Galapagos « Terug naar discussie overzicht

Van Herk Investments meld belang 5,3% in Galapagos

6 Posts
[verwijderd]
0
Published: 18:00 CET 06-01-2014 /Thomson Reuters /Source: Galapagos NV /XBRU: GLPG /ISIN: BE0003818359

Van Herk Investments geeft kennis van deelneming van 5,3% in Galapagos

Mechelen, België; 6 januari 2014 - Galapagos NV (Euronext: GLPG) heeft een kennisgeving van belangrijke deelneming ontvangen van Van Herk Investments van 5.3% van de uitstaande Galapagos aandelen.

Overeenkomstig de Belgische transparantiewetgeving[1] heeft Galapagos op 31 december 2013 een kennisgeving van belangrijke deelneming ontvangen van Van Herk Investments B.V. dat zij 1.586.727 Galapagos aandelen hebben. Dit vertegenwoordigt 5,3% van de 29.794.046 momenteel uitstaande Galapagos aandelen. Het is de eerste keer dat Galapagos een kennisgeving van belangrijke deelneming ontving van Van Herk Investments B.V.

Over Van Herk Investments Als onderdeel van de Van Herk Groep investeert Van Herk Investments in zowel beursgenoteerde als private ondernemingen. De investeringsfocus ligt op de sectoren bouw, projectontwikkeling, biotechnologie en life sciences, financiële dienstverlening en energie. Biotechnologie- en life sciences bedrijven waarin Van Herk Investments heeft geinvesteerd zijn Agendia, ART, BioInvent, CardioGenX, Galapagos, Nightbalance, SkylineDx en VitalNext. Meer informatie op www.vanherkgroep.nl

Over Galapagos Galapagos (Euronext: GLPG; OTC: GLPYY) is gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van geneesmiddelen met nieuwe werkingsmechanismen. Het bedrijf heeft een grote pijplijn met zes Fase 2 (drie geleid door GSK), één Fase 1, vijf preklinische, en meer dan 20 onderzoeksprogramma's in taaislijmziekte, ontstekingsziekten, antibiotica, metabole ziekten, en andere indicaties. AbbVie en Galapagos zijn een samenwerking aangegaan in taaislijmziekte waarin ze samen orale medicijnen zullen ontwikkelen en commercialiseren. Deze medicijnen zullen twee mutaties in het CFTR gen aanpakken, de G551D en F508del mutatie. Potentiator GLPG1837 is in het preklinische stadium. Op het gebied van ontstekingsziekten zijn AbbVie en Galapagos een wereldwijde samenwerking aangegaan waarbij AbbVie verantwoordelijk is voor de verdere ontwikkeling en commercialisatie van GLPG0634 na Fase 2B. GLPG0634 is een orale, selectieve inhibitor van JAK1 voor de behandeling van reuma en andere ontstekingsziekten. Dit programma is momenteel in klinische Fase 2B studie voor reuma; daarnaast gaat er een Fase 2 voor de ziekte van Crohn starten. Galapagos heeft een andere selectieve JAK1 inhibitor in Fase 2 in colitis ulcerosa, psoriasis, en lupus, GSK 2586184 (voorheen GLPG0778, gelicentieerd door GSK in 2012). GLPG0974 is de eerste FFA2-remmer die klinisch geëvalueerd wordt voor de behandeling van IBD; dit programma is momenteel in een Proof-of-Concept Fase 2 studie. GLPG1205 is een nieuw medicijn gericht op ontstekingsziekten en is klaar met Fase 1 studie. De Galapagos Groep, inclusief de fee-for-service bedrijven BioFocus, Argenta en Fidelta, heeft ongeveer 800 medewerkers in vijf landen, met haar hoofdkwartier in Mechelen, België. Meer informatie over het bedrijf en de programma's in klinische ontwikkeling kan u vinden op www.glpg.com

Contact

Galapagos NV Elizabeth Goodwin, Director Investor Relations Tel: +31 6 2291 6240 ir@glpg.com
[verwijderd]
0
Een prachtig bericht voor het vertrouwen door grote partijen .
Het lijkt onbegrijpelijk weinig indruk te maken gezien het koers verloop .

Ik denk toch dat die shorter de boosdoener is op dit moment . Ze hebben wel lef om op dit moment nog short te zitten . Bij mij zou het (als ik short zou zitten) dun uit de broek lopen .

Alle signalen staan dik op groen .
[verwijderd]
0
www.google.com/search?q=van+herk+gala...
Het nieuws wordt aardig verspreid als ik 'van Heel Galapagos' even google.
Het belang van van Herk heeft een waarde van dik 24 miljoen, niet gering..
Van Herk heeft goede contacten met Galapagos en zitten samen in Vitalnext, wie weet weet van Heel meer....
Dat mag natuurlijk eigenlijk niet....maar ja zo werkt het wel nog steeds.
[verwijderd]
0
Met Van Herk ben ik toch niet zo opgezet.Kleine terugblik leert dat Van Herk destijds bij Octoplus het pad geëffend heeft voor Dr. Reddy's door groot in te kopen. Gevolg, de meeste (kleinere) aandeelhouders zijn met een grote kater achtergebleven.
[verwijderd]
1
1.

7-1-2014 Van Herk Investments meldt belang 5,3% in Galapagos
Major shareholders Galapagos 52,3%.
Other Shareholders Galapagos 47,7%.

2.
Grootste Samenwerkingspartners:
MorpoSys
Servier
AbbVie (voorheen Abott)
GlaxoSmitkline
Dart Therapeutics
Biogen Idec

3.
Galapagos gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van geneesmiddelen met nieuwe werkingsmechanismen. Het bedrijf heeft een grote pijplijn met zes Fase 2 (drie geleid door GSK), één Fase 1, vijf preklinische, en meer dan 20 onderzoeksprogramma's in taaislijmziekte, ontstekingsziekten, antibiotica, metabole ziekten, en andere indicaties.

4.
Het is niet alleen Galapagos maar ook:
De fee-for-service bedrijven BioFocus, Argenta en Fidelta.
Plus nieuw Vitalnext.

Bovengenoemde 4 punten sterken mij nog meer in de volgende gedachte:

Dat ik dat heb mogen beleven: Once upon a time with Crucell.
Dat ik dit ga beleven: Once upon a time with Galapagos.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 jun 2024 17:35
Koers 25,580
Verschil -0,160 (-0,62%)
Hoog 25,700
Laag 25,300
Volume 69.850
Volume gemiddeld 84.938
Volume gisteren 175.891

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront