Corbion « Terug naar discussie overzicht

CSM Lekkerrrr Snoepje .......

5.041 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 ... 249 250 251 252 253 » | Laatste
Henker
0
Corbion heeft afgelopen week 39.000 aandelen gekocht waarvan er maar 2000 op vrijdag.
JK Dutch
0
quote:

Henker schreef op 26 april 2015 22:37:

[...]

Ik verwacht de komende 2 dagen nog een stijging omdat de kleine belegger nog graag wilt aanschaffen. Dit zal nog een ondersteunend effect geven op de koers van Corbion. Ik ga morgen en overmorgen weer mijn positie bekijken en waar ik het nodig vind zal ik een deel verkopen.

Morgen (maandagavond) komt Apple er wordt weer verwacht dat de cijfers fenomenaal zijn. Ik ben van plan om met een deel van Corbion in Apple te zetten.

Over het BBP, als die tegenvalt zal Yellen echt niet besluiten om weer geld in de economie te gaan steken. De koers van de dollar zal dan alleen meer waard gaan worden. Ik verwacht dat dit van korte duur is. Valt het tegen dan zal het rentebesluit alleen weer worden uitgesteld.

Kortom ik vind de eerste 2 dagen voor Corbion belangrijk en daarna zal de koers stabiliseren op de koers die er dan is.

Succes iedereen.
Idd gelijk gekregen Henker! Begin van de dag wel een beetje moeite en ik twijfelde nog even om bij te kopen en helaas niet gedaan. Nou ja kan niet altijd goed gaan maar als een aandeel in de flow is moet je misschien niet te snel uitstappen. Heb in het verleden mss vaker scheve schaats gereden waardoor ik iets sneller mijn winst veilig wil stellen. Ik kijk dan vooruit wat er nog kan komen en schat soms risico soms te hoog in. Maar soms kan ik de logica van stijgingen of dalingen ook niet vatten.
[verwijderd]
0
quote:

JK Ducth schreef op 20 april 2015 20:11:

UBS Group meldt belang in Corbion
Redactie ABM Financial News - 16 april 2015, 07:18

Kapitaalbelang bijna vier procent.

UBS Group heeft een eerste belang in Corbion gemeld. Dat bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 10 april 2015.



UBS Group meldde een kapitaalbelang van 3,97 procent bij een dito stemrecht.



Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden.

Wel van een paar dagen geleden maar zag het niet op de nieuwssite van iex.nl, wel de moeite waard.

Je ziet de laatste weken dat de belangen van derden steeds groter worden. Is hier iets op handen????????, of vinden ook de grote partijen dat Corbion nog zwaar ondergewaardeerd is? Vult u zelf maar in!
Volgens deze site heeft UBS inmiddels (22 april)6,35%: www.grootaandeelhouders.nl/aandelen/c...

Ze zijn hebberig en haastig daar bij UBS. Why? Want ze moeten opbieden tegen de aandeleninkoop van Corbion zelf. En in deze markt... dan moeten ze haast wel plannetjes aan het smeden zijn.
[verwijderd]
0
"Mogelijkheden voor bioplastic vallen tegen"
Corbion, het voormalige CSM, richtte het bedrijf in op bioplastic uit suikerbieten. Inmiddels maakt bioplastic nog niet eens 1% uit van de totale plasticmarkt. Topman Tjerk de Ruiter: "Vorig jaar zijn we opnieuw gaan kijken en kwamen we tot de conclusie dat de mogelijkheden voor bioplastic goed zijn, maar lang niet zo groot als iedereen in het verleden dacht."

De Ruiter: "Het is vaak een combinatie van polymeren, die een plastic succesvol maken. Corbion maakt de grondstof voor een van die polymeren, PLA. Maar PLA krijgt veel minder toepassingen dan oorspronkelijk gedacht, onder meer doordat het vrij hard is. Dat is voor het verpakken van groenten en fruit heel handig, maar niet bij het maken van een fles priklimonade. We hebben iets te makkelijk gedacht: we richten ons op het maken van melkzuren en de vraag komt verder vanzelf. Dat is niet gebeurd. Daarom is het een logische stap dat we nu zelf de markt voor PLA willen ontwikkelen." Daarbij zou de politiek kunnen helpen. "In Italië moeten plastic boodschappentasjes afbreekbaar zijn, dus bijvoorbeeld met PLA. Frankrijk heeft verschillende regels en in Denemarken mogen winkels helemaal geen plastic tassen meegeven. Nederland is er nog niet uit. Zulke verschillen zijn lastig."

Bron: Financieele Dagblad

Publicatiedatum: 28-4-2015
[verwijderd]
0
Biotech is en blijft HOT
marktgevoel.nl/aandelen/item/50158-bi...

Ze denken daar aan pillen bij marktgevoel. Maar Corbion is volgens mij toch een echt biotech bedrijf. Ze hebben daar een heleboel spulletjes en technieken gebruiksklaar op de plank liggen. Realistischer dan heel wat andere biotech-collegae.
JK Dutch
0
Geen idee waar dit ineens vandaan komt. Winstnemingen? Of zijn er nu partijen die hun positie na de flinke koerssprong verkleinen?
[verwijderd]
0
Of is het omdat de dollar is afgezwakt dat beleggers denken dat de winst van Corbion nu gaat afnemen?
JK Dutch
0
quote:

Ditomasso schreef op 4 mei 2015 11:29:

Of is het omdat de dollar is afgezwakt dat beleggers denken dat de winst van Corbion nu gaat afnemen?
Dat is ook iets wat in mij opkwam, Corbion heeft natuurlijk flink geprofiteerd van de dollar opmars maar dat een beetje herstel van de euro dit veroorzaakt, tja. De eerste koersbeweging in de ochtend was wel heel negatief.
[verwijderd]
0
Inderdaad, de opening was -2,5% of zo, heel vreemd. Moet dan echt alle orders zijn die dit weekend zijn opgegeven in navolging van de dollar koers. Het herstelt langzaam, maar nog niet genoeg.
[verwijderd]
0
Ik zie gewoon een partij die bij opening 25k stukken dumpt. Daarna lijn omhoog. Lijkt me vooralsnog niet veel aan de hand. Wel jammer dat we niet in het groen staan met zo'n AMX.
Njee
0
Ik ben drie weken geleden ingestapt en had verwacht dat de koers na een flinke stijging door zou stijgen naar €22. Er wordt echter winst genomen, wat verwachten jullie op korte termijn?
marktwaarde
0
quote:

Njoost schreef op 5 mei 2015 21:45:

Ik ben drie weken geleden ingestapt en had verwacht dat de koers na een flinke stijging door zou stijgen naar €22. Er wordt echter winst genomen, wat verwachten jullie op korte termijn?
Verwacht dat het aandeel zijwaarts zal bewegen. Corbion en Fagron hebben dit gemeen. Goede cijfers. Eerste 2 dagen pieken en daarna weer terug bij af. 2 weken voor de q2 cijfers ga ik weer in Corbion om vervolgens weer op de ochtend van dag 2 na de cijfers te verkopen.
JK Dutch
0
Vandaag en gister weer redelijk in de min. Gaan we morgen weer een stapje verder omlaag of is dit het??
[verwijderd]
0
Hele beurs gaat naar beneden, Corbion gaat gewoon mee. Maak ik me niet zo druk om.
[verwijderd]
0
Geweldig nieuws van Corbion vandaag! De PLA-fabriek kan van start gaan. Voorwaarde was dat afname van de productie voor 1/3 van de capaciteit gegarandeerd is, en die kogel is nu door de kerk.
www.corbion.com/media/press-releases?...
Corbion today announces that it has signed letters of intent for one-third of the volume of a 75 kTpa PLA polymerisation plant. Corbion reached the next milestone to enter the PLA market as set out in its strategy Disciplined Value Creation. hugin.info/160089/R/1919551/687342.pdf

Er is nog meer goed nieuws. Ze gaan een stevige rol spelen in "Holland Bioplastics"
www.corbion.com/media/press-releases?...
www.hollandbioplastics.nl/wat-zijn-bi...
www.agro-chemie.nl/
[verwijderd]
0
Vraagje aan de Corbion beleggers;

Ik heb Corbion in portefeuille en beschouw het als een waarde-aandeel. Heb dus een buy-and-hold strategie en wacht tot de bioplastics business volledig tot bloei is gekomen. Of eventueel een overnamebod (van DSM?) van minimaal 30 euro. Aan de andere kant heb ik met Corbion (voorheen CSM) ook al genoeg dipjes (twee keer tot circa 10-12 euro) gehad dus dan had ik beter koerswinsten kunnen pakken en goedkoper terugkopen.

Wat is jullie strategie met Corbion en bij welke (realistische) prijs wil je verkopen?

Bedank voor jullie reacties.
[verwijderd]
0
Als je buy and hold strategie hebt zou je geen verkoopplannen moeten beramen.

Als je alleen nog maar meer wilt buy-en... dan hier mijn "my 3 cents" visie.
In 2008 was er een top van €25, en in 2011 €26.
Volgens mij waren die allebei het gevolg van publiciteit aangaande Biostrategie.
Momenteel is die weer volop actueel en wordt (eindelijk!) daadwerkelijk gerealiseerd. Corbion heeft voor meer dan de helft bio-technische vacatures open staan: www.corbion.com/careers
Daarom denk ik dat die bovenste trendlijn spoedig weer opgezocht wordt, dus binnen een jaar €27 op enig moment.
Omdat succes te voet komt zal het wel langer duren voordat €27 de bodem is. Op dit moment €20 kan je je er mijns inziens geen buil aan vallen.
[verwijderd]
0
quote:

pielsje schreef op 13 mei 2015 12:41:

Overnamenieuws?, + 3,5%
Daar mist het wat volume voor
5.041 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 ... 249 250 251 252 253 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 mei 2024 17:35
Koers 20,940
Verschil -0,100 (-0,48%)
Hoog 21,260
Laag 20,900
Volume 79.431
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 205.836

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront