ING Groep « Terug naar discussie overzicht

ING Weekend 24/25/26 December 2011

96 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 » | Laatste
[verwijderd]
0
Ach, allemaal onzin, de lucht is natuurlijk nog niet helemaal geklaard, maar de sterren staan een stuk beter dan een paar weken geleden. Het ij sis nog wat dun, dus snel naar de EUR 10,- is wellicht irreëel, maar het zou best eens snel richting de EUR 7 kunnen gaan. Er is op dit moment geen aanleiding voor de weg terug.
[verwijderd]
0


Vergeet niet mee te doen aan de enquete en voorspel de koers van het aandeel ING over ruim 4 weken op 27 januarie 2012 !

droadneggel.questionpro.com/
[verwijderd]
0
Quote:
lucebert,
Ik ben een "dergelijke" belegger, in het klein weliswaar, maar toch.
Vrijdag heb ik een winstgevend ritje gemaakt in ING die zuiver gebaseerd was op het "stijgen-principe"; je ziet dat er wat kracht in de koers zit en probeert daar op in te spelen.
Wil helemaal niet zeggen dat er een economische basis voor de stijging was.
Het is in mijn optiek psychologie, gebaseerd op de economische omstandigheden.
Zoals religie ook meer is dan geloven in "de schrift", nl tegemoetkoming aan saamhorigheidsgevoel, structuurgevend en nog meer.
Het is alleen maar hebzucht, geen weerslag v.d. economie.
De hoop drijft je.
(Kan dat ik het te simpel zie.)

Dag Franc,

Aardig dat je reageert op mijn stukje.

Ik zal je bekennen dat ook ik afgelopen vrijdag heb gespeculeerd op een waardestijging van ING. Dit uit louter winstbejag. Voor mij een wonderlijke ervaring. Ik ben er namelijk van overtuigd dat ik teveel heb moeten betalen voor een aandeel ING. En degene aan wie ik dit aandeel met winst heb verkocht heeft er al helemaal teveel voor willen betalen.

Waarom kopen mensen willens en wetens iets voor een te hoge prijs? Blijkbaar, zoals ikzelf, in de veronderstelling dat een ander er een nog hogere prijs voor zal betalen enz. Een en ander resulteert dan wel in een piramidespel wat noodzakelijkerwijs tot een crash moet leiden.

Maar op dit forum las ik nog een andere verklaring voor het fenomeen van de huidige (te?) hoge marktprijzen voor ING.

Jeffrey schrijft dat managers van beleggingsfondsen van de lage handelsvolumes zo rond kerst en oud en nieuw gebruik maken door met opzet hoge prijzen te betalen voor aandelen die zij in hun portefeuille hebben. De prijsstijging die dit tot gevolg heeft weerspiegeld zich namelijk in de waarde van hun beleggingsportefeuille. Zo kan in de jaarcijfers over 2011 een hoger rendement worden gerapporteerd aan de investeerders in dat fonds.

Gelet op de gigantische uitstroom van kapitaal uit beleggingsfondsen hebben de managers van deze fondsen er op grond van deze theorie van Jeffrey er nu dus alle belang bij om de jaarcijfers zoveel mogelijk op te pimpen. Het risico om geld te verliezen door nu voor een te hoge prijs ING aandelen te kopen weegt nu eenmaal niet op tegen het voordeel om zo investeerders met fictieve rendementen over 2011 tot investeren te kunnen verleiden.

Op grond van deze theorie is mijn speculatie dat managers van beleggingsfondsen de prijs van het ING aandeel tot een prijs van 6,20 – 6,40 op zullen willen krikken. We zullen het zien.

Heeft iemand anders nog een beter idee?

Met vriendelijke groet,

Jeroen
[verwijderd]
0
De paniek is een beetje uit de lucht, als ING veel heeft zitten in de zuidelijke landen, is men bang dat er veel moet worden afgewaardeerd, er is echter redelijk goede hoop dat we na griekenland de ellende verder een beetje in de hand kunnen houden. Er zijn spaarpotten om die landen de komende jaren door de winter te helpen, nu moeten we ons langzaam weer richten op onze eigen business. En eigenlijk komen wij, maar ook de US erachter dat we geen 1--15% naar beneden denderen met de economie, maar dat de groei even stagneert, wellicht 1, 2 % tijdelijk iets terug en als we straks weer zin hebben in een positieve drive, gaan we zo weer 1, 2 % in de plus.

Veel paniek gezaaid door onnodige ellende over ons heen te gooien, tendentieuze berichtgeving, opblazen van mier naar mammoet heeft mensen effe de stuipen op het lijf gejaagd. Als 50% van die mensen in jan/febr. weer voorzichtig instapt gaan we weer omhoog lopen. beetje Millenium actie, heeft veel onrust zaaien en na 1 januari blijkt de bom niet te zijn ontploft en is de weg naar boven geloofwaardiger dan de afgrond.........
[verwijderd]
0
'Wereldeconomie in gevaar'

PARIJS (AFN) - De wereldeconomie is in gevaar. Daarom moet Europa met één stem spreken en een beter tijdschema opstellen om de schuldencrisis aan te pakken. Dat zei het hoofd van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), Christine Lagarde in een interview met de krant Journal du Dimanche, dat zondag is gepubliceerd.

Volgens Lagarde zijn de afspraken die de Europese leiders op de top van begin december hebben gemaakt niet gedetailleerd genoeg en tegelijkertijd te gecompliceerd. ,,Beleggers wachten op duidelijkheid'', aldus de IMF-topvrouw. ,,Mooie principes maken weinig indruk.''

Protectionisme

Ook de grote opkomende economieën, zoals Rusland, China en Brazilië, worden geraakt door de Europese problemen. ,,Deze landen zullen lijden onder de instabiliteit'', denkt Lagarde.

Een belangrijk deel van het Europese probleem is dat in veel landen het protectionisme als een reflex de kop opsteekt. Daardoor is het moeilijk om ,,internationale coalities te smeden''.

Lagarde zei vorige week nog dat de voorspelling van het IMF van een groei van 4 procent voor de wereldeconomie in 2012 mogelijk zal worden verlaagd. Zij gaf toen geen indicatie voor een nieuwe verwachting.
[verwijderd]
0
Japan en China bespreken vrijhandelspact

PEKING (AFN) - Japan en China willen mogelijk een overeenkomst sluiten over vrije handel tussen de twee landen. De Japanse premier Yoshihiko Noda zei zondag, na een ontmoeting met de Chinese premier Wen Jiabao, dat er binnenkort gesprekken over de vorming van een vrijhandelspact zullen beginnen. Daarbij zou ook Zuid-Korea worden betrokken.

Daarnaast zouden er afspraken kunnen worden gemaakt over meer investeringen over en weer. Zo zou Japan overwegen om Chinese staatsobligaties op te kopen. Japan haastte zich overigens daarbij te zeggen dat het ook onverminderd vertrouwen houdt in de Amerikaanse dollar en de Amerikaanse overheidsleningen. De Japanse staat is, naast China, een van de grootste bezitters van buitenlandse overheidsschulden ter wereld. De meeste leningen in Japans bezit zijn waarschijnlijk uitgegeven in dollars.

Vorige maand kondigden Japan en China, wier relatie historisch gevoelig ligt, al aan de banden te willen aanhalen. ,,China is bereid om nauw met Japan samen te werken om de monetaire en financiële ontwikkeling te stimuleren en de vorming van een vrijhandelszone tussen China, Japan en Zuid-Korea te versnellen'', zei de Chinese premier Wen tegen zijn Japanse ambtgenoot bij de ontmoeting.

De Chinese centrale bank liet verder weten dat de twee leiders ook mogelijkheden hebben besproken om de handel in hun eigen valuta's, de yen en de renminbi, te stimuleren. Daardoor zou de dollar als 'tussenvaluta' daar tussenuit vallen. China is sinds 2009 al de belangrijkste handelspartner van Japan. De handel tussen de twee landen is in 2010 met bijna 23 procent gegroeid.
Porscheknakker
0
quote:

modelarstan schreef:

leidse vink spreekt de waarheid,

Vanaf min 26,56

www.rtl.nl/xl/#/u/b7e310c0-82bf-3ced-...
Croissant naait de boel op of hij/zij is een slechte toehoorder. ING is helemaal niet ter sprake geweest.

Groet
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
quote:

ronald9999 schreef:

Zo groen is ie niet.Ik zie rood en morgen misschien wel veel meer rood.

waar is rood.?
[verwijderd]
0
oja, rood he. want de grote instuten moeten weer lager inkopen, zo is het altijd al, durven niet hoger in te kopen lijkt wel. puur bewust wordt dit gedaan. 1 week spelen met de kleintjes en dan weer lager voor de grote,
[verwijderd]
0
ING zou komende week wel eens stevig over de EUR 6 kunnen gaan, weinig handel, ING redelijk populair nu financials goed gevuld zijn met liquiditeit en mooie marges maken, dus goede cijfers produceren. US mooi einde, Azie positief, Europa gaat vast positief van start na de kerst, dus een korte mooie week voor de boeg.
[verwijderd]
0
Dec 26, 2011 11:50 AM GMT+0100
Asian Stocks Advance After U.S. Reports Lift Earnings Outlook

By Yoshiaki Nohara

Asian stocks (MXAP) rose, extending last week’s gain, as orders for U.S. durable goods and home sales climbed, boosting confidence in the world’s biggest economy and the earnings outlook for Asia’s exporters.

www.bloomberg.com/news/2011-12-26/asi...

Citaat:

Japan’s Nikkei 225 Stock Average rose 1 percent today after a public holiday on Dec. 23. Trading volume on the gauge (LMEX) was 51 percent below the 100-day average, according to data compiled by Bloomberg.

South Korea’s Kospi Index fell 0.6 percent, while China’s Shanghai Composite Index slipped 0.7 percent. Markets in Hong Kong, Australia and Singapore are shut today for holidays.

e.nikkei.com/e/fr/marketlive.aspx

www.hsi.com.hk/HSI-Net/
[verwijderd]
0
Dec 26, 2011 1:32 PM GMT+0100
Cash Climbs in London as Dollar Declines Against Euro; Silver Also Drops

Gold fell in London as the dollar declined in holiday trading.

www.bloomberg.com/news/2011-12-26/cas...

Citaat:

“The euro zone is currently a ticking financial time bomb,” said Mehta. “Issues such as the lack of internal policing and commitment from its member nations render the possibility of a credible fiscal union meaningless.”
[verwijderd]
0
'Lot euro ligt in handen van Italië'
Laatste update: 26 december 2011 14:09 info
Bekijk op de kaart .FRANKFURT - Het komende jaar zal beslissend worden voor de toekomst van de euro en Italië zal daarbij een doorslaggevende rol gaan spelen.

Foto: ANP Dat heeft topeconoom Thomas Mayer van Deutsche Bank gezegd in een interview met de krant Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Volgens Mayer hangt het lot van de euro van de ontwikkelingen in Italië af.

''Het gaat om de vraag of de Europese eenheidsmunt gaat overleven. En dat zal van Italië afhangen. Aan het begin van komend jaar zal Italië in een diepe recessie belanden. Als het land slaagt om daar voor de verkiezingen in mei 2013 weer uit te komen, wat ik verwacht, dan kan Italië een voorbeeld voor alle Zuid-Europese landen zijn. Mocht dat niet lukken, dan zal de eurozone uiteenvallen.''

Gevaar

Mayer stelt verder dat rekening moet worden gehouden met het vertrek van landen uit de eurozone.

''Een uitstap van Griekenland is niet langer taboe. Het gevaar bestaat dat na de nieuwe verkiezingen in 2012 een regering komt die niet wil of kan doorgaan met de bezuinigingen. Dan wordt de steun aan Griekenland stopgezet en zullen de Grieken extra geld moeten bijdrukken om de rekeningen te kunnen betalen. Dat geld kunnen ze drachmes of iets anders noemen.''

[verwijderd]
0
26.12.2011, 14:49 Uhr
Börse glaubt nicht an „Santa-Claus-Rally“

Die letzten Handelstage an der Wall Street sind nicht von Optimismus geprägt. Viele Börsianer glauben nicht so recht an eine „Santa-Claus-Rally“ und fürchten weitere Hiobsbotschaften aus Europa.

www.handelsblatt.com/finanzen/boerse-...
[verwijderd]
0
26.12.2011, 14:56 Uhr
Spanien steht vor Rückfall in die Rezession

Keine schöne Nachricht, die Spaniens neuer Wirtschaftsminister Luis de Guindos gleich zu Beginn seiner Amtszeit verkünden muss: Um die Wirtschaftskraft seines Landes ist und bleibt es zumindest kurzfristig nicht zum besten bestellt. Zwar vermeidet er das böse „R-Wort“. Doch besser macht das die Zahlen deshalb nicht.

www.handelsblatt.com/politik/internat...
[verwijderd]
0
zelfs januari en februari mooi groen, zals bekend. maart weer rod.

Het jaar van de groene Hulk 2012
96 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 sep 2024 17:39
Koers 16,484
Verschil +0,026 (+0,16%)
Hoog 16,568
Laag 16,430
Volume 5.034.111
Volume gemiddeld 7.593.880
Volume gisteren 7.017.689

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront