Arcadis « Terug naar discussie overzicht

Mooi Arcadis

8 Posts
[verwijderd]
0
Omzet Arcadis neemt sterk toeAMSTERDAM (AFN) - Advies- en ingenieursbureau Arcadis heeft in het tweede kwartaal een fors hogere omzet behaald, geholpen door organische omzetgroei in alle marktsegmenten en de overname van het Amerikaanse Malcolm Pirnie. Volgens Arcadis kwam in het afgelopen kwartaal voor het eerst sinds begin 2009 een einde aan de daling van de autonome omzet, aldus het bedrijf woensdag bij de publicatie van cijfers.

De omzet steeg met 23 procent tot 512 miljoen euro. De bijdrage van acquisities vooral Malcolm Pirnie aan de omzetgroei was 18 procent. De omzet valt aanzienlijk hoger uit dan verwacht. Analisten rekenden op inkomsten van 448 miljoen euro.

De netto operationele winst ging met 8 procent vooruit tot 18,5 miljoen euro, wat gelijk is aan de prognoses. Het bedrijfsresultaat (ebita) steeg met 12 procent tot 31,8 miljoen euro. Hier werd door analisten gerekend op 32,8 miljoen euro.

Voor heel 2010 verwacht het bedrijf een lichte stijging van de netto operationele winst.


Bron: ANP
Publicatiedatum: 4 aug 2010 08:03:27
Copyright (c) 2010 - Algemeen Nederlands Persbureau ANP
[verwijderd]
0
Koers Arcadis fors hogerWOENSDAG 4 AUGUSTUS 2010, 11:18 uur

AMSTERDAM (AFN) - De aanzienlijk hoger dan verwachte omzet van advies- en ingenieursbureau Arcadis over het tweede kwartaal gaf het aandeel woensdag een stevige duw in de rug. Arcadis was de sterkste stijger in de MidKap-index.

De omzet steeg over het tweede kwartaal met 23 procent tot 512 miljoen euro, terwijl door ANP-Reuters gepolste analisten hadden gerekend op 448 miljoen euro. Overnames, vooral die van Malcolm Pirnie, droegen 18 procent bij aan de omzetgroei.

In het afgelopen kwartaal kwam voor het eerst sinds begin 2009 een einde aan de daling van de autonome omzet van Arcadis. Topman Harrie Noy denkt dat in de tweede helft van het jaar de autonome omzet met 'enkele procenten' zal toenemen.

Overnames

De netto operationele winst steeg met 8 procent tot 18,5 miljoen euro, wat in lijn is met de prognoses van analisten. Voor heel 2010 wordt gerekend op een toename van de netto operationele winst met maximaal 5 procent. Dit is overwegend beter dan de verwachtingen van analisten.

Arcadis liet weten op de uitkijk te staan voor overnames in Brazilië, waar het bedrijf veel opdrachten binnenkrijgt. Daarnaast wordt overwogen de Braziliaanse energie-activiteiten te verkopen.

Theodoor Gilissen

Zakenbank Theodoor Gilissen liet in een analistenrapport weten op grond van de positie in langetermijngroeimarkten zoals milieu en water en de regionale positie in het sterk groeiende Brazilië een 'buy'-rating voor Arcadis te hanteren.

Woensdag om 11.10 uur noteerde het aandeel 4,3 procent hoger op 16,03 euro.

[verwijderd]
0
Arcadis helpt BP met opruimen vervuiling AMSTERDAM (AFN) - Het Nederlandse advies- en ingenieursbureau Arcadis heeft in opdracht van BP een team experts gestuurd naar de Golf van Mexico. Zij helpen de oliegigant met het opruimen van de vervuiling die is veroorzaakt door de olieramp. Dat liet Arcadis-topman Harrie Noy woensdag weten in een toelichting op de kwartaalcijfers van het bedrijf.

Het gaat om een team van vijftien specialisten die bekijken hoe de olieramp de natuur en de dieren in de kustgebieden bedreigt. Ze adviseren BP op wat voor manieren de schade aan het milieu en de natuur zo veel mogelijk beperkt kan worden, en hoe de verontreiniging opgeruimd kan worden. "Wij hebben veel ecologische experts in huis, waar veel behoefte aan is. Zij kijken vooral naar de impact van de ramp op ecologisch gebied", aldus Noy.

De topman verwacht dat de werkzaamheden nog verder uitgebreid kunnen worden en wilde daarom niet zeggen hoeveel de opdrachtsom bedraagt. "Het is nog maar het begin. Potentieel moet er in de kustgebieden heel veel gaan gebeuren. We hebben daarvoor veel mogelijkheden. Het is goed dat wij die rol kunnen vervullen."

Schadeclaims

Ook gaat Arcadis BP assisteren bij schadeclaims die tegen het olieconcern worden ingediend vanwege de vervuiling. Experts schatten de economische schade en de kosten van het opruimen op tientallen miljarden dollars.

Sinds de ontploffing van boorplatform Deepwater Horizon op 20 april zijn bijna 5 miljoen vaten olie de Golf van Mexico ingestroomd. Het is de grootste olieramp in de Amerikaanse geschiedenis.


Bron: ANP
Publicatiedatum: 4 aug 2010 15:27:38
Copyright (c) 2010 - Algemeen Nederlands Persbureau ANP

Arcadis
voda
0
2e UPDATE: Arcadis groeit weer autonoom in tweede kwartaal


(Tweede update van eerder gepubliceerd bericht 'Arcadis boekt hoger dan verwachte winst in KW2' om informatie, toelichting CEO, analistencommentaar en koersreactie toe te voegen.)



Door Eelco Hiltermann

Van DOW JONES NIEUWSDIENST



AMSTERDAM (Dow Jones)--Arcadis nv heeft in het tweede kwartaal van 2010 voor het eerst in anderhalf jaar tijd weer autonome omzetgroei gerealiseerd, blijkt uit woensdag voorbeurs gepubliceerde cijfers van het advies- en ingenieursbureau.

De autonome ontwikkeling van de omzet in het tweede kwartaal was nipt positief, aldus Arcadis. Ook voor de rest van het jaar wordt een "bescheiden autonome groei" verwacht.

De totale omzet steeg in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar met 23% naar EUR512 miljoen, tegen een gemiddelde analistenverwachting van EUR475,2 miljoen.

De omzetgroei werd grotendeels gestimuleerd door de overname van het Amerikaanse bedrijf Malcolm Pirnie, dat sinds het derde kwartaal van 2009 bijdraagt aan de resultaten.

Analist Edwin de Jong van SNS Securities noemt de omzetontwikkeling als een positief punt van de kwartaalcijfers. Voor de rest waren de resultaten "al met al" conform de verwachtingen van de analist. De Jong hanteert een buy-advies en een koersdoel van EUR19,00.

Ook analist Dieter Furniere van KBC Securites, die een accumulate-advies en een koersdoel van EUR17,50 hanteert, noemt de omzetontwikkeling beter dan verwacht. Vooral bij Milieu werd meer omzet geboekt dan voorzien, aldus Furniere.

Ook beleggers reageren positief. Omstreeks 10.30 uur noteert het aandeel 6,8% hoger op EUR16,42, bij een Midkap die 0,1% stijgt.

Arcadis maakte woensdag verder bekend dat de netto operationele winst, de winst voor amorisatie en niet-operationele items, in het tweede kwartaal met 8% is gestegen tot EUR18,5 miljoen.

In het eerste halfjaar groeide het orderboek met 8% ten opzichte van eind 2009, toen het orderboek EUR1,8 miljard bedroeg. In het eerste kwartaal groeide het orderboek met 5%.

Voor heel 2010 verwacht het bedrijf een stijging van de netto operationele winst met 0-5%, in vergelijking tot EUR74,3 miljoen in 2009.

De winst werd in het afgelopen kwartaal gedrukt door een verlies van EUR2,6 miljoen, dat werd genomen door kostenoverschrijdingen bij de ontwikkeling van een waterkrachtcentrale in Brazilie. Arcadis verwacht dit verlies later in het jaar terug te verdienen bij een verkoop van de centrale, die inmiddels in bedrijf is.

Vooruitkijkend stelt Arcadis zich te blijven richten op uitbreiding door acquisities. Eerder meldde het bedrijf al op zoek te zijn naar een grote overname in Europa of Azie, maar daar is nu ook Brazilie bijgekomen. "Brazilie is een zeer veelbelovende markt", zegt bestuursvoorzitter Harry Noy tegen Dow Jones Nieuwsdienst. Vooral in de milieumarkt is sterke groei mogelijk in Brazilie, aldus Noy.

Bij Milieu, met 36% van de omzet de grootste divisie van Arcadis, werd de autonome omzetdaling in het eerste kwartaal omgezet in een stijging van 7% in het tweede kwartaal. Door het economisch herstel trekt de vraag weer aan, aldus Arcadis.



Door Eelco Hiltermann; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5200; eelco.hiltermann@dowjones.com

voda
0
INTERVIEW: Arcadis kijkt ook in Brazilie naar overnames


Door Eelco Hiltermann

Van DOW JONES NIEUWSDIENST



AMSTERDAM (Dow Jones)--Arcadis nv kijkt behalve in Europa en Azie ook in Brazilie naar overnames, zegt bestuursvoorzitter Harry Noy woensdag tegen Dow Jones Nieuwsdienst.

"Brazilie is een zeer veelbelovende markt", zegt Noy in een toelichting op de tweedekwartaalcijfers die het advies- en ingenieursbureau voorbeurs publiceerde. Vooral op het gebied van milieudiensten is sterke groei mogelijk in Brazilie, aldus Noy.

Nadat Arcadis vorig jaar het Amerikaanse bedrijf Malcolm Pirnie overnam, meldde Noy al dat het volgende doel in Azie of Europa zou liggen. Daar is Brazilie nu dus bijgekomen. De CEO zegt niet te kunnen aangeven wanneer een acquisitie wordt verwacht, maar de markt voor overnames is volgens Noy duidelijk verbeterd.

"Er is een versnelling van de consolidatie aan het optreden. Door onze goede reputatie zijn wij prima gepositioneerd om daarbij voorop te lopen", aldus Noy.

Arcadis maakte woensdag bekend in het tweede kwartaal een 8% hogere netto operationele winst van EUR18,5 miljoen te hebben geboekt. De winst werd gedrukt door een verlies van EUR2,6 miljoen dat op een energieproject in Brazilie werd genomen.

Volgens Noy heeft het verlies te maken met vertragingen bij de ontwikkeling van een waterkrachtcentrale, die inmiddels in bedrijf is en verkocht kan worden. "We verwachten de kostenoverschrijdingen in de tweede helft van het jaar terug te kunnen verdienen door verkoop van de waterkrachtcentrale", aldus Noy.



Door Eelco Hiltermann; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5200; eelco.hiltermann@dowjones.com



voda
0
Arcadis-omzet beter dan verwacht - KBC


AMSTERDAM (Dow Jones)--De omzet van Arcadis in het tweede kwartaal is beter dan verwacht, zegt analist Dieter Furniere van KBC Securites. Vooral bij Milieu werd meer omzet geboekt dan voorzien, aldus Furniere. De analist merkt verder op dat de EBITA iets onder zijn verwachting is uitgekomen en dat de outlook geen verrassing bevat. Furniere hanteert een accumulate-advies en een koersdoel van EUR17,50. Omstreeks 09.55 uur noteert het aandeel 3,6% hoger op EUR15,92, terwijl de Midkap vlak noteert. (EHI)



Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Bemoedigende cijfers Arcadis

4 augustus | 11:47

ARCADIS(EUR 15,37 - Houden) rapporteerde een nettowinststijging van 4,8% in het tweede kwartaal tot EUR 17,4 miljoen op een omzet van EUR 512 miljoen. Anallisten hadden in een enquête van Reuters EUR 17,3 miljoen winst op een omzet van EUR 474 miljoen voorspeld.

Dankzij de overname van de Amerikaanse milieuconsultancy Malcolm Pirnie vorig jaar, zag Arcadis de omzet in grote water- en milieusaneringsprojecten stijgen. In het tweede kwartaal zag Arcadis voor het eerst sinds de crisis een autonome groei en profiteerde verder van mijnbouw- en energieprojecten in Brazilië en Chili.

'Danzkij de gezonde orderportefeuille verwachten we een bescheiden autonome groei van van bedrijvigheid in het tweede halfjaar. Verdere uitbouw van activiteiten door middel van acquisities staat op de agenda', zei topman Harrie Noy in een communiqué.

Arcadis waarschuwde dat het nog niet zeker was wat de impact van overheidsbezuiningen zal zijn op de markt. Arcadis zei ook dat de infrastructuurmarkt robuust zou blijven omdat veel projecten al middelen toegezegd hadden gekregen. De bodem zou zijn bereikt in de bouwsector en dat klimaatverandering en angst voor overstromingen groei brachten in de watermarkt.

Wij vinden het bemoedigende resultaten, met een bescheiden autonome groeiverwachting voor het tweede halfjaar. Voor nu herhalen we ons Houden-advies. Het aandeel noteert op een koerswinst van 13,4 voor 20101 en 12 voor de verwachte winst in 2011, vergeleken met GRONTMIJ dat op 9,2 respectievelijk 7,5 wordt gewaardeerd.

www.abnamro.nl/nl/beleggen/beurstrend...
voda
0
Arcadis vaart wel bij oliecatastrofe van BP
5 augustus 2010 | Het Financieele Dagblad
Door: Schiffers, M.

Ingenieurs ingehuurd bij vaststellen van ecologische schade op kust Golf van Mexico

Mathijs Schiffers

Amsterdam

Specialisten van het Arnhemse ingenieursbureau Arcadis onderzoeken in het zuiden van de VS de schade aan land en dier als gevolg van het olielek in de Golf van Mexico. Ze zijn ingehuurd door olie- en gasbedrijf BP, dat verantwoordelijk gehouden wordt voor het lek.

Dat heeft topman Harrie Noy van Arcadis woensdag gezegd in een toelichting op de halfjaarcijfers van het bedrijf. 'Vijftien van onze Amerikaanse specialisten zijn ingeschakeld. Ze bekijken de ecologische schade op land.'

Op jaarbasis zou het leveren van de specialisten volgens Noy $ 2 tot 2,5 mln moeten opleveren. 'Op onze totale omzet niet veel. Maar het is een interessante opdracht met zicht op vervolgwerk.'

etc.

www.fd.nl/artikel/19119721/arcadis-va...
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 60,950
Verschil +0,400 (+0,66%)
Hoog 61,100
Laag 60,350
Volume 192.762
Volume gemiddeld 147.801
Volume gisteren 398.653

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront