ING Groep « Terug naar discussie overzicht

ING - PB's en andere relevante informatie

5.550 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 ... 274 275 276 277 278 » | Laatste
voda
0
ING blijft favoriet bij Credit Suisse - Market Talk


AMSTERDAM (Dow Jones)--ING (INGA.AE) blijft een van de favorieten in Europa voor Credit Suisse, als goed gediversifieerde retailbank met stevige Europese bankbedrijven, een solide kapitaalpositie en een dividendrendement dat 48% boven het gemiddelde voor de Europese bankensector lag in 2015. De retailbanken in Nederland en Belgie presteerden in het derde kwartaal sterk, vooral dankzij fors lagere voorzieningen voor slechte leningen. Dit kan de winstgevendheid verder verbeteren, verwacht de analist, die rekent op een uitkering van 60% van de winst als dividend, nadat het bedrijf zelf 40% als minimum noemde. Dit komt neer op een dividendrendement van 5,9%. Het koersdoel zakt een fractie naar EUR16,60 van EUR17, het advies blijft outperform. Het aandeel ING staat donderdag rond 15.00 uur 2,4% lager op EUR12,54, in een AEX die 2,2% inlevert na een tegenvallend extra stimuleringspakket van de Europese Centrale Bank (ECB). (archie.vanriemsdijk@wsj.com)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Appartementen in 'het Zandkasteel'

Gepubliceerd op 8 dec 2015 om 14:16 | Views: 1.616

AMSTERDAM (AFN) - Het oude hoofdkantoor van ING Groep, dat ook wel te boek staat als het Zandkasteel, wordt omgetoverd tot een appartementencomplex. Een consortium van G&S Vastgoed, VolkerWessels en OVG Real Estate zal het complex onder handen nemen, zo werd dinsdag bekend.

In het oude kantoor worden ruim vijfhonderd appartementen en diverse (maatschappelijke) voorzieningen gerealiseerd. Financiële details werden niet bekendgemaakt.

Afgelopen zomer meldde ING dat het hoofdkantoor verhuist van de Amsterdamse Poort naar Zuidoost. Het te realiseren optrekje aan de Frankemaheerd is kleiner dan het Zandkasteel, dat voor het krimpende ING te groot is geworden. De nieuwbouw van het hoofdkantoor staat gepland vanaf de tweede helft van 2016. ING zal het pand in 2019 betrekken waarna direct het oude kantoor onder handen zal worden genomen.
voda
0
'ING voorziet bankenconsolidatie in Europa'

Gepubliceerd op 9 dec 2015 om 07:51 | Views: 4.774


AMSTERDAM (AFN) - Topman Ralph Hamers van ING stelde woensdag, in een gesprek met de Duitse krant Handelsblatt, dat hij consolidatie voorziet in de Europese bankensector, onder meer door veranderingen van toezicht en het soepele monetaire beleid. Dat zal volgens hem eerst plaatsvinden in afzonderlijke landen plaatsvinden, voor er sprake gaat zijn van grensoverschijdende fusies.

Hamers ziet op lokale markten, zoals in Spanje en Italië, al consolidatie plaatsvinden. Fusies in Nederland voorziet hij echter niet.

In een afzonderlijk gesprek met de krant Ziarul Financiar gaf plaatsvervangend topman van Mihaela Bitu van ING Bank Romania aan niet uit te sluiten dat de bank overnames doet in Roemenië om daar te groeien. ,,Wij hebben een voorkeur voor autonome ontwikkelingen, maar we kijken ook naar de markt. Als er geschikte mogelijkheden voordoen die een goede match zijn voor ons profiel, dan sluiten we acquisities en consolidatie niet uit'', aldus Bitu.
voda
0
Moody's positiever over Nederlands bankensysteem


AMSTERDAM (Dow Jones)--Moody's Investors Service is positiever over het bankensysteem in ons land en verhoogt de outlook naar stabiel van negatief, meldde de kredietbeoordelaar donderdagochtend. De outlook geeft de verwachtingen van Moody's weer over hoe de kredietwaardigheid van Nederlandse banken zich in de komende 12 tot 18 maanden zal ontwikkelen.

Als voornaamste redenen voor de opwaartse bijstelling noemt Moody's de materiele verbetering van de winstgevendheid, omdat er minder voorzieningen op slechte leningen genomen hoeven te worden. Dit wordt versterkt door een duurzaam economisch herstel, aldus het Amerikaanse ratingbureau.

"De kwaliteit van leningen verbetert door de verbeterde operationele omstandigheden, omdat het herstel van de Nederlandse economie sterker is als dat in het eurogebied", aldus Moody's. "Het momentum wordt gedreven door de export en een lang uitgestelde opleving van de binnenlandse consumptie, en in het verlengde daarvan is de werkloosheid gaan dalen en stijgen de huizenprijzen, omdat de transactievolumes toenemen."

Moody's verwacht voor dit jaar een groei van de economie met 2,1% en in 2016 van 2%. In 2014 groeide de economie met 1%.

De kredietbeoordelaar stelt dat Nederlandse banken een nieuwe fase in gaan na jaren van herstructureringen. En onder aan de streep wordt de winst ondersteund door de toegenomen omzet in de afgelopen drie jaar dankzij de hogere rentemarges en de kostenefficientie die in het algemeen beter is als bij Europese sectorgenoten. Moody's waarschuwt wel dat banken last hebben van het ultralage renteklimaat en een toegenomen concurrentie op de binnenlandse markt.


Door Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com

voda
0
Basel-plannen niet beter voor Nederlandse hypotheken

Door Archie van Riemsdijk

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--De kans blijft groot dat de minimale kapitaalbuffers die banken volgens internationale regels moeten aanhouden voor woninghypotheken fors gaan stijgen, blijkt donderdag uit een nieuw consultatiedocument van het Bazels Comite voor het bankentoezicht, dat weinig verandering op dit punt laat zien.

Dat is ongunstig voor Nederlandse banken, die momenteel op basis van hun interne risicomodellen relatief weinig bufferkapitaal hoeven aan te houden voor hypotheken, omdat ze daar, historisch gezien, zeer weinig verlies op lijden.

In nieuwe regelgeving komt er een ondergrens voor de intern gemodelleerde risicoweging, een zogenaamde 'kapitaalvloer', afgeleid van een wereldwijde standaardrisicoweging. Die vloer zal naar verwachting aanzienlijk hoger uitvallen dan de gemiddelde risicoweging van Nederlandse hypotheken, die hierdoor veel minder rendabel worden voor Nederlandse banken.

In het donderdag gepubliceerde consultatiedocument wordt die standaardrisicoweging voor een woninghypotheek uitsluitend bepaald door de hoogte van de lening, ten opzichte van het onderpand.

Dat is ongunstig voor de Nederlandse hypotheken, die internationaal gezien erg hoog zijn, omdat banken met name voor de crisis met gerust hart meer dan de woningwaarde leenden, rekenend op stijgende huizenprijzen.

Door de terugval van de huizenmarkt na de crisis en de beperkte aflossing zijn de loan-to-values van Nederlandse hypotheken nog steeds bijzonder hoog. Een groot deel van de Nederlandse hypotheken is aflossingsvrij, om optimaal te profiteren van de hypotheekrenteaftrek.

Door de huizenmarktbubbel in de decennia voorafgaand aan de crisis hebben banken bovendien een relatief groot deel van hun balans in hypotheken geinvesteerd. Dit varieert van 15% bij ING tot 30% bij ABN Amro, 37% bij Rabobank en 70% bij SNS.

In het huidige standaardmodel van het Bazels Comite hebben woonhypotheken wereldwijd een risicoweging van 35%. Bij het berekenen van hun vereiste kapitaalbuffers mogen banken een hypotheek dus voor 65% als risicovrij beschouwen, mits er een "substantiele" buffer zit tussen de woningwaarde en de hoogte van de lening.

Omdat die aanduiding was vaag was, worden in het nieuwe voorstel oplopende risicowegingen voorgesteld, van 25% tot 75%, afhankelijk van het procentuele verschil tussen de lening en de woningwaarde.

De betaalbaarheid van de hypotheekrente voor de huiseigenaar wordt niet meer meegenomen als factor, na kritiek uit de sector, dat dit internationaal geen goed vergelijkingsmateriaal zou opleveren.

Nederlandse banken verwachten dat hun kapitaaleisen door de invoering van de 'kapitaalvloeren' ongeveer gaan verdubbelen, meldde de NVB eerder dit jaar.

De plannen zijn de reden waarom Rabobank woensdag aankondigde zijn balanstotaal de komende vijf jaar te zullen inkrimpen met EUR150 miljard, ten opzichte van de huidige EUR675 miljard, om voldoende renderend te blijven.

Bestuursvoorzitter Wiebe Draijer van Rabobank zei woensdagavond in een toelichting op de nieuwe 'krimpstrategie' dat de bank een scenario heeft uitgekozen dat redelijkerwijs kan worden verwacht, hoewel de bank die eisen zelf veel te zwaar vindt.

Tegelijkertijd is de ingreep zo gekozen dat het verdienmodel van de bank ook overeind blijft, als de eisen nog zwaarder uitvallen, zei Draijer, "wat wij totaal ongerechtvaardigd zouden vinden."

Ook toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) heeft zich kritisch uitgesproken over de plannen van het Bazels Comite, bij monde van directeur bankentoezicht Jan Sijbrand, die heeft gezegd dat de risicowegingen van Nederlandse hypotheken niet voor niets zo laag zijn. "Dat heeft te maken met allerlei factoren, bijvoorbeeld ook met hoe snel je als bank een klant belt als er betalingsproblemen zijn, bij hem op bezoek gaat", zei Sijbrand eerder dit jaar bij de presentatie van het jaarverslag van DNB.

Andere Noordwest-Europese landen met vergelijkbare hypotheekmarkten als Nederland worden ook geraakt door de plannen. Denemarken zou daarom samen met Zweden, Duitsland en Nederland willen optrekken tegen de plannen, meldde persbureau Bloomberg deze week. Daarbij wil het land ook de eurocommissaris voor de financiele sector Jonathan Hill inschakelen.

De lobby lijkt al enig succes te boeken. ING-topman Ralph Hamers zei bij de derdekwartaalcijfers begin november dat de Europese Centrale Bank (ECB) helemaal niet enthousiast is over de Bazelse plannen om terug te keren naar standaardwegingen, in plaats van interne modellen.

"Voor lokale leningenportefeuilles willen ze juist bij interne modellen blijven en vinden ze dat er geen standaardbenadering moet worden gebruikt", zei Hamers tegen journalisten, in een toelichting op de derdekwartaalcijfers. Ook voor andere toezichthouders zouden de 'capital floors' nog geen gelopen race zijn, aldus de ING-topman.


Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@wsj.com

voda
0
ING, waar ben je mee bezig???

Klanten ING gaan betalen voor enveloppen

09 December 2015 Yannick La Gordt Dillié

ING-klanten die niet internetbankieren en betalingen via de post doen, krijgen in 2016 te maken met een andere regeling voor enveloppen. En daar zijn kosten aan verbonden.

Centraal punt

Momenteel zijn enveloppen nog verkrijgbaar bij een kantoor van de ING. Vanaf 1 januari 2016 gaat dit veranderen. Het gebruik van enveloppen voor overschrijvingen en acceptgiro's neemt jaarlijks met 15 procent af. Reden voor de bank om te kiezen voor centrale uitgifte.

Extra kosten

De enveloppen zelf blijven 'gratis'. Toch betalen ING-klanten vanaf 2016 wel porto- en handlingskosten. Een stapel van 20 enveloppen kost hen €2,50. Klanten betalen momenteel al voor de overschrijvingskaarten: €5,- voor 20 stuks (gratis voor mensen die geboren zijn voor 1941 of een RoyaalPakket hebben bij de bank).

"Weer een reden om je te dwingen tot internetbankieren, hetgeen ik niet wil", reageert een klant van de bank. Iemand anders zegt: "Natuurlijk is internetbankieren handig, maar als er een meerdaagse storing is wil ik toch graag betalingen kunnen blijven doen."

acht reacties

Jan Willem1, Woensdag 09 December 2015 08:38

Als je niet wil of kan internet bankieren, moet je betalen, Dit is chantage van de bovenste plank. Banken worden steeds crimineler.

jarisa, Woensdag 09 December 2015 08:48

dan stuur ik wel een zelfgekochte enveloppe .
maar telebankieren , neen , dat niet .

john, Woensdag 09 December 2015 09:10

als de ing en andere instanties willen dat er via internet moet worden betaald
gaan zij dan ook de internet van de klanten betalen
want nu liften ze mee op kosten van de klant
zij kunnen ook mensen belonen die via internet zaken doen en niet mensen laten betalen voor een enveloppen en overschrijvingskaarten
het word tijd dat mensen naar een klant vriendelijke bank gaan

N. van de Stadt, Woensdag 09 December 2015 09:11

Weer zon klantonvriendelijke actie van de bank Eerst worden de kosten voor een betaalpaket verhoogd en nu dit weer.De klant is weer e lul.Laat De Ceo Hamers het eens betalen uit zijn bonus Deze graaier heeft niet met klanten alleen maar zijn bonus

M v Oorschot, Woensdag 09 December 2015 09:55

Ik vind het niet normaal om on te dwingen om internet te bankieren zolang het voor mijn gevoel nog niet veilig is en nog niet risico veiligel doe ik het niet weet ook niet hoe het werk komen juie ons dan thuis helpen en voor lichten en bewijzen dat het wel veilig is en als ik mijn geld weg is krijg ik het bedrag dan terug om dat ik ook gehoord heb dat ik met bewijzen moet komen dat ik het veilig heb over gemaakt ik zie graag een reactie terug mijn dan dank hier voor
Groetjes
M.v.Oorschot

nummer 13, Woensdag 09 December 2015 10:00

Ik neem aan dat er een adres op de enveloppe staat voorgedrukt. Kun je dat niet gewoon overnemen op gewone enveloppen van de boekhandel?
Of worden je overschrijvingen dan helemaal niet meer behandeld?

farhead, Woensdag 09 December 2015 11:43

Waarom geen kenmerk op de enige enveloppe dat je er nog maar vier hebt, hetzelfde gebeurt nu al bij overschrijvingskaarten. Die administratiekosten zijn een schoolvoorbeeld van nog meer graaien, die nota bene door de belastingbetaler overeind moet worden gehouden.

Piet, Woensdag 09 December 2015 11:45

Deze bank heeft afgelopen jaar haar betaalpakket tarieven al flink verhoogd en doet dit komend jaar ook weer.
Daarbij vinden ze ook steeds weer nieuwe kosten uit die betaald moeten worden zoals nu met de enveloppen.
Een bedrijf dat via de belastingbetalers feitelijk dankzij zijn klanten overeind is gebleven knijpt nu die zelfde klanten uit.
Ze zouden zich echt helemaal dood moeten schamen.

Bron:

www.geldenrecht.nl/artikel/2015-12-09...

voda
0
'Banken bang voor cybercrime'

Gepubliceerd op 14 dec 2015 om 08:07 | Views: 3.330

AMSTERDAM (AFN) - Bankiers zien cybercrime en de onzekere economie als de belangrijkste bedreigingen voor hun sector. Dat stelt consultancybureau PwC in zijn jaarlijkse onderzoek naar grootste zorgen in de bankensector.

Bankiers, risicomanagers en regelgevers wijzen daarin de kwetsbare economie aan als de belangrijkste potentiële uitglijder voor de bankensector. Cybercrime steeg daarnaast echter met stip op de zorgenlijst, van negen naar twee. In 2012 stond de vrees voor hackers en computervirussen nog slechts op de achttiende plaats.

De angst voor cybercrime blijkt ook uit de grote zorgen binnen de financiële sector over de kwaliteit van de technologie van banken en hun systemen voor risicomanagement. Die nemen de vierde en zesde plaats in op de lijst met mogelijke 'bananenschillen' voor de banken.

Overregulering

Cybercriminelen hebben de zorgen over bemoeienissen van de overheid enigszins naar de achtergrond gedreven in de hoofden van bankiers. Overregulering kwam de afgelopen jaren vaak als grootste zorg naar voren, maar komt nu uit op plaats drie. 'Politieke interventie' zakte van twee naar vijf.

Volgens PwC toont dit aan dat banken ,,meer en meer hun toekomst in eigen handen krijgen''. In dat verband wijzen de onderzoekers ook op de sterke opkomst van de zorgen over de invloed van sociale media en de angst voor reputatieschade. Die vrees kwam bij deze vragenronde vanuit het niets op plaats twaalf, de angst voor de schade die via sociale media kan ontstaan ging van plaats negentien naar elf.
voda
0
'ING ziet af van overname Turkse tak HSBC'

Gepubliceerd op 16 dec 2015 om 13:17 | Views: 2.756

AMSTERDAM (AFN) - ING ziet af van de overname van de Turkse activiteiten van HSCB. Dat stelden vier ingewijden woensdag tegen persbureau Bloomberg. Sinds de afgelopen zomer deden juist regelmatig geruchten de ronde dat de Nederlandse bank dichtbij de aankoop was van de verlieslatende tak van zijn branchegenoot.

Volgens de bronnen droegen eisen van toezichthouders bij aan het besluit van ING om af te zien van de transactie. Eind juli deed het verhaal de ronde dat ING 700 tot 750 miljoen euro zou willen betalen voor de verlieslatende Turkse tak. ING wilde geen commentaar geven op de zaak.
voda
0
DNB wijst banken op risico's mobiel betalen

Gepubliceerd op 18 dec 2015 om 11:39 | Views: 4.004

AMSTERDAM (AFN) - De Nederlandsche Bank (DNB) waarschuwt voor de risico's van het stijgende gebruik van mobiele betaaloplossingen. Volgens de toezichthouder moeten banken bedacht zijn op nieuwe frauderisico’s en een stijging van de kaartfraude.

DNB stelt dat criminelen in de VS gestolen identiteits- en kaartgegevens via de smartphone aan het betaalsysteem van Apple, Samsung of Google kunnen koppelen. Dit komt volgens de toezichthouder omdat banken daar vaak genoegen nemen met de verstrekking van een beperkt aantal persoonsgegevens. Als die gegevens in verkeerde handen komen, kan op eenvoudige wijze op andermans kosten worden gewinkeld.

Betalen via de smartphone wordt wereldwijd steeds meer gemeengoed. In Nederland is het aanbod nog beperkt. Wel zijn er enkele innovaties gelanceerd, bijvoorbeeld door Rabobank en Vodafone. Ook Apple, Google en Samsung komen naar verwachting binnenkort met betaaloplossingen op de markt.
voda
0
Dividendverwachtingen ING lijken te hoog - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--RBC gelooft dat ING (INGA.AE) goed gepositioneerd is wat betreft strategie en kapitaalratio's vergeleken met de rest van de sector. Maar de verwachtingen ten aanzien van het dividend en de winst lijken te hoog, stellen de analisten van de Canadese bank, gezien de onzekerheid over kapitaaleisen en mogelijke druk op de winst uit onder meer hogere verliezen in gestructureerde financiering en lagere inkomsten uit de olie- en gasindustrie. Het advies gaat omlaag naar sector perform van outperform en het koersdoel naar EUR13,25 van EUR15,50. Dinsdag kort na opening noteert het aandeel 1,4% hoger op EUR12,37, terwijl de AEX met 1% stijgt. (ben.zwirs@wsj.com)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
ING wil 33 mln aandelen NN Group verkopen


AMSTERDAM (Dow Jones)--ING Groep nv (ING.AE) is van plan 33 miljoen gewonen aandelen NN Group nv (NN.AE)te verkopen via een accelerated book building offering aan institutionele beleggers, zo meldt het concern dinsdag.

Als onderdeel van de transactie heeft NN Group aangegeven van plan te zijn voor een totaal bedrag van EUR250 miljoen aan eigen aandelen terug te kopen van ING.

Na afronding van de transactie houdt ING een belang in NN van 16,2%, van de huidige 25,8%.

De biedprijs en het definitieve aantal aandelen dat verkocht zal worden bepaald na afronding van het book building proces en in een afzonderlijk persbericht worden aangekondigd, zo meldt ING.

ING sloot dinsdag 0,1% hoger op EUR12,22 en NN verloor 2,1% tot EUR31,20.


Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst +31-20-571-52-01; patrick.buis@dowjones.com

B vd
0
AMSTERDAM (AFN) - Analisten van de Britse bank Barclays zijn positiever geworden over het Europese bankenstelsel. Dat stelden ze vrijdag in een rapport. Ze verhoogden de waardering voor de sector van neutral naar positief.

Barclays wijst daarbij onder meer op een betere verwachting voor dividenden van banken. Daarbij is de waardering in doorsnee laag. Ook is de 'groeischok' van de Chinese economie al in de koersen verwerkt, menen de marktkenners.

De aandelen van de Nederlandse financiële instellingen ING en ABN AMRO worden door Barclays gezien als 'top pick'. Ook Lloyds, Danske Bank en Deutsche Bank staan op dat lijstje. Verder heeft Barclays een voorkeur voor Noord-Europese financiële instellingen ten opzichte van Zuid-Europese branchegenoten, zo werd opgemerkt.
voda
0
Rabo wijzigt favorietenlijst - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Analisten van Rabobank hebben hun favorietenlijst voor dit jaar flink gewijzigd, maakte de bank maandag bekend. Beter Bed, IMCD, KPN, NN Group en Wolters Kluwer werden opgenomen in de lijst, wat ten koste ging van ASM International, ING Groep en OCI. Ahold en BAM Group blijven gehandhaafd in de favoritetenlijst voor 2016. Thema's voor dit jaar zijn volgens de Rabo-analisten onder meer blootstelling aan landen met een aantrekkende economie, zoals Nederland en Frankrijk, bedrijven die goed kunnen omgaan met lage grondstof- en olieprijzen en die een goede en voorspelbare vrije kasstroom hebben. Ook letten de analisten van Rabobank op de kans dat een onderneming wordt overgenomen. Als meest waarschijnlijke overnamekandidaten in Nederland noemen de analisten BinckBank, Brunel International en Fugro. Geen van deze fondsen staat op de favorietenlijst. (amsterdam@dowjones.com)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
ING boekt verlies op deel NN-aandelen jaar later

AMSTERDAM (Dow Jones)--ING (INGA.AE) zal het boekverlies op een deel van de verkochte aandelen in de voormalige verzekeringsdochter NN Group (NN.AE) opnemen in de jaarcijfers van 2015, in plaats van 2014. Dat maakt de bank maandag bekend.

De aanpassing heeft geen invloed op de operationele resultaten, de kapitaalpositie of de plannen voor dividend, meldt ING. Alleen de nettowinst over het tweede kwartaal van 2015 valt hierdoor EUR1 miljard lager uit dan eerder gerapporteerd, op EUR358 miljoen, in plaats van EUR1,359 miljard.

Het boekverlies van circa EUR1 miljard werd geleden bij de verkoop van aandelen NN aan een drietal 'anchor investors' voorafgaand aan de beursgang van NN in de zomer van 2014. De verzekeringsdochter stond bij ING voor een aanzienlijk hoger bedrag in de boeken dan de marktwaarde.

Het boekverlies op deze pluk aandelen werd aanvankelijk genomen bij de beursgang in juli 2014. Sindsdien heeft de Autoriteit Financiele Markten (AFM) laten weten dat dit niet volgens de internationale boekhoudregels IRFS is. Het verlies zal nu worden geregistreerd op het moment waarop het belang van ING in NN tot 42,4% werd verlaagd en de verzekeraar werd gedeconsolideerd in de boeken van ING, in mei 2015.


Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@wsj.com

voda
0
ING ziet forse risico's in aandelenmarkt

Gepubliceerd op 11 jan 2016 om 12:24 | Views: 15.262

AMSTERDAM (AFN) - De risico's van de aandelenmarkten zijn momenteel hoog. Dat stelde ING maandag op basis van eigen analyse. Volgens de bank kan op het forse verlies van de eerste week van 2016 wel enig herstel volgen, maar blijft de markt heel volatiel.

Via diverse pieken en dalen kan de AEX de komende maanden per saldo steeds verder wegzakken, voorspelde technisch analist Roelof-Jan van den Akker. Dit kan voor de AEX volgens hem uiteindelijk leiden tot een daling naar 350 punten, of zelfs 300 punten. Die ,,forse correctie'' biedt beleggers vervolgens in zijn visie wel mooie kansen voor de langere termijn.

ING baseert de voorspelling onder meer op het verloop van de Dow Jones Transportation Index, die een belangrijke indicator zou zijn voor de Amerikaanse aandelenindices, en de Eurostoxx 50-index. Die staat volgens de bank symbool voor het verloop van de Europese aandelenmarkten.

De AEX stond maandag rond het middaguur 0,2 procent in de min op 409,85 punten. De eerste week van 2016 leverde de hoofdgraadmeter van het Damrak een verlies op van 7 procent.
voda
0
BIS: Geen fors hogere bankenbuffers door capital floors

AMSTERDAM (Dow Jones)--De totale kapitaaleisen voor banken zouden niet significant moeten stijgen door de invoering van minimale risicowegingen of 'capital floors', stelt de Bank for International Settlements (BIS) maandag.

Met de invoering van zulke kapitaalvloeren willen toezichthouders voorkomen dat de risicowegingen voor vergelijkbare soorten leningen, zoals hypotheken of bedrijfsleningen, bij verschillende banken onderling te veel verschillen. De ruimte die banken nu hebben om de risicoweging van leningenportefeuilles te verlagen op basis van interne risicomodellen, moet daarom worden ingeperkt door het leggen van de kapitaalvloeren.

Rabobank en ABN Amro vrezen dat dit een grote impact kan hebben op hun winstgevendheid, omdat zij veel hypotheken op de balans hebben met een zeer lage risicoweging. Afhankelijk van de hoogte van de vloer, zouden zij mogelijk een veelvoud aan kapitaal moeten gaan aanhouden voor deze hypotheken, waardoor de winstgevendheid zou kelderen. Rabobank heeft al aangekondigd een groot deel van zijn hypotheken te willen doorverkopen, als dit scenario zich voordoet.

Het Bazels Comite voor het bankentoezicht, de denktank die is belast met het uitwerken van nieuwe kapitaalregels voor banken, zal dit jaar meten wat de impact van de voorstellen zal zijn op de bankbalansen. Met de resultaten in de hand zal het comite "focussen op het niet significant verhogen van de totale kapitaaleisen", schrijft de BIS in een verslag van een vergadering afgelopen zondag.

De groep centrale bankiers en toezichthouders die de supervisie heeft over het Bazels comite zal het voorstel rond het einde van 2016 beoordelen.

De vergadering besprak ook de uitwerking van de 'leverage ratio'. Deze ongewogen kapitaaleis, waarin risicowegingen geheel geen rol meer spelen, moet vanaf 2018 mede gaan bepalen hoeveel bufferkapitaal een bank nodig heeft, als aanvullende maatstaf op de risicogewogen kapitaaleisen.

De vergadering was het erover eens dat de leverage ratio een minimale eis van 3% van de totale uitstaande risico's moet omvatten, waarbij er nog discussie is over aanvullende eisen voor mondiaal systeemrelevante banken.

Van de Nederlandse banken wordt momenteel alleen ING (INGA.AE) gerekend tot die groep van 30 grote internationale banken. Deze bank heeft zich in het verleden herhaaldelijk uitgesproken tegen het beleid van de Nederlandse regering, om Nederlandse banken een leverage ratio van 4% voor te schrijven. Daarmee is dit kabinetsbeleid strenger dan de 3% die vooralsnog is aangekondigd als minimale eis voor Europese banken.

De BIS publiceerde onlangs een studie die aantoonde dat een leverage ratio van 4% tot 5% de risico's op een systeemcrisis in het financiele systeem vermindert, terwijl de negatieve gevolgen voor de economie van de hogere kapitaaleisen voor banken beperkt zouden zijn.


Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@wsj.com

voda
0
ING-koersdoel verlaagd naar EUR13,90 van EUR14,80 - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Het koersdoel voor het aandeel ING is door Deutsche Bank verlaagd naar EUR13,90 van EUR14,80. Het advies blijft kopen. De analisten van Deutsche Bank verwachten dat ING in het afgelopen vierde kwartaal een onderliggende winst voor belastingen boekte van EUR974 miljoen. De Nederlandse bank zal daarbij een dividend over 2015 aankondigen van EUR0,65, zo voorzien de marktvorsers. Deutsche Bank blijft enthousiast over ING, onder meer vanwege onder meer het aantrekkende dividendrendement naar 6% tot 7% en een groei van de kredietverlening met 4%, hetgeen hoger is dan in de sector. Vanwege met name een andere waarderingsmethode werd het koersdoel verlaagd. Op 4 februari maakt ING de cijfers over het vierde kwartaal 2015 bekend. Het aandeel sloot dinsdag 0,8% hoger op EUR11,58, terwijl de AEX 1,2% aandikte.(andre.sterk@wsj.com)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
ING koersdoel naar EUR13,90 van EUR14,80 - Deutsche Bank
ING advies blijft buy bij Deutsche Bank

(MORE TO FOLLOW) Dow Jones Newswires

voda
0
ING koersdoel omlaag bij Nomura - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Nomura heeft vrijdag het koersdoel voor ING Groep (INGA.AE) verlaagd naar EUR16,00 van EUR16,40 met een ongewijzigde koopaanbeveling. De analisten van de Japanse zakenbank rekenen op een weinig opzienbarend kwartaal. De aandacht van de markt zal volgens de marktvorsers vooral uitgaan naar het slotdividend van ING, aangezien dit het eerste jaar sinds 2007 is dat de bank niet wordt gehinderd door staatsbeperkingen. Nomura herhaalde verder nog altijd zorgen te hebben over de recente ontwikkeling van de regelgeving. Dit kan ertoe leiden dat ING zich conservatiever opstelt op de korte termijn, ondanks dat de bank relatief sterk gekapitaliseerd is. De analisten verlaagden hun dividendraming voor 2015 en de daaropvolgende twee jaar met EUR0,15. Daarmee komt het dividend van ING over 2015 naar verwachting van de zakenbank uit op EUR0,65 per aandeel. Over 2016 zal de bank vermoedelijk EUR0,75 en over 2017 zelfs EUR0,85 per aandeel uitkeren. Ondanks de verlaging van de dividendraming biedt ING volgens Nomura nog altijd een "sterk" dividendrendement van 5,6% over 2015, met een pay-out ratio van 50%. Daarbij is het aandeel ING volgens de analisten nog altijd "erg ondergewaardeerd". Op 4 februari geeft ING inzicht in de cijfers over het vierde kwartaal. Het aandeel ING sloot donderdag 2,2% lager op EUR11,36.


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

Pety
0
quote:

voda schreef op 15 januari 2016 15:28:

ING koersdoel omlaag bij Nomura - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Nomura heeft vrijdag het koersdoel voor ING Groep (INGA.AE) verlaagd naar EUR16,00 van EUR16,40 met een ongewijzigde koopaanbeveling. De analisten van de Japanse zakenbank rekenen op een weinig opzienbarend kwartaal. De aandacht van de markt zal volgens de marktvorsers vooral uitgaan naar het slotdividend van ING, aangezien dit het eerste jaar sinds 2007 is dat de bank niet wordt gehinderd door staatsbeperkingen. Nomura herhaalde verder nog altijd zorgen te hebben over de recente ontwikkeling van de regelgeving. Dit kan ertoe leiden dat ING zich conservatiever opstelt op de korte termijn, ondanks dat de bank relatief sterk gekapitaliseerd is. De analisten verlaagden hun dividendraming voor 2015 en de daaropvolgende twee jaar met EUR0,15. Daarmee komt het dividend van ING over 2015 naar verwachting van de zakenbank uit op EUR0,65 per aandeel. Over 2016 zal de bank vermoedelijk EUR0,75 en over 2017 zelfs EUR0,85 per aandeel uitkeren. Ondanks de verlaging van de dividendraming biedt ING volgens Nomura nog altijd een "sterk" dividendrendement van 5,6% over 2015, met een pay-out ratio van 50%. Daarbij is het aandeel ING volgens de analisten nog altijd "erg ondergewaardeerd". Op 4 februari geeft ING inzicht in de cijfers over het vierde kwartaal. Het aandeel ING sloot donderdag 2,2% lager op EUR11,36.


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

Ik doe het ervoor.
Maar voorlopig sta ik in anderhalve week tijd al tig procenten in de min.

Bodem 10,80.
5.550 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 ... 274 275 276 277 278 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 9 mei 2024 16:25
Koers 16,080
Verschil +0,038 (+0,24%)
Hoog 16,102
Laag 16,014
Volume 6.173.539
Volume gemiddeld 10.459.352
Volume gisteren 12.662.163

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront