Pharming « Terug naar discussie overzicht

Wat is zover duidelijk en wat niet..

11 Posts
[verwijderd]
7
Na het lezen van allerlei postings, even van mijn kant ook een stukje tekst.

Zelf heb ik de afgelopen week benut om eens goed terug te kijken wat 2 jaar investeren in Pharming me nu aan info heeft opgeleverd en of Pharming voldoet aan mijn verwachtingen als LT belegger.

* Als eerste kwam toch dit naar boven :

Hoewel er dus een aantal mensen ruim 2 jaar intensief info hebben verzameld en goede contacten met Pharming hebben (waaronder ondergetekende) werden 'we'toch allemaal verrast door deze grote emissie. Achteraf gezien vond en vind ik dat toch een beetje onbevredigend gevoel, daar pakweg 2 weken van tevoren in een mailtje van Dhr Strijker naar mij en las het ook aan anderen, werd doorgeborduurd op die kleine verwatering.

Nog altijd is ook niet bekend WAAROM Pharming dit zo gespeeld heeft. Tuurlijk het is duidelijk dat er meer interesse was om te investeren, maar niet WIE, WAAROM en HOEVEEL?
Dit vind ik toch een minder punt...want het is oh zo essentieel in welke handen deze aandelen nu precies zijn gekomen.

Ook de twijfel over de al wel of niet geplaatste aandelen (nu blijkt weer uit mail van Dhr Strijker dat de aandelen nog niet geplaatst zijn zover ik begrijp) inmiddesl. Waarom is die omzet dan zo groot met een relatief kleine free float en heeft Pharming in feite de KT koers volledig de nek omgedraaid?

Toch nog veel vragen en vele verrassingen en we waren toch zo goed geinformeerd (dacht ik )..?

Het is natuurlijk wel prettig dat er nu straks aardig wat centjes in de kas zitten !!!

en wat ik nog niet gelezen heb zijn de volgende discussielijntjes

* levert nu de 1e partner ook gelijk WINST op ? Dit moet toch haast wel zou je zeggen?

* Zien we nog altijd SNEL een partner komen of wordt dit wel weer paar maandjes wachten?

Zover we allemaal hebben kunnen lezen ligt het produkt van Pharming meer dan op schema en gaat dit allemaal naar wens, echter blijven er vraagtekens waarom er nog altijd zo vaag wordt gedaan over een aantal punten.

* wie hebben nu die aandelen (moet al alng bekend zijn in mijn ogen..-> meldt dit dan !!)
* Waarom nog altijd niet duidelijk aangeven dat men al in fase 3 bezig is met testen en al eerste results hebben daar..(want dat wordt off the record wel bevestigd)?
* Partners (ze kennen elkaar echt wel..men weet dit nu echt wel van elkaar na de 17e januari dus waarom niet NAMEN melden ivm C1??

Ook zag ik (ieders goed recht) mensen afscheid van het forum nemen omdat nu alles op poten stond en duidelijk was..
Om je eerlijk te zeggen had ik juist het gevoel dat we er achter kwamen dat ook voor ons nog aantal zaken vrij verrassend waren) dus had hier graag over doorgediscussieerd?

Persoonlijk vind ik het aandeel waar ik al 2 jaar in beleg enorm onoverzichtelijk geworden en heb ik het gevoel dat er gemakshalve wel wat dingetjes weggemoffeld worden en worden vergeten.

Ik heb het gevoel dat een aantal mensen die al lang in Pharming zitten helemaal niet zo tevreden zijn met bepaalde zaken maar zich maar op de vlakte houden..

Omdat dus mensen bepaalde forums onmogelijk maken wil dat niet zeggen dat op de clubsite of desnoods via mail mensen van gedachten kunnen wisselen over deze bovenstaande zaken. Lijkt mij nog altijd heel waardevol, daar ik me niet kan voorstellen dat men allemaal al weet hoe het zich ontvouwt. Juist Nu is gebleken dat we met velen toch veel info kunnen vragen, maar dat er dan doodleuk toch wat anders uit de koker rolt.

Ik hoop dat de vaste groep mensen toch eens wat vaker contact opnemen onderling (hetzij via clubsite, forum of mail) om gewoon bepaalde zaken te bespreken en onduidelijkheden die er kunnen leven kunnen bespreken , wegnemen, want volgens mij was dit toch a priori de opzet toen er ooit begonnen werd met de infodeling

Volgens mij zijn we ook nog lang niet kaar, maar is de weg pas begonnen op 17 januari!!

mvg

Tico
[verwijderd]
0
mischien wil pharming wel openheid van zaken geven, maar op verzoek van de as partner(s) nog even lowprofile?
[verwijderd]
4
Tico, er zijn inderdaad veel vragen en er gebeurt ogenschijnlijk op dit moment erg veel bij Pharming achter de schermen. Er vanuitgaande dat Pharming de komende maand met info naar buiten komt, geef ik mezelf tot begin maart de tijd voordat ik Pharming benader voor opheldering. Totdat Pharming met info naar buiten komt, blijft het allemaal speculeren. Ik kan je wel vertellen, dat ik niet gelukkig ben met Pharming's PR-beleid.
[verwijderd]
6
Deze emissie was inderdaad behoorlijk verrassend. Voortaan zal ik de e-mails van Strijker lezen met een ps: wijzigingen voorbehouden :)
Eigenlijk vind ik dat men te overdreven reageerd op deze emissie.

Dit deed me denken aan de discussie van jaar geleden. Waarom had Pharming toen niet een mega emissie gedaan om alle problemen op te lossen?
Ph koos ervoor om in gedeelten te emitteren om telkens een hogere emissie koers te eisen, toch bleeft men kritisch over dit punt.
17 jan. jl heeft Pharming gekozen om toch met een grote emissie te komen. Nu is Pharming wel van alle problemen geredt en kan 2 jaar makkelijk vooruit. Ik denk dat dit op MLT zijn vruchten zal afwerpen. 70 miljoen aandelen valt reuze mee als je kijkt naar de toekomst van Pharming, een flinke kas positie en de partners zullen nog een schep bovenop doen in de vorm van mile-stone payments. Over een tijdje zal niemand meer omkijken naar deze emissie maar naar de potentie van Pharming en de financiële situatie. Ik denk dat we nu een bedrijf hebben met een gezonde basis en de toekomst positief tegemoet kan inzien.
[verwijderd]
0
Tico,

Ik heb ook problemen met de communicatie vanuit Ph. Eerst spreekt men van een verwachte verwatering van 10-15% en dan VOLLEDIG ONVERWACHT komt er een verwatering van 100% en laat men na ons te vertellen bij wie die nieuwe aandelen terecht komen, wat inderdaad van cruciaal belang is.

Voor mij is het eigenlijk eenvoudig, ofwel komen ze terecht bij produktpartners en dat zou ik persoonlijk het beste vinden wat ons had kunnen overkomen, ofwel is dit niet het geval en dat zou ik sowieso een slecht teken vinden want wie geeft er nu een goede zaak weg voor veel minder dan dat het waard is (lees 1.40 EUR) ?

Het kan toch ook niet dat het meedelen van de namen van de nieuwe investeerders langer duurt dan nog één bijkomende week ?
[verwijderd]
0
Wat volgens mij nog steeds veergeten wordt in deze discussie is dat de prijs een een PH aandeeltje 1 euro stond. Door de beleggers hier werd een euro teveel gevonden om te kopen. Er zijn er die hebben zelfs onder de euro verkocht!!!

Wellicht zijn het nu degene die het hardste huilen om een emissiekoers van 1,40 die aan hun neus voorbij gaat, omdat hij alleen voor de grote jongens is.

Binnen een maand 40% meer binnenhalen, ja dat is klasse van Ph . Maar daar hoor ik niemand over.
[verwijderd]
3
Zie je gelijk weer de zeer beperkte waarde van al dat zoeken en speuren naar zgn. fundamentele informatie.
Gewoon een hoop tijdverspilling imo.
Ik houd het liever simpel: voor velen wellicht te simpel.
Pharming is voor mij een gok, zoals dat eigenlijk met elk aandeel het geval is:zowel naar beneden als naar boven toe liggen de voorbeelden voor het oprapen.
Aan de hand van wat grote lijnen kun je wat inschattingen maken, maar het blijven wel inschattingen...

* bij slagen C1 evt. een enorm marktpotentieel, met relatief hoge winst door geringe kosten: enkel de kernactiviteit in eigen huis.
* waarde van de techniek "an sich" bij gebleken succes C1.
* waarde compensabel verlies.
* fibrinogeen redelijk ver gevorderd in de pipeline.
* aandelenbezit directieleden Pinto en Pieters.
* trackrecord Pinto + salaris in aandelen + persoonlijke doelstelling.
* een biotech-aandeel kan enorm boosten.
* een turnaroundaandeel kan enorm ver terugkomen.

Wat moet ik verder?
Dit kán een knaller worden...
Bovendien werd de "harde kern", zoals je zelf ook al aangeeft, bij de laatste emissie net zo verrast als ik die geen onderzoek doet.
Opvallend was wel hoe gemakkelijk men met dit nieuwe feit omging.
Net alsof er niets gebeurd was: dezelfde superieure zelfingenomenheid op het gebied van "kennis" als voorheen... :-)

Maar goed Tico: Pharming kan evt. een knaller worden, verschillende lijnen wijzen in die richting, maar door allerlei onvoorziene omstandigheden blijft dit dus een gok tot het daar is...

diversiongeoff
3
Klasse? Als ze in december hadden gemeld dat er een verwatering van net onder de 100 pct aan zat te komen waren we voorlopig ook niet meer boven de 1 euro uitgekomen. En kom nu niet aan met de mededeling dat ze op dat moment niet al bekend waren met de interesse in het plaatsen van 27,25 miljoen extra aandelen/schuldsanaering plus nog wat extra toeters en en bellen. Daar geloof ik namelijk helemaal geen ene moer van. Ik vind dit alles verre van 100 pct zuiver en verwacht nog een zeer gedetailleerde uitleg van de heren! De huidige stilte met betrekking tot het niet geven van extra informatie spreekt in ieder geval al zeker niet in hun voordeel.
[verwijderd]
0
Je vergeet even voor het gemak, dat alle je fundamentele kennis die je over het potentieel van Pharming hebt, van de harde kern hebt gekregen. En dat ze geen probleem met de laatste verrassing op het gebied van de financiering hebben, is ook BS. Verder blijven alle fundamenten van het bedrijf zelf gewoon overeind. Kortom, je houdt het wat mij betreft een beetje te simpel. Maar ik verwacht niet anders van een trader.
[verwijderd]
1
Ik heb nog bijgekocht op 1 Euro, omdat ik dat als een buitenkans zag. Voor mij is die 1 Euro absoluut niet het referentiepunt, waar je van moet uitgaan. Dat was het eindpunt van weer een grote dump. De vraag is voor mij nog steeds, een toevallige dump of een geregiseerde dump.
[verwijderd]
0
Je vergeet even voor het gemak, dat alle je fundamentele kennis die je over het potentieel van Pharming hebt, van de harde kern hebt gekregen.
=> nee, dat vergeet ik niet.
Wat het marktpotentieel van C1 betreft, heb ik dat uit Snorkle's posting Pharming van A-Z opgepikt (maart 2002).
Maar de vraag is óf je anders honderden zo niet meer uren nodig moet hebben om achter een marktpotentieel van een product te komen.
De overige punten van de grote lijnen die ik aanhaalde kon je gewoon uit de persberichten en meldingen van pharming zelf halen, naast wat eigen constateringen (turnarounds, spikes en boosts)...

En dat ze geen probleem met de laatste verrassing op het gebied van de financiering hebben, is ook BS.
=> sommigen wel, anderen niet.
Het gaat om degenen die ik bedoel...

Verder blijven alle fundamenten van het bedrijf zelf gewoon overeind.
=> mee eens.

Kortom, je houdt het wat mij betreft een beetje te simpel. Maar ik verwacht niet anders van een trader.
=> :-)

P.S.
Ik bekijk een fonds idd hooguit alleen in grote lijnen fundamenteel.
Daarnaast charttechnisch en sentiment.
Verder zit ik Pharming long LT al vanaf voorjaar 2002(eerste instap op 0.83)...
11 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 mei 2024 17:35
Koers 0,899
Verschil +0,000 (+0,06%)
Hoog 0,914
Laag 0,898
Volume 4.659.264
Volume gemiddeld 6.631.087
Volume gisteren 2.763.190

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront