Lavide Holding (voorheen Qurius) « Terug naar discussie overzicht

Qurius in het FD!

14 Posts
[verwijderd]
1
heb ik niet, helaas, heb je mischien een link via internet ervan of iets anders, of een beetje opschrijven hier?
ben nieuwsgierig ;)
Ice T
14
quote:

kever74 schreef:

heb ik niet, helaas, heb je mischien een link via internet ervan of iets anders, of een beetje opschrijven hier?
ben nieuwsgierig ;)
Meedoen

Hij had eigenlijk nooit gespeeld mogen worden, die legendarische voetbalwedstrijd in de jaren zestig van de vorige eeuw. Het internationaal onbekende Ajax ontving Liverpool, een grote naam in het voetbal. Die zouden Ajax wel even mores leren. Maar het zat potdicht met mist die avond in het olympisch stadion. Toeschouwers aan de ene kant van het veld hadden geen idee van wat er zich aan de andere kant afspeelde.

Toeschouwers achter het ene doel zagen iets en begonnen te juichen. Dat gejuich plantte zich via de zijkanten voort. De kijkers achter het tegenoverliggende doel begonnen vervolgens ook te juichen, maar hadden geen idee waarom. Een tijdje later zagen ze achter zich op het scorebord dat de Amsterdammers weer een doelpunt hadden gescoord. Eindstand 5-1.

Zoals die door de mist verblinde meejuichers in het stadion reageert de beurs de afgelopen tijd. Boskalis ging plotseling raadselachtig omhoog. Maar het was wel raadzaam om ook maar in te stappen, want een week later kwam het bericht: de baggeraar had een grote order uit het Midden-Oosten binnen.

Bij Hagemeyer ging het precies hetzelfde. Zonder aanwijsbare reden begon de koers te stijgen en dat versnelde zich. Instappen maar voor alle zekerheid, want je weet maar nooit. Twee weken later was het duidelijk dat wie ingestapt was het goede had gedaan: het Franse Sonepar doet een bod op de aandelen.

Het zijn curieuze koersbewegingen, die wel aan het denken zetten. Was het nu een toevallig steentje dat een lawine in gang zette of was het meer?

Analisten en andere deskundigen durfden daar de afgelopen dagen geen uitspraken over te doen. ‘De gedachte aan voorkennis dringt zich op, maar ik heb geen enkele indicatie’, was nog het meest directe wat een handelaar wilde uitbrengen.

Voor de toezichthouder de Autoriteit Financiële Markten (AFM) ligt hier een schone taak om daar helderheid over te verschaffen. Het is voor de goede naam van geen enkele beurs of financiële markt goed als er geurtjes van voorwetenschap blijven hangen.

In de serie grote koersafwijkingen zijn de afgelopen tijd meer zaken de revue gepasseerd. Pharming is tot twee keer toe omhooggeschoten op de acceptatie van een medicijn in de Verenigde Staten. Digitale kaartenmaker AND kreeg een schop omhoog van een strategieherziening. Bovendien doen de speculaties over een biedingenstrijd rond branchegenoot Tele Atlas de koers van AND bepaald geen kwaad. Van der Moolen explodeerde, maar ook dat had een reden.

Eén curieuze beweging blijft nog hangen. Technologiefondsje Qurius ging gisteren ook even zonder redenen omhoog. Je hoort het beleggers denken: toch maar instappen, want voor je het weet ...

Gert van der Have


Copyright (c) 2007 Het Financieele Dagblad
[verwijderd]
1
Wat een geweldig verhaal!! Het is dat ik je maar 1AB kan geven anders had je er 10 gehad!

Mensen voor het te laat is.... je weet het maar nooit...
[verwijderd]
0
De koers gaat aanstaande maandag zeker stijgen, al is allen maar door dit artikel, het zal zelfs de aanleiding zijn van de stijging.

Prettig weekeinde.

Terpen Tijn
Ronson
0
Dit is de basis van iedere shuffle. Beleggers beloven zichzelf en elkaar van alles en daarna blijkt het in de meeste gevallen toch tegen te vallen. Resultaat: velen hebben op een top gekocht.
Niet al te ondoordacht op speculaties reageren, of doe het minimaal met een KT gedachte. Als het waar blijkt te zijn kan je altijd nog je stukjes vasthouden.
[verwijderd]
0
quote:

Terpen Tijn schreef:

De koers gaat aanstaande maandag zeker stijgen, al is allen maar door dit artikel, het zal zelfs de aanleiding zijn van de stijging.

Prettig weekeinde.

Terpen Tijn
Dit stuk stond in het FD van vrijdagochtend, zit dus al in de koers verdisconteerd.
aextracker
0
Yabba,

Inderdaad in de koers van vrijdag jl.

Eerstvolgende koersdoel Qurius ; euro 1.30 !

Tracker
[verwijderd]
0
Vai
0
quote:

ibal schreef:

heeft iemant business class gezien?
is er Qurius ter sprake geweest?
Nee. Kan ook alleen maar gebeuren als Geert Schaaij er komt.
Volgende week dus.
14 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 22 mei 2024 13:55
Koers 0,290
Verschil -0,010 (-3,33%)
Hoog 0,290
Laag 0,284
Volume 650
Volume gemiddeld 6.349
Volume gisteren 1.745

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront