ABN AMRO « Terug naar discussie overzicht

LEES!!!!!!!!!!!!!!

8 Posts
[verwijderd]
2
bij voldoende aanbevelingen maak ik mijn portefeuille openbaar. VOLG MIJ EN U WORD RIJK!
[verwijderd]
0
quote:

d.vaneis @quicknet.nl schreef:

bij voldoende aanbevelingen maak ik mijn portefeuille openbaar. VOLG MIJ EN U WORD RIJK!

Dwaas,ga je mandje maar weer in!
[verwijderd]
0
quote:

d.vaneis @quicknet.nl schreef:

bij voldoende aanbevelingen maak ik mijn portefeuille openbaar. VOLG MIJ EN U WORD RIJK!

Daar gaan we weer:

klunsklunsklunsklunsklunskluns!!

[verwijderd]
1
quote:

d.vaneis @quicknet.nl schreef:

bij voldoende aanbevelingen maak ik mijn portefeuille openbaar. VOLG MIJ EN U WORD RIJK!

Ach, ach, weer zo'n nutteloos draadje!

‘Stem op mij!’
‘Nog maar één dag te gaan.’ In dikgedrukte letters roept technisch analist Royce Tostrams zijn klanten op hun stem zo snel mogelijk uit te brengen bij de Gouden Stier-verkiezingen. Hij is een van de kandidaten bij wat omschreven wordt als de ‘Oscar-uitreiking’ van de Nederlandse effectenbranche. ‘Kies voor het te laat is!’

Donderdag 13 september is de grote dag voor analisten, vermogensbeheerders en handelaren. Dan worden in kasteel De Hooge Vuursche in Baarn in totaal tien trofeeën uitgereikt. Van beste beleggingsexpert tot beste duurzame product, van beste innovatie tot beste beleggingsfonds.

De Gouden Stier is een van de vele prijsuitreikingen die de financiële wereld rijk is. Deze krant lauwert samen met Morningstar jaarlijks het beste beleggingsfonds, BinckBank heeft de Bull & Bear Award en tal van onderzoeksbureaus berekenen wie zich de beste analisten mogen noemen.

De overeenkomsten met een verjaardagspartijtje voor kinderen dringen zich op. Ook dan moet een groot aantal prijzen voorkomen dat iemand met lege handen achterblijft. Niets zo vervelend als jengelende koters. En zeurende beheerders dragen over het algemeen ook niet bij aan de feestvreugde.

Dat neemt niet weg dat de prijsuitreikingen van groot belang zijn voor de financiële sector. Zo kan een gelauwerde analist kiezen uit vele werkgevers. Uiteraard zullen daarbij nieuwe en hogere looneisen worden gesteld.

‘Een trofee geeft autorteit’, zegt organisator Mathhijs Kanis van Belegger.nl. ‘Het is altijd beter dat een ander zegt dat je goed bent, dan dat je dat zelf moet doen.’ Het vervolg laat zich raden. Meer autoriteit betekent meer klanten en meer klanten betekent meer beheervergoedingen en een grotere winst. En voor geld loopt in deze sector natuulijk niemand weg.

Geen wonder dat de prijzen mooie input opleveren voor ronkende persberichten en gelikte reclamecampagnes. ‘Vooral in de Verenigde Staten hebben de beheerders de neiging met hun prijzen te pronken’, aldus Kanis. ‘Al wordt dat ook wel eens overdreven. Op een gegeven moment weet iedereen wel wie welke trofeeën in de kast heeft staan.’

Maar ook in Nederland roeren de prijswinnaars steeds luider hun eigen trom. Zo sleepte Royce Tostrams, die een aantal keren de Bull & Bear Award heeft gewonnen, de levensgrote beker van congres naar congres. Daarbij liet hij zich veelvuldig met deze trofee op de foto vastleggen.

In dat licht bezien is de oproep ‘Stem op mij!’ zo vreemd nog niet. Weliswaar komt de schaamteloosheid wat onaangenaam over, maar in feite is er sprake van een goedbegrepen eigen belang.

Copyright (c) 2007 Het Financieele Dagblad

[verwijderd]
3
Van mij een aanbeveling. Hoe dwaas van Eis ook is, hij is tevens visionair. Bestudeer zijn portefeuille en weet dan welke aandelen je moet mijden!
[verwijderd]
0
Zullen wij van Eis tegen een muur zetten in Irak,
Ik wordt doodziek van deze zieke man!!!. Moderater verlos ons AUB...............
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 31 mei 2024 17:35
Koers 15,650
Verschil +0,035 (+0,22%)
Hoog 15,685
Laag 15,540
Volume 4.601.827
Volume gemiddeld 3.683.197
Volume gisteren 1.656.611

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront