Galapagos « Terug naar discussie overzicht

Galapagos maart 2017

1.916 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 ... 92 93 94 95 96 » | Laatste
[verwijderd]
0
Er is absoluut ruimte tot verbetering van FEV1 waarden inzake CF-F508 del populatie als je kijkt naar gepubliceerde scores Vertex van gisteren.

Hetgeen Vertex heeft gepresenteerd, vind ik niet indrukwekkend.

Doch blijf ik zeggen dat ik totaal geen medische achtergrond heb.

Het vergelijken van scores is echter niet moeilijk.

Orkambi is een medicijn voor een zeer beperkte groep CF-patiënten en dual combi van Kalydeco met VX-661 in plaats van VX-809 geeft 1% meer verbetering in 24-weeks studie!
1%...

Zeer benieuwd wat de analisten hiervan vinden alsmede andere goed geïnformeerden posters hier.

De C1 Corrector VX-661 is geen topmolecuul. Dat vind Galapagos zelf ook op basis van haar preklinische data en bevindingen C1 Corrector GLPG2222.
_Giulietta_
0
quote:

pardon schreef op 29 maart 2017 09:10:

29-3-2017 09:08:41

Beursblik: nieuwe resultaten Vertex geen gevaar voor Galapagos

Resultaten kunnen volgens Degroof Petercam extra info geven voor concurrerend middel Galapagos.

(ABM FN) De nieuwe resultaten van het Amerikaanse Vertex Pharmaceuticals voor een middel tegen taaislijmziekte vormen geen al te groot gevaar voor Galapagos. Dit stelde analist Stephanie Put van Degroof Petercam woensdag tegenover ABM Financial News.

De analist verklaarde dat Vertex al een middel op de markt heeft voor een kleine groep patiënten met taaislijmziekte met een dubbele combinatie. Hiervoor kregen we vandaag verdere resultaten.

Voor de grootste groep patiënten, die zouden moeten behandeld worden via triple combination, was er echter nog geen middel. Daar zijn zowel Galapagos als Vertex naar op zoek, waarbij die laatste het verst weg is van een oplossing. De huidige data kan wel in de triple combination van pas komen, stelde de analist van Degroof Petercam.

Volgens Vertex verbeterde bij de laatste testen de longfunctie significant bij patiënten met taaislijmziekte bij het gebruik van de gecombineerde behandeling met de middelen tezacaftor en Kalydeco. In het derde kwartaal van dit jaar wil Vertex een aanvraag indienen voor het op de markt brengen van de gecombineerde behandeling in zowel de Verenigde Staten als Europa.

De biotechexpert van Degroof Petercam wees erop dat momenteel veel aandacht uitgaat naar taaislijmziekte bij Galapagos, aangezien dit jaar cruciaal is met veel nieuws. Van het belangrijkste middel, Filgotinib, tegen reuma, komen maar pas tegen 2018 verdere testresultaten.

Het aandeel Galapagos noteerde woensdag 0,9 procent hoger op 79,20 euro.
Stephanie kan beter haar koersdoel van EUR 68,- eens herzien.
greenback
0
quote:

Staycalm schreef op 29 maart 2017 09:15:

Als Vertex op basis van deze info nabeurs 22% stijgt, wat mogen we dan wel niet voor stijging verwachten bij echt vernieuwende resultaten van Galapagos.
Ligt er beetje aan wat er bij GALA al is ingeprijsd en hoe dit bij Vertex was.
Staycalm
0
quote:

greenback schreef op 29 maart 2017 09:24:

[...]

Ligt er beetje aan wat er bij GALA al is ingeprijsd en hoe dit bij Vertex was.
Market cap Gala is 3,6 miljard, waarvan 1 miljard cash en restant hoofdzakelijk filgotinib. Vertex 22,5 miljard en hoofdzakelijk CF. We mogen dus een grote stijging verwachten bij goede CF resultaten van Galapagos als Vertex nu met deze kleine verbetering voorbeurs al 22% stijgt (5 miljard beurswaarde erbij). Zeg ik met mijn boerenverstand.
MtBaker
0
Market cap Gala is 3,6 miljard, waarvan 1 miljard cash en restant hoofdzakelijk filgotinib. Vertex 22,5 miljard en hoofdzakelijk CF. We mogen dus een grote stijging verwachten bij goede CF resultaten van Galapagos als Vertex nu met deze kleine verbetering voorbeurs al 22% stijgt (5 miljard beurswaarde erbij). Zeg ik met mijn boerenverstand.
[/quote]

Je mag zelfs aannemen dat de huidige opwaartse beweging bij G gebaseerd is op CF. Maar in Amerikaanse ogen nog onderdog.Gezien het beperkte aantal aandelen is opsplitsing rond dit niveau of een tikje hoger wellicht slim gezien de verhandelde volumes. Anderzijds lijkt het de handel nog niet af te remmen.
Rekyus
8
De persmededeling van Vertex over de gunstige uitkomsten van fase 3 onderzoeken met de combi tezacaftor/ivacafctor ontleent zijn overtuigingskracht aan het niveau van gemeten statistische significantie. Daarmee vind ik het exemplarisch voor hoe ingespeeld wordt om wat met name de financiële sector aan waarde toekent aan getallen in plaats van klinische relevantie.

De longfunctie van de onderzochte CF-patiënten in de EVOLVE trial stijgt met in absolute zin met 4 procentpunten ten opzichte van het basisniveau. De statistische significantie is erg groot: p< 0.0001. In de EXPAND studie is zelfs sprake van een verbetering in absolute zin van de longfunctie met 4.7 procent, eveneens met p< 0.0001.
Deze uitkomsten ontlokte de CMO van Vertex de uitspraak: "The tezacaftor/ivacaftor combination treatment demonstrated clinically meaningful benefits ….”. Maar daar zit hem nou net de kneep. Want hoe klinisch ‘meaningful’ is die de gemeten verbetering?

Eén van de secondaire eindpunten werpt enige licht op de ontwikkeling van het ziektebeeld. Het aantal exacerbaties (zeg maar longaanvallen), gemeten over een periode van 48 weken, toont een flink verschil. De placebo-groep telt er 122 (0.99), de teza/iva groep 78 (0.64). Alleen is blijkens deze, door Vertex gepubliceerde gegevens niet sprake van een statistisch significant verschil.

Gelukkig heeft men ook onderzoek gedaan naar de verandering in hoe de ziekte wordt ervaren aan de hand van de zogenaamde Cystic Fibrosis Questionnaire. Patiënten worden ondervraagd over hun algemeen welbevinden, de impact van de ziekte op hun dagelijkse activiteiten en hoe men bepaalde ziekte-symptomen ervaart. Helaas ontbreekt de vergelijkingsbasis bij de placebogroep. Vergelijken is dus niet mogelijk.

Misschien dat de gerenommeerde auteur Adam Feuerstein enig licht op de zaak kan werpen. In zijn artikel in TheStreet van gisteren spreekt hij over “impressive trial results”. Let wel, hij spreekt niet over ‘impressive clinical results’.

Hij stelt dat ‘teva/iza’ goed afsteekt tegenover Orkambi, hoewel zowel het EVOLVE als het EXPAND onderzoek tegen placebo is uitgevoerd. Het is geen head-to-head onderzoek en dus zou terughoudendheid geboden zijn met dergelijke vergelijkingen. Maar ja, het is Feuerstein, niet waar?

Ik neem graag aan dat het Vertex onderzoek uitwijst dat het veiligheidsprofiel van de nieuwe combi gunstiger lijkt te zijn dan dat van Orkambi. Maar wie kan mij overtuigen waar het de relevantie van de klinische resultaten betreft? Dat moet niet zo moeilijk zijn, want het is al weer erg lang geleden dat ik het tentamen ‘medische statistiek’ heb gedaan (met een tamelijk ‘impressive result’, dat dan weer wel).
greenback
1
quote:

Tagomago schreef op 29 maart 2017 10:36:

ROOOOOOOOD
Behoorlijk volume ook al. Beleggers weten niet zo goed wat ze nu aan moeten met het Vertex nieuws volgens mij
kampie
0
quote:

greenback schreef op 29 maart 2017 09:27:

Weer lekker typisch GALA-koersverloop in eerste halfuur :-)
Zeg maar gerust de eerste twee uur.Bijna elke ochtend het geval.De meeste stijgingen beginnen na 12 uur.
[verwijderd]
1
De Tijd (KRANT)

Een jongensboek
De Rekenmeester
Saar Sinnaeve

De beurswaarde van het biotechbedrijf Galapagos is in vier maanden tijd met 1 miljard euro aangedikt tot zo'n 3,63 miljard euro. Een meer dan behoorlijk bedrag voor een bedrijf dat in 2002 begon met 23,4 miljoen euro aan kapitaal. Galapagos, ontstaan uit de fusie van het Nederlandse Crucell en het Belgische Tibotec, was bedoeld als servicebedrijf voor labo's. Het eigen onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen was daar wat ondergeschikt aan. En toch is het net daar dat Galapagos vandaag mee scoort.

Het biotechbedrijf zit in de laatste testfase van filgotinib, een geneesmiddel tegen reuma én een potentieel goudhaantje. Als de proeven slagen, kan Galapagos rekenen op een uitbetaling van 1,35 miljard dollar van Gilead, het Amerikaanse farmabedrijf dat het onderzoek mee financiert. Aan de deal zijn ook mooie royalty's en een forse winstdeelname verbonden. Meer dan voldoende voor de beleggers om nu al enthousiast over te zijn.

Toch is het is niet alleen filgotinib dat achter de koerssprong van de jongste maanden zit. Galapagos heeft een tweede paard waar het op wedt: een medicijn tegen mucoviscidose, ook wel bekend als taaislijmziekte.

Muco is een levensbedreigende ziekte die via de genen wordt overgedragen. 1 op de 20 Belgen is drager van de ziekte en kan die doorgeven aan zijn kinderen. Die zijn veroordeeld tot een leven in afzondering, want patiënten met muco moeten 4 uur per dag worden behandeld. De ziekte maakt de slijmen in het lichaam taai, waardoor sommige organen niet meer normaal functioneren. Er bestaat nog geen medicijn die de ziekte geneest, maar er zijn wel behandelingen om de symptomen te verlichten.

De partner van Galapagos in dat onderzoek is het Amerikaanse AbbVie. Samen proberen ze een combinatietherapie uit, met drie verschillende geneesmiddelen. Een gewaagde operatie, want één geneesmiddel kan afzonderlijk veilig zijn voor een patiënt en goed worden verdragen, maar in de aanwezigheid van andere geneesmiddelen kan het plots helemaal anders ageren.

Komt daar nog bij dat Galapagos niet de enige is die zijn pijlen richt op mucoviscidose. Concurrent Vertex heeft al twee medicijnen tegen de ziekte op de markt en werkt eveneens aan een combinatiemiddel. Om een idee te geven van de markt: Vertex haalt een omzet van 1,7 miljard dollar en is op de beurs ongeveer 22 miljard dollar waard. Een zéér beloftevolle markt dus, waar de kassa rinkelt. Maar Galapagos moet zich haasten om de eerste te zijn.

'High risk', stempelen de analisten dan ook op hun rapporten over Galapagos.

AbbVie heeft tot zover al 57 miljoen dollar betaald aan Galapagos, waarvan 7,5 miljoen dollar vorige week. Komt het tot een medicijn, dan kan Galapagos rekenen op 560 miljoen dollar, met daar bovenop ook een deel van de inkomsten.

'Het Galapagos-verhaal is een prachtig jongensboek', zei CEO Onno van de Stolpe in 2009 in De Tijd. Dat was acht jaar geleden, maar het is nog steeds zo.
BLOO7
0
quote:

Piddybull schreef op 29 maart 2017 10:54:

De Tijd (KRANT)

Een jongensboek
De Rekenmeester
Saar Sinnaeve

De beurswaarde van het biotechbedrijf Galapagos is in vier maanden tijd met 1 miljard euro aangedikt tot zo'n 3,63 miljard euro. Een meer dan behoorlijk bedrag voor een bedrijf dat in 2002 begon met 23,4 miljoen euro aan kapitaal. Galapagos, ontstaan uit de fusie van het Nederlandse Crucell en het Belgische Tibotec, was bedoeld als servicebedrijf voor labo's. Het eigen onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen was daar wat ondergeschikt aan. En toch is het net daar dat Galapagos vandaag mee scoort.

Het biotechbedrijf zit in de laatste testfase van filgotinib, een geneesmiddel tegen reuma én een potentieel goudhaantje. Als de proeven slagen, kan Galapagos rekenen op een uitbetaling van 1,35 miljard dollar van Gilead, het Amerikaanse farmabedrijf dat het onderzoek mee financiert. Aan de deal zijn ook mooie royalty's en een forse winstdeelname verbonden. Meer dan voldoende voor de beleggers om nu al enthousiast over te zijn.

Toch is het is niet alleen filgotinib dat achter de koerssprong van de jongste maanden zit. Galapagos heeft een tweede paard waar het op wedt: een medicijn tegen mucoviscidose, ook wel bekend als taaislijmziekte.

Muco is een levensbedreigende ziekte die via de genen wordt overgedragen. 1 op de 20 Belgen is drager van de ziekte en kan die doorgeven aan zijn kinderen. Die zijn veroordeeld tot een leven in afzondering, want patiënten met muco moeten 4 uur per dag worden behandeld. De ziekte maakt de slijmen in het lichaam taai, waardoor sommige organen niet meer normaal functioneren. Er bestaat nog geen medicijn die de ziekte geneest, maar er zijn wel behandelingen om de symptomen te verlichten.

De partner van Galapagos in dat onderzoek is het Amerikaanse AbbVie. Samen proberen ze een combinatietherapie uit, met drie verschillende geneesmiddelen. Een gewaagde operatie, want één geneesmiddel kan afzonderlijk veilig zijn voor een patiënt en goed worden verdragen, maar in de aanwezigheid van andere geneesmiddelen kan het plots helemaal anders ageren.

Komt daar nog bij dat Galapagos niet de enige is die zijn pijlen richt op mucoviscidose. Concurrent Vertex heeft al twee medicijnen tegen de ziekte op de markt en werkt eveneens aan een combinatiemiddel. Om een idee te geven van de markt: Vertex haalt een omzet van 1,7 miljard dollar en is op de beurs ongeveer 22 miljard dollar waard. Een zéér beloftevolle markt dus, waar de kassa rinkelt. Maar Galapagos moet zich haasten om de eerste te zijn.

'High risk', stempelen de analisten dan ook op hun rapporten over Galapagos.

AbbVie heeft tot zover al 57 miljoen dollar betaald aan Galapagos, waarvan 7,5 miljoen dollar vorige week. Komt het tot een medicijn, dan kan Galapagos rekenen op 560 miljoen dollar, met daar bovenop ook een deel van de inkomsten.

'Het Galapagos-verhaal is een prachtig jongensboek', zei CEO Onno van de Stolpe in 2009 in De Tijd. Dat was acht jaar geleden, maar het is nog steeds zo.
Ik beleg al meer dan 30 jaar.
Nog maar onlangs volg ik eerder toevallig dit 'onbekend' biotechbedrijf.
De kansen lijken me gigantisch.
Als de 3de fase voor hun eeste marktprodukt ook effectief positief geopenbaard wordt, pas dan zal het grote globale beleggerspubliek zijn ogen hierop richten.
Op te volgen.
HansGarrincha
2
Attentie voor de posts van Andre Hoekema en Onno vd Stolpe in draadje "Aandeel GLPG": je kunt bieden op papieren aandeel en opbrengst komt ten goede aan Actie Giro 555. Lijkt me mooi initiatief.
Sentiment
0
quote:

greenback schreef op 29 maart 2017 10:40:

[...]

Behoorlijk volume ook al. Beleggers weten niet zo goed wat ze nu aan moeten met het Vertex nieuws volgens mij
Ik denk ook, dat de 80 euro grens een moeilijke drempel is.
Enerzijds omdat 'de drukkers' hier onder willen blijven en anderzijds dat pas veel mensen weer boven de 80 het idee krijgen dat de koers weer omhoog kan en weer kopen.
Maar ik durf m'n aandelen niet te verkopen, want opeens kan je niet goedkoper meer bijkopen
Opop
1
Nu in FD:
fd.nl/ondernemen/1194741/kempen-co-ve...

Kempen & Co verhoogt koersdoel Galapagos tot €92
Beursparel Galapagos zit volgens Kempen & Co nog niet aan zijn max. De zakenbank heeft het koersdoel van Galapagos deze week verhoogd van €84 tot €92. Daarmee geven de analisten van Kempen het meest rooskleurige koersdoel af van alle negen adviseurs die Galapagos volgen.

Kempen baseert zijn optimistische advies op het potentieel van twee minder bekende onderzoeksprogramma’s van Galapagos, naar medicijnen tegen longfibrose en tegen osteoartritis (een vorm van artrose). Het onderzoek naar deze geneesmiddelen bevindt zich nog in een betrekkelijk vroege fase.

De koers van Galapagos is dit jaar al gestegen van circa €61 tot ruim €78 euro. Het beurssucces van het biotechbedrijf is vooral gebaseerd op de hooggespannen verwachtingen voor het kandidaatsmedicijn filgotinib tegen onder meer reuma. Galapagos trekt daarnaast de aandacht met de ontwikkeling van een combinatietherapie tegen cystic fibrosis, ook wel bekend als taaislijmziekte.

De vooruitgang met filgotinib en cystic fibrosis laat volgens Kempen zien dat Galapagos met zijn technologie in staat is betere medicijnen te maken. Vandaar dat het vertrouwen van de analisten in de onderzoeksprogramma’s naar longfibrose en osteoartritis is toegenomen. Galapagos stond woensdagochtend bijna 0,5% hoger op €78,86.
twinkletown
1
quote:

HansGarrincha schreef op 29 maart 2017 12:26:

Attentie voor de posts van Andre Hoekema en Onno vd Stolpe in draadje "Aandeel GLPG": je kunt bieden op papieren aandeel en opbrengst komt ten goede aan Actie Giro 555. Lijkt me mooi initiatief.
Voor verdere info en eventuele biedingen van dit mooie initiatief:

www.marktplaats.nl/a/postzegels-en-mu...
1.916 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 ... 92 93 94 95 96 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 mei 2024 17:35
Koers 26,980
Verschil -0,360 (-1,32%)
Hoog 27,500
Laag 26,740
Volume 101.776
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 123.771

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront