Brunel « Terug naar discussie overzicht

INTERVIEW: Brunel CEO: EBIT 09 natuurlijk mee

3 Posts
voda
0
INTERVIEW: Brunel CEO: EBIT 09 natuurlijk meer dan EUR40 mln


Door Andre Sterk

Van DOW JONES NIEUWSDIENST



AMSTERDAM (Dow Jones)--De winst voor aftrek van rente en belastingen (EBIT) van Brunel zal in 2009 'natuurlijk' meer worden dan EUR40 miljoen, zegt chief executive officer (CEO) Jan Arie van Barneveld van de onderneming in eerste reactie op de cijfers over de eerste helft van dit jaar.

"We kunnen erg lastig vooruitkijken, maar we hebben in het persbericht van vrijdag aangegeven dat we een EBIT verwachten van meer dan EUR40 miljoen. We gaan daar natuurlijk overheen, maar hoeveel, daar bestaat nu nog onzekerheid over", aldus de CEO.

Uit de cijfers over de eerste helft van dit jaar blijkt dat de marges bij de grootste tak van het bedrijf Energy zijn opgelopen. De EBIT-marge kwam over de eerste zes maanden van dit jaar uit op 6,4%. "Dat is een mooie marge, maar geen garantie. Ik sluit echter niet uit dat daar de komende periode enkele basispunten worden ingeleverd, maar ik schat in dat de EBIT-marge bij Energy niet meer onder de 6% uitkomt", aldus Van Barneveld.

Bij Energy profiteert het bedrijf volgens de CEO van de dominanter wordende positie van Brunel in de sector. "Daardoor kunnen we onze onderhandelingen beter voeren dan in het verleden."

Het bedrijf heeft in de eerste helft van dit jaar een aantal kleine voorzieningen moeten nemen. Ten eerste vielen er in Duitsland enkele debiteuren weg, waardoor het bedrijf een last moest nemen die ligt tussen de EUR500.000 en EUR1,0 miljoen. Voorts werd, ook in Duitsland, afscheid genomen van een aantal werknemers die op de 'bank' zaten. "Dat kostte ons EUR300.000 tot EUR400.000", aldus Van Barneveld.

Van Barneveld is met Brunel hard bezig een voorsprong te genereren die zich bij een economisch herstel moet uitbetalen. "We brengen onze overheadkosten omlaag door afscheid te nemen van slecht renderend indirect personeel. Daardoor snijdt je niet in je eigen vlees. Andere partijen zien we ook goede mensen weg doen. Daardoor bouwt Brunel een voorsprong op die zich bij herstel zal uitbetalen", legt Van Barneveld uit.

In Duitsland ziet Van Barneveld in het detacheringsveld nog erg veel potentieel: "Die markt kan daar nog twee tot drie keer zo groot worden en wij gaan daar een belangrijke rol bij spelen, autonoom wel te verstaan. Als wij acquireren, kopen we iets wat we nog niet hebben. Wij kopen geen volume", aldus de CEO.

De betalingsdiscipline van debiteuren is op kwartaalbasis, uitgedrukt in het aantal dagen dat het bedrijf op zijn geld moet wachten verslechterd naar 76 van 71.



Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270; andre.sterk@dowjones.com

voda
0
Brunel outlook 2009 voorzichtig - ING


AMSTERDAM (Dow Jones)--De outlook voor 2009 van Brunel vindt analist Marc Zwartsenburg van ING Wholesale Banking voorzichtig. Brunel verwacht een winst voor aftrek van rente en belastingen (EBIT) van meer dan EUR40 miljoen voor 2009. Zwartsenburg heeft daarvoor EUR46 miljoen getaxeerd. Brunel publiceerde vrijdag over het eerste halfjaar cijfers die naar het oordeel van de analist 'redelijk' overeenkomen met de verwachtingen. Zwartsenburg stelt dat er nog enkele onduidelijkheden zijn over eenmalige posten, "en dat geeft de recente koersrally van het aandeel geen support naar mijn idee", aldus de analist. Het onderdeel Energy presteerde volgens Zwartsenburg goed. Hij hanteert een koop-advies op het aandeel Brunel met een koersdoel van EUR20,00. Het aandeel Brunel noteert vrijdag omstreeks 10.15 uur 4,6% lager op EUR18,60 bij een ASX die 0,2% zakt. (ANS)



Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Hogere omzet voor Brunel
21 augustus 2009, 11:20 | ANP
AMSTERDAM (AFN) - De detacheerder Brunel heeft ondanks de recessie een hogere omzet geboekt. De omzet steeg met 9 procent naar 366,3 miljoen euro in de eerste helft van 2009. Brunel verwacht in het tweede halfjaar hetzelfde omzetniveau als in de afgelopen zes maanden te halen, meldde het bedrijf vrijdag.

Het bedrijfsresultaat (ebit) daalde met 25 procent tot 23,2 miljoen euro. Brunel verwacht over heel 2009 een bedrijfsresultaat van ruim 40 miljoen euro te kunnen realiseren. Over 2008 bedroeg het bedrijfsresultaat (ebit) 62,1 miljoen euro.

Brunel doet het volgens analist Thijs Berkelder van Petercam beter dan zijn concurrenten. Volgens hem komt dat vooral door de inzet van technische specialisten en de betere schuldenpositie van het bedrijf. ,,Daardoor heeft de detacheerder meer mogelijkheden om een stap voorwaarts te zetten'', aldus Berkelder.

De cijfers vielen tegen. Het aandeel noteerde bijna 4 procent lager op de beurs in Amsterdam. Berkelder benadrukt dat de beurskoers op langere termijn alleen maar kan stijgen.

3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 7 jun 2024 17:35
Koers 10,940
Verschil -0,080 (-0,73%)
Hoog 11,160
Laag 10,900
Volume 92.465
Volume gemiddeld 70.859
Volume gisteren 87.433

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront