ING Groep « Terug naar discussie overzicht

ING Maandag 13 mei Ctrl-Alt-Del

30 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
johjoh
0
Interessant artikel van Bartjens uit FD vrijdag 10 Mei

5/10/13 Ctrl-Alt-Del | Het Financieele Dagblad
Ctrl­Alt­Del
Bartjens Friday 10 May 2013, 06:51
Bartjens
Alt­A was een begrip dat in 2008 en 2009 geregeld de kranten haalde. Ook dit jaar duikt het weer op, bij ING.
Het waren een soort rommelhypotheken waar ING op enig moment € 30 mrd in had gestoken via obligaties. De afloop is bekend: de Staat moest zich garant stellen voor 80% van de portefeuille omdat de marktwaarde sterk daalde en niemand het pakket wilde overnemen.
De huizen­ en hypothekenmarkt in de VS herstelt zich nu buitengewoon snel. Wat blijkt: het pakket Alt­A erin is nu weer zo veel waard dat de Staat het met winst van de hand kan doen.
ING maakt er nauwelijks nog een geheim van wat zijn voorkeur is: de Staat moet als de wiedeweerga verkopen. Dan is het bedrijf alvast van één stempel staatssteun verlost. Het andere stempel betreft de kapitaalinjectie van € 10 mrd, die volgens een vast schema uiterlijk in 2015 is afgelost. Dan is ING eindelijk weer een normaal bedrijf.
Is het voor de overheid net zo aantrekkelijk om te verkopen? Op het eerste gezicht wel. De Staat hoort niet te speculeren met onbegrijpelijke Amerikaanse effecten. De huidige marktwaarde ligt op 71%, en alles boven de 66,6% is winst (dat heeft te maken met vervroegde aflossingen door Amerikaanse
hypotheekklanten de afgelopen jaren). Op een portefeuille van nominaal ruim € 11 mrd is dat een winst van een kleine half miljard.
Tenzij de eventuele koper een ‘discount’ verwacht om zo’n pluk te kopen (het pakket van de Staat is € 8 mrd). Dat lijkt echter reuze mee te vallen. De gifportefeuille van Fortis is onlangs verkocht voor meer dan de marktwaarde van eind december.
Het probleem is dat de Nederlandse overheid erg aantrekkelijke afspraken heeft gemaakt met ING, hierbij geholpen door de Europese Commissie, die de eerste versie van de afspraken te gunstig vond voor de bank­verzekeraar. Elk jaar dat de Staat het pakket Alt­A aanhoudt, komt er een nettogeldstroom binnen vanuit ING.
De precieze stroom wordt zorgvuldig geheim gehouden. Bekend is alleen dat de hoofdstroom oorspronkelijk goed was voor € 1,3 mrd (opgeteld over alle jaren van Alt­A). Het pakket is nu door snelle aflossingen gehalveerd en bovendien zijn al vijf jaar verstreken, zodat hiervan niet meer dan een kwart over zal zijn, zeg € 300 mln. Daar komt nog een ingewikkelde geldstroom bij die te maken heeft met het verschil tussen de rente die de Staat betaalt en die ING betaalt.
ING heeft die kosten in 2009 al genomen. Als de Staat het pakket vandaag verkoopt, vallen die vele honderden miljoenen vrij.
De echte strijd tussen ING en het ministerie van Financiën is niet of het pakket verkocht moet worden, want dat wil iedereen. Minister Jeroen Dijsselbloem bevestigde woensdag dat er gesproken wordt. Het gaat er alleen om welk deel van die miljoenen ING bereid is aan Financiën te geven.
johjoh
0
[verwijderd]
0
Wat was de rede van de daling van ING afgelopen vrijdag? Terwijl de AEX toch ruim een half procentje stijgt ... Vaak zijn er upgrades van analisten in positieve zin, maar de koers reageert daar minder sterk op dan andere AEX genoteerde bedrijven! Iemand een verklaring hiervoor? Ben nog niet zo een geroutineerde belegger .... Pas 1 jaar bezig!
johjoh
0
quote:

HR1976 schreef op 11 mei 2013 14:31:

Wat was de rede van de daling van ING afgelopen vrijdag? Terwijl de AEX toch ruim een half procentje stijgt ... Vaak zijn er upgrades van analisten in positieve zin, maar de koers reageert daar minder sterk op dan andere AEX genoteerde bedrijven! Iemand een verklaring hiervoor? Ben nog niet zo een geroutineerde belegger .... Pas 1 jaar bezig!
Ik denk een correctie op de forste sijgingen van de laatste tijd en
bijna alle europeze banken daalden vrijdag
De europeze bank tracker daalde van 179,19 met 0,47 naar 178,72 dat is -0,27%
ING daalde 1,03%
Deutsche Bank daalde 1,63%
Societe Generale daalde 2,00%
Credit Agricole daalde 1,89%
BNP Paribas steeg 0,29%
Banco Santander daalde 1,56%
€d_Modus Vivendi
0
Een meerderheid van de Europese beleggers is van mening dat de crisis in de eurozone nog niet over is, waarbij zwakke economische groeivooruitzichten de belangrijkste zorg is, toont een enquete van Fitch Ratings maandag aan.
Beleggers die de houdbaarheid van de huidige financiele marktsterkte betwijfelen, zijn onder te verdelen in twee kampen; 29% heeft het gevoel dat dit een kortstondige periode van marktkalmte betreft, en 30% stelt dat de markt irrationeel uitbundig is en het zwakke economische vooruitzicht voor Europa negeert.
De resterende 41% van de respondenten stelt dat het ergste van de crisis achter de rug is, vanwege de sterke steun van de Europese Centrale Bank (ECB) en beleidsmakers.
De financiele markten in Europa hebben sinds het najaar sterk gepresteerd, gesterkt door het vertrouwen dat de ECB bereid is om beleidsinitiatieven te leveren, die voorkomen dat het valutablok uiteenvalt.
Maar de economische omstandigheden in de eurozone blijven gematigd. Het bruto binnenlands product (bbp) in de zeventien landen zal naar verwachting van het statistiekbureau van de Europese Unie (EU) met 0,4% dalen in 2013. Cijfers van Eurostat tonen aan dat de werkloosheid in maart op 12,1% uitkwam.
Als de koersstijging op de financiele markten "niet gerechtvaardigd wordt door economiche stabilisatie en vooruitgang in een bankenunie, is het gevaar dat de marktvolatiliteit zal terugkeren in de zomer, zoals het dat deed in 2012 en 2011", aldus de kredietwaardigheidsbeoordelaar.
Uit de enquete blijkt dat 86% denkt dat een aanhoudende recessie een hoog risico vormt voor de Europese kredietmarkten, tegen 69% bij de voorgaande veiling, wat het hoogste niveau ooit vormde.
Fitch nam de enquete af in de periode tussen 3 april en 7 mei, onder beleggers die een geschatte EUR8,6 biljoen aan vastrentende activa in beheer hebben.
€d_Modus Vivendi
0
'Fed heeft strategie uitgedacht om stimulus terug te schroeven' om extra achtergrondinformatie toe te voegen.)
AMSTERDAM (Dow Jones)--Beleidsmakers van de Federal Reserve hebben een strategie voor het afbouwen van het maandelijkse inkoopprogramma van $85 miljard aan Amerikaanse staatsobligaties, dat bedoeld is om de economie te stimuleren, meldde The Wall Street Journal in het weekend.
Om flexibel te blijven wil de Fed de hoeveelheid in te kopen obligaties terugbrengen in voorzichtige stappen, die eventueel kunnen worden opgeschort. Daarbij kan de inkoop varieren, afhankelijk van hoe het vertrouwen in de arbeidsmarkt en de inflatie zich ontwikkelt. Er is nog debat over wanneer het afbouwen van de monetaire stimulering zou moeten beginnen.
De Federal Reserve wil zijn strategie helder neerzetten, om te voorkomen dat markten te heftig reageren op de komende stappen. Zo wil de Fed de verwachting vermijden dat de terugtrekking een gelijkmatig en eenvormig proces zal zijn, zoals in de periode van 2003 tot 2006, toen de Fed de rente in zeventien achtereenvolgende stappen van 25 procentpunt geleidelijk verhoogde.
De aandelen- en obligatiemarkten zijn flink gestegen sinds de Fed in september aankondigde zijn obligatie-opkoopprogramma kracht bij te zetten. Afgelopen vrijdag sloten de toonaangevende beursindices wederom op een recordniveau.
Een abrupte of onverwachte beeindiging van de monetaire versoepeling kan een terugval van de aandelen- en obligatiemarkten veroorzaken, maar bij een te trage afbouw van de stimulering kunnen de financiele markten overhit raken. Sommige Fed-bestuurders hebben het gevoel dat ze andere programma's te snel hebben beeeindigd en willen die fout niet nogmaals maken.
De strategie van de Fed om zijn monetaire verruimingsprogramma af te bouwen is een bron van enige onzekerheid geworden sinds de beleidsvergadering eerder deze maand. De Fed meldde toen in zijn verklaring "bereid te zijn om het tempo van opkopen te laten toenemen of afnemen" afhankelijk van de ontwikkeling van de economische vooruitzichten.
De suggestie dat de Fed zijn obligatie-opkoopprogramma kan uitbreiden werd door sommige marktdeelnemers gezien als een erkenning dat meer steun voor de economie nodig kan zijn. Werkloosheidscijfers in april waren zwak en de inflatie is tot ver onder de doelstelling van 2% gedaald. Beide punten maken de weg vrij voor meer stimulering.
Maar veel beleidsmakers geloven dat het economisch herstel op de goede weg is en zijn vooralsnog niet bezorgd over de lagere inflatie. De meest recente verklaring lijkt dan ook meer bedoeld om de grotere flexibiliteit van de Fed bij het uitvoeren van de programma's uit te dragen.
Charles Plosser, president van de Federal Reserve in Philadelphia, zei in een interview vrijdag dat de aangepaste tekst in de verklaring bedoeld was "om iedereen eraan te herinneren" dat de Fed "een wijzerplaat heeft die beiden richtingen op kan bewegen."
De wijzerplaat kan ook enige tijd stil blijven staan. De Fed kan de omvang van de obligatie-opkopen verminderen en op dat niveau handhaven terwijl ze de effecten evalueert, of ze kan een aantal stappen achter elkaar doorvoeren als dat verstandig lijkt. De Fed kan ook de opkopen verhogen als ze minder vertrouwen krijgen in de economische vooruitzichten. De strategie is deels bedoeld om te zorgen voor flexibiliteit in een onzekere economie.
Toch lijken de beleidsmakers zich in toenemende mate vast te leggen op een strategie om het programma terug te schroeven. Richard Fischer, president van de Federal Reserve Bank in Dallas, stelt dat hij ervoor heeft gepleit om direct na de laatste Fed-vergadering te beginnen. Sommige Fed-bestuurders kunnen zich voorstellen deze zomer de eerste stap te zetten, als sterke economische cijfers aantonen dat de economie de belastingverhogingen en de overheidsbezuinigingen die de groei onder druk zetten, kan weerstaan.
Het obligatie-opkoopprogramma is erop gericht om de langlopende rente te verlagen en de financiele markten een impuls te geven en lenen, investeren en het aannemen van werknemers in de bredere economie aan te moedigen. Sinds september is de hoeveelheid effecten die de Fed in bezit heeft opgelopen van $2,58 biljoen tot $3,04 biljoen.
Duidelijkere signalen over de plannen van de Fed kunnen deze week naar buiten komen tijdens toespraken van de presidenten van vijf regionale Federal Reserve-banken. De Fed houdt in juni, juli en september beleidsvergaderingen en Fed-voorzitter Ben Bernanke heeft gelegenheid om zijn stappen toe te lichten bij persconferenties in juni en september.
Door Jon Hilsenrath. Vertaald en bewerkt door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@dowjones.com
johjoh
0
quote:

goedgeluk schreef op 12 mei 2013 14:07:

Hallo
Uitgestapt op 6.79
Wacht nu daling af.
Stap weer in bij +/- 6.60
Het was even 6,63 vandaag, was dat laag genoeg?
Sorry zag dat je op 6,68 ingestapt was
[verwijderd]
0
De huidige marktwaarde ligt op 71%, en alles boven de 66,6% is winst ..

Waarom dan verkopen...
Het trekt net aan...
eind van het jaar geen steun van het fed??
Tja dan verkopen...

als alles net aantrekt met de huizen daar ...
Dan wacht je toch even en verkoop je wat later....

66,6% ...

boven de 66,6 is winst....nu 71%..
boven de 6,66 is ook winst....met aandelen....

Gewoon wachten op de jackpot met die huizen....
slechter dan slecht kan toch niet....
[verwijderd]
0
En weer rond de 6,666...

Ik had het goed gezien....
6,666 wordt de spil bij ING....

Ik weet 1 iemand die de 6,666 niet meer kan zien...of niet ED..
johjoh
0
quote:

Tatan schreef op 13 mei 2013 13:12:

En weer rond de 6,666...

Ik had het goed gezien....
6,666 wordt de spil bij ING....

Ik weet 1 iemand die de 6,666 niet meer kan zien...of niet ED..
Nu zelfs 6,666
€d_Modus Vivendi
0
quote:

Tatan schreef op 13 mei 2013 13:12:

En weer rond de 6,666...

Ik had het goed gezien....
6,666 wordt de spil bij ING....

Ik weet 1 iemand die de 6,666 niet meer kan zien...of niet ED..
ik moet bekennen dat ik soms liever 5,555 zie
johjoh
0
quote:

€d_artsel schreef op 13 mei 2013 13:26:

[...]ik moet bekennen dat ik soms liever 5,555 zie

Ik geef de voorkeur aan 7,777 (7 is mijn geluksgetal)
Mijn voornaamste belang in ING is een gestructureerd product van RBS de RBS ING 10% memory note,
ik heb de notes voor gemiddeld 101,57% aangeschaft toen de koers van ING nog onder de 6 stond,
de bied prijs nu is 108,24%
Zo lang de koers van ING boven de 4,25 blijft krijg ik 100 euro per 1000 euro nominaal uitgekeerd

€d_Modus Vivendi
0
technisch beeld AEX geen reden tot zorg
Maandag 13 mei 2013 13:44 AMSTERDAM (Dow Jones)--De AEX zal de komende weken de trend van de S&P 500-index en de DAX-30, twee bepalende indices, blijven volgen, terwijl er technisch geen enkele aanwijzing is dat er een aanzienlijke correctie in de maak is na de recente stijgingen wereldwijd, aldus technisch analist Roelof-Jan van den Akker van ING Commercial Banking. "Als er zich al een correctie aandient heeft dat niet meer omvang dan 2% tot 3%. Wereldwijd zitten ook indices als de Eurostoxx 50 en de Nikkei-225 in een uitbraakpatroon", aldus Van den Akker. Voor de S&P en de DAX zijn voor Van den Akker wel, in verband met de visie voor langere termijn, de maandslotnoteringen van belang: de S&P moet boven de 1.600 punten sluiten, de DAX boven de 8.155 punten. Als die noteringen op 31 mei onder deze niveaus uitkomen, neemt de kans op een correctie in de stijgende trend wel toe, aldus Van den Akker. Voor de AEX ligt, na de doorbraak van de top op 359, een zware horizontale weerstand op 375 punten, de top van 2011. Onder de 356 punten is voorzichtigheid geboden. De AEX noteert maandag rond 13.30 uur 0,1% lager op 360,92 punten. (ANS)
€d_Modus Vivendi
0
14:30 USD Hoog Basis Verkochte Goederen (MoM) -0.1% -0.1% -0.4%
14:30 USD Hoog Kleinhandelsverkopen (MoM) 0.1% -0.3% -0.5% Herzien Van -0.4%

14:30:01 / 13-05-13 *DJ VS omzet voeding & detailhandel mrt was -0,4%
14:30:01 / 13-05-13 *DJ VS omzet voeding & detailhandel apr verwachting was -0,4%
14:30:01 / 13-05-13 *DJ VS omzet voeding & detailhandel mrt bijgesteld naar -0,5%
14:30:01 / 13-05-13 *DJ VS omzet voeding & detailhandel ex-auto's apr -0,1%
14:30:01 / 13-05-13 *DJ VS omzet voeding & detailhandel apr +0,1%
30 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 14,910
Verschil +0,216 (+1,47%)
Hoog 14,940
Laag 14,732
Volume 8.028.532
Volume gemiddeld 11.308.674
Volume gisteren 8.552.536

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront