NYSE Liffe noteert opties op Brunel International

Op 5 april 2011 start op de optiemarkt in Amsterdam de handel in opties op het aandeel Brunel International. Het nieuwe optiefonds krijgt het handelssymbool BI.

Brunel is een wereldwijde zakelijke dienstverlener gespecialiseerd in projectmanagement, detachering en consultancy in de vakgebieden Engineering, IT, Legal, Finance en alle disciplines in de Olie & Gas industrie. Sinds haar oprichting in 1975 heeft Brunel zich ontwikkeld tot een internationale groep met ruim 8.000 medewerkers en een jaaromzet van ruim € 700 miljoen. Brunel opereert vanuit een eigen internationaal netwerk met meer dan 100 kantoren in 35 landen.

De nieuwe opties lopen af op de derde vrijdag van de afloopmaand en kennen initiële looptijden van één tot negen maanden. Elke optie heeft betrekking op 100 aandelen Brunel International.

De clearing van de opties gebeurt door LCH.Clearnet S.A. Door gebruik te maken van een centrale clearing lopen optiebeleggers geen tegenpartijrisico; dit is een voordeel van de opties genoteerd op de optiemarkt in Amsterdam.

Verhandeling van de opties vindt plaats via het succesvolle "full screen"-marktmodel. Dit model biedt, doordat het gedurende de gehele handelsdag continu bied- en laatkoersen toont, beleggers concurrerende prijzen en verhoogt de liquiditeit van de markt.

Door de introductie van opties op aandelen Brunel International kunnen beleggers die willen anticiperen op verwachte bewegingen van het aandeel en zij die aandelen Brunel International bezitten nu ook profiteren van de mogelijkheden die aandelenopties bieden. Voorbeelden van deze mogelijkheden zijn: het beschermen van het aandelenbezit, het realiseren van extra rendement hierop en het behalen van koerswinst zonder het aandeel te bezitten.

Uw bank of broker geeft u graag nadere informatie.

Met vriendelijke groet,

NYSE Liffe
Retail Relations Benelux