Galapagos « Terug naar discussie overzicht

PERSBERICHT

103 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
[verwijderd]
0

Trends.be

dinsdag 24 september 2013

Galapagos en AbbVie strijden samen tegen mucoviscidose

(Belga) Het Mechelse biotechbedrijf Galapagos en het Amerikaanse AbbVie starten een samenwerking op om medicijnen te ontwikkeling en te commercialiseren voor taaislijmziekte of mucoviscidose (afgekort als CF). Galapagos kan meer dan 400 miljoen dollar verdienen aan de deal. Dat blijkt dinsdag uit een persbericht.

"AbbVie en Galapagos dragen beide technologie en middelen bij aan deze samenwerking,
gericht op het ontwikkelen en commercialiseren van orale medicijnen", luidt het in een persbericht.

"Deze medicijnen zullen de belangrijkste mutaties in CF-patiënten aanpakken",
ook de mutatie F508del "die voorkomt bij 90 procent van alle CF-patiënten".

Galapagos ontvangt onmiddellijk een betaling van 45 miljoen dollar voor de rechten verbonden aan de samenwerking. Daar kunnen succesbetalingen bijkomen die kunnen oplopen tot
360 miljoen dollar, en ook "dubbelcijferige" royalties op de verkopen.

Taaislijmziekte is een erfelijke chronische ziekte waar wereldwijd 70.000 mensen aan lijden,
klinkt het.
Symptomen worden behandeld met antibiotica en andere medicijnen.
Op dit moment is er geen genezing van deze ziekte mogelijk en is de
levensverwachting tussen de 30 en 40 jaar.
Galapagos voert sinds 2005 onderzoek naar taaislijmziekte.
Het bedrijf verwacht dit jaar het eerste kandidaat-medicijn voor CF aan te kondigen;
eind 2014 zouden klinische studies kunnen starten.

Het aandeel Galapagos werd dinsdag om 13.55 uur geschorst in afwachting van het persbericht.
Het noteerde toen op 14,92 euro.
Bij de hervatting van de handel om 14.45 uur ging het aandeel bijna 8 procent hoger tot
boven 16 euro. (Belga)

Gala-diner
0
Op de overwinning op de shorter, denk niet dat hun positie houdbaar is..
Het 'omdenken' bij beleggers kost nu eenmaal tijd, maar deze deal open zeker weer nieuwe ogen!
Gala-diner
0
Prima getimed, de deal van gisteren.
Vandaag in de kranten, heeft Galapagos een mooi verhaal te melden op deze conferentie!
Alles wijst er op dat we leuk gaan stijgen de komende tijd.
Verwacht ook meer LT-ers in dit aandeel, nu wel erg aantrekkelijk om nu in te stappen voor een mooie en enkele jaren durende rit....

ABN AMRO Equities Autumn Conference Amsterdam, TheNetherlands
Gala-diner
0
Wellicht dat AbbVie eens wilt testen hoe de samenwerking van hun personeel verloopt met.die van Galapagos.
Mocht dat goed bevallen, is het aantrekkelijk voor AbbVie om Galapagos over te nemen voor een goede prijs...
[verwijderd]
0
Published: 18:00 CEST 21-10-2013 /Thomson Reuters /Source: Galapagos NV /XBRU: GLPG /ISIN: BE0003818359

Galapagos verhoogt kapitaal door uitoefening van warrants

Mechelen, België; 21 oktober 2013 - Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt vandaag een kapitaalverhoging aan als gevolg van de uitoefening van warrants door personeel en management.



Sinds haar oprichting in 1999 gebruikt Galapagos warrantplannen om haar personeel en management te motiveren en hen te laten delen in het succes van de onderneming. Door de uitoefening van warrants in de uitoefenperiode lopende van 28 september 2013 tot en met 11 oktober 2013, heeft Galapagos op 21 oktober 2013 35.719 nieuwe aandelen uitgegeven met als gevolg een totale kapitaalverhoging van €242.874,20 (inclusief uitgiftepremie).



Het Directiecomité van Galapagos heeft een warrantuitoefeningsprogramma opgezet waarbij de leden van het Directiecomité zich hebben verbonden om gedurende de komende uitoefenperiodes en onder bepaalde voorwaarden een minimum aantal warrants uit te oefenen. Gedurende deze uitoefenperiode hebben drie leden van het Directiecomité in het totaal 15.000 warrants uitgeoefend.



Op datum van vandaag bedraagt het maatschappelijk kapitaal van Galapagos €161.155.270,61; het totaal aantal stemrechtverlenende effecten bedraagt 29.791.021, hetgeen tevens gelijk is aan het totaal aantal stemrechten (de "noemer"); alle stemrechtverlenende effecten en alle stemrechten zijn van dezelfde categorie. Het totaal aantal rechten (warrants) om in te schrijven op nog niet uitgegeven stemrechtverlenende effecten bedraagt 3.675.296, hetgeen tevens gelijk is aan het totaal aantal stemrechten dat bij de uitoefening van die warrants kan worden verkregen. Galapagos heeft geen in stemrechtverlenende effecten converteerbare obligaties noch aandelen zonder stemrecht uitstaan.



Over Galapagos

Galapagos (Euronext: GLPG; OTC: GLPYY) is gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van geneesmiddelen met nieuwe werkingsmechanismen. Het bedrijf heeft een grote pijplijn met vijf Fase 2 (twee geleid door GSK), één Fase 1, zes preklinische, en meer dan 20 onderzoeks-programma's in taaislijmziekte, ontstekingsziekten, antibiotica, metabole ziekten, en andere indicaties.

AbbVie en Galapagos zijn een samenwerking aangegaan in taaislijmziekte waarin ze samen orale medicijnen zullen ontwikkelen en commercialiseren. Deze medicijnen zullen twee mutaties in het CFTR gen aanpakken, de G551D en F508del mutatie. Op het gebied van ontstekingsziekten zijn AbbVie en Galapagos een wereldwijde samenwerking aangegaan waarbij AbbVie verantwoordelijk is voor de verdere ontwikkeling en commercialisatie van GLPG0634 na Fase 2B. GLPG0634 is een orale, selectieve inhibitor van JAK1 voor de behandeling van reuma en andere ontstekingsziekten. Dit programma is momenteel in klinische Fase 2B studie voor reuma; daarnaast gaat er een Fase 2 voor de ziekte van Crohn starten. Galapagos heeft een andere selectieve JAK1 inhibitor in Fase 2 in lupus en psoriasis, GSK 2586184 (voorheen GLPG0778, gelicentieerd door GSK in 2012). GLPG0974 is de eerste FFA2-remmer die klinisch geëvalueerd wordt voor de behandeling van IBD; dit programma is momenteel in een Proof-of-Concept Fase 2 studie. GLPG1205 is een nieuw medicijn gericht op ontstekingsziekten en is momenteel in een First-in-Human Fase 1 studie.

De Galapagos Groep, inclusief de fee-for-service bedrijven BioFocus, Argenta en Fidelta, heeft ongeveer 800 medewerkers in vijf landen, met haar hoofdkwartier in Mechelen, België. Meer informatie over het bedrijf en de programma's in klinische ontwikkeling kan u vinden op www.glpg.com



CONTACT



Elizabeth Goodwin, Director Investor Relations

Tel: +31 6 2291 6240

ir@glpg.com



Dit bericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten, zoals, bijvoorbeeld, verklaringen die de woorden "gelooft", "verwacht", "streeft naar", "plant", "tracht", "schat", "kan", "zal", "zou kunnen" en "continueert" bevatten, evenals gelijkaardige uitdrukkingen. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen kunnen gekende en ongekende risico's en onzekerheden en andere factoren inhouden die er toe zouden kunnen leiden dat de werkelijke resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties van Galapagos, of resultaten van de industrie, beduidend verschillen van historische resultaten of van toekomstige resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties die door dergelijke toekomstgerichte verklaringen expliciet of impliciet worden uitgedrukt. Gelet op deze onzekerheden wordt de lezer aangeraden om geen overdreven vertrouwen te hechten aan deze toekomstgerichte verklaringen. Deze toekomstgerichte verklaringen gelden slechts op de datum van publicatie van dit document. Galapagos wijst uitdrukkelijk elke verplichting af om toekomstgerichte verklaringen in dit document bij te werken als weerspiegeling van enige wijziging van haar verwachtingen aangaande deze toekomstgerichte verklaringen of van enige wijziging in de gebeurtenissen, voorwaarden en omstandigheden waarop dergelijke verklaringen zijn gebaseerd, tenzij dit wettelijk of reglementair verplicht is.

Galapagos verhoogt kapitaal door uitoefening van warrants

--------------------------------------------------------------------------------

Visit our website: www.glpg.com

--------------------------------------------------------------------------------

This announcement is distributed by Thomson Reuters on behalf of Thomson Reuters clients. Source: Galapagos NV, Industriepark Mechelen Noord I, zone L
Generaal De Wittelaan L11 A3, Mechelen B-2800 , Belgie
If you would like to unsubscribe and stop receiving these e-mails click here.
[verwijderd]
0
Published: 07:30 CET 27-11-2013 /Thomson Reuters /Source: Galapagos NV /XBRU: GLPG /ISIN: BE0003818359

JAK1 molecuul GSK2586184 start klinische Fase 2 bij patiënten met chronische darmontsteking

Mechelen, België; 27 november 2013 - Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt vandaag aan dat GlaxoSmithKline een Fase 2 studie zal starten met GSK2586184 (voorheen GLPG0778) in patiënten met chronische darmontsteking (colitis ulcerosa). Dit is naast de ziektes psoriasis en lupus de derde indicatie voor dit medicijn.



GSK2586184 is een JAK1 remmer, die door Galapagos is ontwikkeld in de alliantie met GSK. GSK heeft in februari 2012 een licentie genomen op de wereldwijde rechten voor verdere ontwikkeling en commercialisering. Galapagos kan, zonder verdere kosten, nog €34M aan succesbetalingen van GSK ontvangen, plus tot twee-cijferige royalties op alle wereldwijde verkopen van GSK2586184.



"Remming van JAK1 wordt gezien als een veelbelovende nieuwe therapie voor ontstekingsziekten. Galapagos heeft meerdere JAK1 remmers ontdekt, waarvan er al drie de kliniek zijn ingegaan," zegt Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos.



De afronding van de Fase 2 studie met GSK2586184 in colitis ulcerosa wordt in november 2014 verwacht, psoriasis in maart 2014, en lupus in november 2015. Meer details over de drie Fase 2 studies kunt u vinden op www.gsk.com en www.clinicaltrials.gov, onder GSK2586184.



Over colitis ulcerosa

Colitis ulcerosa is de meest voorkomende darmziekte wereldwijd. Het is een ontsteking van de dikke darm gekenmerkt door bloederige diarree. Vaak ontstaat de ziekte geleidelijk, gaan de klachten vaak spontaan weer over en komen de symptomen daarna weer terug. Symptomen als frequente diarree aanvallen, moeheid en buikpijn kunnen de levenskwaliteit van de patiënt aanzienlijk verminderen.



Over Galapagos

Galapagos (Euronext: GLPG; OTC: GLPYY) is gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van geneesmiddelen met nieuwe werkingsmechanismen. Het bedrijf heeft een grote pijplijn met zes Fase 2 (drie geleid door GSK), één Fase 1, vijf preklinische, en meer dan 20 onderzoeks-programma's in taaislijmziekte, ontstekingsziekten, antibiotica, metabole ziekten, en andere indicaties.

AbbVie en Galapagos zijn een samenwerking aangegaan in taaislijmziekte waarin ze samen orale medicijnen zullen ontwikkelen en commercialiseren. Deze medicijnen zullen twee mutaties in het CFTR gen aanpakken, de G551D en F508del mutatie. Op het gebied van ontstekingsziekten zijn AbbVie en Galapagos een wereldwijde samenwerking aangegaan waarbij AbbVie verantwoordelijk is voor de verdere ontwikkeling en commercialisatie van GLPG0634 na Fase 2B. GLPG0634 is een orale, selectieve inhibitor van JAK1 voor de behandeling van reuma en andere ontstekingsziekten. Dit programma is momenteel in klinische Fase 2B studie voor reuma; daarnaast gaat er een Fase 2 voor de ziekte van Crohn starten. Galapagos heeft een andere selectieve JAK1 inhibitor in Fase 2 in lupus, psoriasis, en colitis ulcerosa, GSK 2586184 (voorheen GLPG0778, gelicentieerd door GSK in 2012). GLPG0974 is de eerste FFA2-remmer die klinisch geëvalueerd wordt voor de behandeling van IBD; dit programma is momenteel in een Proof-of-Concept Fase 2 studie. GLPG1205 is een nieuw medicijn gericht op ontstekingsziekten en is momenteel in een First-in-Human Fase 1 studie.

De Galapagos Groep, inclusief de fee-for-service bedrijven BioFocus, Argenta en Fidelta, heeft ongeveer 800 medewerkers in vijf landen, met haar hoofdkwartier in Mechelen, België. Meer informatie over het bedrijf en de programma's in klinische ontwikkeling kan u vinden op www.glpg.com



CONTACT



Elizabeth Goodwin, Director Investor Relations

Tel: +31 6 2291 6240

ir@glpg.com



Dit bericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten, zoals, bijvoorbeeld, verklaringen die de woorden "gelooft", "verwacht", "streeft naar", "plant", "tracht", "schat", "kan", "zal", "zou kunnen" en "continueert" bevatten, alsmede gelijkaardige uitdrukkingen. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen kunnen gekende en ongekende risico's en onzekerheden en andere factoren inhouden die er toe zouden kunnen leiden dat de werkelijke resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties van Galapagos, of resultaten van de industrie, beduidend verschillen van historische resultaten of van toekomstige resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties die door dergelijke toekomstgerichte verklaringen expliciet of impliciet worden uitgedrukt. Gelet op deze onzekerheden wordt de lezer aangeraden om geen overdreven vertrouwen te hechten aan deze toekomstgerichte verklaringen. Deze toekomstgerichte verklaringen gelden slechts op de datum van publicatie van dit document. Galapagos wijst uitdrukkelijk elke verplichting af om toekomstgerichte verklaringen in dit document bij te werken als weerspiegeling van enige wijziging van haar verwachtingen aangaande deze toekomstgerichte verklaringen of van enige wijziging in de gebeurtenissen, voorwaarden en omstandigheden waarop dergelijke verklaringen zijn gebaseerd, tenzij dit wettelijk of reglementair verplicht is.

--------------------------------------------------------------------------------

Visit our website: www.glpg.com

--------------------------------------------------------------------------------

This announcement is distributed by NASDAQ OMX Corporate Solutions on behalf of NASDAQ OMX Corporate Solutions clients. Source: Galapagos NV, Industriepark Mechelen Noord I, zone L
Generaal De Wittelaan L11 A3, Mechelen B-2800 , Belgie
If you would like to unsubscribe and stop receiving these e-mails click here.
[verwijderd]
0
Met dank aan Stappa,,

Published: 07:30 CET 04-12-2013 /Thomson Reuters /Source: Galapagos NV /XBRU: GLPG /ISIN: BE0003818359

Galapagos kondigt positieve Fase 1 resultaten aan met GLPG1205

Mechelen, België; 4 december 2013 - Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt vandaag aan dat GLPG1205, een nieuw medicijn tegen ontstekingen, in een Fase 1 studie een goed veiligheidsprofiel en bovendien goede medicijn-eigenschappen heeft laten zien. Galapagos ontwikkelt GLPG1205 binnen de alliantie met Janssen Pharmaceutica NV.





Het doel van de Fase 1 studie was om de veiligheid en medicijneigenschappen na te gaan, bij zowel een eenmalige als bij oplopende dagelijkse doseringen van GLPG1205. De dubbelblinde en placebo-gecontroleerde studie werd in één centrum in België uitgevoerd bij 40 gezonde vrijwilligers. In het eerste deel van de studie werd een eenmalige, oplopende dosis geëvalueerd. In het tweede deel werd het medicijn gedurende 14 dagen dagelijks toegediend.



GLPG1205 bleek veilig en werd door de gezonde vrijwilligers bij een brede doseringsconcentratie goed verdragen. Het effect van het medicijn op de nieuwe target werd aangetoond door het gebruik van een biomarker. Ook de medicijneigenschappen van GLPG1205 zien er zo gunstig uit dat een eenmaal daagse dosering mogelijk volstaat. Deze positieve resultaten van de Fase 1 studie leiden ertoe dat Galapagos GLPG1205 in een Fase 2A zal brengen bij patiënten met chronische darmontsteking.



"GLPG1205 is het eerste medicijn dat in een klinische studie tegen dit target werd getest. We zijn zeer tevreden met het resultaat van deze Fase 1 studie," zegt Piet Wigerinck, CSO van Galapagos. "Galapagos blijft met succes nieuwe medicijnen ontwikkelen die voortkomen uit ons technologieplatform. GLPG1205 zal het vierde medicijn zijn op basis van Galapagos-targets dat in een klinische Fase 2A bij patiënten getest zal worden."



In 2007 sloot Galapagos een overeenkomst met Janssen Pharmaceutica NV waarbij deze een optie verkreeg op de wereldwijde commerciële rechten voor een aantal Galapagos programma's op gebied van ontstekingsziekten. Tot deze programma's behoort een nieuw target voor darmontsteking dat Galapagos met haar eigen technologie heeft ontdekt. Vervolgens heeft verder onderzoek geleid tot de ontdekking van GLPG1205, een nieuw medicijn voor ontstekingsziekten. Galapagos is verantwoordelijk voor de uitvoering van Fase 1 en Fase 2A studies met GLPG1205.





Over Galapagos

Galapagos (Euronext: GLPG; OTC: GLPYY) is gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van geneesmiddelen met nieuwe werkingsmechanismen. Het bedrijf heeft een grote pijplijn met zes Fase 2 (drie geleid door GSK), één Fase 1, vijf preklinische, en meer dan 20 onderzoeks-programma's in taaislijmziekte, ontstekingsziekten, antibiotica, metabole ziekten, en andere indicaties.

AbbVie en Galapagos zijn een samenwerking aangegaan in taaislijmziekte waarin ze samen orale medicijnen zullen ontwikkelen en commercialiseren. Deze medicijnen zullen twee mutaties in het CFTR gen aanpakken, de G551D en F508del mutatie. Op het gebied van ontstekingsziekten zijn AbbVie en Galapagos een wereldwijde samenwerking aangegaan waarbij AbbVie verantwoordelijk is voor de verdere ontwikkeling en commercialisatie van GLPG0634 na Fase 2B. GLPG0634 is een orale, selectieve inhibitor van JAK1 voor de behandeling van reuma en andere ontstekingsziekten. Dit programma is momenteel in klinische Fase 2B studie voor reuma; daarnaast gaat er een Fase 2 voor de ziekte van Crohn starten. Galapagos heeft een andere selectieve JAK1 inhibitor in Fase 2 in lupus, psoriasis, en colitis ulcerosa, GSK 2586184 (voorheen GLPG0778, gelicentieerd door GSK in 2012). GLPG0974 is de eerste FFA2-remmer die klinisch geëvalueerd wordt voor de behandeling van IBD; dit programma is momenteel in een Proof-of-Concept Fase 2 studie. GLPG1205 is een nieuw medicijn gericht op ontstekingsziekten en is klaar met Fase 1 studies.

De Galapagos Groep, inclusief de fee-for-service bedrijven BioFocus, Argenta en Fidelta, heeft ongeveer 800 medewerkers in vijf landen, met haar hoofdkwartier in Mechelen, België. Meer informatie over het bedrijf en de programma's in klinische ontwikkeling kan u vinden op www.glpg.com



CONTACT



Galapagos NV

Piet Wigerinck, CSO

Tel: +32 477 62 7103



Elizabeth Goodwin, Director Investor Relations

Tel: +31 6 2291 6240

ir@glpg.com

Gala-diner
0
quote:

abelheira schreef op 4 december 2013 09:17:

Zijn er hier geen mijlpaalbetalingen aan verbonden voor GLPG?
Lijkt mij wel, niet alle milestones worden vermeld.
Gala-diner
0
quote:

abelheira schreef op 4 december 2013 09:17:

Zijn er hier geen mijlpaalbetalingen aan verbonden voor GLPG?
Ik heb net een mailtje naar IR gestuurd met deze vraag.
[verwijderd]
0
Had wel wat meer koersondersteuning verwacht bij onderstaand nieuws....
'Succes Fase 1 positief voor Galapagos'

Gepubliceerd op 4 dec 2013 om 09:53 | Views: 4.673 | Onderwerpen: biotechnologie
Galapagos 05 dec

EUR 14,06 -0,27 (-1,88%)
• 'Succes Fase 1 positief voor Galapagos'
• Ontstekingsremmer Galapagos slaagt in Fase 1

AMSTERDAM (AFN) - Het succes met een middel tegen ontstekingsziekten in Fase 1 dat Galapagos boekte is positief nieuws en geeft het bedrijf nog ,, een schot op doel'' bij de bestrijding van darmaandoeningen, aldus de Belgische bank KBC.

Galapagos gaat het middel GLPG 1205, dat samen met Janssen Pharmaceutica werd ontwikkeld, in de tweede helft van 2014 testen in een zogeheten Fase 2a studie. KBC verwacht de resultaten in de loop van 2015.

Het biotechbedrijf werkt al aan een aantal middelen tegen darmaandoeningen: GLPG 974 dat in een 2a studie getest wordt, GLPG 634 dat in samenwerking met biofarmaceut AbbVie is gemaakt en onder meer wordt getest op de bestrijding van de Ziekte van Crohn en GSK2586184 (voorheen GLPG 778) een middel tegen ontsteking van de dikke darm.

KBC heeft een accumulate-advies en een koersdoel van 20 euro voor Galapagos, dat rond 9.45 uur 1,1 procent hoger stond op 14,51 euro.
Gala-diner
0
Nog even geduld a.u.b.!
2014 wordt het jaar voor Galapagos en zijn beleggers.
Kijkend naar de marktwaarde van 418 miljoen (29,7 miljoen aandelen), is er erg veel ruimte naar boven...
Op dit moment zit er wel erg weinig 'verwachting' in de koers verwerkt.
135 miljoen eindejaarskaspositie, omzet 160 miljoen, waarde van de grote servicedivisie, dan blijft er.wel erg weinig 'verwachting' over...
Tis biotech, dus het kan soms heel hard gaan...
Uiteraard kan je er op gokken dat je nog goedkoper kan instappen/bijkopen, maar dan kon je weleens een grote snelle stijging missen...
Deze werk afsluiten met (nog) een mooi PB zou leuk zijn, ik wacht rustig af.
[verwijderd]
0
Published: 18:00 CET 06-12-2013 /Thomson Reuters /Source: Galapagos NV /XBRU: GLPG /ISIN: BE0003818359

Galapagos verhoogt kapitaal door uitoefening van warrants

Mechelen, België; 6 december 2013 - Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt vandaag een kapitaalverhoging aan als gevolg van de uitoefening van warrants door personeel en management.



Sinds haar oprichting in 1999 gebruikt Galapagos warrantplannen om haar personeel en management te motiveren en hen te laten delen in het succes van de onderneming. Door de uitoefening van warrants in de uitoefenperiode lopende van 20 november 2013 tot en met 3 december 2013, heeft Galapagos op 6 december 2013 3.025 nieuwe aandelen uitgegeven met als gevolg een totale kapitaalverhoging van €19.216,25 (inclusief uitgiftepremie).



Het Directiecomité van Galapagos heeft een warrantuitoefeningsprogramma opgezet waarbij de leden van het Directiecomité zich hebben verbonden om gedurende de komende uitoefenperiodes en onder bepaalde voorwaarden een minimum aantal warrants uit te oefenen. Gedurende deze uitoefenperiode heeft een lid van het Directiecomité in het totaal 2.500 warrants uitgeoefend.



Op datum van vandaag bedraagt het maatschappelijk kapitaal van Galapagos €161.171.635,86; het totaal aantal stemrechtverlenende effecten bedraagt 29.794.046, hetgeen tevens gelijk is aan het totaal aantal stemrechten (de "noemer"); alle stemrechtverlenende effecten en alle stemrechten zijn van dezelfde categorie. Het totaal aantal rechten (warrants) om in te schrijven op nog niet uitgegeven stemrechtverlenende effecten bedraagt 3.643.326, hetgeen tevens gelijk is aan het totaal aantal stemrechten dat bij de uitoefening van die warrants kan worden verkregen. Galapagos heeft geen in stemrechtverlenende effecten converteerbare obligaties noch aandelen zonder stemrecht uitstaan.



Over Galapagos

Galapagos (Euronext: GLPG; OTC: GLPYY) is gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van geneesmiddelen met nieuwe werkingsmechanismen. Het bedrijf heeft een grote pijplijn met zes Fase 2 (drie geleid door GSK), één Fase 1, vijf preklinische, en meer dan 20 onderzoeks-programma's in taaislijmziekte, ontstekingsziekten, antibiotica, metabole ziekten, en andere indicaties.

AbbVie en Galapagos zijn een samenwerking aangegaan in taaislijmziekte waarin ze samen orale medicijnen zullen ontwikkelen en commercialiseren. Deze medicijnen zullen twee mutaties in het CFTR gen aanpakken, de G551D en F508del mutatie. Op het gebied van ontstekingsziekten zijn AbbVie en Galapagos een wereldwijde samenwerking aangegaan waarbij AbbVie verantwoordelijk is voor de verdere ontwikkeling en commercialisatie van GLPG0634 na Fase 2B. GLPG0634 is een orale, selectieve inhibitor van JAK1 voor de behandeling van reuma en andere ontstekingsziekten. Dit programma is momenteel in klinische Fase 2B studie voor reuma; daarnaast gaat er een Fase 2 voor de ziekte van Crohn starten. Galapagos heeft een andere selectieve JAK1 inhibitor in Fase 2 in lupus, psoriasis, en colitis ulcerosa, GSK 2586184 (voorheen GLPG0778, gelicentieerd door GSK in 2012). GLPG0974 is de eerste FFA2-remmer die klinisch geëvalueerd wordt voor de behandeling van IBD; dit programma is momenteel in een Proof-of-Concept Fase 2 studie. GLPG1205 is een nieuw medicijn gericht op ontstekingsziekten en is klaar met Fase 1 studies.

De Galapagos Groep, inclusief de fee-for-service bedrijven BioFocus, Argenta en Fidelta, heeft ongeveer 800 medewerkers in vijf landen, met haar hoofdkwartier in Mechelen, België. Meer informatie over het bedrijf en de programma's in klinische ontwikkeling kan u vinden op www.glpg.com



CONTACT

Elizabeth Goodwin, Director Investor Relations

Tel: +31 6 2291 6240

ir@glpg.com



Dit bericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten, zoals, bijvoorbeeld, verklaringen die de woorden "gelooft", "verwacht", "streeft naar", "plant", "tracht", "schat", "kan", "zal", "zou kunnen" en "continueert" bevatten, evenals gelijkaardige uitdrukkingen. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen kunnen gekende en ongekende risico's en onzekerheden en andere factoren inhouden die er toe zouden kunnen leiden dat de werkelijke resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties van Galapagos, of resultaten van de industrie, beduidend verschillen van historische resultaten of van toekomstige resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties die door dergelijke toekomstgerichte verklaringen expliciet of impliciet worden uitgedrukt. Gelet op deze onzekerheden wordt de lezer aangeraden om geen overdreven vertrouwen te hechten aan deze toekomstgerichte verklaringen. Deze toekomstgerichte verklaringen gelden slechts op de datum van publicatie van dit document. Galapagos wijst uitdrukkelijk elke verplichting af om toekomstgerichte verklaringen in dit document bij te werken als weerspiegeling van enige wijziging van haar verwachtingen aangaande deze toekomstgerichte verklaringen of van enige wijziging in de gebeurtenissen, voorwaarden en omstandigheden waarop dergelijke verklaringen zijn gebaseerd, tenzij dit wettelijk of reglementair verplicht is.



--------------------------------------------------------------------------------

Visit our website: www.glpg.com

--------------------------------------------------------------------------------

This announcement is distributed by NASDAQ OMX Corporate Solutions on behalf of NASDAQ OMX Corporate Solutions clients. Source: Galapagos NV, Industriepark Mechelen Noord I, zone L
Generaal De Wittelaan L11 A3, Mechelen B-2800 , Belgie
If you would like to unsubscribe and stop receiving these e-mails click here.
[verwijderd]
0
Published: 07:30 CET 16-12-2013 /Thomson Reuters /Source: Galapagos NV /XBRU: GLPG /ISIN: BE0003818359

Nieuw kandidaat medicijn tegen taaislijmziekte

Kandidaat medicijn is in preklinische studies effectiever dan marktleider Kalydeco®
Start klinische studie gepland vóór eind 2014


Mechelen, België; 16 december 2013 - Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt vandaag aan dat het een kandidaat medicijn heeft voor klinische studies bij taaislijmziekte.



Galapagos heeft een aantal nieuwe zogenaamde potentiators ontwikkeld, stoffen die de activiteit van het eiwit CFTR kunnen verhogen. Deze laten in preklinisch onderzoek een beter activiteit en werkzaamheid zien dan Kalydeco® (ivacaftor), het enige goedgekeurde medicijn op de markt dat ingrijpt op taaislijmziekte. Naast de goede werkzaamheid laten de potentiators uitstekende medicijn-eigenschappen zien voor verdere preklinische ontwikkeling. Het goede veiligheidsprofiel[1] zorgt ervoor dat ze goed te combineren zijn met de antibiotica die frequent aan taaislijmziekte patiënten worden voorgeschreven. Naar aanleiding van deze resultaten heeft Galapagos GLPG1837 als kandidaat medicijn geselecteerd. De start van de eerste klinische studie is gepland vóór eind 2014. Galapagos heeft patent aangevraagd op GLPG1837, met een verwachte looptijd tot tenminste 2034.



"Galapagos heeft een hele serie potentiators ontwikkeld waaruit een keuze gemaakt kon worden. GLPG1837 is stap één in onze strategie om een nieuw en optimaal medicijn voor taaislijmziekte te ontwikkelen. Het Galapagos-AbbVie team richt zich nu helemaal op stap twee, de verdere ontwikkeling van correctors, stoffen die de fouten bij de aanmaak van het CFTR eiwit kunnen herstellen. In combinatie met de potentiators zijn deze correctors nodig om een geneesmiddel voor de grootste groep taaislijmziekte patiënten te ontwikkelen," zegt Dr Piet Wigerinck, Chief Scientific Officer van Galapagos.



Galapagos is in 2005 gestart met onderzoek naar taaislijmziekte als onderdeel van een samenwerking met de Amerikaanse Cystic Fibrosis Foundation. In september 2013 tekende Galapagos een overeenkomst met AbbVie om samen medicijnen te ontwikkelen en te commercialiseren. Deze medicijnen zullen de belangrijkste mutaties in CF patiënten aanpakken, waaronder F508del en G551D. Met het tekenen van de overeenkomst deed AbbVie een eerste betaling van $45 miljoen voor de rechten verbonden aan deze samenwerking. Bij succesvolle afronding van vooraf bepaalde mijlpalen, zullen AbbVie en Galapagos de verantwoordelijkheid en de financiering delen van de Fase 3 klinische ontwikkeling. Tijdens de ontwikkeling, en bij registratie en verkoop van de medicijnen, zal Galapagos nog verdere succesbetalingen van AbbVie ontvangen. Deze betalingen kunnen oplopen tot $360 miljoen plus dubbelcijferige royalties op de verkopen.



Over taaislijmziekte/mucoviscidose

Cystische fibrose (CF) of taaislijmziekte/mucoviscidose is een erfelijke ziekte die kan leiden tot ernstige invaliditeit en in vele gevallen tot een vroegtijdig overlijden. De symptomen bestaan onder andere uit veelvuldige luchtweginfecties, infecties van de bijholten, achterblijvende groei en diarree. De oorzaak van de ziekte is een defect in het gen voor CFTR, dat de samenstelling van zweet en slijm en de spijsvertering reguleert. Wereldwijd lijden ongeveer 70.000 mensen aan CF. Symptomen worden behandeld met antibiotica en andere medicijnen. Op dit moment is er geen genezing van deze ziekte mogelijk en is de levensverwachting tussen de 30 en 40 jaar. Nieuwe geneesmiddelen voor de grootste mutatie, delF508 die bij circa 70% van de taaislijmziekte patiënten voorkomt, bestaan uit een combinatie van potentiators en correctors die ervoor moeten zorgen de bron van deze ziekte aan te pakken.



Over Galapagos

Galapagos (Euronext: GLPG; OTC: GLPYY) is gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van geneesmiddelen met nieuwe werkingsmechanismen. Het bedrijf heeft een grote pijplijn met vijf Fase 2 (twee geleid door GSK), één Fase 1, zes preklinische, en meer dan 20 onderzoeksprogramma's in taaislijmziekte, ontstekingsziekten, antibiotica, metabole ziekten, en andere indicaties. AbbVie en Galapagos zijn een samenwerking aangegaan in taaislijmziekte waarin ze samen orale medicijnen zullen ontwikkelen en commercialiseren. Deze medicijnen zullen twee mutaties in het CFTR gen aanpakken, de G551D en F508del mutatie. Potentiator GLPG1837 is in het preklinische stadium. Op het gebied van ontstekingsziekten zijn AbbVie en Galapagos een wereldwijde samenwerking aangegaan waarbij AbbVie verantwoordelijk is voor de verdere ontwikkeling en commercialisatie van GLPG0634 na Fase 2B. GLPG0634 is een orale, selectieve inhibitor van JAK1 voor de behandeling van reuma en andere ontstekingsziekten. Dit programma is momenteel in klinische Fase 2B studie voor reuma; daarnaast gaat er een Fase 2 voor de ziekte van Crohn starten. Galapagos heeft een andere selectieve JAK1 inhibitor in Fase 2 in colitis ulcerosa, psoriasis, en lupus, GSK 2586184 (voorheen GLPG0778, gelicentieerd door GSK in 2012). GLPG0974 is de eerste FFA2-remmer die klinisch geëvalueerd wordt voor de behandeling van IBD; dit programma is momenteel in een Proof-of-Concept Fase 2 studie. GLPG1205 is een nieuw medicijn gericht op ontstekingsziekten en is momenteel in een First-in-Human Fase 1 studie.



De Galapagos Groep, inclusief de fee-for-service bedrijven BioFocus, Argenta en Fidelta, heeft ongeveer 800 medewerkers in vijf landen, met haar hoofdkwartier in Mechelen, België. Meer informatie over het bedrijf en de programma's in klinische ontwikkeling kan u vinden op www.glpg.com



Contact



Elizabeth Goodwin, Director Investor Relations

Tel: +31 6 2291 6240

ir@glpg.com


[verwijderd]
0
Met dank aan Bioscience

Published: 18:00 CET 06-01-2014 /Thomson Reuters /Source: Galapagos NV /XBRU: GLPG /ISIN: BE0003818359

Van Herk Investments geeft kennis van deelneming van 5,3% in Galapagos

Mechelen, België; 6 januari 2014 - Galapagos NV (Euronext: GLPG) heeft een kennisgeving van belangrijke deelneming ontvangen van Van Herk Investments van 5.3% van de uitstaande Galapagos aandelen.



Overeenkomstig de Belgische transparantiewetgeving[1] heeft Galapagos op 31 december 2013 een kennisgeving van belangrijke deelneming ontvangen van Van Herk Investments B.V. dat zij 1.586.727 Galapagos aandelen hebben. Dit vertegenwoordigt 5,3% van de 29.794.046 momenteel uitstaande Galapagos aandelen. Het is de eerste keer dat Galapagos een kennisgeving van belangrijke deelneming ontving van Van Herk Investments B.V.



Over Van Herk Investments

Als onderdeel van de Van Herk Groep investeert Van Herk Investments in zowel beursgenoteerde als private ondernemingen. De investeringsfocus ligt op de sectoren bouw, projectontwikkeling, biotechnologie en life sciences, financiële dienstverlening en energie. Biotechnologie- en life sciences bedrijven waarin Van Herk Investments heeft geinvesteerd zijn Agendia, ART, BioInvent, CardioGenX, Galapagos, Nightbalance, SkylineDx en VitalNext. Meer informatie op www.vanherkgroep.nl



Over Galapagos

Galapagos (Euronext: GLPG; OTC: GLPYY) is gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van geneesmiddelen met nieuwe werkingsmechanismen. Het bedrijf heeft een grote pijplijn met zes Fase 2 (drie geleid door GSK), één Fase 1, vijf preklinische, en meer dan 20 onderzoeksprogramma's in taaislijmziekte, ontstekingsziekten, antibiotica, metabole ziekten, en andere indicaties.

AbbVie en Galapagos zijn een samenwerking aangegaan in taaislijmziekte waarin ze samen orale medicijnen zullen ontwikkelen en commercialiseren. Deze medicijnen zullen twee mutaties in het CFTR gen aanpakken, de G551D en F508del mutatie. Potentiator GLPG1837 is in het preklinische stadium. Op het gebied van ontstekingsziekten zijn AbbVie en Galapagos een wereldwijde samenwerking aangegaan waarbij AbbVie verantwoordelijk is voor de verdere ontwikkeling en commercialisatie van GLPG0634 na Fase 2B. GLPG0634 is een orale, selectieve inhibitor van JAK1 voor de behandeling van reuma en andere ontstekingsziekten. Dit programma is momenteel in klinische Fase 2B studie voor reuma; daarnaast gaat er een Fase 2 voor de ziekte van Crohn starten. Galapagos heeft een andere selectieve JAK1 inhibitor in Fase 2 in colitis ulcerosa, psoriasis, en lupus, GSK 2586184 (voorheen GLPG0778, gelicentieerd door GSK in 2012). GLPG0974 is de eerste FFA2-remmer die klinisch geëvalueerd wordt voor de behandeling van IBD; dit programma is momenteel in een Proof-of-Concept Fase 2 studie. GLPG1205 is een nieuw medicijn gericht op ontstekingsziekten en is klaar met Fase 1 studie.

De Galapagos Groep, inclusief de fee-for-service bedrijven BioFocus, Argenta en Fidelta, heeft ongeveer 800 medewerkers in vijf landen, met haar hoofdkwartier in Mechelen, België. Meer informatie over het bedrijf en de programma's in klinische ontwikkeling kan u vinden op www.glpg.com



Contact



Galapagos NV

Elizabeth Goodwin, Director Investor Relations

Tel: +31 6 2291 6240

ir@glpg.com



Loureiro
0
Van Herk is ook aandeelhouder van Vitalnext, het bedrijf dat enkele maanden geleden is opgericht en waarbij biotechbedrijf Galapagos betrokken is.
[verwijderd]
0
Published: 07:30 CET 13-01-2014 /Thomson Reuters /Source: Galapagos NV /XBRU: GLPG /ISIN: BE0003818359

Galapagos ontvangt €2,9 miljoen subsidie voor onderzoek naar taaislijmziekte

Mechelen, België; 13 januari 2014 - Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt vandaag aan dat zij van het IWT €2,9 miljoen subsidie toegekend heeft gekregen voor onderzoek naar taaislijmziekte (mucoviscidose). Het doel van dit 3-jarig project is het zoeken naar veelbelovende therapieën en deze verder te ontwikkelen tot preklinische kandidaten.



Deze IWT subsidie zal onderzoek financieren naar zogenaamde correctors die nodig zijn in combinatie met GLPG1837 om de grootste meerderheid van de CF patiënten te helpen. Het algemeen doel van het IWT programma is om nieuwe correctors te ontwikkelen tot in preklinische fase en een beter inzicht te krijgen in het werkingsmechanisme van de potentiators en correctors van Galapagos om zo hun therapeutische waarde te begrijpen. Galapagos kondigde onlangs de selectie aan van een preklinische kandidaat potentiator, GLPG1837, het eerste product van deze combinatie therapie. Galapagos zal in dit project samenwerken met Professor Dr Christiane De Boeck van de Katholieke Universiteit Leuven, en de onderzoeksgroep van Professor Dr Ineke Braakman van de Universiteit Utrecht.



"We zijn heel blij met de enthousiaste steun van het IWT voor ons innovatief onderzoek in taaislijmziekte," zegt Dr Piet Wigerinck, Chief Scientific Officer van Galapagos. "De subsidie zal meer middelen toevoegen aan onze nieuwe aanpak om correctors te vinden."



Galapagos is in 2005 gestart met onderzoek naar taaislijmziekte als onderdeel van een samenwerking met de Amerikaanse Cystic Fibrosis Foundation. In september 2013 tekende Galapagos een overeenkomst met AbbVie om samen medicijnen te ontwikkelen en te commercialiseren. Deze medicijnen zullen de belangrijkste mutaties in CF patiënten aanpakken, waaronder F508del en G551D. In December 2013 selecteerde Galapagos GLPG1837 als preklinische kandidaat en verwacht te starten met de eerste klinische studie vóór eind 2014. Een preklinische kandidaat corrector wordt verwacht eind 2014, en de start met klinische studies eind 2015.



Over taaislijmziekte/mucoviscidose

Cystische fibrose (CF) of taaislijmziekte/mucoviscidose is een erfelijke ziekte die kan leiden tot ernstige invaliditeit en in vele gevallen tot een vroegtijdig overlijden. De symptomen bestaan onder andere uit veelvuldige luchtweginfecties, infecties van de bijholten, achterblijvende groei en diarree. De oorzaak van de ziekte is een defect in het gen voor CFTR, dat de samenstelling van zweet en slijm en de spijsvertering reguleert. Wereldwijd lijden ongeveer 70.000 mensen aan CF. Symptomen worden behandeld met antibiotica en andere medicijnen. Op dit moment is er geen genezing van deze ziekte mogelijk en is de levensverwachting tussen de 30 en 40 jaar. Nieuwe geneesmiddelen voor de grootste mutatie, delF508 die bij circa 70% van de taaislijmziekte patiënten voorkomt, bestaan uit een combinatie van potentiators en correctors die ervoor moeten zorgen de bron van deze ziekte aan te pakken.



Over het IWT

Het agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie, of het IWT is een overheidsinstelling die in 1991 werd opgericht door de Vlaamse Regering ter ondersteuning van innovatieprojecten in Vlaanderen. Elk jaar verdeelt het IWT zo'n 300 miljoen euro subsidies aan innovatiesteun binnen bedrijven, organisaties, onderzoeks- en onderwijsinstellingen in Vlaanderen. Voor kmo's is er een op maat gemaakt KMO-Programma. Naast financiële steun helpt het IWT bedrijven onder andere bij het vinden van de juiste informatie, bij het zoeken van partners in binnen- en buitenland en bij de voorbereiding van projecten in Europese programma's. Het IWT heeft ook een belangrijke coördinatieopdracht, namelijk een hechte samenwerking smeden tussen alle actoren in Vlaanderen die met innovatie bezig zijn. Voor meer informatie zie www.iwt.be of tel +32 2 432 42 00.



Over Galapagos

Galapagos (Euronext: GLPG; OTC: GLPYY) is gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van geneesmiddelen met nieuwe werkingsmechanismen. Het bedrijf heeft een grote pijplijn met zes Fase 2 (drie geleid door GSK), één Fase 1, vijf preklinische, en meer dan 20 onderzoeksprogramma's in taaislijmziekte, ontstekingsziekten, antibiotica, metabole ziekten, en andere indicaties.

AbbVie en Galapagos zijn een samenwerking aangegaan in taaislijmziekte waarin ze samen orale medicijnen zullen ontwikkelen en commercialiseren. Deze medicijnen zullen twee mutaties in het CFTR gen aanpakken, de G551D en F508del mutatie. Potentiator GLPG1837 is in het preklinische stadium. Op het gebied van ontstekingsziekten zijn AbbVie en Galapagos een wereldwijde samenwerking aangegaan waarbij AbbVie verantwoordelijk is voor de verdere ontwikkeling en commercialisatie van GLPG0634 na Fase 2B. GLPG0634 is een orale, selectieve inhibitor van JAK1 voor de behandeling van reuma en andere ontstekingsziekten. Dit programma is momenteel in klinische Fase 2B studie voor reuma; daarnaast gaat er een Fase 2 voor de ziekte van Crohn starten. Galapagos heeft een andere selectieve JAK1 inhibitor in Fase 2 in colitis ulcerosa, psoriasis, en lupus, GSK 2586184 (voorheen GLPG0778, gelicentieerd door GSK in 2012). GLPG0974 is de eerste FFA2-remmer die klinisch geëvalueerd wordt voor de behandeling van IBD; dit programma is momenteel in een Proof-of-Concept Fase 2 studie. GLPG1205 is een nieuw medicijn gericht op ontstekingsziekten en is klaar met Fase 1 studie.

De Galapagos Groep, inclusief de fee-for-service bedrijven BioFocus, Argenta en Fidelta, heeft ongeveer 800 medewerkers in vijf landen, met haar hoofdkwartier in Mechelen, België. Meer informatie over het bedrijf en de programma's in klinische ontwikkeling kan u vinden op www.glpg.com



Contact



Galapagos NV

Elizabeth Goodwin, Director Investor Relations

Tel: +31 6 2291 6240

ir@glpg.com
Skiver
1
laatste nieuws: samenwerking met Mimetas.. klein maar wellicht veelbelovend
gr
Skiver
Bijlage:
103 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 9 mei 2024 17:38
Koers 26,820
Verschil -0,200 (-0,74%)
Hoog 27,080
Laag 26,740
Volume 45.851
Volume gemiddeld 85.903
Volume gisteren 77.426

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront