dat de Amerikaanse rechter ABN AMRO verbiedt nog verder met derden te onderhandelen over de verkoop van LaSalle, of sowieso het Amerikaanse onderdeel te verkopen aan een andere partij. Ook eist zij onder andere een schadevergoeding wegens contractbreuk.

Volgens de Financial Times hebben advocaten van zowel Bank of America als ABN AMRO aangedrongen op een uitstel van de rechtszaak, die vandaag had moeten aanvangen in New York. De zaak is nu verzet naar 27 juli, aldus de krant.

Reden voor de verschuiving is dat beide partijen wachten op de uitkomst van een hoger beroep tegen de uitspraak van de Nederlandse Ondernemingskamer. Zowel ABN AMRO als Barclays en Bank of America ging in hoger beroep. De Hoge Raad doet naar verwachting eind juni, begin juli uitspraak.

Volgens de Financial Times kan de rechtszaak van Bank of America tegen ABN AMRO opnieuw verschoven worden, afhankelijk van de precieze timing van de uitspraak van de Hoge Raad.

(c) Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News (contact: webred@fd.nl/ 020-5928456)

jos_t
0
ABN AMRO-aandeelhouders VS dagen BoA voor rechter

Vrijdag 15 Juni 2007 10:14

(tbm) - Amsterdam (BETTEN BEURSMEDIA NEWS) - Bank of America (BoA) wordt in New York voor het gerecht gedaagd wegens samenspannen met ABN AMRO om het overnamebod van het consortium dat wordt geleid door Royal Bank of Scotland te belemmeren. Dat schrijft de Britse krant de Daily Telegraph vrijdag op zijn website.

De krant baseert zich daarbij op documenten van Barclays. De rechtszaak zou zijn aangespannen door twee ABN AMRO-aandeelhouders in de Verenigde Staten: Carl en Toni Sadowsky.

Volgens de aandeelhouders heeft BoA de LaSalle-overeenkomst gesloten in de wetenschap dat het een defensieve maatregel was om andere geinteresseerde kopers van ABN AMRO voor te zijn. Ook beschuldigen ze BoA ervan te hebben geweten dat de deal in samenhang met de Barclays-overeenkomst tot stand is gekomen.

De documenten van Barclays onthullen verder dat 'een mogelijke verkoop van LaSalle besproken is tijdens een bijeenkomst van de raad van commissarissen op 17 april. Later die avond heeft BoA ABN AMRO op de hoogte gebracht van haar interesse in LaSalle.' Vijf dagen daarna was het contract getekend. BoA laat tegenover de Daily Telegraph weten de 'Sadowsky-zaak' ongegrond te vinden.

ABN AMRO verkocht LaSalle aanvankelijk voor USD 21 miljard. In mei bepaalde de Ondernemingskamer in Amsterdam echter dat de bank haar Amerikaanse dochter niet mag verkopen aan BoA, zonder dit besluit voor te leggen aan de aandeelhouders.

(c) BETTEN BEURSMEDIA NEWS (tel: +31 20 710 1756; fax: +31 20 710 1875
Chichi21
0
Fortis sluit gedwongen ontslagen bij ABN uit

amsterdam - Fortis-topman Jean-Paul Votron heeft donderdag in een televisie-interview gezegd geen gedwongen ontslagen te ‘nemen’ bij een eventuele overname van ABN Amro Nederland. Vakbondsvertegenwoordigers reageren wantrouwend.

Fred Polhout van FNV Bondgenoten zegt donderdag tot drie keer toe te hebben geprobeerd bevestiging te krijgen bij Fortis, maar dat is niet gelukt. ‘Ik neem de uitspraken van de topman zeer serieus, maar ik wil me er goed van vergewissen dat de Fortis-mensen met wie wij om tafel zitten, een en ander ook zo hebben begrepen.’

En dat is niet het geval, vermoedt Polhout. ‘Op mijn rechtstreekse vraag of dat betekent dat er niemand tegen zijn wil buiten de poort wordt gezet, krijg ik tekens allerlei toevoegingen en voorwaarden als antwoord. ‘Daar gaan we volgende week met elkaar over praten’, hoor ik dan. Nou, dan kan van mij niet worden verwacht dat ik van de uitspraak van Votron een halleluja-verhaal maak.’

Votron had eerder gezegd ‘ervan uit te gaan’ en ‘er vertrouwen in te hebben’ dat de mogelijke samenvoeging van Fortis en ABN Amro in Nederland zonder gedwongen ontslagen zou kunnen verlopen. In een gesprek met RTL Z antwoordde hij gisteren bevestigend op de vraag of hij dat aan de bonden had gegarandeerd.

De vakbonden zijn niet tevreden met de wijze waarop in de overnamestrijd om ABN Amro wordt omgesprongen met de belangen van de werknemers. Daarvoor gaan ze nu naar de rechtbank. Donderdag maakten ze bekend dat ze zich hebben gemeld bij de Ondernemingskamer om als belanghebbende te worden erkend in het onderzoek naar wanbeleid bij ABN Amro, waar de Vereniging van Effectenbezitters om heeft gevraagd. Dat onderzoek betreft de verkoop van LaSalle aan Bank of America.

Volgende week heeft Polhout namens de Nederlandse vakbonden een gesprek met John Varley, de topman van Barclays.
Saartje
0
Verkopen die handel. Het is mooi geweest, want het smerige spel is gespeeld. Grijpman praat al twee jaar met Barclays en gebruikt het briefje van TCI in zijn eigen verborgen agenda.

Sorry, geen onderbouwing. Maar soms is ´gut-feeling´ te sterk om te negeren. Trouwens, ik heb geen zin meer te investeren in Grijpman´s bonus. Er worden in de toekomst nog een aantal mooie boeken over geschreven.

Op naar ING.
1.437 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... 68 69 70 71 72 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 20 mei 2024 17:35
Koers 15,965
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 16,040
Laag 15,830
Volume 2.753.976
Volume gemiddeld 3.758.075
Volume gisteren 2.753.976

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront