PostNL « Terug naar discussie overzicht

POSTNL December 2016

4.220 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 ... 207 208 209 210 211 » | Laatste
down
0
quote:

strategie onbekend schreef op 8 december 2016 18:37:

[...]

Ik begrijp jou niet helemaal? eigen belang, ik zal maar eens lomp worden, ik heb ruim 100.000,-- euro in deze tent zitten, en dat bijna 5 jaar als het niet langer is. Waarvoor zou ik dat geld hebben belegd, Omdat ik filantroop ben en PosNL wil helpen met zijn pensioenproblemen?

Sorry maar dit slaat helemaal nergens op.
) 0,25 cent dividend komt eraan dus tel uit je winst... Ik zit en wacht daar nog steeds op. Dat de koers niet wil vandaag is nog steeds een nasleep van shorters die dat met alle middelen tegengaan...
Het ligt er maar aan wat je wil en als je 100000 euro erin hebt gestopt dan dan maak je nog altijd kans erop dat je geld verdiend, want op de bank moet je waarschijnlijk betalen om je kapitaal te parkeren laat staan dat je rente krijgt..... Dus het maakt niets uit of je nu al zo lang wacht Bovendien snap ik niet waarom je er zoveel erin hebt gestopt... Maar wees gerust het geld gaat niet in rook op......
Postnl gaat het maken in de bezorging op zeer korte termijn dat de koers er niet evenredig nu naar is tja,,,dat nou eenmaal zo.... Als je bijvoorbeeld naar gemalto kijkt die al zoveel opdrachten hebben binnengehaald en pas op 52 euro staan tegenover een tijd geleden bijna 70 euro dan weet je dat de aex geld ziek is!!!!
Toekomstbeeld
0
quote:

Diegy schreef op 9 december 2016 09:59:

Marshall Wallace heeft verder opgebouwd van 0,74% naar 1,21%
En White Square naar zero!
[verwijderd]
0
quote:

RamBam schreef op 9 december 2016 10:15:

Zojuist 117.419 stukken verhandeld in 1 transactie op € 3,96!
Het aandeel begint goedkoop te worden:-) Zeker gezien de potentie die nog in het bedrijf zit. De meeste aandelen op de beurs noteren erg hoog in koers/ winst verhouding, terwijl PNL een van de weinige fondsen is die in dat opzicht laag staat. Aandeel wordt vanzelf weer opgepikt.
andrejes
0
quote:

Diegy schreef op 9 december 2016 09:59:

Marshall Wallace heeft verder opgebouwd van 0,74% naar 1,21%
oud nieuws, 7 dec dus kunnen al wat hebben gecoverd.
tedje007
0
Dividend is de sigaar uit eigen doos. Gaat keurig uit de koers lopen en dan is de vraag of de onderneming voldoende waarde kan genereren om de koers te laten stijgen. Op eigen kracht geloof ik daar niet zo in. De hele dividendbelofte van Herna is een farce
Bjurn69
0
Heb flinke tik gekregen dankzij onze gluiperige overheid en laffe en achterbakse bestuurser. Postnl is gewoon nog steeds een staatsbedrijf, koers gaat gewoon terug naar €3.20
Volgende overname eventuele overname poging zal dankzij de overheid wederom stranden. Wees verstandig, neem je verlies en stap in gezonde bedrijven. Het hele zaakje stinkt en is rot
Eddy the Eagle
0
quote:

Rindex schreef op 9 december 2016 09:57:

PostNL omgeruild met Ahold. Fait vos jeux.
PostNL dinsdag meteen opgeruimd, Ahold en Unilever gekocht (staan imo laag). Je ziet vandaag dat deze twee (en ook Heineken, defensief dus) het goed doen...
[verwijderd]
0
Ik zie trouwens dat het advies van Degroof Petercam een advies verhoging betrof, stond sinds januari op 'afbouwen' (met koersdoel: 3,00 euro), werd dus 'houden' (met koersdoel: 4,00 euro).

PS. Op 18 november had Degroof Petercam nog wel haar vertrouwen uitgesproken met een 'hold' advies (met koersdoel: 5,65 euro), zie:
www.beursadviespro.nl/organisaties/de...
prinszicht
0
quote:

DirkH schreef op 9 december 2016 10:18:

[...]

Het aandeel begint goedkoop te worden:-) Zeker gezien de potentie die nog in het bedrijf zit. De meeste aandelen op de beurs noteren erg hoog in koers/ winst verhouding, terwijl PNL een van de weinige fondsen is die in dat opzicht laag staat. Aandeel wordt vanzelf weer opgepikt.
Ik was het niet. Zat dichterbij de 3,90.
Geefgas
0
quote:

Diegy schreef op 9 december 2016 09:59:

Marshall Wallace heeft verder opgebouwd van 0,74% naar 1,21%
En de andere shorter is inmiddels helemaal uitgestapt, per saldo is er flinke afname van shorters sinds de afgelopen dagen. Koersdoelen liggen inmiddels ook duidelijk hoger dan de huidige prijs. We zijn aan het bodemen, en eerlijk is eerlijk, ik had de bodem al eerder verwacht. Gelukkig werkt het zo op de beurs dat na een bodem altijd een rebound komt. Dus we gaan wel weer iets omhoog, maar de 4,50 wordt wel even wachten.
Anyway, er is zoveel bagger over dit aandeel uitgestord dat na de bodem de verkoopgolf ook volledig is opgedoogd, er zijn mijn inziens geen partijen meer die kunnen en willen verkopen.

Maar goed de alias Diegy is er natuurlijk de gehele dag om te roepen dat wereld vergaat, post failliet gaat, alles gaat zakken, de pleuris uitbreekt, down, down down, help, rennen voor je leven.
Tja, met de moderne blogs kun je natuurlijk alles proberen om mensen te beïnvloeden. Ik zie dit echter als een een ziekelijk actie, want je probeert andere mensen geld uit zak te kloppen.
prinszicht
0
Sorry was voor een ander. Of we de 3,80 gaan halen weet ik niet meer zeker. Had meer geweld verwacht. Je ziet het aantal onzin posts toenemen over 3,20. Dit is de laatste dag dat je ze nog goedkoop kunt kopen. Ik vermoed zelfs een 4 voor het einde van de dag. Doe er je voordeel mee!
[verwijderd]
0
quote:

tedje007 schreef op 9 december 2016 10:19:

Dividend is de sigaar uit eigen doos. Gaat keurig uit de koers lopen en dan is de vraag of de onderneming voldoende waarde kan genereren om de koers te laten stijgen. Op eigen kracht geloof ik daar niet zo in. De hele dividendbelofte van Herna is een farce
Het gaat er vooral om dat PostNL bij de splitsing in 2011 van TNT Express werd gelanceerd als een 'dividend aandeel'... maar doordat ze vanaf 2012 vervolgens geen dividend hebben uitbetaald (i.v.m. negatief eigen vermogen) hebben pensioenfondsen afscheid moeten nemen van dit aandeel.

Volgend jaar verwachten ze het dividend te kunnen hervatten en daarmee komen ze op termijn ook weer in de picture van de categorie dividend-investeerders... kortom, de grote jongens!

PS. PostNL verwacht voor 2017 voor het netto cash bedrijfsresultaat uit te komen in de zone 230-270 miljoen; ze streven er naar om 75% van de winst uit te keren... en daarmee zou de onderkant van deze bandbreedte al goed zijn voor een dividend van 0,39 p/a = dividend rendement van 9,9% op basis van de huidige koers van 3,93 euro.
tedje007
0
Tja moet je wel een betrouwbaat bedrijf zijn en PostNL heeft bewezen dat ze dat niet zijn. Er zijn heel veel betere alternatieven, ook op de nederlandse beurs. Denk maar aan RDS! ahold, Unilever, Akzo, Heineken. Waarom zou een pensioenfonds kiezen voor PostNL. als het mijn pensioenfonds zou zijn, zou ik er niet blij van worden
Ir en Largo
0
Na de afwijzing van het 2e bod die luid en duidelijk was: Nee. Toen had je je positie moeten beraden.
Je kan wel denken dat aandeelhouders wat te zeggen hebben in het geheel maar dat is echt niet waar.
Het enige wat aandeelhouders mogen doen is meer geld ophoesten als een bedrijf dit nodig vind.
Postnl is opgekrabbeld vanuit een knockout positie (wat een ellende hebben die achter de rug zeg).
In dit management heb ik het volste vertrouwen en een koers van rond de 7 euro komt weer in het rijtje van de AEX te staan.
Postnl is een LT belegging met af en toe een mogelijkheid om snel geld te verdienen.
Toekomstbeeld
0
quote:

Martijn van M schreef op 9 december 2016 10:03:

[...]

Ben benieuwd welke gegevens ze bij HSBC voor de 'marktverwachting' hebben gebruikt...???

Op de website van PostNL wordt gesuggereerd dat op basis van 12 analisten een gemiddeld 'totaal onderliggend bedrijfsresultaat' voor 2016 van 317 miljoen werd verwacht voorafgaand aan de Q3 cijfers, en PostNL heeft bij de Q3 cijfers aangegeven dat ze op een 'netto cash bedrijfsresultaat' rekenen voor 2016 van ongeveer 248 miljoen, en voor 2017 rekenen ze op 230-270 miljoen.

Echter, bij Behr.nl worden de volgende cijfers gegeven:

Wpa over 2015: 0.34 = 150 miljoen
Wpa over 2016 (taxatie): 0.49 = 216 miljoen
Wpa over 2017 (taxatie): 0.44 = 194 miljoen

=> dividend over 2017: 75% van 194 miljoen = 145 miljoen = 0,33 euro p/a

Kortom, volgens mij hebben ze bij HSBC hun huiswerk gewoon niet goed gedaan... want op basis van de gegevens van zowel PostNL zelf als Behr.nl lijken de verwachtingen voor zowel het verwachte bedrijfsresultaat als het verwachte dividend aanzienlijk hoger lijken te liggen dan HSBC suggereert... want impliciet suggereert HSBC dat de marktverwachting t.a.v. het dividend zelfs lager ligt dan de 0,25 euro p/a die ze zelf blijkbaar verwachten.

PS. Overigens, de WPA gegevens bij Behr.nl zijn wellicht een beetje verwarrend, want voor 2015 vermelden ze eigenlijk het 'profit for the period' cijfer per aandeel (PostNL 2015 profit for the period = 149 miljoen, wat neerkomt op 0,337 euro p/a) waarin de effecten m.b.t. tot TNT Express en de pensioenen ook zijn verwerkt.

Vreemd dat de verwachting volgens Behr.nl lager is voor 2017 dan voor 2016... helemaal nadat de obligaties zijn teruggekocht; kortom, het lijkt er op dat de taxaties voor 2016 en 2017 wellicht op gedateerde gegevens zijn gebaseerd.
Beste Martijn,
Je haalt allerlei definities door elkaar. Voordat je allerlei conclusies trekt obv je eigen veronderstelde kennis, adviseer ik je om toch aub eens de Winst & Verlies rekening van PostNL eens grondig te gaan bestuderen.

Ik zal je helpen met een hele korte samenvatting mbt de diverse resultaatregels die PostNL en analisten gebruiken. En in het kort de verschillen toelichten.

Omzet
-/- kosten
= Onderliggend bedrijfsresultaat = Underlying Operational Income (UOI)
+ of - pensioen verplichtingen (de normale maandelijkse!)
+ of - voorzieningen
= Onderliggend cash bedrijfsresultaat = Underlying Cash Operational Income (UCOI)
- rentes
- belastingen
= Nettowinst

Het UCOI is de regel waar PostNL de outlook op afgeeft. Dus de 220 tot 260 mln voor 2016. En 335 mln tot 385 mln voor 2020.
De UCOI is de regel waar PostNL de 75% dividend over berekend. Dus 75% van de afgegeven CASH outlooks. DUS NIET OBV VAN DE NETTOWINST!!! En daarom heb ik in maart aangegeven dat de dividenden van PostNL over 2018 al minimaal 50 cent gaan bedragen en mogelijk kunnen oplopen naar de 60 cent.

De WPA wordt berekend op basis van de Nettowinst / aantal uitstaande aandelen.

Het is cruciaal om de verschillen goed te begrijpen wanneer een analist of PostNl bepaalde info verstrekt.

P.s.: de UCOI komt nagenoeg overeen met wat normale bedrijven definiëren als EBIT (Earnings Before Interest & Taxes)

Ir en Largo
0
quote:

Toekomstbeeld schreef op 9 december 2016 10:41:

[...]

Beste Martijn,
Je haalt allerlei definities door elkaar. Voordat je allerlei conclusies trekt obv je eigen veronderstelde kennis, adviseer ik je om toch aub eens de Winst & Verlies rekening van PostNL eens grondig te gaan bestuderen.

Ik zal je helpen met een hele korte samenvatting mbt de diverse resultaatregels die PostNL en analisten gebruiken. En in het kort de verschillen toelichten.

Omzet
-/- kosten
= Onderliggend bedrijfsresultaat = Underlying Operational Income (UOI)
+ of - pensioen verplichtingen (de normale maandelijkse!)
+ of - voorzieningen
= Onderliggend cash bedrijfsresultaat = Underlying Cash Operational Income (UCOI)
- rentes
- belastingen
= Nettowinst

Het UCOI is de regel waar PostNL de outlook op afgeeft. Dus de 220 tot 260 mln voor 2016. En 335 mln tot 385 mln voor 2020.
De UCOI is de regel waar PostNL de 75% dividend over berekend. Dus 75% van de afgegeven CASH outlooks. DUS NIET OBV VAN DE NETTOWINST!!! En daarom heb ik in maart aangegeven dat de dividenden van PostNL over 2018 al minimaal 50 cent gaan bedragen en mogelijk kunnen oplopen naar de 60 cent.

De WPA wordt berekend op basis de Nettowinst / aantal uitstaande aandelen.

Klopt als een bus

Het is cruciaal om de verschillen goed te begrijpen wanneer een analist of PostNl bepaalde info verstrekt.

[verwijderd]
0
quote:

tedje007 schreef op 9 december 2016 10:34:

Tja moet je wel een betrouwbaat bedrijf zijn en PostNL heeft bewezen dat ze dat niet zijn.
Da's een kwestie van perceptie, het recente verleden heeft juist uitgewezen dat ze juist behoorlijk betrouwbaar zijn in het schetsen van verwachtingen voor de middenlange termijn.

Alles leek goed te gaan dit jaar... tot afgelopen woensdag, toen na de definitieve afwijzing een moddergevecht is ontstaan waarbij met de politieke krachten van het hoogste niveau van zowel Nederland als België in een hoofdrol.

Mede dankzij dit 'politieke gerotzooi' heeft het aandeel sinds woensdag zo'n 16% verloren... want beleggers zijn allergisch voor dit soort toestanden.

Maar in mijn ogen treft PostNL hierbij geen blaam... want die Belgen hebben afgelopen maande zelf notabene 2x info laten lekken... maar nu lopen ze vanuit de Belgische politiek zelfs te roepen dat er maar 1x is gelekt en dat de 'Nederlanders' hiervoor verantwoordelijk zijn...!!!

Leuk artikeltje waarin een overzicht wordt geschetst van de feitelijk ontwikkelingen:

www.nrc.nl/nieuws/2016/12/07/hoe-bpos...

"Wat deed Bpost fout?

1. Het Belgische kamp werd twee maal in verlegenheid gebracht door uitgelekt nieuws

...

2. De top van Bpost koos ervoor geen stille diplomatie in Den Haag te voeren

...

3. Bpost wekte de indruk een trage bieder te zijn

...

4. De Belgische overheid torpedeerde haar ‘eigen’ bod

... "Hét citaat dat Bpost de das om deed was van de Belgische minister Alexander De Croo, die bij de tweede overnamepoging zei:

„Eerst en vooral worden wij met 40 procent de grootste aandeelhouder van een veel groter bedrijf. Met 40 procent is er geen enkele beslissing die kan genomen worden zonder dat de Belgische staat het daarmee eens is.”"

...
4.220 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 ... 207 208 209 210 211 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 mei 2024 17:35
Koers 1,242
Verschil +0,023 (+1,89%)
Hoog 1,246
Laag 1,222
Volume 2.044.944
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 3.164.913

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront