Brunel « Terug naar discussie overzicht

PREVIEW: Brunel-analisten letten scherp op En

13 Posts
voda
0
PREVIEW: Brunel-analisten letten scherp op Energy, Nederland


Door Andre Sterk

Van DOW JONES NIEUWSDIENST



AMSTERDAM (Dow Jones)--Brunel International nv, detacheerder op het gebied van onder andere financiele en technische diensten, IT, en in de energiesector, publiceert vrijdag om 8.00 uur zijn halfjaarbericht, waarbij de aandacht vooral zal uitgaan naar de compensatie van het wegvallen van een groot project bij het dominante onderdeel Energy en de trend in Nederland.

Over het eerste kwartaal van dit jaar werd de winst voor aftrek van rente en belastingen (EBIT) geraakt door een afgenomen economische activiteit wereldwijd en de beeindiging van het Pluto-project in de energiesector in september van het vorig jaar stopte en dat goed was voor een omzet van EUR65 miljoen tot EUR70 miljoen. Brunel stelde in maart van dit jaar met nieuwe projecten bezig te zijn, die het wegvallen van Pluto naar eigen zeggen ruimschoots kunnen overtreffen. Brunel schatte toen overigens in dat het Pluto-effect in 2010 nog wel even zichtbaar zou zijn.

In het tweede kwartaal lijkt de markt te zijn aangetrokken, met name de geluiden omtrent de trend in Duitsland stemmen positief, maar er waren minder werkbare dagen en Brunel is ook een laatcyclische onderneming, waardoor er nog even geduld betracht moet worden voordat het marktherstel echt zichtbaar wordt. Bovendien oogt de Nederlandse detacheringsmarkt, ook laatcyclisch van aard, nog niet significant verbeterd.

Een analist merkt op dat Duitsland dan misschien aantrekt, maar dat daar nu ook niet meteen dubbelcijferige groeicijfers van moeten worden verwacht. "Adecco is met vergelijkbare activiteiten als van Brunel, in Duitsland actief met het label DIS. Dat Adecco-merk liet vorige week een autonome omzetgroei zien van 5% over het tweede kwartaal op jaarbasis. Het lijkt onwaarschijnlijk dat Brunel dat percentage zo maar verslaat", aldus deze analist.

Voor het eerste halfjaar van 2010 verwachten 4 analisten een EBIT van EUR21,1 miljoen tegen EUR23,2 miljoen bij een omzet van EUR339,6 miljoen tegen EUR366,3 miljoen en een nettowinst van EUR15,4 miljoen tegen EUR17 miljoen over het eerste halfjaar van 2009.

Bij de trading update over het eerste kwartaal maakte Brunel een omzet van EUR167,0 miljoen bekend. Dat was een daling van 9% ten opzichte van de EUR183,7 miljoen een jaar eerder. De EBIT daalde 28% naar EUR9,8 miljoen.

Brunel gaf bij de trading update over het eerste kwartaal van dit jaar geen verwachting voor de rest van het jaar prijs, omdat het daarvoor nog economisch nog te onzeker was.

Voor het tweede kwartaal van dit jaar verwachten 3 analisten een omzet van EUR173,5 miljoen en een EBIT van EUR11,5 miljoen. Ter vergelijking met het tweede kwartaal blijkt hier in elk geval dat analisten uitgaan van een trendverbetering bij het EBIT ten opzichte van het tweede kwartaal van 2009 die toen uitkwam op EUR9,5 miljoen.

Het aandeel Brunel noteert woensdag rond 15.15 uur 1,0% lager op EUR23,92 bij een ASX die 0,4% zakt.



Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715201; andre.sterk@dowjones.com
voda
0
Vooruitblik: 'Wachten op herstel bij Brunel'
19 augustus 2010, 11:23 | ANP
AMSTERDAM (AFN) - Detacheerder Brunel heeft in de eerste helft van dit jaar waarschijnlijk nog niet kunnen profiteren van de opleving van de uitzendmarkt. De omzet ging in de eerste zes maanden naar verwachting verder omlaag ten opzichte van dezelfde periode in het voorgaande jaar. In het tweede kwartaal ging de daling echter minder hard dan in het eerste kwartaal, zo voorspelden analisten gevraagd door ANP-Reuters.

Brunel richt zich vooral op de detachering van hoger opgeleid personeel. Die markt profiteert later van economisch herstel dan de traditionele uitzendmarkt, die de afgelopen maanden al herstelde van de grote krimp tijdens de recessie. Vooral in Nederland houdt de krimp op de markt voor de zogenoemde professionals echter nog aan, zo bleek eerder al uit cijfers van Randstad. Dat concern meldde een omzetdaling van 20 procent in het afgelopen kwartaal bij de in de plaatsing van hoogopgeleiden gespecialiseerde dochteronderneming Yacht.

Daarbij speelt de detachering van personeel in energiesectoren een belangrijke rol bij Brunel. In die sectoren werd in het najaar van 2009 een belangrijk project beëindigd, waarvoor de weggevallen vraag nog moet worden gecompenseerd. Daarnaast zorgen de problemen van BP in de Golf van Mexico voor terughoudendheid bij andere oliemaatschappijen, stelde analist Frank van Wijk van SNS Securities.

Duitsland

De eerste aanzet voor groei van Brunel moet volgens hem komen uit Duitsland. Daar profiteert de industrie sterk van de economische opleving in Azië en de koersdaling van de euro, waardoor ook de vraag naar hoger opgeleid technisch personeel weer aantrekt.

Brunel presenteert de halfjaarcijfers vrijdag voorbeurs en zal dan naar verwachting eveneens een prognose uitspreken voor de rest van 2010. Daarbij wordt door analisten vooral uitgekeken naar opmerkingen die duiden op herstel van de Nederlandse markt en naar nieuwe opdrachten voor de energiedivisie.
[verwijderd]
0
EEN vlinke veeg krijgen we ervan langs nu, jammer, mooi instap moment om bij te kopen, dat wel.
phu
0
quote:

83M schreef:

wat een afstraffing. lijkt me wel erg overdreven.
Is ook overdreven m.i. Trekt wel weer bij. Denk aaneen slot van boven de €21,00
phu
0
Brunel advies omlaag naar accumulate - KBC
20 augustus 2010, 10:00 uur | DJ
AMSTERDAM (Dow Jones)--Het advies voor Brunel is verlaagd naar accumulate van buy door KBC Securities na de halfjaarresultaten die volgens analiste Margo Joris slechter dan verwacht waren. Joris gelooft nog steeds dat Brunel het meest ondergewaardeerde aandeel onder de detacheerders is, goed wordt bestuurd en goede groeipersepctieven heeft, maar vanwege de resultaten is het korte termijn potentieel van het aandeel beperkt. Het koersdoel gaat naar euro 27 van euro 35. Omstreeks 9.55 uur noteert het aandeel 13,4% lager op euro 20,45, terwijl de ASX met 0,8% daalt. (LDF)
AMS Duke
0
Komt helemaal goed met dit bedrijf.
Nog steeds overnamekandidaat en tevens voorzien van uitstekend management met visie. Staat vogend jaar gewoon op + €30.-

heb ze maar weer bijgekocht.
voda
0
FONDSEN UITGELICHT: Brunel en Aalberts


Door Andre Sterk en Maaike Noordhuis

Van DOW JONES NIEUWSDIENST



AMSTERDAM (Dow Jones)--In een week die opnieuw werd gedomineerd door twijfel over de kracht van het economisch herstel moesten de beurzen wereldwijd een stap terug doen. In Amsterdam hoorde Brunel bij de grootste dalers na tegenvallende halfjaarcijfers, terwijl Aalberts zich wist te onttrekken aan het negatieve sentiment en flink terrein wist te winnen.



BRUNEL STELT TELEUR

Detacheerder Brunel International nv zakte op de laatste handelsdag van week 33 als een baksteen nadat het bedrijf over de eerste helft en het tweede kwartaal van 2010 teleurstellende resultaten liet zien.

Alle gepolste analisten zaten met hun verwachting voor de winst voor aftrek van rente en belastingen, het EBIT, of bedrijfsresultaat, hoger dan de gerapporteerde cijfers.

Nu heeft Brunel bij onderdeel Energy een aantal projecten beeindigd zien worden, die vorig jaar nog wel in de respectievelijke verslagperiodes voorkwamen. Daardoor scheelde dit EUR40 miljoen aan omzet. Daar kwam nog eens bij dat in het tweede kwartaal er in Nederland met 4 werkbare dagen minder waren en dat scheelde EUR1,4 miljoen aan omzet voor de Nederlandse regio.

Niettemin daalde het EBIT in het tweede kwartaal met 35% en de omzet met 8%. Nederland doet het gewoon nog niet goed, terwijl Brunel voor het tweede kwartaal al op voorzichtig herstel rekende. De onderneming heeft bovendien flink geinvesteerd in overhead om bij Energy in het vierde kwartaal klaar te zijn voor de start van verschillende projecten waarvan het in die periode ook omzet verwacht te kunnen boeken. Voor 2011 ziet Brunel het bij Energy zeer zonnig in.

In Duitsland trekt de vraag aan en als het blijft gaan zoals het bedrijf nu waarneemt, zullen de resultaten daar kwartaal op kwartaal een stijgende trend vertonen.

Waar de markt vrijdag dus van schrok was het tegenvallende EBIT-resultaat. Maar vlak de outlook niet uit. Die was, ook als je deze aan de hand van Schaal van Mock tracht te kwantificeren, in de visie van analisten niet goed genoeg. De outlook was dit keer niet kwantitatief, terwijl Brunel dat vorig jaar bij de halfjaarcijfers en in de jaren ervoor wel deed. Nu zei het bedrijf een sterke groei van de winstgevendheid te verwachten voor Duitsland en Energy, respectievelijk in het eerste halfjaar en het vierde kwartaal.

Als je het management spreekt, dan treedt een optimistisch sentiment naar voren als het gaat om Duitsland en vooral Energy. Minder vrolijk is de stemming ten aanzien van Nederland en het is deze mix die kennelijk het bedrijf maant tot voorzichtigheid, ook ten aanzien van Duitsland.

Op weekbasis, afgezet tegen het slot van EUR23,40 van vrijdag 13 augustus 2010 verloor Brunel 13,3%, waarvan het grootste deel op vrijdag 20 augustus, waarop sprake was van een veelvoud van de gemiddelde dagomzet. Gedurende de week was de koers nog opgelopen naar EUR24,16 op woensdag.





Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715201; amsterdam@dowjones.com



voda
0
Brunel koersdoel omlaag naar EUR19,0 - RBS


AMSTERDAM (Dow Jones)--Mark Pieter de Boer van Royal Bank of Scotland heeft het koersdoel voor Brunel verlaagd naar EUR19,00 van EUR22,00 vanwege de tegenvallende tweedekwartaalresultaten op basis waarvan de analist zijn verwachtingen voor de operationele winst (EBIT) in heel 2010 met 15% verlaagt. De Boer handhaaft zijn advies op sell. Omstreeks 10.35 uur noteert het aandeel 3,7% lager op EUR19,56, terwijl de ASX met 0,6% stijgt. (LDF)



Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com



pardon
0
Nederland heeft het eerste halfjaar niet goed gedraaid, maar als ik zie hoeveel mensen ze nu kunnen plaatsen zal dat ook beter gaan.Met meer dan 700 vacatures is er vraag genoeg lijkt mij.
Daarbij komt dat Duitsland al goed draait en het nog beter gaat doen,voor mij een goede reden om te gaan kopen.
13 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 28 mei 2024 17:35
Koers 11,140
Verschil +0,020 (+0,18%)
Hoog 11,320
Laag 11,120
Volume 92.037
Volume gemiddeld 70.450
Volume gisteren 93.465

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront