Galapagos « Terug naar discussie overzicht

Draadje OT, bijzaken & geleuter in de marge!

3.327 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 ... 163 164 165 166 167 » | Laatste
voda
0
Biogen meldt eerste belang in Probiodrug

Kapitaalbelang nipt boven meldingsgrens.

(ABM FN-Dow Jones) Biogen heeft een eerste belang in Probiodrug gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 13 oktober 2016.

Biogen meldde een kapitaalbelang van 3,33 procent met een dito stemrecht.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Roche ziet omzet oplopen

Outlook voor 2016 bevestigd.

(ABM FN-Dow Jones) Roche Holding heeft in de eerste negen maanden van 2016 een hogere omzet behaald ten opzichte van een jaar eerder. Dit maakte de Zwitserse biofarmaceutische onderneming donderdag bekend in een trading update.

De omzet steeg met 4 procent gerekend tegen constante wisselkoersen, van 35.525 miljoen naar 37.505 miljoen Zwitserse frank. Uitgedrukt in de eigen valuta steeg de omzet met 6 procent op jaarbasis.

Tegen constante wisselkoersen liep de omzet in het derde kwartaal van dit jaar met 3 procent op.

De opbrengsten bij de naar omzet gemeten belangrijkste divisies, Pharmaceuticals en Diagnostics stegen allebei, met respectievelijk 4 en 7 procent. Verder was er volgens Roche in alle regio's sprake van groei.

CEO Severin Schwan gaf donderdag aan dat "nieuwe producten gezorgd hebben voor groei in beide divisies. Onze pijplijn ontwikkelt zich goed. Ik verwacht dat we onze doelstelling voor dit jaar halen", aldus de topman.

Outlook gehandhaafd

Het concern uit Bazel bevestigde de verwachtingen voor het volledige boekjaar met een omzetgroei van 0 tot 5 procent bij constante wisselkoersen. De winst per aandeel uit de kernactiviteiten groeit naar verwachting harder dan de omzet, aldus Roche.

Het aandeel Roche sloot woensdag 0,3 procent hoger op 252,00.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
In vijf jaar van start-up naar miljardenbedrijf

Hoe twee ontslagen Organon-medewerkers in vijf jaar tijd een miljardenbedrijf opbouwden door een veelbelovend kankermedicijn te ontwikkelen. Farmagigant AstraZeneca kocht een meerderheidsbelang voor $ 4 mrd. Als het geneesmiddel op de markt komt, volgt nog $ 3 mrd.

Illustratie: Erik Varekamp

Allard Kaptein en Tjeerd Barf verloren in 2010 hun baan bij MSD, de grootste medicijnenfabrikant van Nederland. De twee werkloze onderzoekers richtten een eigen bedrijf op en bouwden dat in stilte uit, samen met financier Edward van Wezel. Ze ontwikkelden in Oss een nieuw medicijn tegen leukemie, met het nodige succes, maar zonder er veel ruchtbaarheid aan te geven. Tot Acerta Pharma uit Oss eind vorig jaar opeens wereldnieuws was. Het farmaconcern AstraZeneca nam het jonge, onbekende biotechbedrijf over voor een bedrag dat kan oplopen tot € 7 mrd.
Hoe kan dat: van werkloosheid naar een miljardendeal in vijf jaar tijd? Kaptein, Barf en financier Van Wezel doorbreken vandaag hun lange stilzwijgen. Een verhaal in zes etappes over het grijpen van kansen en een veelbelovend medicijn. ‘Doodzieke mensen konden opeens weer tuinieren.’

1
De kans gegrepen

Met een ingetogen glimlach op hun gezicht liepen Allard Kaptein en Tjeerd Barf in de zomer van 2010 rond op de burelen van MSD 0Nederland in Oss. ‘Dat was wel een beetje gek’, zegt Barf, een chemicus met een dunne baard en een zacht stemgeluid. De meeste van hun collega’s bij het voormalige Organon waren juist verontwaardigd. In witte jassen demonstreerden ze in de straten van Oss tegen het besluit van het Amerikaanse moederbedrijf Merck & Co om de Nederlandse onderzoeksafdeling te sluiten. Merck & Co wordt in Europa meestal MSD genoemd.

Kaptein had zelfs mee gedemonstreerd, uit solidariteit met zijn collega’s. Maar hij en Barf zagen de sluiting ook als een uitgelezen kans om een al langer gekoesterd plan uit te voeren: de oprichting van een eigen bedrijf. Merck & Co had al eerder te kennen gegeven dat het concern geen geld wilde steken in covalente technologie, een nieuwe methode om geneesmiddelen te ontwikkelen (zie kader). Tot verontwaardiging van Kaptein, zo vertelt de bioloog, gekleed in een zwart overhemd. Na een afwijzing door de toenmalige directie in de Verenigde Staten had Kaptein op de gang al eens geroepen: ‘Dan doe ik het zelf wel.’
En nu deed de mogelijkheid zich voor om de daad bij het woord te voegen. In de avonduren en weekeinden stelden Barf en Kaptein een businessplan op voor hun bedrijf, dat ze Covalution Pharma noemden. Vanaf het begin kregen ze de steun van de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij, die hoopte een deel van de werkgelegenheid te behouden door de oprichting van nieuwe bedrijven in Oss.
‘Wat me is bijgebleven van die tijd’, vertelt Barf, ‘is dat veel oud-Organezen een equivalent wilden van wat er wegging, een bedrijf met honderden werknemers. Daar moesten we doorheen prikken.’ De ambitie van Barf en Kaptein was veel bescheidener, en die was al moeilijk genoeg te realiseren. Gelukkig was er de ontslagvergoeding die ze in juni 2011 meekregen. ‘Dat was erg handig’, zegt Kaptein. Want de start van het bedrijf zou nog tot begin 2013 op zich laten wachten. De ontslagvergoeding was hard nodig om de periode tussen ontslag en start van het nieuwe bedrijf te overbruggen.
2
De licenties en
de gunfactor

De ondernemers in spe kregen van investeerders nog wel eens de vraag: twee onderzoekers die zelf gaan ondernemen, wat moeten we daarmee? Maar Barf en Kaptein zagen het probleem niet. In zekere zin waren ze altijd al ondernemers geweest. Binnen Organon en MSD hadden ze voortdurend de concurrentie moeten aangaan met andere projectleiders, die ook probeerden budget te krijgen voor hun plannen. ‘Intern waren we steeds bezig om onze ideeën zo goed mogelijk te verkopen’, zegt Barf.
In de onzekere begintijd raakte Kaptein op het voetbalveld van zijn zoon in gesprek met iemand die weer iemand kende bij een investeringsfonds. Dat fonds zou de twee beginnende ondernemers verder kunnen helpen. Zo kwam Kaptein terecht bij Edward van Wezel van BioGeneration Ventures, een ‘durfinvesteerder’ in de life sciences-sector, die kantoor houdt in Naarden.
Van Wezel was vrijwel meteen geïnteresseerd. ‘Dit was redelijk uniek’, vertelt de financier, die in een blauwe BMW-stationcar naar Oss is komen rijden. ‘Meestal krijgen we voorstellen uit de academische wereld. Maar dit team had al ervaring met de ontwikkeling van medicijnen. Dat scheelt natuurlijk enorm. Bovendien hadden ze een overtuigend verhaal. Ik wilde er graag energie in steken.’
Er was wel een probleem: het bedrijf in oprichting had niet de eigendomsrechten op de kandidaat-geneesmiddelen die met behulp van covalente technologie bij Organon waren ontwikkeld. Die rechten waren inmiddels in handen van Merck/MSD. Andere financiers hadden zich daardoor laten afschrikken. Kaptein: ‘Het intellectueel eigendom was cruciaal. Gelukkig wilde Edward helpen bij de onderhandelingen om de licenties te verkrijgen.’ Barf: ‘Dat BioGeneration ook aan tafel zat, hielp enorm. MSD zag dat we serieus waren.’
Het kostte uiteindelijk ruim een jaar onderhandelen, maar toen had Covalution de gewenste licenties. De gunfactor had daarbij een belangrijke rol gespeeld. ‘We kenden de MSD-mensen die ons verder konden helpen op momenten dat de onderhandelingen moeizaam verliepen.’ Het Amerikaanse farmaconcern stond ook onder druk om iets positiefs bij te dragen, gezien de publieke verontwaardiging over het sluiten van zijn Nederlandse onderzoeksafdeling. Bovendien: als de kandidaatmedicijnen van Acerta in de toekomst op de markt komen, vloeit een deel van de inkomsten terug naar Merck/MSD.
3
De Amerikanen
komen aan boord

Misschien was het toeval of toch een vorm van alertheid. Zeker is dat Van Wezel in 2012 op de jaarlijkse J.P. Morgan-conferentie in San Francisco in gesprek raakte met drie Amerikaanse wetenschappers. Het bleken voormalige werknemers van Pharmacyclics, een biotechbedrijf dat ook werkte met covalente technologie en dat al veelbelovende onderzoeksdata had gepubliceerd.

De drie Amerikanen waren ook voor zichzelf begonnen. Ze zetten in op hetzelfde terrein als Covalution: de ontwikkeling van een zogenoemde BTK-remmer voor de bestrijding van chronische lymfatische leukemie, de meest voorkomende vorm van leukemie in de westerse wereld. De Amerikanen zagen ook dat de werkzame stof die in Oss was ontwikkeld, een geweldig perspectief bood. In de woorden van Kaptein: ‘Ze zagen wat de waarde was van wat er op tafel lag.’

Van Wezel was op zijn beurt onder de indruk van de Amerikanen. ‘Hun team was heel complementair. Ze waren sterk in klinische ontwikkeling, het testen van geneesmiddelen op patiënten. Ze wisten precies aan welke eisen een geneesmiddel moet voldoen en kenden alle artsen die patiënten met deze vorm van leukemie behandelen.’ Duidelijk was dat de ontwikkeling van een nieuw geneesmiddel veel sneller zou gaan als de Amerikanen kwamen helpen.

voda
1
Deel 2:

Niet veel later vlogen de drie Nederlanders gezamenlijk naar de VS. Op de 30ste verdieping van een wolkenkrabber in Manhattan bespraken ze twee dagen lang hun onderzoek en hun toekomstplannen. De klik was er en het vertrouwen ook. De conclusie was logisch: de twee bedrijven gingen samen verder. Een van de drie Amerikanen bedacht de nieuwe naam. Hij zette de voornamen van de vijf oprichters op een rij, plus die van de financier die hen had samengebracht. De voorletters van Allard, Cisco, Edward, Raquel, Tjeerd en Ahmed maakten Acerta. ‘Het klonk meteen goed’, zegt Barf.

De Amerikanen brachten nog een andere kwaliteit in, zo vertelt Van Wezel. Ze kenden ook enkele belangrijke investeerders. In februari 2013 lagen de eerste miljoenen op tafel en kon Acerta officieel van start, met een vestiging in Oss en een in de buurt van San Francisco. Met de Amerikanen aan boord werden de plannen al snel ambitieuzer. Eind 2013 stapten nog meer grote investeerders in. Tientallen miljoenen kwamen beschikbaar om de werkzame stof — acalabrutinib gedoopt — op patiënten te gaan testen.

4
Doodzieke mensen
kunnen weer tuinieren

‘Ik kan me de eerste patiënt nog goed herinneren’, vertelt Barf. ‘Ik dacht: lieve hemel, kan het nog erger?’ Die eerste patiënt die acalabrutinib kreeg, was al met vier andere therapieën behandeld en had ook een stamceltransplantie ondergaan. Het had allemaal niet geholpen. De vrouw was doodziek.

Kaptein: ‘Binnen een maand kwam er een telefoontje van haar behandelend arts. Die zei: "dit ziet er wel heel goed uit". De arts voelde dat de tumoren in haar lymfeklieren met wel driekwart waren afgenomen.’ Al snel kwamen er gedetailleerde gegevens van meer patiënten binnen, van mensen die waren uitbehandeld en weinig andere opties hadden gehad dan meedoen met het testen van het experimentele middel. Bij wel negentig procent van de patiënten sloeg het nieuwe middel aan. Barf: ‘We kregen mee welke impact dat had op mensen, bijvoorbeeld via blogs van patiënten. Dat komt bij mij altijd het hardst binnen. Doodzieke mensen die weer kunnen tuinieren.’

Al die tijd had Acerta onder de radar geopereerd. ‘We hebben nooit de publiciteit gezocht. Dat zou ons alleen maar hebben afgeleid’, zegt Barf. Voor Van Wezel was er nog een andere reden om niet de aandacht op het nieuwe bedrijf te vestigen. Hij wilde de concurrentie niet wijzer maken dan die al was. ‘We zitten in een heel competitief veld’, zegt Van Wezel. ‘Pharmacyclics was al ver gevorderd met zijn middel.’ Vanuit commercieel perspectief moest Acerta vooral vaart maken.
In de loop van vorig jaar werd het steeds moeilijker om geen aandacht te trekken, ook omdat investeerders in mei 2015 nog eens $ 375 mln in Acerta staken. Het klinisch onderzoek onder patiënten werd sterk uitgebreid. ‘Op enige moment liepen er twintig onderzoeken, ook naar combinatietherapieën en andere soorten kankers. Dat begon natuurlijk op te vallen.’

Eind 2015 trad het bedrijf voor het eerst officieel naar buiten. Op de belangrijkste jaarlijkse conferentie over de behandeling van bloedkankers had Acerta een enorme stand opgebouwd, tussen de allergrootste farmabedrijven. 'Voor veel mensen kwamen we uit het niets. Dat was een hele mooie grap’, zegt Van Wezel.

5
De miljardendeal

Van Wezel had zelf geen aandelen Acerta, maar wel uitzicht op een mooie bonus als zijn investeringsfonds BioGeneration een hoog rendement zou maken. In 2015 was ook al duidelijk dat de ontwikkeling van een succesvol medicijn met de hoofdprijs zou worden beloond. Concurrent Pharmacyclics was al begonnen met de verkoop van zijn medicijn Imbruvica, en werd kort daarop voor maar liefst $ 21 mrd overgenomen door het Amerikaanse farmaconcern AbbVie. En dan te bedenken dat Acerta werkt aan een medicijn dat wellicht beter werkt en minder bijwerkingen heeft.

Enkele investeerders wilden Acerta zelf uitbouwen tot een farmabedrijf, net als Pharmacyclics had gedaan. Anderen schrokken terug voor de enorme extra investeringen voor de opbouw van een eigen verkoopapparaat. Ze gaven de voorkeur aan een snellere verkoop van Acerta. ‘Dat leverde een stevige discussie op’, vertelt Van Wezel. ‘En terecht. We hadden misschien nog meer waarde kunnen creëren door acalabrutinib zelf naar de markt te brengen.’

Zo ver kwam het niet. Verschillende grote farmabedrijven stuurden teams van specialisten naar Acerta om te kijken of het verhaal echt waar was. Een paar concerns kwamen met een ‘serieus’ overnamebod. Het was een ‘big boys sandbox’, in de woorden van Van Wezel. Uiteindelijk won AstraZeneca het pleit. Het Brits-Zweedse farmabedrijf kocht voor $ 4 mrd een meerderheidsbelang en zal in de toekomst mogelijk nog eens $ 3 mrd neertellen om zich helemaal eigenaar te mogen noemen.

‘Het nieuws dat de handtekeningen waren gezet, kwam hier binnen tijdens de kerstborrel’, zegt Tjeerd Barf. ‘Daarna overheerste natuurlijk de euforie.’ Edward van Wezel: ‘Van zo’n deal kun je alleen maar van dromen. Net een jongensboek. Het was op dat moment de grootste overname van een niet-beursgenoteerd biotechbedrijf ooit.’

6
Epiloog

De onvermijdelijke slotvraag: hoeveel hebben de twee oprichters van het eerste uur overgehouden aan de deal? Direct gevolgd door het onvermijdelijke antwoord: dat willen ze niet zeggen, het was ook weer niet zoveel (hun aandelenbelang was sterk verwaterd) en het was hen sowieso nooit om het geld te doen. ‘De grootste beloning voor ons zijn de verhalen van de patiënten’, zegt Kaptein.
Maar ze hebben zichzelf toch wel iets gegund? Een mooie vakantie in een ver buitenland? ‘Ik ben gewoon weer in Nederland op vakantie geweest’, zegt Barf. ‘Een vriend van me vroeg laatst: Wat heb je voor jezelf gekocht?’, vertelt Kaptein. ‘De waarheid is dat het er nog niet van is gekomen. Pas bij die vraag begon ik erover na te denken.’

Wanneer het kandidaat-medicijn op de markt komt, is moeilijk te zeggen, maar de oprichters van Acerta twijfelen er niet aan dat acalabrutinib goedgekeurd gaat worden. Financieel is dat nog altijd van groot belang. Uitbetaling van de resterende $ 3 mrd is onder meer afhankelijk van goedkeuring van het medicijn door diverse toezichthouders.

De toekomst van Acerta in Oss lijkt voorlopig verzekerd. ‘AstraZeneca heeft zich enorm gecommitteerd, ook voor de lange termijn’, zegt Barf. Het farmaconcern heeft zijn nieuwe Nederlandse dochterbedrijf verantwoordelijk gemaakt voor al het onderzoek naar medicijnen tegen bloedkankers. ‘Er is weinig veranderd. We zijn al weer bezig met nieuwe ideeën.’

De deal gaf vooral rust, zo verzekert Tjeerd Barf. ‘Dat zit hem in het feit dat we iets hebben verzonnen dat nu echt op de markt lijkt te komen. We zijn van a tot en met z betrokken bij de ontwikkeling van dit medicijn. Dat is uniek. Zoiets maak je als onderzoeker zelden mee.’

Bron:

fd.nl/ondernemen/1172199/in-vijf-jaar...
Maycon
0
quote:

voda schreef op 24 oktober 2016 17:10:

Deel 2:

Niet veel later vlogen de drie Nederlanders gezamenlijk naar de VS. Op de 30ste verdieping van een wolkenkrabber in Manhattan bespraken ze twee dagen lang hun onderzoek en hun toekomstplannen. De klik was er en het vertrouwen ook. De conclusie was logisch: de twee bedrijven gingen samen verder. Een van de drie Amerikanen bedacht de nieuwe naam. Hij zette de voornamen van de vijf oprichters op een rij, plus die van de financier die hen had samengebracht. De voorletters van Allard, Cisco, Edward, Raquel, Tjeerd en Ahmed maakten Acerta. ‘Het klonk meteen goed’, zegt Barf.

De Amerikanen brachten nog een andere kwaliteit in, zo vertelt Van Wezel. Ze kenden ook enkele belangrijke investeerders. In februari 2013 lagen de eerste miljoenen op tafel en kon Acerta officieel van start, met een vestiging in Oss en een in de buurt van San Francisco. Met de Amerikanen aan boord werden de plannen al snel ambitieuzer. Eind 2013 stapten nog meer grote investeerders in. Tientallen miljoenen kwamen beschikbaar om de werkzame stof — acalabrutinib gedoopt — op patiënten te gaan testen.

4
Doodzieke mensen
kunnen weer tuinieren

‘Ik kan me de eerste patiënt nog goed herinneren’, vertelt Barf. ‘Ik dacht: lieve hemel, kan het nog erger?’ Die eerste patiënt die acalabrutinib kreeg, was al met vier andere therapieën behandeld en had ook een stamceltransplantie ondergaan. Het had allemaal niet geholpen. De vrouw was doodziek.

Kaptein: ‘Binnen een maand kwam er een telefoontje van haar behandelend arts. Die zei: "dit ziet er wel heel goed uit". De arts voelde dat de tumoren in haar lymfeklieren met wel driekwart waren afgenomen.’ Al snel kwamen er gedetailleerde gegevens van meer patiënten binnen, van mensen die waren uitbehandeld en weinig andere opties hadden gehad dan meedoen met het testen van het experimentele middel. Bij wel negentig procent van de patiënten sloeg het nieuwe middel aan. Barf: ‘We kregen mee welke impact dat had op mensen, bijvoorbeeld via blogs van patiënten. Dat komt bij mij altijd het hardst binnen. Doodzieke mensen die weer kunnen tuinieren.’

Al die tijd had Acerta onder de radar geopereerd. ‘We hebben nooit de publiciteit gezocht. Dat zou ons alleen maar hebben afgeleid’, zegt Barf. Voor Van Wezel was er nog een andere reden om niet de aandacht op het nieuwe bedrijf te vestigen. Hij wilde de concurrentie niet wijzer maken dan die al was. ‘We zitten in een heel competitief veld’, zegt Van Wezel. ‘Pharmacyclics was al ver gevorderd met zijn middel.’ Vanuit commercieel perspectief moest Acerta vooral vaart maken.
In de loop van vorig jaar werd het steeds moeilijker om geen aandacht te trekken, ook omdat investeerders in mei 2015 nog eens $ 375 mln in Acerta staken. Het klinisch onderzoek onder patiënten werd sterk uitgebreid. ‘Op enige moment liepen er twintig onderzoeken, ook naar combinatietherapieën en andere soorten kankers. Dat begon natuurlijk op te vallen.’

Eind 2015 trad het bedrijf voor het eerst officieel naar buiten. Op de belangrijkste jaarlijkse conferentie over de behandeling van bloedkankers had Acerta een enorme stand opgebouwd, tussen de allergrootste farmabedrijven. 'Voor veel mensen kwamen we uit het niets. Dat was een hele mooie grap’, zegt Van Wezel.

5
De miljardendeal

Van Wezel had zelf geen aandelen Acerta, maar wel uitzicht op een mooie bonus als zijn investeringsfonds BioGeneration een hoog rendement zou maken. In 2015 was ook al duidelijk dat de ontwikkeling van een succesvol medicijn met de hoofdprijs zou worden beloond. Concurrent Pharmacyclics was al begonnen met de verkoop van zijn medicijn Imbruvica, en werd kort daarop voor maar liefst $ 21 mrd overgenomen door het Amerikaanse farmaconcern AbbVie. En dan te bedenken dat Acerta werkt aan een medicijn dat wellicht beter werkt en minder bijwerkingen heeft.

Enkele investeerders wilden Acerta zelf uitbouwen tot een farmabedrijf, net als Pharmacyclics had gedaan. Anderen schrokken terug voor de enorme extra investeringen voor de opbouw van een eigen verkoopapparaat. Ze gaven de voorkeur aan een snellere verkoop van Acerta. ‘Dat leverde een stevige discussie op’, vertelt Van Wezel. ‘En terecht. We hadden misschien nog meer waarde kunnen creëren door acalabrutinib zelf naar de markt te brengen.’

Zo ver kwam het niet. Verschillende grote farmabedrijven stuurden teams van specialisten naar Acerta om te kijken of het verhaal echt waar was. Een paar concerns kwamen met een ‘serieus’ overnamebod. Het was een ‘big boys sandbox’, in de woorden van Van Wezel. Uiteindelijk won AstraZeneca het pleit. Het Brits-Zweedse farmabedrijf kocht voor $ 4 mrd een meerderheidsbelang en zal in de toekomst mogelijk nog eens $ 3 mrd neertellen om zich helemaal eigenaar te mogen noemen.

‘Het nieuws dat de handtekeningen waren gezet, kwam hier binnen tijdens de kerstborrel’, zegt Tjeerd Barf. ‘Daarna overheerste natuurlijk de euforie.’ Edward van Wezel: ‘Van zo’n deal kun je alleen maar van dromen. Net een jongensboek. Het was op dat moment de grootste overname van een niet-beursgenoteerd biotechbedrijf ooit.’

6
Epiloog

De onvermijdelijke slotvraag: hoeveel hebben de twee oprichters van het eerste uur overgehouden aan de deal? Direct gevolgd door het onvermijdelijke antwoord: dat willen ze niet zeggen, het was ook weer niet zoveel (hun aandelenbelang was sterk verwaterd) en het was hen sowieso nooit om het geld te doen. ‘De grootste beloning voor ons zijn de verhalen van de patiënten’, zegt Kaptein.
Maar ze hebben zichzelf toch wel iets gegund? Een mooie vakantie in een ver buitenland? ‘Ik ben gewoon weer in Nederland op vakantie geweest’, zegt Barf. ‘Een vriend van me vroeg laatst: Wat heb je voor jezelf gekocht?’, vertelt Kaptein. ‘De waarheid is dat het er nog niet van is gekomen. Pas bij die vraag begon ik erover na te denken.’

Wanneer het kandidaat-medicijn op de markt komt, is moeilijk te zeggen, maar de oprichters van Acerta twijfelen er niet aan dat acalabrutinib goedgekeurd gaat worden. Financieel is dat nog altijd van groot belang. Uitbetaling van de resterende $ 3 mrd is onder meer afhankelijk van goedkeuring van het medicijn door diverse toezichthouders.

De toekomst van Acerta in Oss lijkt voorlopig verzekerd. ‘AstraZeneca heeft zich enorm gecommitteerd, ook voor de lange termijn’, zegt Barf. Het farmaconcern heeft zijn nieuwe Nederlandse dochterbedrijf verantwoordelijk gemaakt voor al het onderzoek naar medicijnen tegen bloedkankers. ‘Er is weinig veranderd. We zijn al weer bezig met nieuwe ideeën.’

De deal gaf vooral rust, zo verzekert Tjeerd Barf. ‘Dat zit hem in het feit dat we iets hebben verzonnen dat nu echt op de markt lijkt te komen. We zijn van a tot en met z betrokken bij de ontwikkeling van dit medicijn. Dat is uniek. Zoiets maak je als onderzoeker zelden mee.’

Bron:

fd.nl/ondernemen/1172199/in-vijf-jaar...
Prachtig, niet voor persoonlijk gewin maar met name de positieve reacties van patiënten die de beloning vormen.
voda
0
Eli Lilly boekt hogere omzet

Outlook bijgesteld.

(ABM FN-Dow Jones) Eli Lilly heeft in het derde kwartaal een hogere omzet geboekt, dankzij volumegroei door de lancering van recente producten. Dit meldde het Amerikaanse biofarmaceutische bedrijf dinsdag in zijn cijferpublicatie.

De omzet van de concurrent van Galapagos steeg met 5 procent van circa 5 miljard naar 5,2 miljard dollar. De stijging werd primair gedreven voor een volumegroei van 4 procent door de lancering van een reeks aan producten en een gunstig wisselkoerseffect van 1 procent.

Onder de streep resteerde een nettowinst die 3 procent lager uitkwam, van krap 800 miljoen euro vorig jaar naar 778 miljoen euro.

Outlook

De outlook voor de aangepaste winst werd vandaag bevestigd. Eli Lilly gaat uit van een bandbreedte van 3,50 dollar tot 3,60 dollar.

Eli Lilly verhoogde de omzetverwachting die drie maanden geleden werd gegeven, van tussen de 20,6 miljard en 21,1 miljard dollar, naar een bandbreedte van 20,8 miljard tot 21,2 miljard dollar.

De winst per aandeel, die Eli Lilly eerder inschatte tussen 2,68 en 2,78 dollar, werd licht neerwaarts bijgesteld naar 2,66 naar 2,76 dollar.

In de elektronische handel voorbeurs daalde het aandeel 2,9 procent op 75,34 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Hogere omzet Merck

Outlook omhoog.

(ABM FN-Dow Jones) Merck heeft in het afgelopen kwartaal een hogere omzet behaald. Dit bleek dinsdagmiddag uit de cijfers over het derde kwartaal.

De omzet steeg met 5 procent op jaarbasis, van 10 miljard naar 10,5 miljard dollar. Bij zowel de farmaceutische tak, waar vaccinatiemiddel Gardasil en kankermedicijn Keytruda in trek waren, als de divisie die zich richt op dierengezondheidszorg, stegen de opbrengsten.

"We hebben er vertrouwen in dat de focus op de wetenschap maar ook de commerciële uitvoering hiervan, de lange termijn resultaten voor het bedrijven en onze aandeelhouders zullen stuwen", zei CEO Kenneth Frazier.

Onder de streep resteerde een nettowinst van 2,2 miljard dollar, tegenover 1,8 miljard dollar in het derde kwartaal van 2015.

Outlook

Merck stelde dinsdag de outlook voor heel het jaar bij. Werd drie maanden geleden nog een winst per aandeel voorzien van tussen de 1,98 en 2,08 dollar, verwacht Merck nu een winst per aandeel in een bandbreedte van tussen de 2,02 en 2,09 dollar.

De eerder uitgesproken aangepaste winst van tussen de 3,67 en 3,77 dollar per aandeel werd bijgesteld tot een range van 3,71 tot 3,78 dollar.

In de Amerikaanse voorbeurshandel steeg het aandeel met 1,0 procent tot 61,37 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Novartis ziet omzet licht dalen

Outlook 2016 herhaald.

(ABM FN-Dow Jones) Novartis heeft in het derde kwartaal van 2016 de omzet licht zien dalen, terwijl de nettowinst juist een redelijke stijging liet zien. Dit meldde de Zwitserse farmaceut dinsdag voorbeurs.

De omzet van Novartis uit voortgezette activiteiten daalde in het afgelopen kwartaal met 1 procent naar 12,13 miljard dollar.

Gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten viel de omzet ook 1 procent lager uit. De operationele winst steeg met 2 procent op jaarbasis naar 2,27 miljard dollar en onder de streep restte een nettowinst van 1,95 miljard dollar, een stijging van 7 procent.

Met de kernactiviteiten daalde de operationele winst juist met 3 procent naar 3,38 miljard dollar en de nettowinst viel 4 procent terug naar 2,94 miljard dollar.

De vrije kasstroom van Novartis daalde op jaarbasis van 2,79 miljard naar 2,59 miljard dollar.

CEO Joseph Jimenez sprak ook nu weer van een "solide kwartaal".

Novartis herhaalde voor 2016 een omzet te voorzien die grotendeels in lijn zal liggen met de prestaties in het afgelopen jaar, gerekend tegen constante wisselkoersen. Uitgaande van een stabiele ontwikkeling op de valutamarkten, houdt het bedrijf rekening met een negatief valuta-effect van 1 procentpunt op omzetniveau en 3 procentpunt op het operationeel resultaat uit kernactiviteiten.

Het aandeel Novartis sloot maandag 0,4 procent lager op 74,60 Zwitserse frank.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
[verwijderd]
0
Vandaag in Genfit gestapt, fase 3 lopend in NASH, komend van koersen boven de 50 (nu 18), hoge koersdoelen, maar zwaar afgestraft dit jaar.

Toevallig nog meer mensen hier die ook in Genfit zitten en / of het kennen?
voda
0
Hogere resultaten voor GlaxoSmithKline

Outlook 2016 bevestigd.

(ABM FN-Dow Jones) GlaxoSmithKline heeft in het derde kwartaal betere resultaten behaald en bevestigde de verwachtingen voor het gehele jaar. Dit maakte de Britse farmaceut woensdag bekend.

De omzet van GSK steeg met 8 procent tot 7,5 miljard Britse pond, gerekend tegen constante wisselkoersen. Het bedrijfsresultaat nam 5 procent toe tot 1,4 miljard Britse pond. De winst per aandeel kwam uit op 0,167 Britse pond.

De farmaceut gaf aan in alle bedrijfsonderdelen groei te hebben gerealiseerd.

Outlook

Volgens topman Andrew Witty is er sprake van een positieve ontwikkeling binnen het bedrijf. GSK bevestigde daarom de eerder afgegeven winstverwachting voor het volledige jaar 2016, die uitgaat van een groei van de winst per aandeel uit kernactiviteiten, tegen constante wisselkoersen, van 11 tot 12 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Bayer boekt meer winst

Afronding overname Monsanto einde 2017 verwacht.

(ABM FN-Dow Jones) Bayer heeft in het derde kwartaal een duidelijk hogere winst op een dito omzet geboekt, maar liet zich wel terughoudender uit over de groei van de wereldeconomie in 2016. Dit maakte het Duitse chemiebedrijf woensdag voorbeurs bekend.

Bayer zag de omzet met 3,5 procent, aangepast voor wisselkoerseffecten, met 3,5 procent stijgen naar 11.262 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (EBITDA) voor bijzondere posten steeg 6,0 procent naar 2.682 miljoen euro. De nettowinst nam zelfs met 18,8 procent toe tot 1.187 miljoen euro.

Eind 2017 verwacht Bayer de overname van Monsanto te kunnen afronden.

Outlook

De Duitsers gaat voor dit jaar uit van een groeivertraging van de wereldeconomie, ook voor Europa, ten opzichte van 2015. Dat laatste houdt volgens Bayer verband met de Brexit. Ook voor de Verenigde Staten houdt het concern rekening met een lager groeipad als gevolg van een daling in de investeringen.

Voor wat betreft wisselkoerseffecten geldt bij Bayer dat een beweging van 1 procent in de euro ten opzichte van de dollar 300 miljoen dollar op omzetniveau op jaarbasis impliceert. Dit is gebaseerd op de situatie in de valutamarkten op 30 september 2016.

Bij de farmaceutische tak gaat Bayer uit van een groei van 6 procent, bij de activiteiten gericht op consumentengezondheid van 4 procent, bij bescherming van zaden en gewassen van een krimp van 1 procent en bij de dierentak van een groei van 5 procent. Daarmee doet vooral de farmatak het slechter dan in 2015, toen er nog 10 procent goed werd geboekt.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Preventieve werking Ruconest kan opzien baren - CEO Pharming

Topman optimistisch over marktverbreding in VS.

(ABM FN-Dow Jones) CEO Sijmen de Vries van Pharming heeft hoge verwachtingen van een congres waarin recente resultaten van Pharmings medicijn Ruconest voor profylactisch of preventief gebruik zullen worden gepresenteerd. Dit zei de topman donderdag in een gesprek met ABM Financial News.

Over drie weken zal een professor die een opinieleider is de klinische resultaten van Ruconest als preventief medicijn tegen aanvallen van erfelijk angio-oedeem presenteren tijdens een conferentie van de ACAAI in San Francisco. De Vries verwacht dat dit veel meer indruk zal maken dan de resultaten die zijn bedrijf zelf in juli presenteerde.

Volgens de Fase II-studie werkt het middel veel beter dan het enige andere middel dat preventief wordt voorgeschreven aan patienten met de aandoening, zei De Vries.

Amerikaanse artsen mogen het middel al preventief voorschrijven, maar Pharming mag dat gebruik nog niet actief promoten, omdat het niet is goedgekeurd voor deze toepassing.

De vraag is of Pharming een volledige fase III-studie zal moeten doen om die goedkeuring te krijgen, of dat de fase II-resultaten zo overtuigend zijn dat kan worden volstaan met flankerend onderzoek, legde De Vries uit. "Maar dat is speculeren."

De markt voor het gebruik van Ruconest voor acute toediening, waarvoor het middel is goedgekeurd, heeft een omvang van 900 miljoen dollar per jaar. "Maar die moeten we delen met tenminste vier concurrenten", zei de topman.

De markt voor profylactische toediening is ongeveer even groot, met een verwachte omvang van 800 miljoen euro in 2017. "Maar hier hebben we maar één concurrent", zei De Vries. En dat middel is volgens Pharming veel minder effectief.

Pharming maakte donderdagochtend de resultaten over de eerste negen maanden bekend. In feite ging het om verkoopcijfers over september, aangezien het bedrijf een maand geleden al de cijfers over de eerste acht maanden bekendmaakte.

In hoeverre de groei te danken is aan Amerikaanse artsen die Ruconest preventief voorschrijven, is onduidelijk. "We krijgen niet te zien om welke reden artsen het middel voorschrijven."

Volgens De Vries kunnen beleggers tevreden zijn dat de omzetgroei in september de eerdere cijfers bevestigde. Op basis van die versnellende groei verwacht hij dat in 2017 operationele winstgevendheid kan worden bereikt.

Daarvoor moet wel worden geïnvesteerd in het verkoopapparaat, onder andere in mensen die vragen kunnen beantwoorden over het profylactisch gebruik van het middel. "Maar de brutowinst in de VS is vrij hoog. We hoeven dus relatief weinig omzet toe te voegen om de kosten eruit te halen", aldus De Vries.

Op de vraag, of hij een grens ziet aan de groeipotentie voor de omzet van Ruconest bij acute aanvallen of als preventief middel zei De Vries, "eigenlijk geen grens te zien", gezien de grote omvang van beide markten.

Beleggers moeten intussen afwachten hoe het afloopt met de transactie waarmee Pharming de terugkoop van de verkooprechten van Ruconest in de Verenigde Staten wil financieren.

Beleggers kunnen inschrijven op een claimemissie met een geringe korting op de aandelenkoers of met converteerbare obligaties die een wat grotere korting bieden en een wat minder grote winstverwatering, zei De Vries.

Volgens de CEO is er grote belangstelling bij institutionele beleggers voor beide onderdelen van de transactie. "We zijn druk in overleg", onder andere met toezichthouder AFM. De transactie moet "ergens in november" plaatsvinden, herhaalde de CEO. Dan zal duidelijk worden hoe de verhouding tussen de claimemissie en de converteerbare obligatie zal liggen.

In de aandeelhoudersvergadering van 5 oktober gingen aandeelhouders akkoord met de terugkoop van de commerciële rechten van Ruconest in Noord-Amerika van partner Valeant voor 60 miljoen dollar.

Pharming wil nu 80 tot 100 miljoen dollar ophalen via schulden en een aandelenuitgifte. Aandeelhouders gingen op voorhand akkoord met een uitbreiding van het aantal aandelen met 150 miljoen tot 800 miljoen.

Ruconest is Pharmings middel tegen erfelijk angio-oedeem. Pharming is sinds 2015 zelf verantwoordelijk voor de commercialisering van het middel ter behandeling van het opzwellen van zacht weefsel, in Nederland, Duitsland en Oostenrijk.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Pharming meldt omzetversnelling Ruconest in derde kwartaal

Kwartaal zou break-even zijn met teruggekochte rechten.

(ABM FN-Dow Jones) Pharming heeft de omzet uit de verkoop van Ruconest in het derde kwartaal met twee derde zien toenemen ten opzichte van de halfjaarcijfers, waardoor het kwartaal break-even zou zijn uitgevallen indien het bedrijf al begin dit jaar de Amerikaanse verkooprechten had teruggekocht. Dit maakte het Leidse biotechbedrijf donderdag voorbeurs bekend.

De kaspositie daalde ten opzichte van de halfjaarcijfers met 22 procent tot 17,0 miljoen euro. Het operationele resultaat was 9,4 miljoen euro negatief, een 3 procent groter verlies dan een jaar eerder.

De omzet uit productverkopen na negen maanden kwam uit op 7,0 miljoen euro, wat 0,8 miljoen euro meer dan de cijfers over de eerste acht maanden.

De cijfers over de eerste acht maanden van het jaar werden bekendgemaakt voorafgaand aan de aandeelhoudersvergadering van 5 oktober. In die vergadering gingen aandeelhouders akkoord met de terugkoop van de commerciële rechten van Ruconest in Noord-Amerika van partner Valeant voor 60 miljoen dollar.

Pharming wil 80 miljoen tot 100 miljoen dollar ophalen via schulden en een aandelenuitgifte die waarschijnlijk in november plaatsvindt. Aandeelhouders zijn akkoord met een uitbreiding van het aantal aandelen met 150 miljoen tot 800 miljoen.

Volgens Pharming zou het bedrijf operationeel quitte hebben gedraaid in het derde kwartaal als de rechten al begin dit jaar waren teruggekocht van Valeant, als gevolg van de hogere winstbijdrage uit de Verenigde Staten. Volgens deze hypothetische 'pro forma' cijfers zou het operationele resultaat over de eerste negen maanden van het jaar 3,1 miljoen euro negatief zijn geweest, ongewijzigd ten opzichte van de 'pro forma' halfjaarcijfers. "Dit laat zien dat de extra winstbijdrage uit de Verenigde Staten ongeveer een break-even positie zou hebben opgeleverd op operationeel niveau in het derde kwartaal", stelde het bedrijf.

Ruconest is Pharmings middel tegen erfelijk angio-oedeem. Pharming is sinds 2015 zelf verantwoordelijk voor de commercialisering van het middel ter behandeling van het opzwellen van zacht weefsel, in Nederland, Duitsland en Oostenrijk.

Het aandeel Pharming sloot woensdag op een rood Damrak 0,4 procent lager op 0,23 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

voda
0
ProQR zet stap in taaislijmonderzoek

Gepubliceerd op 27 okt 2016 om 16:57 | Views: 525

LEIDEN (AFN) - Het Nederlandse ProQR Therapeutics heeft naar eigen zeggen een belangrijke stap gezet in een onderzoek met zijn medicijn tegen taaislijmziekte. Dat bleek donderdag.

Uit een zogenoemd 'proof of concept'-klinisch onderzoek met het medicijn 'QR-010' bij patiënten met cystic fibrosis kwamen positieve resultaten naar buiten, aldus de onderneming. QR-010 is ontworpen om zelf te worden toegediend via een vernevelaar; direct geïnhaleerd in de longen van een patiënt.

Het in Leiden gevestigde ProQR Therapeutics is genoteerd aan de Amerikaanse Nasdaq, waar het aandeel na de bekendmaking omhoog schoot. In Nederland houdt onder meer biotechnoloog Galapagos zich bezig met onderzoek naar middelen tegen taaislijmziekte.
voda
0
AbbVie verhoogt winstverwachting

Omzet derde kwartaal 8 procent hoger.

(ABM FN-Dow Jones) AbbVie heeft de winstverwachtingen en het dividend verhoogd na een omzetstijging in het derde kwartaal. Dit bleek vrijdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse farmareus.

Volgens CEO Richard Gonzalez beleefde AbbVie "opnieuw een sterk kwartaal", waarbij de winstgroei per aandeel beter was dan voorzien.

Voor heel 2016 mikt AbbVie op een aangepaste winst per aandeel van 4,80 tot 4,82 dollar. Bij de halfjaarcijfers rekende de farmaceut op 4,73 tot 4,83 dollar.

De omzet steeg in het derde kwartaal met circa acht procent naar 6,4 miljard dollar. Van deze omzet kwam maar liefst 4,1 miljard dollar bij Humira vandaan, een stijging van 11,3 procent op jaarbasis. Daarbij ondervond AbbVie afgelopen kwartaal ook lichte tegenwind op de valutamarkten. Analisten geraadpleegd door FactSet mikten op een omzet van 6,6 miljard dollar.

De nettowinst liep op van 1,2 miljard naar 1,6 miljard dollar en per aandeel restte er een aangepaste winst per aandeel van 0,97 dollar, of 1,21 dollar gerekend zonder bijzondere posten. Hier rekenden analisten op 1,20 dollar per aandeel.

Voor 2017 verhoogde AbbVie het dividend met 12 procent naar 0,64 dollar per aandeel.

AbbVie werkt onder meer samen met het Belgisch-Nederlandse Galapagos.

Het aandeel AbbVie daalde in de elektronische handel voorbeurs 5,7 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Farmaceut Sanofi positiever over winst

Gepubliceerd op 28 okt 2016 om 08:08 | Views: 1.695

PARIJS (AFN) - De Franse farmaceut Sanofi is positiever geworden over de te bereiken resultaten dit jaar. Sterke verkopen van een middel voor de behandeling van multiple sclerosis wisten de afgelopen maanden de toenemende prijsdruk op diabetesmedicatie in de Verenigde Staten te compenseren.

Sanofi rekent nu op een groei van de winst per aandeel van 3 tot 5 procent, bij constante wisselkoersen en exclusief enkele posten. Eerder dacht het concern dat dit resultaat nagenoeg stabiel zou blijven ten opzichte van een jaar eerder.

Het concern zag de omzet in het derde kwartaal met 2 procent groeien naar 9,7 miljard euro. De winst dikte met bijna 10 procent aan en kwam uit op 2,3 miljard euro. Sanofi kondigde verder een aandeleninkoopprogramma van 3,5 miljard euro aan.
[verwijderd]
0

Bron De Tijd
Bone Therapeutics
BOTHE -8,41%
maakt een tuimeling van 9 procent. Er is geen specifiek nieuws. Wie in 2015 inschreef op de beursgang, kijkt terug op een verlies van 60 procent.
Bone Therapeutics sloot het eerste halfjaar af met een kaspositie van 26,6 miljoen euro, waarmee het tot begin 2018 verder kan. In 2017 worden de volledige resultaten verwacht van een botvormend celtherapieproduct.
Het celtherapiebedrijf kondigde begin oktober het plotse vertrek aan van CEO Enrico Bastianelli, na 10 jaar aan het hoofd te hebben gestaan van het bedrijf.
voda
0
Pfizer boekt meer omzet bij stabiele winstvorming

Outlook omzet verhoogd, outlook winst licht verlaagd.

(ABM FN-Dow Jones) Pfizer heeft in het derde kwartaal een hogere omzet, terwijl de aangepaste winst stabiel bleef. Dit meldde de Amerikaanse farmareus dinsdagmiddag.

De verbeterde omzet was voor een deel te danken aan de bijdrage van Hospira, dat Pfizer in september vorig jaar overnam. Het concern uit New York gaf toen al aan te verwachten dat de overgenomen activiteiten in het eerste jaar na de afronding van de transactie direct zouden bijdragen aan de winst per aandeel.

De omzet nam met 8 procent toe van 12.087 miljoen dollar naar 13.045 miljoen dollar. In het derde kwartaal bleef de aangepaste winst bleef liggen en kwam uit op ruim 3.726 miljoen dollar. Per aandeel kwam de aangepaste winst 2 procent hoger uit op jaarbasis op 0,61 dollar.

De overgenomen activiteiten van Hospira droegen voor 1.129 miljoen dollar bij aan de opbrengsten. Zonder Hospira steeg de omzet met 3 procent.

Onder de streep resteerde wel een lagere nettowinst van 1.320 miljard dollar, tegenover 2.130 miljoen dollar in het derde kwartaal van 2015.

Outlook

Pfizer verhoogde dinsdag de outlook voor de omzet voor heel het jaar en verwacht nu een omzet van 52 miljard tot 53 miljard dollar. Eerder ging Pfizer uit van minimaal 51 miljard dollar aan omzet. De outlook voor de aangepaste winst per aandeel ligt nu op 2,38 tot 2,43 dollar tegen 2,48 dollar in een eerdere verwachting. De kosten voor research en development werd aangepast naar 7,8 miljard tot 8,1 miljard dollar. Eerder lag de range tussen 7,4 miljard en 7,8 miljard dollar.

Het aandeel noteerde in de elektronische handel in Amerika vanmiddag 1,0 procent lager op 31,40 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
Ooievaar
0
Deze maand de favorieten en de floppers van de "experts"

Galapagos favoriet, Arcelor niet

Opvallend, voor de komende maand is Galapagos van flopper naar de topper gegaan. Zes experts denken dat het de grootste stijger zal worden. Verder zijn Ahold, KPN en ING favoriet.

De experts vinden duidelijk Arcelor Mittal te ver gestegen en te veel op de muziek van de stijgende ijzerertsprijzen vooruit gelopen.

En in een stijgende renteomgeving moet je geen onroerendgoedaandelen hebben. Ondanks dat de koers van Unibail-Rodamco daardoor al met bijna 10% is gedaald afgelopen maand, staat dit aandeel met overtuiging op nummer twee bij de floppers.

Op nummer drie staat Royal Dutch Shell en dan volgt een flinke lijst met aandelen die allemaal per saldo twee flopstemmen hebben gekregen.

Toppers november Stemmen Floppers november Stemmen

Galapagos +6 Arcelor Mittal -10
Ahold Delhaize +5 Unibail-Rodamco -5
ING +4 Royal Dutch Shell -4
KPN +4 Akzo Nobel -2
Philips -2
Unilever -2
Wolters Kluwer -2

Deze maand deden er 57 experts aan de enquête mee.
3.327 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 ... 163 164 165 166 167 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 10 mei 2024 17:35
Koers 26,660
Verschil -0,160 (-0,60%)
Hoog 26,920
Laag 26,660
Volume 44.236
Volume gemiddeld 84.593
Volume gisteren 45.851

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront