ABN AMRO « Terug naar discussie overzicht

Lijdt FORTIS door kabinet crisis !

2 Posts
[verwijderd]
0
Dat de problemen rond de kabinetsformatie in België stuk zijn gelopen is een iedere Nederlander welk bekend.

De oorzaak van het niet kunnen sluiten van de nieuwe kabinetsformatie heeft te maken met de twee culturen die zich in België bevinden. De Vlamen, Vlaamse cultuur, Vlamingen en Nederlands sprekend zoals wij deze als Hollanders kennen en daarnaast zijn er de Walen, Walnoten, Walloniers, Wallonië en altijd Frans sprekend,… al kunnen ze Vlaams praten

Tot de Spaanse Tijd intredend in 1494 waren de Vlamen en Hollanders eigenlijk al één land en gedachtegoed

Op dit moment is in België de spanning flink opgelopen rond de formatieperikelen en wordt de roep om opsplitsing van België steeds groter zowel in België als daarbuiten…Wij Nederlanders willen wel samenwerken met de Belgen blijkt uit het onlangs gehouden onderzoeken en enquêtes en laat de Vlamen nu dat andersom ook wel willen….wat let dan…

Wat niet iedereen heeft bedacht is dat de perikelen rond de kabinetsformatie in België ook van invloed kunnen zijn in het bieding gevecht van Fortis, als deelnemer van het Consortium van Banken, om de ABN Bank aan te kunnen kopen.

Ik wil het dan ook niet hebben over de financiën om de aankoop van de ABN Bank te kunnen financieren doch wel over de interne strijd die zich mogelijk binnen Fortis afspeelt tussen de Vlamingers en de Walloniers. In het bijzonder deze twee cultuurverschillen en de rechtstandigheid van beide partijen zijn op het scherpst van de snede in heel België. Er zijn zelfs al berichten bekend van Vlamingen die werken in Brussel door de grotere meerderheid van Wallonische collega’s, solliciteren naar ander werk

Het hoofdkantoor van Fortis in België is gevestigd in Brussel. Brussel ligt officieel in het Vlaamse gedeelte van België, net boven de grens met Wallonië het andere België… Veel Walloniers werken echter in Brussel, dit maakt Brussel zowel het probleem als de oplossing !!

Gek genoeg weet Fortis precies hoeveel mensen zij in dienst hebben, in welke leeftijdscategorie en geslacht en noem maar op. Zij weten echter niet hoeveel Vlamingers en Walloniers er in Brussel werken!

Oeps…heeft Fortis dus toch niet alles in de hand en lijken perikelen tussen de Vlamingen en Walloniers in België ook op bedrijfscultuur door te werken en dreigt daarmee de gewenste professionele eenheids intimiteit van Fortis te splijten !!!!

Werken er meer Walloniers dan Vlamingen bij Fortis in Brussel, gelegen in het Vlaamse gedeelte!

Welke gevolgen kan dit hebben voor de aankoop van de ABN Bank?

Hebben Walloniers het voor het zeggen bij Fortis of zijn het Vlamingers. De top van Fortis zal vast zeggen dat dit geen rol speelt in de biedingstrijd rond ABN en dat dit überhaupt nooit een rol heeft gespeeld of zal spelen!

Kunnen wij als Nederlanders in de hulp schieten door massaal de nieuwe combinatie Fortis / ABN Bank te steunen!

Een fusie tussen de Nederlanders en het Vlaamse gedeelte van België is helemaal geen gek idee en lijkt met de problemen rond de kabinetsformatie én met de nieuwe bankencombinatie Fortis/ABN Bank als een gelegenheid in de schoot geworpen om deze ideeën uit te werken beginnend met een ‘letter of intent’ en voor de Vlamingen met een onafhankelijkheid verklaring.

Samengaan helpt zeker om de internationale waarde voor ‘het nieuwe’ Nederland te verhogen. We gaan aan de slag met alle Belgen, om ‘het nieuwe’ Nederland iets groter maken door de landsgrens te verleggen naar het huidige Wallonië

Wat ‘de nieuwe Nederlanders’ dan met de Walloniers binnen Fortis zouden kunnen is deze met open armen ontvangen…al waren zij nieuwe buren !

Kan daarmee een mogelijke cultuur splijting binnen Fortis worden voorkomen?

Leest u dit interessante artikel ook eens…. www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?...
dmzn
0
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 31 mei 2024 17:35
Koers 15,650
Verschil +0,035 (+0,22%)
Hoog 15,685
Laag 15,540
Volume 4.601.827
Volume gemiddeld 3.683.197
Volume gisteren 1.656.611

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront