Ahold « Terug naar discussie overzicht

PB

1.512 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 ... 72 73 74 75 76 » | Laatste
voda
0
Beursblik: omzet Ahold Delhaize licht beter dan verwacht

KBC Securites ziet vooral goede prestaties in Amerika en Nederland.

(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize heeft in het vierde kwartaal van 2016 een iets betere pro forma omzet gepresenteerd dan verwacht. Dit zei analist Alan Vandenberghe van KBC Securities donderdag desgevraagd tegen ABM Financial News, toevoegend dat dit vooral te danken was aan volumegroei in de Verenigde Staten en Nederland.

De pro forma kwartaalomzet kwam uit op 15,5 miljard euro, iets beter dan de 15,1 miljard euro die Vandenberghe had voorzien en fractioneel meer dan de consensusverwachting van 15,4 miljard euro.

De marktvorser beoordeelde de prestaties van Delhaize in België daarentegen als enigszins teleurstellend. Vandenberghe wees daarbij op de felle concurrentie en groei van marktaandeel van partijen als Colruyt en Lidl, maar ook van het succes van Albert Heijn in de thuismarkt van Delhaize.

De analist zag verder weinig nieuws en ook de herhaling van de verwachtingen voor heel 2016 was geen verrassing. Vandenberghe voorziet dan ook geen grote koersreactie.

KBC Securities hanteert voor Ahold Delhaize een koopadvies met een koersdoel van 25,00 euro. Op een groen Damrak sloot het aandeel woensdag 0,4 procent lager op 19,53 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Ahold Delhaize kwartaalomzet licht lager

Concern zag vergelijkbare omzet licht toenemen.

(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize heeft in het vierde kwartaal van 2016 als gevolg van een kortere verkoopperiode op jaarbasis een lagere pro forma omzet gerealiseerd. Dit maakte het Nederlands-Belgisch retailconcern donderdag voorbeurs bekend.

Het concern herhaalde de verwachting voor heel 2016 met een onderliggende operationele marge licht boven die van 2015 en een vrije kasstroom van circa 1,3 miljard euro.

De pro forma omzet, waarmee een juiste vergelijking met de gecombineerde cijfers van voor de fusie mogelijk is, daalde van 15,7 miljard naar 15,5 miljard euro. Dit cijfer was licht hoger dan de verwachting van analisten, die gemiddeld een omzet van 15,4 miljard euro hadden verwacht.

De aangepaste vergelijkbare pro forma omzet tegen constante valuta, in een vergelijkbaar aantal winkels en rekening houdend met een extra verkoopweek in het vierde kwartaal van 2015, steeg met 2,8 procent.

Deze aangepaste vergelijkbare omzet in de Verenigde Staten daalde bij de winkelketens van Ahold met 0,2 procent mede als gevolg van deflatie, maar steeg bij de ketens van Delhaize met 2,2 procent door significante volumegroei.

In Nederland steeg de aangepaste vergelijkbare omzet met 6,6 procent dankzij productinnovaties, verbeterde service en sterk gestegen online verkopen. In België daalde deze omzet met 0,9 procent vanwege een moeilijke vergelijkingsbasis door een sterk vergelijkbaar kwartaal een jaar geleden.

In Centraal en Oost-Europa, waar Ahold actief is in Tsjechië en Delhaize in Servië, Roemenië en Griekenland, steeg de vergelijkbare omzet met 3,4 procent, vooral dankzij groei in Roemenië en Griekenland.

Ahold Delhaize maakte op de beleggersdag op 7 december bekend op schema te liggen voor het realiseren van synergievoordelen van de fusie ter hoogte van 500 miljoen euro in 2019.

Het concern zal op 1 maart de volledige rapportage over het vierde kwartaal en heel 2016 presenteren.

Op een groen Damrak sloot het aandeel Ahold Delhaize woensdag 0,4 procent lager op 19,53 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
kassiebora
0
Ahold Delhaize share buyback update

Zaandam, the Netherlands, January 24, 2017 - Ahold Delhaize repurchased 1,259,738 of Ahold Delhaize common shares in the period from January 16, 2017 up to and including January 20, 2017. The shares were repurchased at an average price of €19.81 per share for a total consideration of € 25.0 million. These repurchases were made as part of the €1 billion share buyback program announced on December 7, 2016.

The total number of shares repurchased under this program to date is 2,326,357 common shares for a total consideration of €45.8 million.
voda
0
Ahold Delhaize heeft nog geen AH winkels in Vlaanderen verkocht - media

Concern moet voor akkoord fusie acht winkels verkopen.

(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize is er tot toe niet in geslaagd om winkels van Albert Heijn in Vlaanderen te verkopen. Dat meldde de krant Gazet van Antwerpen maandag.

Ahold Delhaize kreeg van de Belgische mededingingsautoriteit BMA goedkeuring voor de fusie tussen de Nederlandse en Belgische supermarktconcerns, mits acht Albert Heijn-winkels in Vlaamse steden aan de concurrentie zouden worden verkocht.

Maar volgens de krant is dat tot nu toe niet gelukt en zijn alle acht winkels nog in het bezit van Albert Heijn.

Volgens Gazet van Antwerpen zouden Carrefour en Colruyt geen interesse hebben om winkels van Albert Heijn over te nemen. "De onzekerheid maakt ons zo moe. De frustratie bij het personeel is groot", zei een anonieme werknemer tegen de krant.

Een woordvoerster van Ahold Delhaize wilde desgevraagd aan ABM Financial News geen nadere mededelingen doen over lopende besprekingen. "We werken goed samen met de BMA en zullen ons daarbij aan de gestelde termijnen houden", was het enige dat woordvoerster Maud van Gaal kwijt wilde, zonder nadere details te willen geven.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
kassiebora
0
Ahold Delhaize share buyback update

Zaandam, the Netherlands, January 31, 2017 - Ahold Delhaize repurchased 1,213,909 of Ahold Delhaize common shares in the period from January 23, 2017 up to and including January 27, 2017. The shares were repurchased at an average price of €19.94 per share for a total consideration of € 24.2 million. These repurchases were made as part of the €1 billion share buyback program announced on December 7, 2016.

The total number of shares repurchased under this program to date is 3,540,266 common shares for a total consideration of €70.1 million.
voda
0
AH franchisenemers in hoger beroep

Gesprekken met Albert Heijn gaan intussen door.

(ABM FN-Dow Jones) De Vereniging van Albert Heijn Franchisenemers (VAHFR) gaat in hoger beroep tegen het afwijzen door de rechtbank van Haarlem in november vorig jaar van de eisen van de franchise-ondernemers inzake een financieel conflict met het Nederlandse supermarktconcern van Ahold Delhaize. Dit bevestigde directeur Ton Croiset van Uchelen van de VAHFR dinsdag desgevraagd tegen ABM Financial News.

Croiset voegde echter toe dat de gesprekken tussen de vereniging en Albert Heijn voortgaan, in de hoop dat het niet tot een hoger beroep hoeft te komen. "We moesten voor 15 februari besluiten of we al dan niet in hoger beroep zouden gaan. We hebben nu voor de zekerheid die stap genomen en bereiden de zaak ook voor, maar wat ons betreft komen we er liever in goed overleg met Albert Heijn uit en komt het niet tot dat hoger beroep", aldus de verenigingsdirecteur.

Albert Heijn en de franchise-ondernemers hebben een jarenlang voortslepend conflict over financiële verrekeningen. Daarbij gaat het onder meer over het delen van kortingen van leveranciers, het betalen voor de opslag en distributie van goederen en vergoedingen voor het in franchisewinkels leveren van op internet bij Albert Heijn bestelde artikelen.

Bij Albert Heijn was niet direct iemand beschikbaar voor commentaar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Albert Heijn komt met eigen videokanaal

Gepubliceerd op 1 feb 2017 om 07:36 | Views: 1.310

ZAANDAM (AFN) - Albert Heijn zoekt de jonge consument op met een online televisiezender. Op het Youtube-kanaal Appie Today zullen dagelijks vlogs en programma's te zien zijn over onder meer eten, trends en actualiteiten.

Bij het maken van de programma's wil Albert Heijn gaan samenwerken met klanten, medewerkers en leveranciers. ,,Met 100.000 medewerkers heeft Albert Heijn de grootste redactie van Nederland. Samen verzamelen we dagelijks verhalen op en naast de winkelvloer'', aldus het bedrijf.

Albert Heijn is naar eigen zeggen de eerste supermarkt ter wereld die online televisie maakt.
voda
0
Beursblik: ING presenteert 7 favoriete aandelen

Ahold Delhaize, BAM Groep, Basic-Fit, Fugro, NSI, PostNL en Telenet geselecteerd.

(ABM FN-Dow Jones)ING denkt dat Ahold Delhaize, BAM Groep, Basic-Fit, Fugro, NSI, PostNL en Telenet Group aandelen zijn die het de komende tijd goed zullen doen. Dit bleek uit de favorietenlijst die de bank donderdag publiceerde.

Ahold Delhaize is een favoriet van ING, onder meer omdat de zorgen over de Amerikaanse deflatie en de concurrentiedruk overdreven lijken. De synergie uit de fusie tussen Ahold en Delhaize zal voor een "superieure" groei van de vrije kasstroom zorgen, menen de analisten. Het koersdoel is 26,00 euro.

BAM zal volgens ING profiteren van een combinatie van een aantrekkend herstel van de Nederlandse bouwmarkt, oude risicovolle contracten die uit de boeken lopen en de netto kaspositie die het management kansen biedt. Het koersdoel voor de bouwer is 7,00 euro.

Basic-Fit is volgens de analisten een "aantrekkelijk gewaardeerd groeiverhaal" dat steeds meer momentum wint. ING hanteert een koersdoel van 22,50 euro voor de uitbater van fitnessketens.

Fugro heeft volgens ING de grootste tegenslagen achter de rug. "Samen met rigoreuze kostenbesparingen, zouden de winsten moeten herstelen", zo voorzien de analisten, die een koersdoel van 19,50 euro plakken op Fugro.

NSI is een notoire 'underperformer', maar dit kan volgens de analisten gaan veranderen, onder meer omdat de Nederlandse kantorenmarkt uitbodemt, vooral in Amsterdam. Daarnaast zouden de zorgen over de Nederlandse retailmarkt ingeprijsd zijn. Het koersdoel luidt 4,40 euro.

Aanvullende kostenbesparingen, betere prijzen en een sterk vierde kwartaal, "wellicht met een kleine meevaller", zullen volgens de analisten onder meer bijdragen aan een hogere koers voor PostNL. Ook meer duidelijkheid over het dividend het afnemende risico's op het vlak van regelgeving kunnen het postbedrijf goed doen. ING hanteert voor PostNL een koersdoel van 5,30 euro.

Telenet Group biedt een aantrekkelijke waardering met sterke winstvooruitzichten. Daarbij zijn er volgens de analisten "veel aanjagers" voor de koers, zoals belastingmeevallers, toestemming voor de overname van SFR Belux en een verdere consolidatie op de kabelmarkt. Koersdoel voor de kabelaar is 62,00 euro.

ING merkte op dat de vorige favorietenlijst een totaalrendement van 13,4 procent opleverde.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
kassiebora
0
Ahold Delhaize share buyback update

Zaandam, the Netherlands, February 14, 2017 - Ahold Delhaize repurchased 1,139,241 of Ahold Delhaize common shares in the period from February 6, 2017 up to and including February 10, 2017. The shares were repurchased at an average price of €20.02 per share for a total consideration of € 22.8 million. These repurchases were made as part of the €1 billion share buyback program announced on December 7, 2016.

The total number of shares repurchased under this program to date is 5,946,507 common shares for a total consideration of €118.0 million.
kassiebora
0
Ahold Delhaize share buyback update

Zaandam, the Netherlands, February 21, 2017 - Ahold Delhaize has repurchased 1,605,096 of Ahold Delhaize common shares in the period from February 13, 2017 up to and including February 17, 2017. The shares were repurchased at an average price of €20.36 per share for a total consideration of € 32.7 million. These repurchases were made as part of the €1 billion share buyback program announced on December 7, 2016.

The total number of shares repurchased under this program to date is 7,551,603 common shares for a total consideration of €150.7 million.
voda
0
Albert Heijn haalt horeca in zijn winkels

Supermarktketen wil concept uitrollen naar tientallen winkels.

(ABM FN-Dow Jones) Albert Heijn opent de komende maanden koffiecafé's en afhaalrestaurants in een aantal winkels. Dat bevestigde een woordvoerster van de supermarktketen van Ahold Delhaize donderdag aan ABM Financial News.

Vrijdag starten in twee Albert Heijn winkels in Amsterdam, in het Food Plaza achter de Dam en op het Gelderlandplein, Bakery Café en Deli Kitchen vestigingen.

"Bij Bakery Kitchen gaat het om koffie, frisdrank en broodjes en bij Deli Kitchen kunnen klanten zelf verse ingrediënten uitkiezen voor het bereiden van maaltijden, die ze direct kunnen opeten of mee naar huis kunnen nemen", lichtte woordvoerster Anoesjka Aspeslagh van de supermarktketen toe.

Het is de bedoeling dit jaar nog zes tot zeven Albert Heijn vestigingen met het nieuwe horecaconcept uit te rusten, waaronder een winkel in Eindhoven. "Maar in potentie gaaat het om tientallen winkels in het hele land", aldus de woordvoerster. De modules zijn zo gemaakt dat ze, afhankelijk van de grootte van een filiaal, voor elke winkel op maat gemaakt kunnen worden."

Met de opening van het Bakery Café en de Deli Kitchen in de winkels wil Albert Heijn een volgende stap maken in het combineren van retail met foodservice.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
'Winstgroei voor Ahold Delhaize'

Gepubliceerd op 27 feb 2017 om 13:20 | Views: 2.421

AMSTERDAM (AFN) - Supermarktbedrijf Ahold Delhaize heeft in het vierde kwartaal van vorig jaar meer winst geboekt dan een kwartaal eerder. Dat voorspellen analisten in een vooruitblik op de resultaten die het Nederlands-Belgische fusiebedrijf woensdag voorbeurs presenteert.

De analisten voorzien in doorsnee een nettowinst van 384,7 miljoen euro voor Ahold Delhaize over de laatste drie maanden van 2016. Een kwartaal eerder werd een winst van 236 miljoen euro gemeld. Dat was de eerste periode waarover de resultaten van het vorig jaar gevormde fusiebedrijf als één geheel werden bekendgemaakt.

Ahold Delhaize meldde vorige maand al dat de voor wisselkoerseffecten en verschillen in aantal koopdagen gecorrigeerde omzet in het vierde kwartaal van 2016 met 3 procent groeide, naar 15,5 miljard euro. In heel 2016 wist Ahold Delhaize de omzet met ruim 3 procent op te voeren, naar 62,3 miljard euro.

Lichte verbetering

Het concern hield bij de presentatie van deze resultaten vast aan zijn verwachtingen voor de financiële resultaten van het afgelopen jaar. Daarbij wordt onder meer gerekend op een lichte verbetering van de operationele winstmarge ten opzichte van 2015.

De door Bloomberg geraadpleegde analisten verwachten gemiddeld dat Ahold Delhaize 2016 heeft afgesloten met een nettowinst van 1,5 miljard euro.
De cijfers van 2015 zijn in de vergelijkingen aangepast om de gevolgen van de in juli 2016 afgeronde fusie tussen Ahold en Delhaize te kunnen aangeven.
kassiebora
0
Ahold Delhaize share buyback update

Zaandam, the Netherlands, February 28, 2017 - Ahold Delhaize has repurchased 1,801,866 of Ahold Delhaize common shares in the period from February 20, 2017 up to and including February 24, 2017. The shares were repurchased at an average price of €20.32 per share for a total consideration of € 36.6 million. These repurchases were made as part of the €1 billion share buyback program announced on December 7, 2016.

The total number of shares repurchased under this program to date is 9,353,469 common shares for a total consideration of €187.3 million.
voda
1
Beursblik: lagere omzet Ahold Delhaize resulteert in daling resultaat

Analisten kijken uit naar ontwikkelingen in Verenigde Staten.

(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize heeft in het vierde kwartaal van 2016 een lager pro forma bedrijfsresultaat op een gedaalde omzet gerealiseerd. Dit is de gemiddelde verwachting van analisten, zoals opgenomen in een door het supermarktconcern zelf samengestelde analistenconsensus.

De analisten verwachten, na de uitvoerige presentatie van voorlopige omzetcijfers en verwachtingen op 19 januari, weinig verrassingen in de definitieve cijferrapportage op woensdag. Ahold Delhaize zal de eerder afgegeven verwachtingen herhalen, om de beoogde synergievoordelen van de fusie van 500 miljoen euro in 2019 te behalen en in 2017 een "sterke" vrije kasstroom van 1,6 miljard euro te realiseren.

De marktvorsers gaan volgens de consensus uit van een 9,5 procent lager onderliggend bedrijfsresultaat (EBIT) van 573,0 miljoen euro en een onderliggende winst per aandeel uit voortgezette activiteiten van 0,28 euro tegen een vergelijkbare 0,33 euro een jaar geleden. De lagere resultaten worden mede veroorzaakt doordat het laatste kwartaal van 2016 een verkoopweek minder telde dan een jaar geleden.

De op 19 januari bekendgemaakte pro forma omzet, wat een juiste vergelijking met de gecombineerde cijfers van voor de fusie mogelijk maakt, daalde van 15,7 miljard naar 15,5 miljard euro. Dit cijfer lag iets boven de verwachting van analisten, die gemiddeld een omzet van 15,4 miljard euro hadden verwacht.

De aangepaste vergelijkbare pro forma omzet tegen constante valuta, in een vergelijkbaar aantal winkels en rekening houdend met een extra verkoopweek in het vierde kwartaal van 2015, steeg echter met 2,8 procent.

Analisten van Barclays en Jefferies zijn vooral benieuwd naar de verwachtingen voor de prijsontwikkelingen in de Verenigde Staten en de verwachtingen van het concern voor de verdere marktontwikkelingen daar. Jefferies, dat een koopadvies hanteert, kijkt verder uit naar mededelingen over de online-uitrol bij Delhaize. Barclays hanteert een Neutraal advies en kijkt verder uit naar mededelingen over de nettoschuld en het dividend.

Analist Niamh McSherry van Deutsche Bank is vooral benieuwd naar indicaties voor de ontwikkelingen in de eerste helft van 2017 en hanteert Houden als advies. Morgan Stanley hoopt meer duidelijkheid te krijgen over de verwachte EBIT-marge. De Amerikaanse zakenbank hanteert voor Ahold Delhaize een Overwogen advies.

Analist Alan Vandenberghe van KBC Securities, die het advies op Kopen heeft staan, is van mening dat de flexibiliteit op de balans het bedrijf ruimte geeft om meer te doen dan het lopende aandeleninkoopprogramma van 1 miljard euro.

De definitieve cijferrapportage van Ahold Delhaize verschijnt woensdag voorbeurs. Op een rode beurs noteerde het aandeel dinsdag 0,7 procent hoger op 20,17 euro.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Update: Ahold Delhaize in Belgie snel klaar voor verdere integratie

CEO verwacht verplichte verkoop van winkels in komende maanden af te ronden.

(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize verwacht de verplichte verkoop in België van acht winkels van Albert Heijn en vijf filialen van Delhaize snel te kunnen afronden om vervolgens de volgende stap van het gefuseerde supermarktconcern daar te kunnen zetten. Dit zei CEO Dick Boer woensdag desgevraagd tegen ABM Financial News in een toelichting op de jaarcijfers.

"Ik verwacht dat we die verkoop in de komende maanden positief kunnen afronden en dan definitieve goedkeuring van de Belgische Mededingingsautoriteit BCA krijgen voor onze integratie. Dan kunnen we ook in België de volgende stap maken", zo lichtte de bestuursvoorzitter toe. "We zullen dan ook snel bekendmaken hoe we met de merken Delhaize en Albert Heijn in België verder gaan", zei de topman aansluitend.

De verplichte verkoop van winkels in de Verenigde Staten is inmiddels nagenoeg voltooid, aldus Boer, die toevoegde dat daar de versterking van de merken en ombouw van winkels in volle gang is.

De integratie van het Ahold Delhaize hoofdkantoor in Zaandam is zo goed als klaar, zei financieel directeur Jeff Carr. "Van de in totaal 400 medewerkers van de oude hoofdkantoren van Ahold en Delhaize zijn er ongeveer 300 overgebleven. Dat is overigens zonder gedwongen ontslagen gegaan", stelde de CFO.

Die operatie heeft een bijdrage geleverd aan de synergiebesparingen van 22 miljoen euro in 2016. Dat bedrag moet dit jaar oplopen tot 220 miljoen euro, wat zal helpen om de beoogde groei van de vrije kasstroom van 1,4 miljard euro vorig jaar naar 1,6 miljard euro in 2017 te realiseren.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel Ahold Delhaize woensdag 3,1 procent hoger op 20,69 euro.

Update: om extra informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Update: kwartaalresultaat Ahold Delhaize beter dan verwacht

Outlook gehandhaafd.

(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize heeft in het vierde kwartaal van 2016 zoals verwacht een lager, maar beter dan door analisten voorzien onderliggend operationeel resultaat geboekt en herhaalde de eerder afgegeven outlook voor 2017. Dit maakte het Nederlandse-Belgische supermarktconcern woensdag voorbeurs bekend.

"Ik ben erg tevreden over de resultaten van het vierde kwartaal met volumegroei en sterke marges en goede voortgang in onze in december aangekondigde Better Together strategie", zei CEO Dick Boer in een toelichting op de cijferrapportage.

Het onderliggend bedrijfsresultaat daalde met 3,9 procent tot 608 miljoen euro en de onderliggende nettowinst per aandeel uit voortgezette activiteiten kwam uit op 0,32 euro tegen 0,33 euro een jaar geleden.

De resultaten waren daarmee beter dan analisten gemiddeld hadden verwacht. Zij hadden gemiddeld een 9,5 procent lager onderliggend bedrijfsresultaat van 573,0 miljoen euro voorzien en een onderliggende winst per aandeel uit voortgezette activiteiten van 0,28 euro.

De al op 19 januari bekendgemaakte pro forma omzet, wat een juiste vergelijking met de gecombineerde cijfers van voor de fusie mogelijk maakt, daalde van 15,7 miljard naar 15,5 miljard euro. Dit cijfer lag destijds iets boven de verwachting van analisten, die gemiddeld een omzet van 15,4 miljard euro hadden verwacht.

De aangepaste vergelijkbare pro forma omzet tegen constante valuta, in een vergelijkbaar aantal winkels en rekening houdend met een extra verkoopweek in het vierde kwartaal van 2015, steeg echter met 2,8 procent.

"We hebben het marktaandeel in de meeste markten zien groeien", zei CEO Dick Boer in een toelichting tegen journalisten. In Nederland groeide het marktaandeel van Albert Heijn in 2016 met 20 basispunten naar 35,2 procent. De online omzet van bol.com en ah.nl nam hier in het kwartaal op jaarbasis met 30 procent toe. In de Verenigde staten groeide het marktaandeel van Ahold USA zowel in contanten als in volume.

In België bleef het marktaandeel van Delhaize in 2016 stabiel op 24,1 procent. "We doen er met prijsacties en vernieuwing van winkels en het aangeboden assortiment alles aan om de positie van Delhaize in België te versterken", zei Boer desgevraagd tegen ABM Financial News.

Ahold Delhaize ziet in de Verenigde Staten aanhoudende prijsinflatie in het eerste kwartaal. "Maar we hopen erop dat deze zal omslaan in inflatie in de tweede helft van het jaar", zei financieel directeur Jeff Carr tegen journalisten, eraan toevoegend dat het gezien de economische en politieke onzekerheden moeilijk te voorspellen is.

Ahold Delhaize stelt aandeelhouders een 9,6 procent hoger dividend van 0,57 euro per aandeel in het vooruitzicht, wat een pay-out ratio van 48 procent betekent.

Het gefuseerde concern herhaalde de verwachting om de beoogde synergievoordelen van de fusie van 220 miljoen euro in 2017 te behalen en in dit jaar een vrije kasstroom van 1,6 miljard euro te realiseren.

Het aandeel Ahold Delhaize sloot dinsdag 0,1 procent hoger op 20,06 euro.

Update: om extra informatie en toelichting CEO en CFO toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
kassiebora
0
Beursblik: beursexperts blijven somber gestemd
Veilige aandelen geliefd bij experts.

(ABM FN-Dow Jones) Beursexperts blijven somber gestemd, hoewel deze somberheid niet terug te zien is in de koersontwikkeling. Dit constateerde analist Corne van Zeijl van Actiam.

Februari was een "prachtige beursmaand" waarin de AEX met bijna 4 procent steeg, onder meer dankzij het overnamebod op Unilever. Desondanks blijven de beursexperts somber over de beurs, aldus Van Zeijl, er op wijzend dat de onderliggende factoren, zoals politieke onzekerheid, een verwachte rentestijging en de waarderingen op de beurs, niet veranderd zijn.

Van de 63 beursexperts die meededen aan de laatste enquête, is slechts 19 procent optimistisch gestemd voor maart en maar liefst 46 procent pessimistisch.

Het aandeel dat beleggers volgens de experts beter kunnen mijden deze maand is ArcelorMittal, hoewel Altice, Boskalis en Unilever ook geen hoge ogen gooien onder de experts.

In maart kunnen beleggers volgens de beursexperts beter vasthouden aan veilige namen, zoals KPN en Ahold Delhaize, aldus Van Zeijl, die deze aandelenkeuze "een logische" noemde "als je somber over de beurs bent".

Ook Galapagos en Royal Dutch staan op het favorietenlijstje van de experts. "Galapagos is een opmerkelijke binnenkomer in de topperslijst. En ook Shell zien we niet zo vaak bij de toppers staan", zei Van Zeijl hierover.

Door: ABM Financial News.
kassiebora
0
Ahold Delhaize share buyback update


Zaandam, the Netherlands, March 7, 2017 - Ahold Delhaize has repurchased 627,807 of Ahold Delhaize common shares in the period from February 27, 2017 up to and including March 3, 2017. The shares were repurchased at an average price of €20.18 per share for a total consideration of € 12.7 million. These repurchases were made as part of the €1 billion share buyback program announced on December 7, 2016.

The total number of shares repurchased under this program to date is 9,981,276 common shares for a total consideration of €200.0 million.
voda
0
Ahold Delhaize uit Bel20

Gepubliceerd op 7 mrt 2017 om 18:14 | Views: 52

BRUSSEL (AFN) - Ahold Delhaize maakt vanaf 20 maart geen deel meer uit van de hoofdindex van de aandelenbeurs in Brussel, de Bel20. Dat maakte beursbedrijf Euronext dinsdag bekend.

Het Nederlands-Belgische supermarktbedrijf wordt evenmin opgenomen in een van de andere indices van Euronext in Brussel, de Bel Mid en de Bel Small. Het wel in de Amsterdamse AEX-index opgenomen fusiebedrijf voldoet daarvoor niet meer aan de regels.

De eveneens in Amsterdam genoteerde roestvrijstaalproducent Aperam wordt vanaf 20 maart opgenomen in de Brusselse hoofdindex. Het voormalige dochterbedrijf van ArcelorMittal maakt momenteel geen deel uit van de indices in de Belgische hoofdstad.
voda
0
Ahold Delhaize stoot Belgische winkels af

Gepubliceerd op 13 mrt 2017 om 18:19 | Views: 156

ZAANDAM (AFN) - Ahold Delhaize stoot in België vijf winkels en één project af voor goedkeuring van de Belgische autoriteiten voor de fusie in 2016. Dat liet het supermarktconcern maandag weten zonder financiële details te melden.

Lidl België koopt drie Albert Heijn-winkels en het project, terwijl Tanger een Albert Heijn en een Proxy Delhaize overneemt. De transactie moet binnen drie maanden worden afgerond. Ahold Delhaize werkt nog aan het afstoten van meer bezittingen in België.
1.512 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 ... 72 73 74 75 76 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 12:29
Koers 27,800
Verschil -0,080 (-0,29%)
Hoog 28,160
Laag 27,760
Volume 422.461
Volume gemiddeld 2.063.863
Volume gisteren 1.950.528

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront