ICT Automatisering « Terug naar discussie overzicht

CEO Schot weg bij ICT

135 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
[verwijderd]
0
de bestuursvoorzitter van ICT vertrekt.
Na jarenlang als CEO bij ICT aan het roer gestaan te hebben. Eerlijk is eerlijk, hij heeft het bedrijf en de aandeelhouders niet gegeven wat verwacht werd.
Juist nu er weer hoera-berichten uit de perskamer kwamen en de verwachtingen over de toekomst rooskleurig werden stapt de man op.....waarom in vredesnaam?

In de directiekamer moet wel iets speciaals hebben gespeeld.
Als piepaandeelhoudertje ben ik wel benieuwd! Ook de vele 5% belangen zullen uitleg verlangen.

Zou er een derde partij interesse hebben in ICT Automatisering. Wie is de grote koper geweest van de afgelopen weken en voelde die iets aankomen?
[verwijderd]
0
hoi kolifant,

de vertrek van de CEO (de enige bestuurslid) was ook onverwacht voor me, maar geeft me meer hoop dat nu is ICT, zonder geen lid van raad van bestuur, meer “vurnarable” voor een overname:), dus heb ik vandaag mijn kleine belang in ICT met 50% vergroot (ik wacht op een overnamebod van EUR 7-8 p.a. of een sterk aandeelkoersherstel van minimaal 50% binnen een paar maanden…………)

ik kan ook niet voorspellen hoe gaat dit niuews op het aandeelkoers invloeden (vrijdag is een rustige dag: de slot was -1.3% met 6,600 stuks volume, dus geen grote verkoper, laten we wachten hoe de markt gaat reageren op dit nieuws………..”de markt heeft altijd gelijk”:) ze zegen………). maar gewoon is het niet goed als de CEO vertrekt een concern (vooral als het de enige is:))…………, ik ken de biogrofie van Bram Schot niet goed (dus wil ik niet hem beordelen), maar als ik beordeel het aandeelkoers van ICT in de afgelopen jaren, lijkt het niet goed:( er waren altijd problemen bij ICT in de afgelopen jaren: de andere bestuurlid vertrok begin dit jaar, verlies van een paar grote klanten, de deft van EUR 2.5m (tot nu weet ik niet hoe dit verhaal heeft beendigd (heeft ICT de EUR 2.5m terugkregen? (mischien jullie weten)), het eerste verlies in 2009 in de 32-jarige bestaand, recente problemen in Duitsland, het fijt dat het aandeelkoers van ICT is erg achtergeblefen van ASxC index, etc. dus was Bram Schot geen “Steve Jobs for Apple” of “Bill Gates for Microsoft”:), daarom mischien gaat de marktreactie in de komende weken postief zijn en als die grote koper is nog daar, dan gaat mischien het aandeelkoers ICT naar EUR 5 in de komende weken (de markt zal dat laten zien, mischien was Bram Schot wel een als “Steve Jobs for Apple”, ik ken hun biogrofie niet goed). ik denk dat de meeste van de +5% aandeelhouders (vooral de activistische Darlin van super smallcapbelegger Frederik van Beuningen, maar ook Kempen, Delta Lloyd, etc.) van ICT waren niet blij met het koersverloop van ICT in de afgelopen jaren en de meeste van deze +5% aandeelhoders zijn 5-8 jaar geleden in ICT ingestapt, dus hebben meer dan EUR 10 p.a. betaald, daarom denk ik dat nu een overname (bijf. EUR 8 p.a.) zou erg welkom zijn door de aandeelhoders, anders moeten we jaren wachten voor een koersherstel tot meer dan EUR 10 p.a. en de aandeelhouders begrijpen het goed (dat IT is een “matured” sector, etc…….)

veel zal ook afhangen wie gaat de vogende CEO worden (en waarschijnlijk een andere bestuurslid moet gevonden worden) en als de vogende CEO zal als “Steve Jobs for Apple” zijn, dan “new management” is altijd een “super catalyst” voor een sterk koersherstel, vooral als de markt was niet tevreden met de oude management…….

vogens me is het een goed moment ICT te overnemen (een small cap zonder bestuur, 900 specialisten, het aandeelkoers is minimaal 50% ondergewaardeerd, meer dan 50% van de aandelenkapitaal zit bij 5-10 grote +5% aandeelhouders, na de recente reorganisatie is ICT nu meer efficient, etc.). mischien kan ook een van de grote Nederlandse klanten van ICT (als Phillips, ASML of andere als KPN, Nokia, etc.) zou ook interesse hebben in ICT, naast de anglosacsche “usual suspects”:). in ieder geval is er een “big boy” koper acvtief bij ICT dit jaar en als ik meet de “big blocks van meer dan 10,000 stuks” van dit jaar zou ik verwachten dat struks gaat een partij een +5% belang in ICT aanmelden aan AFM (ik ben niet zeker of de grote koper is een van de houdige +5% aandeelhoders……….., we gaan zien)

ik hoop dat de grote koper is niet Teunis Van Wettum die onlangs +5% belangen nam in Beter Bed en Accell, maar ik ben benieuwd welke small cap gaat zijn volgende +5% deelneming worden…het lijkt dat deze successfole nederlandse vastgoed miljardair op zoek is naar goede nedeerlandse small caps (maar ik denk niet dat hij zou interesse hebben de hele ICT overnemen) waarin al Darlin (een super nederlands small caps beleggingsfonds van super smallcapsbelegger Frederik van Beuningen) al zit als aandeelhouder en als het het geval was voor Beter Bed, het lijkt dat Darlin gaat voor de +5% belangen van Teunis Van Wettum zorgen, dus zou ik verwachten dat de volgende +5% deelneming van Teunis Van Wettum kan ook in Sligro, TKH, Macintosh, Grontmij, etc. zijn (Darlin zit al in TKH, Macintosh, Beter Bed, Sligro, Accell, Grontmij, Kendrion, ICT en Nedap).

in ieder geval wervacht ik dat tot end november iets belangrijk gaat gebuiren bij ICT (gewoon komt ICT eind november met zijn verwachting voor het hele jaar en i denk dat eind november gaat ICT over voorzichtige “green shoots”:) praten……………

ik hoe nog vast mijn aandelen ICT en als er geen overname is, dan miscien zal ik rond EUR6 p.a. uitstapen (en later zeker zal ik weer instapen als het goed gaat……….)

[verwijderd]
0
Dank voor je reactie die ik ook stond bij het vorige lijntje over ICT.
ICT is interessant maar ook lichtelijk aangeschoten. Dit rechtvaardigd ook een onder-waardering.
De voorzitter van de RvC heeft het besturen van ICT met enthousiasme opgenomen.Of hij de man is ??
Vorig jaar werd op 17 november het derde kwartaal belicht in een persbericht. Binnen nu en 14 dagen zullen we waarschijnlijk dus iets meer horen over ICT.

Overigens: Darlin, 5,15% belang in ICT, omschrijft de activiteiten van ICT als volgt:

ICT Automatisering NV ontwikkelt software voor klantspecifieke informatiesystemen en is in Nederland marktleider op het gebied van embedded software.

Het aankoopnivo van Darlin ligt rond de 13 a 14 euro. ( uitgaande van de laatste melding van nov. 2006) Darlin is voorlopig niet blij met een overname onder dit nivo, of het bedrijf moet hopeloos verloren lijken voor verdere toekomstige groei......
[verwijderd]
0
De VEB schreef op haar website o.a. het volgende over het vertrek van Schot:

Negentien jaar in dienst
Schot trad in 1991 in dienst bij ICT en maakte sinds 1997 deel uit van het bestuur. De eerste jaren deelde hij deze functie nog met Erik Bongers, sinds 2003 zwaaide Schot alleen de scepter over het bedrijf.

Alles over ICT automatisering
Onder zijn leiding zijn veelvuldig interne problemen aan de orde geweest. Problemen die duidden op zwakke interne controle-systemen en dus Schot zijn aan te rekenen.

De laatste problemen in Duitsland lijkt de genadeklap voor Schot. Begonnen was al aan een herformulering van de strategie. Uitgangspunt hierbij was dat ICT zich in de toekomst met minder verschillende technologieën zou bezighouden en op minder markten zou gaan richten. Schot wordt blijkbaar niet als de juiste man gezien om dit proces verder te begeleiden.

[verwijderd]
0
De VEB schreef op haar website o.a. het volgende over het vertrek van Schot:

Negentien jaar in dienst
Schot trad in 1991 in dienst bij ICT en maakte sinds 1997 deel uit van het bestuur. De eerste jaren deelde hij deze functie nog met Erik Bongers, sinds 2003 zwaaide Schot alleen de scepter over het bedrijf.

Onder zijn leiding zijn veelvuldig interne problemen aan de orde geweest. Problemen die duidden op zwakke interne controle-systemen en dus Schot zijn aan te rekenen.

De laatste problemen in Duitsland lijkt de genadeklap voor Schot. Begonnen was al aan een herformulering van de strategie. Uitgangspunt hierbij was dat ICT zich in de toekomst met minder verschillende technologieën zou bezighouden en op minder markten zou gaan richten. Schot wordt blijkbaar niet als de juiste man gezien om dit proces verder te begeleiden.

[verwijderd]
0
dank voor je commenten kolifant. klopt, over 2-3 weken gaan we meer over ICT leren (ik hoop dat ICT gaat over "voorzichtig herstel" pranten en het aandeelkoers tot EUR5 loopt in de komende weken en ruim EUR6 in januari (ik heb nu 50% van mijn portefeulie in ICT:)).

Darlin zit in ICT sinds 2002 (het hoogste aandeelkoers ICT in 2002 was ruim EUR 17 en het laagste ruim EUR 6, ik weet niet op welke nivaeus Darlin heeft ingestapt, maar in ieder geval, Darlin is niet blij met het huidige aandeelkoers............
[verwijderd]
0
ik heb de onderstaande informatie van de 2002 jaarverslaag opgehaald (http://www.ict.nl/C12572F4004BC1DB/files/Jaarverslag_2002_ned.pdf/$file/Jaarverslag_2002_ned.pdf) en als we kunnen zien het aandeelkoers ICT kan erg heel volatiel zijn, dus van de huidige aandeelkoers EUR 4.5 kan heel maakelijk tot EUR 7-8 gaan las de omzet/winst hestellen.......

2002 2001 2000
Koers hoog 17,80 48,75 55,00
Koers laag 6,63 7,90 31,20
Koers op 31 december 6,80 11,70 38,60

laten we wachten een paar weken voor de trading update
[verwijderd]
0
[Modbreak IEX: Gelieve hier geen volledige artikelen van FD.nl te kopieren, bericht is aangepast.]

Meer mensen zien de ontwikkelingen bij ICT......

Onthoofd
2 november 2010 | Het Financieele Dagblad
Door: Grol, C.

Carel Grol

ICT Automatisering is onthoofd. Vrijdag stuurde het bedrijf uit Barendrecht een persbericht met de gewraakte zin 'een verschil van inzicht over het te voeren beleid', waarover bestuursvoorzitter Bram Schot was gestruikeld. Eerder dit jaar gebeurde precies datzelfde al met bestuurder Hans Oberg, terwijl voorzitter Carl Kämper dit voorjaar om persoonlijke redenen opstapte...

etc.

Druk op de link voor het volledige artikel:
www.fd.nl/artikel/20605872/ict-ceo-sc...
[verwijderd]
0
Het wordt in ieder geval tot nu toe negatief uitgelegd in de koers met uitsluitend verkoop orders op de bid die soms nog iets wordt aangevuld.
De koper met de grote blokken is ook niet meer gezien sinds het persbericht vrijdag, die lijkt de kat uit de boom te kijken.

We krijgen bij de update vast meer info en de onderliggende ontwikkeling van het bedrijf wat in ieder geval weer positief en zonder de reorganisatie kosten die het bedrijf vorig jaar het eerste verlies in 32 jaar bezorgden komt er ook dit jaar weer een mooie winst uit rollen, nog lang niet volledig potentieel maar de koers staat nog veel verder weg en dat ook nog eens ondanks het hoge eigen vermogen in het bedrijf.

Ik kan mij voorstellen dat het vertrek van de CEO wat vraagtekens op roept maar onderliggend is er niet zo veel veranderd en het verleden van de CEO was inderdaad ook niet zonder kleerscheuren.
[verwijderd]
0
dank kolifant voor de (FD) artikl (ik had dat niet gezien) en ik denk ook "Wellicht kan het bedrijf (ICT) zich daarom het best in de etalage zetten"...ik vind een overnameprijs van EUR8 p.a. een "fair price"....

je hebt gelijk Hans, vandaag was het slot EUR 4.45 (met 13,000 stuks)... ik denk ook dat tot the trading update gaat daar onduidelijkheid rond ICT zijn, maar in 2-3 weken gaan we meer leren over de toekomst van ICT, maar eerlijk is eerlijk, ik verwach niets slecth (what could go wrong, has already gone wrong:))), zo een aandeelkoers onder EUR4 lijkt me niet meer waarschelijk, en zeker is de grote koper nog niet klaar...............
[verwijderd]
0
Op 16 december komt een BAVA bij ICT. Ter vervanging van d'Agnolo wordt een nieuwe Commissaris voorgedragen ter benoeming.
Er zal zeker ook discussie zijn over de gang van zaken bij het vertrek Schot.
De achtergrond van de voorgedragen commissaris vindt je op de website van ICT.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
( deel van) Persbericht

Financiële agendaBAVA
ICT Automatisering N.V.
statutair gevestigd te Barendrecht

Oproep tot een Buitengewone Algemene Vergadering
De Buitengewone Algemene Vergadering van ICT Automatisering N.V. zal worden gehouden op donderdag 16 december 2010 ten kantore van ICT Automatisering N.V, Kopenhagen 9 te Barendrecht, aanvang 11.30 uur.

Agenda:
1. Opening en mededelingen
2. Benoeming dhr J.A. Sinoo als lid van de Raad van Commissarissen (stempunt)
3. Rondvraag
4. Sluiting

De agenda met toelichting inclusief de kennisgeving en de gegevens van de voor benoeming voor te dragen commissaris, als bedoeld in artikel 2:142 lid 3 BW, liggen vanaf heden tot de afloop van de vergadering voor de vergadergerechtigden ter inzage ten kantore van de vennootschap (Kopenhagen 9 te Barendrecht), alsmede bij de Fortis Bank (Rokin 55, te Amsterdam). Afschriften zijn aldaar kosteloos verkrijgbaar.

[verwijderd]
0
Dank kolifant voor het bericht,

Vogens me was er ook een trading update voor 19 november 2010 gepland (maar ben niet zeker of het nog geldig is), dus straks gaan we meer leren over de toekomst van ICT.

Ik hou nog steeds vast van mijn aandelen ICT want ik verwacht nieks slechter (what could go wrong, has already gone wrong:))) en als er geen overname van ICT zal zijn, dan mischien zal het aandeelkoers ICT EUR6 bereiken in januari (ik denk dat straks gaat ICT over “voorzigtich herstel” praten: het bedrijfsleven heeft veel geld en dus gaat meer in software investeren… en ook een nieuwe managment is altijd een “super catalyst” voor het aandeelkoersherstel……).

Ik ben benieuwd wat we gaan horen!
Succes!
smallcap
[verwijderd]
2
quote:

smallcap schreef:

Dank kolifant voor het bericht,

Vogens me was er ook een trading update voor 19 november 2010 gepland (maar ben niet zeker of het nog geldig is), dus straks gaan we meer leren over de toekomst van ICT.

Ik hou nog steeds vast van mijn aandelen ICT want ik verwacht nieks slechter (what could go wrong, has already gone wrong:))) en als er geen overname van ICT zal zijn, dan mischien zal het aandeelkoers ICT EUR6 bereiken in januari (ik denk dat straks gaat ICT over “voorzigtich herstel” praten: het bedrijfsleven heeft veel geld en dus gaat meer in software investeren… en ook een nieuwe managment is altijd een “super catalyst” voor het aandeelkoersherstel……).

Ik ben benieuwd wat we gaan horen!
Succes!
smallcap

Je vroeg op het Kendrion forum naar input voor ICT. Ik ben al een 4-tal jaren op de AvA's geweest en heb daarvoor het jaarverslag etc. bestudeerd. Ik heb op grond van mijn bezoeken geen aandelen ( behoudens een paar om naar de AvA te gaan) genomen, maar volg ICT nog steeds. Je weet maar nooit.

Het is voor mij altijd een bestuur van hobbyisten geweest de laatste vijf jaar, die misschien voor de klanten wel goed werk hebben geleverd, maar er voor de aandeelhouders geen winst meer van maakten. Er was altijd wat:
- een grote klant gaat failliet ( was niet verzekerd)
- hetvolgende jaar groots ingezet op startende ondernemers, omdat men te weinig regulier werk had, helaas een groot aantal failliet
- het volgende jaar een grote fraude bij een deelneming ( ettelijke miljoenen), omdat een medewerker met zijn hand in de kas had gezeten
- etc

Tijdens de AvA dit jaar hield Bram Schot zijn inleiding met wederom verhalen waarom er vorig jaar weinig winst was behaald. Vervolgens geeft de nieuwe voorzitter van de RvC Carlo d'Agnolo aan, dat de strategie van ICT diepgaand zal worden onderzocht en dat men aan het einde van dit jaar daarover een BAVA zal beleggen. Bram Schot had hier niets over gezegd en dat gaf voor mij aan, dat er mogelijk al sprake was van een controverse tussen RvB en RvC.
Ook bleek 50% van het personeeel in DlD te zijn vertrokken met een directeur mee, die zijn biezen had gepakt.

Het vertrek van Bram Schot, (na Hans Oberg eerder al) verbaast mij dus niet. Wel is het vreemd, dat op de BAVA alleen een benoeming van een lid van RvC staat en niet de strategie.

Een overname is theoretisch nu natuurlijk een voor de hand liggende oplossing. Of er veel animo voor is weet ik niet. De eigenaar van Centric Gerard Sanderink was eertijds oprichter van ICT, maar die heeft nu zijn handen vol aan de overname van Strukton.

Er vinden nogal verschillende activiteiten bij ICT plaats: technische automatisering ( embedded software), "gewone" automatisering en systeemveiligheids testing. Als een bedrijf ICT koopt zal hij misschien onderdelen weer verkopen, maar dat is een complexe operatie.

Ik heb er niet diepgaand aan gerekend, maar het zou mij verbazen als de koopsom meer dan €6 zou bedragen.

D'Ágnolo heeft de indruk gewekt dat hij weet waar hij over praat. Hij is directeur bij Zetes Benelux.

Zoef
[verwijderd]
0
Smallcap,

Ook ik zag jouw opmerking bij Kendrion.
Ik verwacht ook niet dat er nog veel kan gebeuren wat de de koers van ICT zal doen dalen maar wel opvallen dat sinds het vertrek bericht van de CEO ook de grote koper weg is. Ook is er geen echte verkoop druk dus het lijkt dat de hele markt op meer nieuws aan het wachten is en we zien wel wat dat is.

Verder wil ik wel nog opmerken dat 50% van je geld in 1 aandeel ongeacht hoe goed het ook is (BP was ook heel goed, van Enron had ook niemand het verwacht en wat dacht je van Fortis natuurlijk), shit happens dus pas een beetje op.
Zelf heb ik altijd tegenwoordig maximaal 1/8ste in 1 aandeel.

En ik zeg express tegenwoordig want in het verleden zat ik ook met veel meer in 1 aandeel zoals Van der Moolen (kijk waar die nu staan) en ook Qurius (ook niet meer wat het is geweest).

Het is vooral belangrijk dat je tussentijds niet in 1 keer veel verliest want dat verdiend zich zo moeilijk terug.

En er kan altijd een keer iets ergens gebeuren.
[verwijderd]
0
Dank Zoef een Hans voor jullie echt informatieve berichten (dus AB’s aan jullie, BTW: Hans ik moest een AB aan je geven voor je lange en erg goede verhaal over ICT in een andere post “is ICT Automatisering de volgende Eriks???”, maar toen was ik een nieuwe IEX-lid en had geen idee over aanbevelingen, dus heb dat nu gedaan),

Het is goed dat jullie het Kendrio-boot niet hebben gemist als ik:)

Even terug naar ICT:

De markt is echt afwachtend op het nieuws van ICT en de grote koper is ook niet in the zin (een dag voor de aangekondiging van het vertrek van de CEO, zag ik dat een grote uitstaande kooporder was van ruim 27,000 stuks op EUR 4,55 (ik herineer me de cijfers niet exact), maar pas na de aankondiging van het CEO’s vertrek was het order weg, dus er is echt onzekerheid over ICT. Ik ga ook wachten een paar weken voor het nieuws van ICT en dan zal ik zien………….

Jullie lijken me ervaren LT fundamentale beleggers die bezoeken AVA, jaarverslagen/rekeningen bestuderen, etc. en van het bovenstaande verhaal van Zoef begrijp ik dat Bram Schot was geen “Steve Jobs for Apple” of “Bil Gates for Microsoft” was voor ICT, dus het vertrek van de CEO kan eigelijk een “good catalyst” zijn voor het aandeelkoersherstel ICT.
Ik ben zelf een zelfstandige (meer fundamentale - minder technische) aandelenhandelaar en ik handel alleen met een beperkt 5-6 fijne kleintjes (TKH, Macintosh, Beter Bed, Sligro, Accell en ICT, maar ik hou ook Nedap, Grontmij, Kendrion en Docdata onder radar met een oog als mogelijke toekomstige kandidaten).

Je hebt gelijk Hans: 50% van porto in een aandeel kan bijne doodelijk zijn (als je aandeel met -50% daalt dan hoef je een +100% stijging voor de “breakeven” ), maar gewoon beleg ik 20% van mijn porto in een aandeel, dus deel ik mijn geld door 5, maar ik had een fundamental onderzoek gedaan over ICT die bracht me aan de conclusie dat het “true price” van ICT moet EUR 7-8 p.a. zijn op dit moment, daarom heb ik “half all-in:)” gegaan op ICT (maar eerlijk is eerlijk: ik ben geen grote analist of econoom en ik heb minder dan 5 jaar ervarig met de Nederlandse small caps: ik ben zelf buitenlander en het is ruim 3 jaar dat ik in Holland woon en daarom is mijn Nederlands is zo goed:)). Aan de andere kant, ben ik een grote fan van Frederik van Beuningen (de oprichter van Teslin met Darlin/Todlin fondsen en ik vind Frederik van Beuningen de “Warren Buffet” van de Nederlandse small caps, dus het feit dat Darlin in ICT zit geeft me meer hoop dat ICT is niet de volgende Van der Moolen, Quruis, Innoconcept, etc. De laste small cap waarvan Darlin is uitgestapt een paar jaren geleden was Samas en we weten “how that movie ended:)”.

Ik kijk uit naar het nieuws van ICT.
Succes
[verwijderd]
0
Je hebt gelijk smallcap: ik beleg voor de LT en daarvoor analyseer ik zelf de bedrijven, hun markt etc, maar zeker ook de RvB. Naast de potentie van een bedrijf weegt mijn vertrouwen in de RvB zeer zwaar. Daarom bezoek ik AvA's etc.
Ik ben maar één keer zwaar teleurgesteld in mijn vertrowuen en dat is bij Inno, maar dat verlies deel ik met veel anderen.

Ik deel je vertrouwen in Frederik, maar hij zit ook al jaren in Kendrion. Let ook eens op Willem Burgers ( mr. smallcap in het verleden) Hij is nu de baas en het gezicht van het addvaluefund. Zie de website eens en lees zijn maandverslagen, zéér instructief!

Overigens succes met ICT!

Om je pijn iets te vergroten: kendrion op 27/9 nog €9,50 vandaag € 13,20 slotkoers. had je bijna ICT voor niets gehad.
Zoef
[verwijderd]
1
Hoi Zoef (ik las ook je aanbevelingwaardig post in Kendrion, dank!),

Ik heb ook een fundamenteel-approach ondanks het feit dat ik een aandelenhandelaar ben (maar ik ben geen technische daghandelaar), ik volg ook de jaarverslagen, de trading updates, analisten, insiders, grootaandeelhouders, markt sentiment, industrie (en als is vrije tijd heb kan ik ook Macintosh, Beter Bed, Sligro – winkels bezoeken:)))))) en ik deel ook je visie over de management (“Buy the man (management) not the stock” ze zeggen………..), daarom was ik eerst niet blij als de oude management team van Beter Bed vertrok, maar gelukkig de nieuwe management lijkt ook goed. Aan de andere kant, ik ken de biogrofie van ICT-CEO Bram Schot noet goed, maar ik vind zijn vertrek bij ICT eigenlijk een goed catalisator voor het aandelenkoersherstel……………

Wat betreft Inno, ze zeggen “every big loss is a big lesson”, so treat it as a lesson:), maar bedankt voor het delen: het maakte me in de afgelopen dagen het geschidenis van Samas (die onlangs bankroet ging) te studeren en het lijkt dat in het begin was Samas ook een super small cap (nor Darlin / Frederik van Beuningen had een +5% belang, analisten waren enthusiastic, etc.) , dus meer 50% van mijn geld in ICT maakt me een beetje bezorgd, maar ik geloog dat het aandeelkoers ICT gaat naar EUR 6 binnen ruim 2 maanden (onder andere want Darlin / Frederik van Beuningen nog zit in ICT:)))

Zeker, elke maand lees ik ook de maandraports van Aad Value Fund met interesse (ook (Kempen Orange Funds, Delta Lloyd Deelnemingen Fonds, Midlin, BNP Paribas Small Companies Netherlands Fund, etc.) en ik vind ook Willem Burgers een van de beste Nederlandse small cap kenners (Aad Value Fund zit ook in mijn andere aandelen als TKH, Nedap, Beter Bed, etc. ….. in januari 2010 verkocht Aad Value Fund zijn belang in ICT met de volgende woorden “…vanwege de minder gunstige vooruitzichten in relatie tot de beurswaardering” … en toen, in janruari 2010 was ook het aandeelkoers ICT ruim EUR 4.5 volgens me.

Tot volgende posts mischien over Nedap of TKH:)! Ik zie dat je volgt ook Nedap en in de komende dagen/weken gaan we weer leren ….. (TKH en Nedap zijn ook van mijn focus aanelen).

P.S. Het pijn van Kendrion-gemist-boot is nog een beetje groot, in begin september wilde ik kleine belangen in Kendrion e Grontmij nemen, maar besloot in ICT te stapen, so hoop ik dat in januari 2011 zal ik mijn aandelen ICT met ruim EUR 6 p.a. verkopen (en als er een overname zal zijn dan met ruim EUR 7.5-8 p.a.:)) en zeker zal ik een post in deze forum schrijfen om jullie pijn te vergroten:).

Succes!
smallcap
[verwijderd]
0
ICT Automatisering zoekt nog geen nieuwe CEO

Oud-commissaris D'Agnolo blijft voorlopig aan als directeur
Automatiseerder ICT Automatisering heeft geen haast met de zoektocht naar een nieuwe directeur. De voormalige voorzitter van de raad van commissarissen, Carlo D'Agnolo, blijft voorlopig aan als directeur. Hij vervangt Bram Schot die het bedrijf verliet na een verschil van mening met de raad van commissarissen. D'Agnolo wil niets kwijt over het conflict met Schot.

Schot vertrok, zoals dat heet 'na een verschil van inzicht met de raad van commissarissen over het te voeren beleid.' D'Agnolo vindt het niet relevant om die situatie toe te lichten. Volgens de nieuwe directeur is er bovendien geen verband met het vertrek van operationeel directeur Hans Oberg die begin 2010 om dezelfde redenen als Schot het bedrijf verliet.

D'Agnolo: 'ik ga vooral luisteren wat er speelt in het bedrijf. Ik zal een voorstelronde doen bij de leidinggevenden van de bedrijfsonderdelen en me inwerken in het bedrijf.' Volgens de nieuwe directeur is het een taak van de raad van commissarissen om te beslissen of en op welke termijn er een nieuwe directeur moet komen. Maar daar is nu nog niets over bekend.

D'Agnolo leidde voorheen zelf die raad van commissarissen maar die taak is overgenomen door Ben Kostwinder, die al commissaris was bij het bedrijf.

Helft Duitse personeel weg
Volgens D'Agnolo heeft het vertrek van Schot niets te maken met de leegloop van personeel bij de Duitse vestiging van het bedrijf. Daar vertrok ongeveer de helft van de 125 medewerkers, naar verluidt naar het bedrijf van een oud-directeur. ICT Automatisering benoemde in Duitsland nieuw managementteam. D'Agnolo wil niet op de situatie ingaan omdat het volgens hem niet relevant is.

Read more: www.computable.nl/artikel/ict_topics/...
[verwijderd]
0
Ik hoopde dat ICT iets van de gesloten EUR2.5 zou terungkregen, maar nog de ex-CEO zegt "Toch verwacht ceo Bram Schot niet dat hij nog wat van het verdwenen geld terug ziet".

Hoger beroep voor fraudeur ICT Automatisering
De officier van justitie heeft hoger beroep aangetekend in de zaak tegen de frauderende administrateur Rob Z. Hij werd in oktober veroordeeld tot dertig maanden gevangenisstraf, omdat hij voor 2,3 miljoen euro zijn werkgever ICT Automatisering oplichtte. Het openbaar ministerie eiste vier jaar cel. De rechter achtte niet bewezen dat Z. valsheid in geschrifte pleegde door onjuiste facturen uit te geven. Daardoor viel de straf lager uit.

Rob Z. schreef in dertig afzonderlijke betalingen van zijn werkgever 2,3 miljoen euro op zijn rekening. Hij gebruikte het geld voor het kopen van grote hoeveelheden sterke drank, die hij onder de kostprijs doorverkocht. Ook kocht hij een aantal dure auto's, elektronica, horloges en parfum.

Deze goederen verkocht Z. ook door aan collega's. Als collega's daarom vroegen leverde de ex-administrateur bij de bestelde goederen een factuur. Hij verzekerde collega's dat zij garantie kregen op de apparatuur. De facturen stonden op naam van een niet-bestaande onderneming.

Volgens de rechtbank kan niet worden gesteld dat Z. op moment van opmaken van de facturen wist dat hij de naam en het bijbehorende KvK-nummer niet meer mocht voeren. Daarnaast achtte de rechter niet bewezen dat Z. het geld witwaste door op vakantie te gaan.

Civiele zaak
ICT Automatisering wacht het hoger beroep af en zal daarna een civiele zaak tegen Z. aanspannen. Toch verwacht ceo Bram Schot niet dat hij nog wat van het verdwenen geld terug ziet. 'We willen er in elk geval voor zorgen dat als er nog iets te halen valt, dat wij dat kunnen doen. De politie heeft niets meer kunnen vinden. Ik verwacht daarom niet dat we nog wat terugkrijgen.'

Read more: www.computable.nl/artikel/ict_topics/...
[verwijderd]
0
Vaandag mooie volume van 14,000 stuks en het grootse deel is op EUR4.5.4.6 verhandeld, is de koper van de afgelopen tijd terug:)? Starks gaan we waarschijnlijk iets goed van ICT horen over "voorzichtig herstel", new management, etc.
135 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 sep 2021 17:06
Koers 14,250
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 14,500
Laag 14,250
Volume 1.584
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 1.584

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront