Brunel « Terug naar discussie overzicht

kopen: Brunel groeit ondanks slechte markt

6 Posts
[verwijderd]
0
15.5.09 Sterke cijfers van Brunel. Omzetgroei zonder dat het al te veel marge kost. Het aandeel profiteert.

Brunel heeft in het eerste kwartaal goede cijfers behaald in een sterk onder druk staande uitzendmarkt. De omzet steeg 13% tot €183 mln, de winst steeg 5% tot €39,9 mln. De brutomarge is met 1,7 procentpunt gedaald, hetgeen duidt op prijsdruk.

Brunel kiest ervoor om de omzet op gang te houden en marktaandeel te winnen. Terwijl veel concurrenten op de rem gaan staan en kosten besparen door personeel af te laten vloeien en vestigingen te sluiten, probeert Brunel juist zoveel mogelijk mensen aan het werk te houden. Het bedrijf neemt genoegen met een lagere marge, maar kan zo wel zijn positie in de markt flink uitbreiden. Tot dusver lukt dat zonder al te veel marge te hoeven weggeven.

Bij de presentatie van de jaarcijfers over 2008 was de markt teleurgesteld in Brunels sterk oplopende kosten. Het bedrijf lijkt de kosten in het eerste kwartaal beter in de hand te hebben, gezien de geringe margedaling.

In de Nederlandse markt boekte Brunel een omzetstijging van 2% tot €37,6 mln. Dat is knap, gezien de aanhoudende daling van de markt in de afgelopen maanden. In Duitsland gaat het slechter met een omzetdaling van 8% tot €30 mln. Dat is niet zo vreemd, gezien de dramatische macrocijfers die Duitsland laat zien. Brunels belangrijke divisie Energy boekte een omzetgroei van maar liefst 28%.

Brunel is gespecialiseerd in ict, technisch, juridisch en financieel uitzendwerk. Daardoor is het bedrijf anders van karakter dan de grote jongens zoals Randstad en USG People. Die richten zich meer op generiek uitzendwerk, met name Randstad. Een bedrijf als Randstad is dan ook vroeg-cyclisch. Brunel is als gespecialisserd bedrijf bij uitstek laat-cyclisch.

Een kanttekening bij de sterke cijfers zijn recente mediaberichten over gerommel in de top. Hoewel niet officieel bekendgemaakt, bevestigde topman Jan Arie van Barneveld dat financieel directeur Erik Meinders op non-actief is gezet. Ook een HR-directeur is recentelijk van zijn functie af gehaald. In management net onder de top vinden volgens Van Barneveld nog meer wisselingen plaats.

Omdat Brunel geen nadere informatie wil geven bij de personele wijzigingen, is het lastig te duiden in welke mate hier sprake is van een conflict. Geruzie kan de dagelijke operatie schaden met negatieve gevolgen voor de cijfers in de komende periode.

Het aandeel Brunel is de afgelopen twee maanden aan een fikse rally bezig. Na het dieptepunt van de markt eind maart, is het aandeel verdubbeld tot rond €14. De kwartaalcijfers bevestigen de grond voor de oplopende koers. Onze verkoopadviezen zijn dan ook niet meer op zijn plaats. Het is voor de uitzendsector nog te vroeg om al van fundadmenteel herstel te kunnen spreken. Maar als Brunel in de huidige markt al zulke sterke cijfers kan behalen, dan is ‘kopen’ voor de lange termijn de juiste keus. Op basis van de cijfers verwachten wij dat het aandeel zijn rally van de afgelopen weken kan voortzetten. Ook daar ‘kopen’ dus.

Robert van den Oever, 15 mei 2009

www.beleggersbelangen.nl/web/Fonds-de...

Gr,
M041.
voda
0
Brunel advies verlaagd naar reduce - SNS


AMSTERDAM (Dow Jones)--Het advies op Brunel wordt door SNS Securities verlaagd naar reduce van hold waarbij het koersdoel wordt verhoogd naar EUR12 van EUR9. Analist Frank van Wijk zegt dat de resultaten in het eerste kwartaal "excellent" waren, maar dat de koers van het aandeel het ook excellent gedaan heeft met een stijging van circa 100% de afgelopen tien weken. "Ik denk dat Brunel de winnaar van deze recessie gaat worden, maar dit is voor het grootste deel al ingeprijsd in de koers van het aandeel na de rally", aldus de analist. Van Wijk ziet dan ook een neerwaarts risico wegens te hoge verwachtingen en laat-cyclische kenmerken van het bedrijf. Het aandeel sloot vrijdag op EUR13,70. (AVM)



Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

ressiva
0
ressiva
0
Ik denk dat Brunel morgen omhoog vliegt, want die werd gister en vandaag volkomen genegeerd!
voda
0
Brunel advies verhoogd naar buy - ING


AMSTERDAM (Dow Jones)--Het advies op Brunel wordt door ING Wholesale Banking verhoogd naar buy van hold na de sterke trading update over het eerste kwartaal. "Daarnaast denk ik dat naast de defensieve kenmerken, zoals bijvoorbeeld een sterke balans, Brunel zowel in de huidige recessie als in een herstellende markt een winnaar is", aldus analist Marc Zwartsenburg. Het koersdoel wordt verhoogd naar EUR20 van EUR7,50. Het aandeel sloot dinsdag op EUR13,55. (AVM)



Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com



6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 7 jun 2024 17:35
Koers 10,940
Verschil -0,080 (-0,73%)
Hoog 11,160
Laag 10,900
Volume 92.465
Volume gemiddeld 70.859
Volume gisteren 87.433

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront