PostNL « Terug naar discussie overzicht

Weekdraadje 15 okt t/m 21 okt

152 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

ik ben Diede/Kennie schreef op 17 oktober 2012 14:34:

tegenstelling in de tnt en postnl koers is wel opmerkelijk te noemen.
Benieuwd waar we de dag eindigen en, vooral, met welk volume.
Volume was afgelopen dagen vrij laag; het ziet er naar uit dat het volume vandaag wel weer wat hoger zal zijn (maar nog steeds beneden gemiddeld afgezet tegen de volumes van eerder dit jaar).

Op basis van technische analyse ontstaat er weer wat meer opwaarts potentieel.

(Nu maar hopen dat er deze week in de gesprekken tussen UPS en de EC geen nieuwe onaangename verassingen op tafel komen te liggen)
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
Report: UPS intent on TNT deal despite antitrust concerns
Atlanta Business Chronicle by Carla Caldwell, Morning Call Editor
Date: Wednesday, October 17, 2012, 4:36am EDT - Last Modified: Wednesday, October 17, 2012, 8:49am EDT
Enlarge Image
The head of UPS International on Tuesday told EU antitrust regulators to be "reasonable" in assessing the Atlanta-based company's bid for Dutch rival TNT Express.

Atlanta-based United Parcel Service Inc. (NYSE: UPS) is committed to its $5.2B euro ($6.7 billion) bid for Dutch rival TNT Express and on Tuesday urged EU antitrust regulators to be "reasonable" in assessing it, reports Reuters.

Daniel Brutto, head of UPS International, was in Brussels Tuesday to meet officials from the EU watchdog, the news service said.

"We don't see any reason why the deal won't go through if both are reasonable," Brutto told reporters.

The European Commission, which regulates antitrust matters in the 27-member European Union, is worried that such a deal would not leave enough competition in the package delivery business and is expected to send a statement of objections or charge sheet to UPS within a week , Reuters reports.

UPS may have to make concessions, including asset sales, to soothe regulatory concerns, Reuters said.

Read More at Reuters

[verwijderd]
0
quote:

Martijn van M schreef op 17 oktober 2012 14:57:

[...]

Volume was afgelopen dagen vrij laag; het ziet er naar uit dat het volume vandaag wel weer wat hoger zal zijn (maar nog steeds beneden gemiddeld afgezet tegen de volumes van eerder dit jaar).
gister was volume ook al weer stukken beter.
vandaag wederom.
[verwijderd]
0
quote:

W2000 schreef op 17 oktober 2012 17:13:

"We don't see any reason why the deal won't go through if both are reasonable," Brutto told reporters.
Dat zijn toch goede teksten.
[verwijderd]
0
Gelukkig zijn ze vastberaden om de fusie door te laten gaan. Je moet je zo maar niet laten kisten. Ik denk dat de beleggers nu te voorzichtig zijn geweest. Vandaag zie je de koers ook al voorzichtig omhoog klimmen.

Een goed signaal dit.
pardon
0
Ruzie vroegpensioen PostNL sleept zich voort
Yteke de Jong
woensdag 17 oktober 2012, 20:10
update: woensdag 17 oktober 2012, 20:14

inShare
De rechter wees woensdag in een kort geding een verzoek van de vakbonden af om snel duidelijkheid over het vroegpensioen te verschaffen woensdag.

Meer over dit onderwerp
Bezorgers voelen zich uitgeknepen door PostNL PostNL neemt koeriersbedrijf over
Volgens de vakbonden heeft PostNL de voorwaarden voor het 'zachte' pensioen vorig jaar eenzijdig gewijzigd. De rechter oordeelde dat de bonden ruim een jaar de tijd hebben gehad om de kwestie op te nemen met de directie van PostNL, omdat ze de juiste informatie vorig jaar al hebben ontvangen. Daarnaast vindt de rechter dat er van enige 'beroering bij de werknemers' over het onderwerp niets gebleken is. Kortom, de urgentie ontbreekt.
Afstorting
Bij het instellen van de vroegpensioenregeling is bepaald dat het voorwaardelijke pensioen pas wordt afgestort als de werknemer in kwestie vertrekt. Volgens de bonden is in de regeling vastgelegd dat dit gedaan moet worden op basis van het contract van de werknemers op de peildatum van eind 2005. PostNL stelt zich op het standpunt dat afstorting moet plaatsvinden op basis van het huidige arbeidscontract.
Terug naar onderhandelingstafel
Doordat veel postbodes door de voortdurende reorganisatie bij PostNL in deeltijd zijn gaan werken, al dan niet gedwongen, hebben zij door de berekeningsmethode van PostNL minder pensioen. Door het kort geding wilden de bonden bewerkstelligen dat er snel een oplossing komt aan de onderhandelingstafel.
Weinig voortvarend
Volgens advocaat Govert Jan Knotter van de vakbonden is de chronologie in de zaak 'ongelukkig verlopen'. De rechter laakt het feit dat de bonden nog geen andere, gewone rechtszaak hebben opgestart en noemt hen 'weinig voortvarend'.
Bodemprocedure
Het enige dat de vakbonden nog rest is een normale rechtsgang, in de vorm van een zogenaamde bodemprocedure. Die gaat naar verwachting zeker een half jaar duren.'Dat is een diepgravender onderzoek, waarbij ook getuigen gehoord kunnen worden', aldus advocaat Knotter. Een andere optie is afzien van een strijd richting PostNL. Onderhandelaar Susan Eijgermans van Abvakabo zegt in een reactie dat de bonden zich beraden over een eventuele volgende stap.
[verwijderd]
0
Geen binck?
Kan niet inloggen bij Binck, hebben meer mensen er last van of zit het in mijn computer?
la rinconada
0
jammer mooie start naar 2,94 aex nu in het rood koers nu 2,89 wachten op o.a. EU vergadering en kwartaal resultaten
[verwijderd]
0
Dekkingsgraad PostNL boven 100 procent
GRONINGEN (ANP) - De dekkingsgraad van Pensioenfonds PostNL is in het derde kwartaal gestegen van 96,6 naar 100,2 procent. Dat maakte de organisatie die verantwoordelijk is voor de pensioenregeling van het personeel van bezorgbedrijven PostNL en TNT Express, donderdag bekend.
De stijging wordt voor een deel verklaard door een wijziging in de door De Nederlandsche Bank (DNB) voorgeschreven methode voor het waarderen van pensioenverplichtingen. Dit had een positief effect op de dekkingsgraad van 2,5 procent. Daarnaast haalde het pensioenfonds een positief rendement op haar totale beleggingsportefeuille.
Ondanks de verbetering ligt de dekkingsgraad van Pensioenfonds PostNL nog altijd ruim onder de wettelijk vereiste 105 procent. De dekkingsgraad geeft aan of pensioenfondsen nog aan hun toekomstige verplichtingen kunnen voldoen.
Bron: ANP
Publicatiedatum: 18 okt 2012 10:22:05
Copyright (c) 2012 - Algemeen Nederlands Persbureau ANP
[verwijderd]
0
quote:

W2000 schreef op 18 oktober 2012 10:24:

Dekkingsgraad PostNL boven 100 procent

Mooi nieuws.
Bosporus
0
quote:

Chess schreef op 18 oktober 2012 10:31:

[...]

Mooi nieuws.
Koers reageert er jammergenoeg nauwelijks op...
[verwijderd]
0
Je moet maar eens kijken wat die koers gaat doen als de overname doorgaat,....gaat ie dor het dak.....5 euro is direct haalbaar...
[verwijderd]
0
ik word van deze berichten toch wel een soort van blij.
Gelukkig gisteren al bijgekocht.
Frensje
0
De verhoogde dekkingsgraad van het pensioenfonds zal de Cao-onderhandelingen naar ik aanneem wat vergemakkelijken en betekent dat er hoe dan ook minder hoeft te worden bijgestort als dat al aan de orde is. Ook het feit dat er onvoldoende spoedeisend belang is voor een voorlopige voorziening volgens de rechter, lijkt mij gunstig. Dat de bonden nu een zogenoemde "bodemprocedure" (normale rechtsgang) moeten beginnen die jaren kan duren is toch wel een drempel voor de bonden. Dit gecombineerd met de stellige uitspraken van UPS over de gewenste overname, geeft mij een positief gevoel.
152 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 13 mei 2024 17:39
Koers 1,260
Verschil +0,004 (+0,32%)
Hoog 1,269
Laag 1,246
Volume 1.215.820
Volume gemiddeld 2.179.260
Volume gisteren 2.871.466

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront