Brunel « Terug naar discussie overzicht

UITGELICHT: Brunel

5 Posts
voda
0
UITGELICHT: Roto Smeets en Brunel


Door Patrick Buis en Levien de Feijter

Van DOW JONES NIEUWSDIENST



AMSTERDAM (Dow Jones)--In een week waarin de zomer definitief voorbij leek te zijn stond Roto Smeets bij beleggers in het zonnetje, vanwege de overname door Riva Investment. Voor Brunel leidde de publicatie van de meest recente ABU-cijfers echter tot extra noodweer.

BRUNEL OMLAAG NA PUBLICATIE ABU-CIJFERS



Nadat Brunel International nv eerder in de maand teleurstelde met tegenvallende halfjaarcijfers, kwam de uitzender dinsdag extra onder druk te staan met de publicatie van de meest recente cijfers van de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU), waardoor de detacheerder van gespecialiseerd personeel de daler van de week is geworden.

Hoewel bij de publicatie van de meeste recente ABU-cijfers dinsdag bekend werd dat de uitzendomzet in de periode van week 29 tot en met 32 met 5% is gestegen, liet de administratieve sector, de sector waar Brunel het meest mee wordt geidentificeerd, een daling zien van 7% in uren en 8% in omzet.

"Dit in combinatie met het gegeven dat Brunel tijdens de presentatie van de halfjaarresultaten in Nederland sprak van uitbodeming van de markt zonder een zichtbaar herstel, maakt dat beleggers ongerust worden", aldus analist Frank van Wijk van SNS Securities.

"De uitzender zei destijds klaar te zijn voor groei en in september te zullen beslissen tot het afbouwen of handhaven van de capaciteit. De tegenvallende ABU-cijfers doen onder beleggers het ergste vrezen", aldus Van Wijk.

Volgens analist Teun Teeuwisse van ABN-Amro is het meest frapante dat de ABU-cijfers eigenlijk helemaal niet relevant zijn voor Brunel, gezien het specialistische karakter van de detacheerder. "De gegevens van de ABU zijn representatief voor algemene uitzenders als Randstad en USG People. Gek genoeg hebben deze fondsen zich sinds het verschijnen van de data goed weten te herstellen", aldus Teeuwisse.

Het aandeel Brunel sloot vrijdag op weekbasis 4,0% lager op EUR21,12.



Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst +31-20-571-52-01; patrick.buis@dowjones.com

[verwijderd]
0
Favorietenlijst ING flink gewijzigd

Maandag 13 september 2010

De analisten van ING hebben afgelopen vrijdag hun lijst van favoriete aandelen van de Benelux flink gewijzigd. De analisten zien nu voor het komende halfjaar kansen voor Brunel, DSM, Fugro en Mediq. Daarnaast houden zij Heineken en Philips op de favorietenlijst, ondanks dat de huidige omstandigheden voor bedrijven minder rooskleurig zijn dan aan het begin van dit jaar.

Door onze redactie

Moeilijkere omstandigheden
De analisten van ING wijzen met betrekking tot de moeilijkere marktomstandigheden op de zeer hoge staatsschulden die overheden belemmeren om te investeren. Daarnaast zijn de zeer hoge voorraadniveaus en de overcapaciteit in de productiesector factoren die investeringen in het bedrijfsleven tegenhouden, aldus de analisten. Ook de aanhoudende terughoudendheid van consumenten is volgens de analisten een negatieve factor.

In het basisscenario voorzien de analisten een gestage economische groei met een zeer lage inflatie en een lage rente. De voorkeur voor de analisten gaat daarom uit naar aandelen die worden blootgesteld aan regio’s met een hoger dan gemiddeld bruto binnenlands product, lage winstrisico’s en solide dividendrendementen.

De favorietenlijst van ING bestaat nu uit de volgende aandelen:

# Brunel
# Mediq
# DSM
# Fugro
# Philips
# Heineken
[verwijderd]
0
Weinig belangstelling voor Brunel; is men geschrokken van de afstraffing die kortgeleden op de cijfers kwam?
[verwijderd]
0
quote:

stand69 schreef:

Weinig belangstelling voor Brunel; is men geschrokken van de afstraffing die kortgeleden op de cijfers kwam?
Volgens Jos Versteeg van Theodoor Gilissen kan ie binnen een jaar naar 35.
bongo.zoomin.tv/videoplayer/index.cfm...
[verwijderd]
0
Hey Hendrik, dan moet Adecco heel snel zijn om Brunel voor een koopje binnen te harken...
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 mei 2024 17:37
Koers 11,440
Verschil +0,280 (+2,51%)
Hoog 11,480
Laag 11,160
Volume 204.369
Volume gemiddeld 77.924
Volume gisteren 76.053

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront